Şimdi Ara

Microsoft’dan yeni bir Android patent anlaşması daha

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Microsoft’dan yeni bir Android patent anlaşması daha






    Yıllar önce piyasada satılan ve oldukça pahalı olan akıllı telefon kavramı Android işletim sisteminin piyasaya çıkışından sonra tamamen değişmişti. Açık kaynak olması ve lisans ücreti istenmemesi nedeniyle sadece donanıma yatırım yapan üreticilerin uygun fiyatlı akıllı telefonları da piyasaya hakim oldu. Özellikle Android işletim sistemi yüklü telefon üreten firmalar satış rekorları kırarak karlarını katladı.




    Ancak bu gidiş fazla uzun sürmedi. Yazılım devi Microsoft, bir süre önce Android işletim sistemi yüklü cihazların Microsoft'un bazı fikri haklarını izinsiz kullandığı iddiasıyla yasal yollara başvurdu. Bu girişimin ardından Steve Ballmer artık Android’in ücretsiz olamayacağını, kullanmak isteyenlerin kendilerine para ödemek zorunda olduklarını açıkladı.




    Android işletim sistemi kullanan tüm ürünlerin üreticilerine dava açan Microsoft bazıları ile anlaşma yoluna gitti. Firmalara satılan cihaz başına 5-15$ arası değişen ücret ödemesini teklif eden Microsoft’un bu teklifi kabul gördü. Onkyo Corporation, General Dynamics, Velocity Micro ve HTC şu anda ürettikleri her Android cihaz için Microsoft’a ücret ödüyor. Sadece HTC’den elde edilen gelir 150 milyon doları geçti. Microsoft için Android en kazançlı mobil işletim sistemi haline geldi.




    Microsoft’un anlaşmaya vardığı son şirket ise Wistron oldu. Tayvanlı iletişim cihazları üreticisi Wistron, ürün başına Microsoft’a açıklanmayan bir ücret ödeyecek. Microsoft’un Başkan Yardımcısı ve Fikri Haklar Konseyi Başkanı Horacio Gutierrez, Wistron’un dünya çapında bir lisans programına katıldığı için çok avantajlı olduğunu belirtti.




    Tabi ki tüm firmalar henüz bunu kabullenmiş değil. Barnes and Noble kitap devi, Microsoft’a karşı bir dava açtı. B&N, Microsoft’un hiç bir katkısının olmadığı birşey üzerinde hakimiyet kurmak istediğini belirtiyor. Ayrıca Microsoft’un en büyük rakibi Android’i absürd lisans haklarıyla kullanışsız hale getirerek saf dışı bırakmak istediğini iddia ediyor.








  • demekki haksız kazanclara devam edecek microsoft bakalım elbet cıkar bi yerden bunlar ya bu dünyada yada ahirette zengini etkilemiyor ama fakire olan oluyor 3 oradan 5 buradan olmaz ki
  • microsoft'a dava açan kazanır. hem hiç bir katkısı yok, hemde win7 nin önünü açmaya yönelik çabalar bunlar.

    ben google'ın yerinde olsam ismi android olmayan ve microsoft'un lisanslarını kapsamayan bişey çıkarır onla devam ederim.
  • Nefret ediyorum bu kapitalizmin devi olan firmadan. Umuyorum işler yolunda gider de Android in önü açılır. Ne para meraklısı bill ve gereksiz şirketi.
  • Merak ettim, niye Google'a dava açmamış MS ?
  • android google nin değilmiydi? eğer tüm haklarını almadıysa ve ücretsiz sunuyorsa neden o kadar uğraşıp ürettiler ki bu android'i? bence google'nin bi planı var takpte olun tek dava ile microsoft'u tamamiyle bitirebilirler
  • Microsoft gelecekte bu tekniği çok kullanacağını düşünüyorum. Varlığını korumak zorunda ve kan kaybettikçe daha da sertleşecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: moondalina

    android google nin değilmiydi? eğer tüm haklarını almadıysa ve ücretsiz sunuyorsa neden o kadar uğraşıp ürettiler ki bu android'i? bence google'nin bi planı var takpte olun tek dava ile microsoft'u tamamiyle bitirebilirler

    Umuyorum ki öyle olur. Oldum olası Micropsoft tan nefret ettim ve şu hal ve hareketleri ile de devam ediyorum. Gözlerini para bürümüş. Tabi hepsi para için birşey yapıyor da bu micropsoft bambaşka
  • Bildiğim kadarıyla patent sorunları Android'den kaynaklanmıyor, şirketlerin Android üzerinde yaptığı değişikliklerden kaynaklanıyor, mesela HTC Sense gibi.
  • Sen adamların lisansladıkları şeyleri kullan sonra utanmadan MS un katkısı yok de ne ala memleket. Bazıları da Google ı ne olarak görüyorsa her şekilde google ın haklı çıkacağı fikri beyinlerine kazınmış. Görünüşe göre google amacına ulaşmış. Anlamsızca her hareketinde google ı haklı gören bir kitlesi var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 6 Temmuz 2011; 9:39:11 >
  • Microsoft bu zamana kadar kaç kere ceza yedi. Onun utanması var mıydı? Tekel olmak için ne gerekiyorsa yapıyorlar. Windows taki görsellik nereden (ç)alıntı acaba? Tabi dev olduğu için kimse karşısında duramıyor. Topluca karşısına dikilmedikten sonra her türlü haklı çıkmaı beceriyor nedense. Micropsoft a ait olmayan,birilerine özenip kullandığı ve sanki kendi yapmış gibi gösterdiği neler var bakın bakalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Hyde

    Microsoft bu zamana kadar kaç kere ceza yedi. Onun utanması var mıydı? Tekel olmak için ne gerekiyorsa yapıyorlar. Windows taki görsellik nereden (ç)alıntı acaba? Tabi dev olduğu için kimse karşısında duramıyor. Topluca karşısına dikilmedikten sonra her türlü haklı çıkmaı beceriyor nedense. Micropsoft a ait olmayan,birilerine özenip kullandığı ve sanki kendi yapmış gibi gösterdiği neler var bakın bakalım.


    Lİsanslara dahil olsa söke söke alırlardı şimdi boş savunma yapmayın. MS tekel google değil mi? apple değil mi? neyi savunuyorsun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadtneverdie

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Hyde

    Microsoft bu zamana kadar kaç kere ceza yedi. Onun utanması var mıydı? Tekel olmak için ne gerekiyorsa yapıyorlar. Windows taki görsellik nereden (ç)alıntı acaba? Tabi dev olduğu için kimse karşısında duramıyor. Topluca karşısına dikilmedikten sonra her türlü haklı çıkmaı beceriyor nedense. Micropsoft a ait olmayan,birilerine özenip kullandığı ve sanki kendi yapmış gibi gösterdiği neler var bakın bakalım.


    Lİsanslara dahil olsa söke söke alırlardı şimdi boş savunma yapmayın. MS tekel google değil mi? apple değil mi? neyi savunuyorsun?

    Genelde çaldığı şeylerin lisansı GPL olduğundan kimse ses çıkarmıyor.




  • Microsoft işini biliyor ..
  • Microsoft windows 8 ile kendini bitiricek beyler,
    http://blog.microsoft.com.tr/windows-8-gorucuye-cikti.html#comment-614

    alın tasarım faciası win 8 ben kullanmam eminimki bu forumda bu tasarımdan nefret eden binlerde kişi var denemek için kurar ve geçer linuxa :P
  • Bakıyorum da microsoft düşmanları bi anda ortaya çıkmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MeT06.

    Bakıyorum da microsoft düşmanları bi anda ortaya çıkmış.

    Biz her zaman vardık
  • Sevmemek en doğal hakkım olsa gerek. İster düşmanlı kdeyin ister başka birşey. Zaten sevmek zorunda da değiliz değil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: johnm

    Microsoft windows 8 ile kendini bitiricek beyler,http://blog.microsoft.com.tr/windows-8-gorucuye-cikti.html#comment-614alın tasarım faciası win 8 ben kullanmam eminimki bu forumda bu tasarımdan nefret eden binlerde kişi var denemek için kurar ve geçer linuxa :P



    zaten kullanmıcaksın merak etme tabletler için o arayüz ve normal windows arayüzüde bulunacak ;)
  • bende android kullanmak istiyorum ama yukarıdaki cümleye katılmıyorum (firmalar donanıma öncelik verdi)

    hala xenon flaslı (xt720 hariç),hifi seviyesinde müzik çalan ,sensörü büyük kamerası olan android görmedik ..işlemcileri büyütüp çoğalıtıyorlar ama hala telefonlar yeterince yetenekli değil...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcebi001 -- 6 Temmuz 2011; 14:26:27 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.