Şimdi Ara

Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
293
Favori
73.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tuttum bu konuyu
  • Takipteyim
  • mesajım.
  • Mesajım bulunsun mutfakta yer açıldığında denerim
  • Mesajım bulunsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crona

    Uzun bir zaman önce arkadaşımın bir arkadaşı bize sabah kahvaltısı için güzel bir şey yapmıştı. Kendisi Samsun Bafralı idi. Böyle krep benzeriydi. Yapılışını falan hatırlamıyorum sadece yoğurtta kullandım dediğini anımsar gibiyim. Sanki yoğurt hamur yumurta karıştırmış sonra tavada kızmış yağda kızartıyordu. Tadı falan çok iyiydi merak ettim işte Adına sanki pidla demişti fakat o isimde bir bilgi bulamadım. Bileniniz var mı Samsunlulara sesleniyorum?

    Samsun bafralıyım, pidla nedir
    Akıtma olabilir




  • Değerli konu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusty

    Teşekkür ederim efenim, afiyet olsun

    Evet, yarın pazar ve uzun zamandır vermeyi unuttuğum krep tarifini ekliyorum şimdi.

    KREP:



    Malzemeler:

    2 su bardağı un
    5 adet iri yumurta
    3 su bardağı süt
    İsteğe göre tuz, şeker ya da hiçbiri


    Yapılışı:

    2 su bardağı unu, 3 su bardağı sütle çırpın. (Bu işlemi elde, çatalla yapabilirsiniz) Üzerine 5 yumurtayı kırın. tekrar çırpın. Peynirle filan yiyecekseniz tuz koyun. Ben yarısını tuzsuz şekersiz yaptıktan sonra kalan yarısına tuz ekliyorum. Böylece ilk parti nutella ve reçelle yenebiliyor, çok da mükemmel oluyor

    Krep hamurunu yapmak kolay, pişirmek zor. Şimdi düz bir tava alıyorsunuz. Bir çay kaşığıyla tereyağ ya da sıvıyağ koyuyorsunuz ve tavayı ısıtıyorsunuz. Sonra hazırladığınız sıvı kıvamlı hamurdan bir kepçe alıp tavaya döküyorsunuz. Orta ateşte kızartıyorsunuz. Çevirmek için acele etmeyin zira piştiğini hamur tavadan ayrıldığında anlıyorsunuz. Bir artistik hareketle krepin diğer yüzünü çevirip, orayı da kızartıyorsunuz. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapıp, sonra patlayana kadar yiyorsunuz.

    Afiyet olsun

    Hocam bu tarif kaç kişilik acaba normal boylarda kaç krep çıkar yani bu söylediğiniz malzemelerle?




  • Bulunsun.
  • takip
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reasonable

    quote:

    Orijinalden alıntı: dusty

    Teşekkür ederim efenim, afiyet olsun

    Evet, yarın pazar ve uzun zamandır vermeyi unuttuğum krep tarifini ekliyorum şimdi.

    KREP:



    Malzemeler:

    2 su bardağı un
    5 adet iri yumurta
    3 su bardağı süt
    İsteğe göre tuz, şeker ya da hiçbiri


    Yapılışı:

    2 su bardağı unu, 3 su bardağı sütle çırpın. (Bu işlemi elde, çatalla yapabilirsiniz) Üzerine 5 yumurtayı kırın. tekrar çırpın. Peynirle filan yiyecekseniz tuz koyun. Ben yarısını tuzsuz şekersiz yaptıktan sonra kalan yarısına tuz ekliyorum. Böylece ilk parti nutella ve reçelle yenebiliyor, çok da mükemmel oluyor

    Krep hamurunu yapmak kolay, pişirmek zor. Şimdi düz bir tava alıyorsunuz. Bir çay kaşığıyla tereyağ ya da sıvıyağ koyuyorsunuz ve tavayı ısıtıyorsunuz. Sonra hazırladığınız sıvı kıvamlı hamurdan bir kepçe alıp tavaya döküyorsunuz. Orta ateşte kızartıyorsunuz. Çevirmek için acele etmeyin zira piştiğini hamur tavadan ayrıldığında anlıyorsunuz. Bir artistik hareketle krepin diğer yüzünü çevirip, orayı da kızartıyorsunuz. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapıp, sonra patlayana kadar yiyorsunuz.

    Afiyet olsun

    Hocam bu tarif kaç kişilik acaba normal boylarda kaç krep çıkar yani bu söylediğiniz malzemelerle?

    normal boyutlarda bir tavadan rahat 10 - 12 parça krep çıkar. Ben ince severim mesela, o sebeple çok daha ince yapıyorum bu tarifi. Normal kalınlıkta yaparsanız net 10 tane olur.




  • superrr yaaaaa elınıze saglık guzel kolay tarfıler var :D
  • Konu güzelmiş. İleride lazım olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusty

    Merhaba sevgili bekar ve/veya öğrenci donanım haber kullanıcıları.

    Bugün sabah iş yerime geldiğimde kahvaltı yapmamış olduğumdan dolayı sabahtan beridir aklım yemekten başka bir şeye çalışmaz durumda.

    Şimdi bu başlığı açma sebebim birkaç insanı doyurmak, evinde yemek yapıp 2 gün aynı yemeği yiyerek ekonomisine katkıda bulunmak ve evde yemek yaparak tasarruf ettiği parayı harcarken "Ya soğulsun forumda bir dusty_ var, sayesinde dışarda yemeğe para bayılmak zorunda kalmıyorum" denmesini sağlamak.

    Her türlü saçma olduğunu düşündüğünüz soruya bile itinayla yanıt vereceğim yemek yapmaya hevesli olan sayın kullanıcı. Neyse ilk tarifim göz korkutmamak içinn makarna olsun diyerek başlıyorum bugüne.

    Başlığın içerdiği yemek tarifleri (Sürekli güncellenecektir.)

    Penne Arabiatta
    Patatesli Omlet
    Pişi
    Domatesli Bulgur Pilavı
    Kremalı Makarna
    Omlet
    Soslu Tavuk
    Meyhane Pilavı
    Patlıcan Salatası
    Chicken Ceasar Salata
    Etimek Tatlısı / Yalancı Ekmek Kadayıfı
    Krep
    Bulgur Köftesi / Fellah Köfte
    Yahudi Böreği
    İçli Köfte
    Tavuk Sote
    Parfe
    Alman Usulü Schnitzel ve Patates Kavurması
    Menemen
    Kabak Köftesi
    Pirinç Pilavı
    Babagannuş
    Tahinli Babagannuş
    Ton Balıklı Makarna
    Antalya Usulü Tahinli Piyaz
    KFC Tavuğu
    Rus Salatası
    Peynirli Kolay Gözleme
    Fasülye Piyazı
    Kuru Fasülye
    Kısır
    Patlıcan Ezmesi
    Ayran Çorbası/Ayran Aşı Çorbası/Soğuk Çorba/Yarma Çorbası/Sizin Yörenizde Adı Neyse

    _______________________________________________________________________________________________________


    Penne Arabiatta

     Bekarlara Pratik Yemek Tarifleri [Ana Konu] - İlk Mesaj Güncellendi


    Malzemeler:

    Yiyebileceğiniz kadar Barilla Penne Makarna (Paketin hepsini bir kerede yapmak zorunda değilsiniz)
    Sıvıyağ
    Tereyağ
    Soğan
    Domates
    Sarımsak
    Kekik
    Acı sos ya da pul biber
    Karabiber
    Tuz
    Şeker
    İsteğe bağlı üzerine eklemek için rendelenmiş kaşar peyniri

    Yapılışı:

    Önce içine tuz ve biraz sıvı yağ atılmış kaynar suyun içinde makarnayı haşlıyorsunuz. Haşlandıktan sonra suyunu bir tabağın içine süzüyorsunuz. Kesinlikle dökmüyorsunuz yani.

    Sonra ayrı bir tencerede terayağını erittikten sonra rendelemiş olduğumuz soğanları atıp, kapağı kapatıyoruz. Kısık ateşte 5 dakika kadar kapağını hiç açmadan karamelize olmasını sağlıyoruz. Bu şekilde soğanlara şekerli bir tat kazandırıyoruz. Soğanlar hafif kavrulduktan sonra yine rendelemiş olduğumuz domatesi ve sarımsağı aynı anda ekleyip tekrar kapağı kapatıyoruz. Bu şekilde bir 5 dakika daha soğan, sarımsak ve domatesin özleşmesini sağlıyoruz.

    Daha sonra kapağı açıp, baharatlarımızı ve varsa acı sosu ekleyip, bir küp şeker atıp daha önce ayırdığımız makarna suyunu sosa ilave ediyoruz. Bu şekilde bir 5 dakika daha kaynattıktan sonra isteğe bağlı olarak ya makarnanın üzerine dökerek ya da tüm makarnayı tencerede karıştırarak afiyetle yiyoruz.

    Bir sonraki tarifte görüşmek üzere, bugünlük afiyet olsun.

    bekarlık, öğrenci ve İçli Köfte

    olmamış bence




  • of of of konuya bak be
  • İçli Köfte çoooook ısrarlar sonucu eklendi o listeye.
  • Takip etmek lazım.
  • Msj.

    Krep i tavsiye edermisiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shape Of My Heart

    Msj.

    Krep i tavsiye edermisiniz?

    Her haftasonu istisnasız yaptığım bir şeydir, kesinlikle tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusty

    quote:

    Orijinalden alıntı: Reasonable

    quote:

    Orijinalden alıntı: dusty

    Teşekkür ederim efenim, afiyet olsun

    Evet, yarın pazar ve uzun zamandır vermeyi unuttuğum krep tarifini ekliyorum şimdi.

    KREP:



    Malzemeler:

    2 su bardağı un
    5 adet iri yumurta
    3 su bardağı süt
    İsteğe göre tuz, şeker ya da hiçbiri


    Yapılışı:

    2 su bardağı unu, 3 su bardağı sütle çırpın. (Bu işlemi elde, çatalla yapabilirsiniz) Üzerine 5 yumurtayı kırın. tekrar çırpın. Peynirle filan yiyecekseniz tuz koyun. Ben yarısını tuzsuz şekersiz yaptıktan sonra kalan yarısına tuz ekliyorum. Böylece ilk parti nutella ve reçelle yenebiliyor, çok da mükemmel oluyor

    Krep hamurunu yapmak kolay, pişirmek zor. Şimdi düz bir tava alıyorsunuz. Bir çay kaşığıyla tereyağ ya da sıvıyağ koyuyorsunuz ve tavayı ısıtıyorsunuz. Sonra hazırladığınız sıvı kıvamlı hamurdan bir kepçe alıp tavaya döküyorsunuz. Orta ateşte kızartıyorsunuz. Çevirmek için acele etmeyin zira piştiğini hamur tavadan ayrıldığında anlıyorsunuz. Bir artistik hareketle krepin diğer yüzünü çevirip, orayı da kızartıyorsunuz. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapıp, sonra patlayana kadar yiyorsunuz.

    Afiyet olsun

    Hocam bu tarif kaç kişilik acaba normal boylarda kaç krep çıkar yani bu söylediğiniz malzemelerle?

    normal boyutlarda bir tavadan rahat 10 - 12 parça krep çıkar. Ben ince severim mesela, o sebeple çok daha ince yapıyorum bu tarifi. Normal kalınlıkta yaparsanız net 10 tane olur.

    Bana 1-2 parça çıksa yeter tek yaşıyorum onun için malzemeler ne olmalı acaba yazabilirseniz çok makbule geçer.




  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.