Şimdi Ara

Anonymous’dan Apple’a uyarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Anonymous’dan Apple’a uyarı

     

    Geçtiğimiz ay meydana gelen ve oyun devlerinin veritabanlarının hacklenerek milyonlarca üyenin bilgilerinin ele geçirilmesi gündemin en önemli maddelerinden olmuştu. Anonymous ve LulzSec adlı iki büyük hacker grubu tarafından gerçekleştirilen saldırılar sonucu özellikle PlayStation ağı haftalarca kullanım dışı kalmıştı.




    Geçtiğimiz hafta ise LulzSec grubu AT&T veritabanından çaldığı olası iPad 3 ve iPhone 5 yol haritalarını internette paylaşarak faaliyetlerine son verdiğini açıkladı. Böylece hacker dünyasında en büyük grup Anonymous haline geldi. Ülkemizde de bazı kurum sitelerine Anonymous tarafından saldırı düzenlenmişti. 




    Pek çok platformu hackleme çalışmalarına devam eden Anonymous şimdi gözünü Apple’a çevirdi. Dün bir dosya paylaşım sitesinde Apple’a ait bir sunucunun veritabanından çalındığı belirtilen 27 adet kullanıcı adı ve şifre ortaya çıktı. Hemen ardından Twitter üzerinden bir mesaj yayınlayan Anonymous grubu Apple’ın da hedef olabileceğini ancak şu sıralar başka konularla oldukça meşgul olduklarını bildirdi.




    Grubun meşgul olduğu konular arasında Avustralya seçim verilerini sızdırmak ve bir arkadaşlık sitesinin veritabanını boşaltmak bulunuyor. Bunların tamamına grup “AntiSec hareketi” adını vermiş.




    Apple’a yapılan bu küçük saldırı Sony’ye yapılanın yanında devede kulak kalıyor. Ancak yıllardır iOS cihazlarını jailbreak yaparak gayriresmi kullanıma açan gruplarla verdiği amansız mücadele Apple’ı çoktan hedef tahtasına koymuştu. Bununla birlikte şirketin sunucularına girerek verileri çalabilmek Anonymous için büyük bir adım sayılabilir.




    Apple’dan konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Fakat güvenlik uzmanları açığa çıkan listede bazı kullanıcı adlarına şifre konulmadığının dikkat çekici olduğunu belirtiyor. 







  • apple'ı da bi hacklesinler şenlik olsun yazık segayı bile hacklediler zaten :D
  • psp ağını kullananlar malesef bu tur aptalca saldırılar yuzunden mağdur kalmıştır,
  • Demekki milyon dolarlık network güvenlik sistemleri fazla satamamış ama bu aralar iyi iş yaparlar artık.
  • uzak durun sitivin patenti var
  • facebookun veritabanını boşaltsa deprem etkisi yaratır sanırım. neden böyle büyük firmaları gözüne dikmiyor madem amaç isim yapmak..
  • @Batuist
    anonymous'un amaçı isim yapmak değil.
    biraz araştırırsan anlayabilirsin...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: StreetWash

    @Batuistanonymousun amaçı isim yapmak değil.biraz araştırırsan anlayabilirsin...


    şahıs werilerini açığa çıkartarak ne kadar sempatik olabilir amaçları doğrultusunda ¿

    şu ağna kadarki gördüklerim ve duyduklarımdan kötü amaçlı bi gurup olmadıkları izlenimi werselerde izledikleri yol pek doğru değil

    jail break hazırlasınlar
    lisans key sızdırsınlar
    ddos ataı yapsınlar
    hacklesinler ama
    userlerin şahsi bilgilerini riske atmaları pek sempatik durmuyo ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: H34RTL3SS

    quote:

    Orijinalden alıntı: StreetWash@Batuistanonymousun amaçı isim yapmak değil.biraz araştırırsan anlayabilirsin...
    şahıs werilerini açığa çıkartarak ne kadar sempatik olabilir amaçları doğrultusunda ¿ şu ağna kadarki gördüklerim ve duyduklarımdan kötü amaçlı bi gurup olmadıkları izlenimi werselerde izledikleri yol pek doğru değil jail break hazırlasınlarlisans key sızdırsınlarddos ataı yapsınlarhacklesinler amauserlerin şahsi bilgilerini riske atmaları pek sempatik durmuyo ;)



    Kesinlikle katılıyorum firmaya en büyük zararı lisans key vb sızdırarak yaparlar.Kullanıcı bilgilerini dağıtmak aynı zamanda halka yapılan bir saldırıdır.Bu tür grupları seviyorum fakat yöntemleri çok yanlış.




  • Birde sanki iyi şeyler yapıyolarmış gibi göstermeye çalışanları anlamıyorum.

    PSN kapandıda noldu ? Kaç milyon kullanıcıyı etkiledi başka bir şey olmadı.
  • yalnız saldırıyı ıncı sozluk yapıormus gbı gostermıssınız.o fotograf ne ole.
  • Belki Kullandıkları Makinalar da Apple ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahqra

    Birde sanki iyi şeyler yapıyolarmış gibi göstermeye çalışanları anlamıyorum.PSN kapandıda noldu ? Kaç milyon kullanıcıyı etkiledi başka bir şey olmadı.


    bedava oyunlar geldi :D bu adamlar kullanıcı verilerini sızdırıyor yanlış bişey ama şirketlere en büyük darbeyi de bu vuruyor. kart şifresi çalınmış bir psn kullanıcısının gelecek nesilde ps almayı düşüeceğini sanmıyorum.
  • Patente boğar valla
  • Şimdide Apple'a geldi sanırım sıra bakalım neler olacak bence çok zamanı kalmadı ama belli olmaz tabi yinede :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: H34RTL3SS

    quote:

    Orijinalden alıntı: StreetWash@Batuistanonymousun amaçı isim yapmak değil.biraz araştırırsan anlayabilirsin...
    şahıs werilerini açığa çıkartarak ne kadar sempatik olabilir amaçları doğrultusunda ¿ şu ağna kadarki gördüklerim ve duyduklarımdan kötü amaçlı bi gurup olmadıkları izlenimi werselerde izledikleri yol pek doğru değil jail break hazırlasınlarlisans key sızdırsınlarddos ataı yapsınlarhacklesinler amauserlerin şahsi bilgilerini riske atmaları pek sempatik durmuyo ;)


    Düzgün Türkçe ile yazsan diyorum, neden w yazıyorsun v yerine?
  • Hadi bakalım ..
  • Apple bu hic bisi olmaz. :p

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Unutmaki El El den üstündür.
  • Apple o kadar şımardi ki, ancak böyle bir saldırıyla kendine gelecek kadar ileri gitmiş durumda şu anda. Umarım hatalarından dönüşü için böyle bir saldırıya gerek kalmaz. Çünkü Apple'ı sadece bir şirket olarak ele almamak gerek. Neden diyecek olursanız, şöyle: Malum ki Apple, macintosh bilgisayarların ve üzerinde verdiği unix tabanlı Mac OS X işletim sisteminin mimarı durumunda. Bu sistemin en önemli özellikleri ise:

    1- Virüs saldırılarından neredeyse hiç etkilenmiyor denecek kadar az etkilenmesi veya etkilenmemesi (Ben 17 yıldır mac kullanıyorum, karşılaştığım virüslerden sadece 1 tanesi çok zarar vermişti, o da bilgisayardaki önceden belirlenmiş formatlardaki resimleri bozuyordu, o kadar)

    2- Sürekli stabil: Bir mac sistemini yüklediğinizde, yıllarca stabil olarak kullanabilirsiniz. Windows kullanıcılarının anlayacağı şekliyle, sistemi ilk gün kurduğunuzda nasıl çalışıyorsa, 10 yıl sonra da aynı şekilde çalışıyor olması ki bu, windows kullanıcıları için inanması zor bir hayalden ibaret sadece.

    3- Unix tabanlı olduğu için ve içinde 128 bit şifreleme sistemi olduğundan dolayı, en güvenli sistemlerden biri durumundadır şu anda.

    Siz eğer böyle bir firmanın sitelerini hackleyerek ele geçirirseniz, bu Sony'nin hacklenmesine de benzemez. Hack dünyası ve güvenlikçiler için yeni bir milat anlamına gelir. Apple'da kullanıcıları ve diğed firmalar tarafından topa tutulur; hani sizin sistemleriniz çok güvenliydi diye...




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.