Şimdi Ara

Slim Devices Squeezebox ; oturma odanızda ki yeni nesil mini müzik sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kablolu veya kablosuz ağ üzerinden sunucuya bağlanarak, çoklu ortam içeriğini yürütebilen donanımlar, son bir kaç yıldır oturma odalarında yer almaya başladılar. Bazı modeller video, resim ve müzik içeriğinin hepsini tanıyıp yürütebilirken, bazı modeller ise sadece müzik üzerine yoğunlaşmış durumdalar.

    Slim Devices'ın Squeezebox Network Music Player'ı tasarımı ile rakiplerinden ayrılan, hem kablolu hem de kablosuz ağ ile bigisayara bağlanarak müzik dosyalarını yürütebilen bir ağ çoklu ortam yürütücüsü. Cihaz sadece bilgisayarınızdaki müzik dosyalarına erişmekle kalmayıp aynı zamanda SqueezeNetwork ile Internet üzerinden yayın yapan radyo istasyonlarına bağlanarak, buradan da müzik içeriği yürütebiliyor.

    192 x 93 x 80 mm ölçülerinde, siyah beyaz bir kasaya sahip olan Squeezebox'ın yürütülen dosya ile ilgili bilgilerin geçtiği 320x32 piksel mavi renkli bir ekranı bulunmakta. Ürünün bilgisayarınızdaki müzik dosyalarına erişebilmesi için, bilgisayara ürün ile birlikte gelen ve açık lisans kodlu bir yazılım olan SlimServer'ın kurulması gerekiyor. Squeezebox, MP3, WMA, FLAC, AAC, WAV ve OGG formatındaki dosyaları, bilgisayarda kurulu olan SlimServer sayesinde kontrol ederek yürütebiliyor. Ürün'ün kontrolleri beraberinde gelen IRDA uzaktan kumanda ile sağlanıyor. Sesi açma, kısma, enerjiyi kesme veya çalan parçaların tekrar seçenekleri kumandadan kontrol edilebilenler arasında.

    Squeezebox'ın en ilgi çekici özelliklerinden biri de SlimServer sayesinde, Bluetooth veya WiFi üzerinden haberleşen Sony PSP (2.0 ve üstü), Symbian destekli cep telefonları, Pocket PC'ler, Palm'ler ve evrensel kumandalar tarafından da kontrol edilebiliyor olması. Ürün eğer bu cihazlardan biri ile kumanda ediliyorsa çalan içerik hakkında albüm kapağı resimleri ve daha geniş bilgiye ulaşılmasıda mümkün olabiliyor.

     

    Squeezebox'da dış ortamla bağlandı seçenekleri olarak stereo ses çıkışı, kulaklık çıkışı, ethernet girişi, optik ve koaksiyel dijital ses çıkışları bulunmakta. Ürünün Wireless 802.11g destekli ve desteksiz olan 2 modeli bulunmakta. Eğer kablosuz bağlantı destekli modeli alırsanız bu bağlantı çeşitleri arasına kablosuz bağlantıda eklenmekte ve ürün Wireless Birdge özelliği ile ethernet portuna bağlanan diğer cihazlarıda kablosuz ağa dahil edebilmekte.

    Ürünün kablosuz ağı destekliyen versiyonu 299$ fiyat etiketi taşırken, kablosuz ağ desteksiz olan versiyonu 249$ fiat etiketi ile satılmakta. İster bilgisayarınızdaki içeriğe ulaşmak için isterseniz Internet üzerinden radyo dinlemek için kullananın Squeezebox'ın tasarımı, boyutları ve fonksiyonları ile oturma odanızdaki müzik setinize güçlü bir alternatif oluşturduğu açık.


    Sayfanın Linki : http://www.slimdevices.com/index.html








  • Sanki bir PC'nin sadeleştirilmiş ve kumanda kontrollü hale getirilmiş versiyonu bu cihaz.
    Hernekadar bir çok çıkış soketi olsada bu cihaz için kullanılacak ses sistemi için bir amphi gerekecek galiba.
    Şahsen bu cihazın yerine bir ipod alıp dışarı çıkıncada cebime atıp gezmeyi yeğlerim. Kafamda tasarladığım ev multimedya sistemlerine göre biraz daha gelişmesi gerekir bence.

    Birde garanti süresi olarak 1 yıl denmiş üreticinin sitesinde. Türkiye'ye gelince iki yıl vermek zorundalar herhalde.
  • güzel bir basamaka bence sadice daha ileride çıkacak yüksek teknoloji ürünlerine yol gösteren bir cihaz olarak kalıcaktır bence oturma odasına böyle bir şey yerine microsoftun media center seçeneği daha güzel olur ama bundaki wifi ve bluetooth olayı hoşmuş
  • blootooth olmsı yeter ayrıyetten internetten radyo olayı eğer iyi ise sırf bu işe bile yaratılır ama fiyat çok gibi bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.