Şimdi Ara

AMD'nin yeni nesil Fusion-A serisi işlemcileri 'video inceleme'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
18.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD'nin yaklaşık beş yıldır merakla beklenen yeni nesil Fusion işlemcileri lanse edildi. Sabine platformu ile dizüstü bilgisayarlarda, Lynx platformuyla da masaüstü sistemlere giriş yapan Fusion-A serisi işlemciler, dünyanın en hızlı entegre grafik birimine sahip olmaları ve AMD cephesinde 32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ilk işlemci ailesini oluşturmaları nedeniyle büyük önem taşıyorlar. 




    Bu videomuzda Fusion-A serisi yeni nesil işlemcilere ait mikroişlemci mimarisindeki detayları ele alıyor ve Sandy Bridge ve Fusion-A serisi işlemciler arasındaki farkları da masaya yatırıyoruz. Salt işlemci ve entegre grafik performans sonuçlarını da masaya yatırdığımız videoda, AMD'nin Fusion işlemci ailesi için belirlediği yol haritası ve gelecek stratejisini de sizlerle paylaşıyoruz.



    [anket=19]







  • Testlerden daha çok yorum içerikli bir video olmuş. Giriş orta seviye dizüstüler için çok makul görünüyor. Pil ömrü de çok iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 6 Temmuz 2011; 2:15:38 >
  • AMD emin adımlar ile ilerliyor,eminim fusion tam oturduktan sonra AMD atağa geçecektir,video inceleme için teşekkürler
  • inceleme için teşekkürler.mesut abi sen askere gitmedin mi daha?
  • oyun bilgisayarı kurmak istiyorum amd

    ram + işlemci + anakart gerek (pes cod felan) anlayan yardım etsin lütfen
  • Videoda 13:25e dikkat. AMD yine tökezlemiş malesef.
  • Elinize saglık guzel olmus.Elinizdeki asusun detaylı bir incelemesinide yaparsınız artık :)

    SAYGILARLA
  • ya bugünleri de gördüm ya gam yemem,kaç senedir bekliyorum .amd bu sefer başarmış,özellikle ekran kartı almak istemeyipte küçük işler görenler için bire bir olmuş.amd bunu 3 sene çıkarsaydı şimdi bambaşka yerde olurdu firma olarak,neyse çıktı ya buna da şükür.

    inceleme için teşekkürler ,her zamanki gibi zevkle izlediğimiz bir video olmuş.ağzınıza sağlık

    şu video player konusunda düzeltme yaparsanız sevinirim.istediğimiz süreden başlatamıyoruz
  • videoyu izleyemiyorum. Play tusuna basiyorum hiçbir hareketlilik yok :(
  • @fx57 Amd mobil çözümleri tam olarak nasıl oluşmuş hangi işlemciler kullanılmış tam olarak açıklanmıyor sanırım.. ve Mesut bey önlerinde güçlü özelliklere sahip ve 7 saat pil ömrü olan bir notebook olduğundan bahsetti , bu notebook mühendislik örneği midir , piyasaya ne zaman girecek acaba bu notebooklar...
    Videoda çok dikkat çekilmemiş fakat güçlü donanımsal özellikli bi notebook ve 7 saat pil ömrü!!'
  • video güzel ama işlemciler olmamış, teşekkürler
  • Denk fiyattaki tabletlere ve netbooklara baktigimda cok fazla ozelligi oldugunu gordugum ve hatta hatiri sayilacak derecede performansi oldugunu gordugum C-50 islemcisine, Acer Iconia Tab W500'da rastladim.. Satin almaya gittim. Musteri temsilcisinin, bilgisayar teknolojilerinden yoksun olan sozlerini buraya aynen yazacagim..

    Ben -Bu urunu neden klavyeli olarak netbooklar arasina koymadiniz?
    Temsilci -AMD islemcili urunler dandik. Bize sat dediler, geri gonderecez, yine de buraya koyduk. Gorun diye. Zaten cok isiniyor ve dokunmatik ekrani cok dandik..

    Cihazin dokunmatik ekraninin bozuldugunu ve jelatinle kaplandigini (havalandirma delikleri dahil) da belirtmek isterim.. Kisacasi bizim milletimiz, her ne kadar iyi urun yapsa da AMD satilmasina izin vermeyecektir. Isterse cift cekirdekli,6000 serisi onchip GPUsu, 2gb dual kit rami ve SSD'si olsun.. Bizimkiler gider tek cekirdekli, HD destegi ve cikisi dahi olmayan, 1 gb ramli, normal harddiskli sistemi, sadece Intel oldugu icin ozellikle satmaya calisir..

    o yuzden malesef bu urunleri Turkiye'de gormeyi cok beklemeyin.. Cunku saticilar, sadece AMD'nin kotu olduguna olan inanclarindan (hatta oyle bir inanc ki; arastirmalarina bile gerek yok.), tedarik edip satmaya calismayacaktir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 6 Temmuz 2011; 2:34:53 >




  • keşke gpu yu hd3000 ile karşılaştırsaydınız. trinity ile baya iyi işlemcilerin geleceğini düşünüyorum fakat bence intel gpu konusunda amd den geri kalmayacaktır. sb ile önceki jenerasyon arasında ki gpu farkı ortada zaten, eğer her mimari değişimde buna benzer bir performans sıçraması gerçekleştirirlerse, cpu tarafında zaten geride olan amd gpu açısından da baya zorda kalabilir.
  • Donanım Haber bilgi yüklü videolara devam ediyor çok da iyi yapıyor. Bu saatlerde bile video giriyorsunuz, emeği geçen herkese çok teşekkürler.
  • ölümcül darbe... yakında sinemalarda...:)
  • Yavaş ama sağlam adımlarla geliyor diyebilmemiz mümkün kanımca.

    Her zaman diyorum AMD Ati yı satın almakla çok büyük akıllılık etti o zaman ki planları tasarımların meyvesini yavaşta olsa görüyoruz.ama bi gerçek varki AMD yi kurtardıysa GPU tarafı kurtardı HD 4000 serisinden sonra firma atılıma geçti 5000 ve 6000 serisinin Nvidia nın çözümlerinden daha çabuk piyasaya girmesi ve o noktadaki başarısı AMD ye güven verdi diyebiliriz Grafik konusunda kendini dahada sağlamlaştırdı.

    Chipset noktasında Intel chipsetlerle rekabet edebilecek yapısı zaten mevcut tek eksiği işlemci tarafıydı onunda gelişimi başlıyor zannedersem sanki bu nokta bana 2007 sonunu i hatırlattı Fusion A serisi işlemcileri gpu tarafında HD 3000 serisi olarak düşünebiliriz çok köklü bi değişiklik olmadı ama HD 4000 habercisi oldu keza 2012 ile birlikte Fusion (II?) HD 4000 serisi gibi bir atılım yapabilir

    Editörlerimize soracağım bi noktada chipset uyumu hakkında aslında şuan için tahmin etmemiz pek mümkün olmayacaktır ama Soket FM1 tipi yanlış bilmiyorsam 905 pin yapıda gelmekte peki trinity isimli 2012 de gelecek işlemcilerde yapı değişikliği sizce olurmu yoksa AMD nin klasik mevcut soketlerle uyumluluğu devam edermi sonuçta Soket FM1 in üzerinden 1 sene geçmemiş olacak AMD yeniden soket değişimine gitmez diye düşünüyorum şahsi olarak çünkü 790GX AM2+ anakarta sahibim AM3 işlemci ile sistemimi kullanıyorum uyumluluk noktası konusunda öngörülerinizi paylaşırsanız çok yararlı olacaktır.

    bu tarz videoların tam gaz devam etmesini istiyoruz :) Emeğiniz için çok teşekkürler.




  • Her zamanki gibi çok güzel bir video inceleme olmuş. Teşekkürler :)


    14.20 zamanındaki test tablosunda Fusion A8 işlemci 4014, Fusion A6 işlemci + 6620 ekran kartı ile beraber 2126 puan almış. Acaba burada bir yanlışlık olabilir mi?
  • Ben bu videoyu daha seyretmedim ama bi cok yerde bi kac islemcinin testlerine baktim baktigim testler ayni fiyat araligindaki intelle karsilastirmalariydi sadece tek sitede degil bi cok sitede baktim test sonuclarina bana sorarsaniz tam husran sadece vga performansi iyi bunun disinda athlon 4 cekirdeklere kiyasla pek bi gelisme yok daha oncede dedim bu seride de bi cacik olmaz
  • Donanimhaber.com farkı, yine keyifle izlenen güzel bir video olmus.
  • Güzel bir Donanımhaber cali$masi daha
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.