Şimdi Ara

Picasa ve Blogger isimlerine elveda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Picasa ve Blogger isimlerine elveda






    Google’ın daha beta aşamasındayken sosyal medyanın bir numaralı gündemi haline gelen Google+ için bundan sonraki stratejisinin ne olacağı ortaya çıktı. Mashable sitesinin resmi olarak doğrulanmayan iddiasına göre Google’ın hemen tüm hizmetleri Google+ odaklı olacak ve isimleri değişecek.




    Görünüşe göre Google sosyal ağına tahmin edilenden daha fazla önem veriyor ve Facebook’dan özellik olarak çok daha farklı olmasını istiyor.




    İddiaya göre Google ilk adımı Blogger ve Picasa hizmetlerinin isimlerini değiştirerek atıyor. Google’ın en popüler hizmetlerinden ikisi olan Blogger ve Picasa, yoluna Google Photos ve Google Blogs olarak devam edecek. Hizmetlerin içeriği tabi ki değişmiyor. Değişiklik sadece isim anlamında olacak. Bilindiği gibi Picasa 2004 yılında, Blogger ise 2003 yılında (Twitter’ın kurucu ortağı Evan Williams’dan) Google tarafından satın alınmıştı.




    Google’ın bu hamlesi normalde daha önce başlamıştı. 2006 yılında site tasarım portalı JotSpot’u satın alan Google adını Google Sites olarak, 2009 yılında satın aldığı VOIP hizmeti sunan GrandCentral platformunun adını ise Google Voice olarak değiştirmişti. Ancak sadece YouTube, popülerliği nedeniyle aynı kalmış tersine Google Video ise kapatılmıştı.




    Google Photos ve Google Blogs değişiminin tamamlanması 1-1.5 ayı bulacak. Bu süre. Google+’ın yaygın kullanıma başlayacağı tarih olarak tahmin ediliyor. Ayrıca Google’ın 31 Temmuz’da tüm gizli profilleri sileceği yönünde de dedikodular bulunuyor.




    Bu, Google’ın tarihindeki en büyük isim değişikliği çalışması olacak. Aslında Mart ayında Blogger’da yapılan önemli güncellemelerin arasında isim değişikliğinin de olması bekleniyordu.




    Blogger ve Picasa, Google+ için tamamlayıcı iki önemli faktör. İkisi de sosyal ağ ürünleri ve hergün daha çok kullanıcıyı kendisine çekiyor. Bu açıdan Google+’ın lokomotifi olabilirler.




  • Google çoğu hizmetinde değişiklik yaparak dikkatleri üzerine çekmeyi mi planlıyor acaba?
  • blogspot.com uzantısı değişecek mi?
  • Google çok iddaalı bu Google + konusunda.Değişimleri görüyoruz,izliyoruz merakla.
  • Büyük adımlar atıyorlar , merakla izliyoruz ..
  • Google+ şimdiden facebook'un pabucunu dama atma potansiyeline sahip. Ustelik facebook'un kişisel verilelerle ilgili kurnazlıkları da yok. Yaşasın yeni kral.
  • Bir allahın kuluda .davetiye göndersin.
  • Google+ davetiye sistemiyle aslinda uygulamasini hem deniyor hemde bu sekilde daha fazla merak uyandiriyor. Ama google dan gidip ios a uygulama yapacagina biz android kullanicilarina google+ uygulamasiyla girisimize izin verse davetiyesiz androide kiyak gecmesi lazimdi
  • Google=kalite
  • Google işini biliyor.Blogger google+'a entegre olduğu zaman her kullanıcının ayrı bir blogu filan cidden güzel çalışmalar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.