Seçtiğiniz mesajın linkini aşağıdaki kutudan kopyalayabilirsiniz.
Arkadaşlar havaların sıcaklığından dolayı evde bol bol boş vakit geçiriyoruz .Bu konuda evdeki boş zamanlarımızı değerlendirebileceğimiz pratik araçların yapım video yada görsellerini koymaya kadar verdim.Umarım herkeze faydalı olur.Yeni şeyler buldukça sürekli olarak güncellemeye çalışacağım
Not: Sayfanın Bilgisayarınızı Kitlememesi veya Kasmaması İçin Sayfanın Yüklemesi Bittikten Sonra Aşağıya Çekin Yada Mobil Sürümü Kullanın 1: Elinizdeki 50 mm Lensi Macro Canavarına Dönüştürmek
Benden de 2 adaptör örneği olsun. Fotoğraflarını Nikon başlığında paylaşmıştım yaparken ama 200-300 sayfa öncede kaldı heralde
Öncelikle tek lensi gövdeye bağlamak için kullancağımız adaptörü anlatayım:
Gövde kapağının orta kısmını güzelce kesip kenarlarını törpülüyoruz. Sonrasında ucuz bir filtre (hatta Hayyam'da esnaflara sorarsanız kırık, çatlak filtreleri ücretsiz dahi veriyorlar) alıp camını kırıyoruz. Filtrenin yivleri dışarıda kalacak şekilde daha önceden kestiğimiz gövde kapağına yapıştırıyoruz (Işık almayacak şekilde) Filtreyi elbette kullanacağımız lens çapında alacağız fakat 58mm üstü filtrelerde araya yine bir filtre adaptörü kullanırsak çok daha sağlıklı olur. Bu kadar, ters objektif bağlama adaptörümüz hazır
Eğer bir düz üzerinde bir ters lens bağlamak istiyorsanız da (filtre çapları aynı olursa yine daha sağlıklı olur yoksa adaptör) 2 adet ucuz veya aynı şekilde kırık/çatlak filtre elde ettikten sonra yivleri dışarıda kalcak şekilde birbirine yapıştırıyoruz. Bu da hazır. Alternatif olarak benim yaptığım gibi ucuz bir m42 lens bulup tek filtreyi direk ucuna da yapıştırabilirsiniz, bu şekilde hem 2 filtreye gerek kalmaz hem de kullanacağınız zaman takma açısından zaman kaybı yaşamazsınız.
Evet hocam fotoğrafçılık zaten çok pahalı bir hobi.Böyle ufak aparatlar veya ekipmanlar ile bir nebze olsun bizleri maddi açıdan rahatlatabilir diye düşünüyorum.Örneğin kaliteli bir ring flash 400-500 tl belki daha fazla.Ancak bir pringles kutusu ile gayet güzel bir ring flash elde edilebiliniyor.Hem sigma da yenicek birşey yok hiç olmazsa pringles yeniyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sh@rKs-PoWeR -- 4 Temmuz 2011; 18:21:27 >
Güzel bir başlık ve dolu dolu içerik olmuş.
Macro aparatları her ne kadar kullanışlı görünse de bu şekilde macro fotoğraflar çekmek gerçekten zor.Çok ciddi sabır gerektiriyor. .
Flas diffuser kullanışlı ve iyi olmuş.amatörlerin işine yarayacak ilk adımı atmalarını sağlayacak bir pratiklik olmuş.
En çok beğendiğim ise image stabilizer oldu,harika bir mantık ile harmanlanmış ancak üşengeçler için zahmetli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 6 Temmuz 2011; 0:24:43 >
Fikirlerimi ,görselleştirme ve mükemmeleştirme önerilierimi satıyorum.Bir proje düşünüyorsunuz bir reklam fikrine mi ihtiyacınız var ya da bir fikriniz var ama daha da geliştirmek mi istiyorsunuz ilk projeniz ücretlendirilmeyecektir.Sonucu gördükten sonra eğer çalışmak isterseniz iletişim bilgilerim her daim sizin ulaşabileceğiniz uzaklıkta olacaktır.Detaylar için lütfen özel mesaj atınız.
Başta image stabilizer yazısını görünce dedim herhalde elektronik bir aparat yapmış adamlar.Ancak videoyu izleyince şaştım kaldım.Ciddi ciddi yapmayı düşünüyorum.Bunu seri üretim yapsanız bence yüzlerce satar
Macro flash dediğiniz gibi herzaman kullanbilecek tarzdan değil ama genenede ring fiyatların fiyatları düşünüldüğü zaman gayet iş görüyor
quote:
Orijinalden alıntı: _Lupara_
BU is sistemine güvenmeyin bence. Gerginliği ayarlayamazsanız makinenin tripod yuvasını elinizde bulabilirsiniz. 25 liraya ucuz tripod alın daha iyi.
Bugün test edip onayladım ama düşüncenizde haklısınız
Fikirlerimi ,görselleştirme ve mükemmeleştirme önerilierimi satıyorum.Bir proje düşünüyorsunuz bir reklam fikrine mi ihtiyacınız var ya da bir fikriniz var ama daha da geliştirmek mi istiyorsunuz ilk projeniz ücretlendirilmeyecektir.Sonucu gördükten sonra eğer çalışmak isterseniz iletişim bilgilerim her daim sizin ulaşabileceğiniz uzaklıkta olacaktır.Detaylar için lütfen özel mesaj atınız.
İşe yarar konu,teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Corvette. -- 8 Temmuz 2011; 17:45:53 >
bokeh efekti çıkarma işlemi olan video bir çok kişi için faydalı olacaktır özellikle bokeh hastaları için