Şimdi Ara

Güney Kore eğitim sistemini dijital ortama taşıyor, tüm kitaplar elektronik oluyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
5.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  •  

    Kindle gibi elektronik kitap okuyucuları ve tablet bilgisayarların yaygınlaşmasıyla birlikte kullanıcılar tarafından daha fazla ilgi görmeye başlayan elektronik kitaplar, ülkelerin eğitim sistemlerini de yeniden şekillendirecek gibi görünüyor. Gelen son bilgilere göre Güney Kore, eğitim sisteminde elektronik kitap devrimi yapmaya hazırlanıyor.

     

    2014 ile birlikte temel eğitimde elektronik kitap kullanımına başlayacak olan Güney Kore, 2015 ile birlikte eğitimin her safhasında elektronik kitap dönüşümünü tamamlamış olacak. Bu çerçevede tüm öğrencilere farklı özellikte bilgisayar, akıllı telefon ve tablet sağlanması beklenirken, ülkenin milli eğitim bakanlığı henüz cihazlarla ilgili detayları açıklamış değil.

     

    Dijital eğitim materyalleri ve gerekli olan tablet bilgisayarlar için 2.4 milyar dolar harcayacağını açıklayan Güney Kore, tercihini bu alanda dünyaya yön veren yerli üreticilerden yana kullanacak gibi görünüyor ki bu noktada Samsung ve LG gibi üreticiler arasında ihaleye yönelik yoğun bir rekabetin yaşanacağını da söyleyebiliriz.

     

    Ülke genelindeki bazı okullarda hali hazırda elektronik kitap kullanımı başlarken, bu değişim ile çocukları sırt çantasından kurtarmayı hedefleyen ülke aynı zamanda gelişen teknolojinin avantajlarını eğitim alanında daha fazla kullanmayı hedefliyor. Bilindiği üzere ülkemizde de "Fatih Projesi" ile eğitimde daha fazla teknoloji kullanılmasına için program yürütülüyor.



  • Şu an android sistemli 150 tl ye alınacak tablet pcler var piyasada; tabletler çok önemli değil alınır verilir;
    Önemli olan sistemi mantıklı oturtmak sonra olmadı deyip yine kayıp bir eğitim kuşağı olmasın...
  • yalnız yapılan yanlış.. herşeyi teknolojik yapmak zararlı özellikle eğitimde. çocukları iyice bigisayar bağımlısı yapmaya çalışıyoruz. misal almanya ve finlandiya teknolojiyi tamamen terkedip, en başa en somut şeylere yöneliyorlar. örneğin almanyada artık eski sistem sınıflara, oyun hamurlarına normal tahta vb. uygulamalara geçiş yapılıyor. sınıflardan teknolojiyi silmeye çalışıyorlar.
  • elektronik ortam hikayedir
    devlet önce adam gibi eğitim versin
    ben devlet lisesi bitirdim, doğru düzgün bir öğretim almadım lise yıllarında, verdikleri ingilizce kitabı, 1. sınıfların cin ali kitapları gibiydi
    çok iyi derecede ingilizce bilmeme rağmen ve konularında çok kolay olmasına rağmen, hoca 3 vermişti bana, sınav kağıdı göstermiyor tabiki, çünkü hepsi doğruydu
    hocadan ders alanlar hep bir adım öndeydi, tabiki not olarak, hocadan ders de almalarına rağmen benden daha kötüydüler, ama notları daha iyiydi, tabiki sınav kağıdı gösterme yok
    bizden 10'ar 10'ar kırılan puanlar başkalarından 2'şer 2'şer kırılıyordu
    lise sonda sınıfın yarısı çarpım tablosunu bilmiyordu, hepsi de mezun oldu
    devlet sadece çok küçük bir azınlığı eğitiyor, gerisini eğitmiyor, bunu da kasıtlı yapıyorlar, insanların düzgün eğitim ve öğretim almasını devlet istemiyor
    elektronik ortam vs bunlar masaldır, adam gibi eğitim öğretim her şartta yapılabilir, eğer istenirse
  • ben küçükken sokakta top oynamakdan,erik,muşmula çalmaktan eve gelmezdim,şimdi bi bakıyorumda sadece ekmek almaya dışarıya cıkıyorum.. bence teknoloji bize yaramadı (yada bana)
  • Bencede cok mantıklı bir hareket hem kagıt kullanımı cok azalacak hemde daha temel egitimden teknoloji ile tanısacak cocuklar.Bir ogrencinin egitimi boyunca belki tek bir cihaz kullacak buda universite ogrencilerin kitaplara milyarlar dokmesine mani olabilir keza suan ulkemizdede bildigim kadarı ile ogrencilerin kitap masrafları devlet tarafından karsılanıyor bu sonucta develetede yuk bir kere bu sisteme gecilirse egitimde kullanılacak kitapları uygun sekilde dijital ortama aktarıp verilmesi hem kagıt tuketimi hemde dolaylı yoldan masrafları azaltacaktır.Tabi bu hazırlanan kitapların içlerinin bos olmaması gerekiyor oda ayrı konu.

    SAYGILARLA
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MEMO1



    ben küçükken sokakta top oynamakdan,erik,muşmula çalmaktan eve gelmezdim,şimdi bi bakıyorumda sadece ekmek almaya dışarıya cıkıyorum.. bence teknoloji bize yaramadı (yada bana)




    Valla hocam suanki genclik sıfır tek zevkleri pc ve konsol.Biz sokakta plastik topla mac yapmaktan asfalta dusup yara bere içinde kalıp maca devam etmekten,İnsaatlardan boru toplayıp tuf tuf atmaktan,Mistek oynamaktan,Karınca dovusu yaptırmaktan,agac ev yapmaktan,saklambac oynamaktan,bisiklete binmekten ,kaykay surmekten,kacak atari salonuna gitmekten,guresmekten zevk alırdık aradada farklılık olsun diye evde atari oynardık commodor ,micro genius, atari 800 falan nerde o eski cocuklar :)Simdi bunların bir cogunu yapacak ne mahalle var nede agac.Zaten almanlarda arastırma yapmıslar 90 yılında doganlarla 2000 yılında doganları 10 yası geldiklerinde sportif testlere sokmuslar 2000 yılındakiler dokulmusler.Biz agaca tırmanmaktan kas yapmıstık simdikilerde gamepadde kas yapıyor.



    SAYGILARLA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rock_Rage -- 3 Temmuz 2011; 20:43:37 >
  • 8000 küsür öğrencinin üniversiteye giriş sınavında sıfır çektiği eğitim sisteminde disiplini elden bıraktığınız sürece birşey değişmez.
    Tablet gelsin veya gelmesin.
  • Farklı bakış açılarından çok güzel yorumlar gelmiş, her birini okurken zevk aldım. Ayrıca yukarıdaki bir arkadaşın anısına istinaden bende lise dönemlerimde ingilizceden 80 ortalama yapmıştım, ve hocam 85'den 5 yaparız değil mi diye takılmıştım. Sonra karneme 3 gelmişti :D Devlet memuruna iş garantisini kaldıracaksın, şikayet, disiplin mercilerini arttıracaksın. Devlet okullarımızda o kadar çok boş beleş "öğretmen" var ki... Ben anadolu lisesi okudum, şunu açıkca söylemeliyim ki tek farkı o okula sınavla giren öğrencilerin oluşturduğu ortamdı. (Burda ki kastım, çalışmaya meyilli, sigara, alkol, kavga, çakallık vs. işlere az meyilli olmaları falan) onun dışında hoca olarak hiç bir fark göremedim ki neler neler vardı. Biraz Atatürk ilim irfanını çeşitli belgesellerden görmüş, ailesinden eğitimi ibadet olarak öğrenmiş insanlar, böyle hocalardan ders dinlemeye utanır... Ne bir heves, ne bir bilgi, ne bir amaçları var....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antonidas

    elektronik ortam hikayedir devlet önce adam gibi eğitim versin ben devlet lisesi bitirdim, doğru düzgün bir öğretim almadım lise yıllarında, verdikleri ingilizce kitabı, 1. sınıfların cin ali kitapları gibiydi çok iyi derecede ingilizce bilmeme rağmen ve konularında çok kolay olmasına rağmen, hoca 3 vermişti bana, sınav kağıdı göstermiyor tabiki, çünkü hepsi doğruydu hocadan ders alanlar hep bir adım öndeydi, tabiki not olarak, hocadan ders de almalarına rağmen benden daha kötüydüler, ama notları daha iyiydi, tabiki sınav kağıdı gösterme yok bizden 10ar 10ar kırılan puanlar başkalarından 2şer 2şer kırılıyordu lise sonda sınıfın yarısı çarpım tablosunu bilmiyordu, hepsi de mezun oldu devlet sadece çok küçük bir azınlığı eğitiyor, gerisini eğitmiyor, bunu da kasıtlı yapıyorlar, insanların düzgün eğitim ve öğretim almasını devlet istemiyor elektronik ortam vs bunlar masaldır, adam gibi eğitim öğretim her şartta yapılabilir, eğer istenirse


    amacım seninle polemiğe girmek falan değil yanlış anlaşılmasın. verdiğin örneğe diyecek lafım yok, o türden öğretmenleri ben de hep gördüm, hala da görüyorum ama ben de bir öğretmenim ve söylediklerinin ikinci kısmına katılmıyorum, bu kadar salt bir şekilde devlet insanlar eğitilsin istemiyor diyemezsin, ben öğretmen olarak üstlerimden ya da herhangi bir merciden öğrencileri eğitmeyin gibi bir tutum görmedim. eğitimde sadece okul öğretmen yok, öğrenci var, veli var, çevre var, biz okuldaki öğretmen arkadaşlar olarak çevre ve veli faktörüne bir çözüm bulabilmiş değiliz, eğitim adına yapmak istediğimiz bir çok şey velilerin tutumu ve isteksizliği yüzünden olmuyor, benim çalıştığım yerde ailelerin gelir düzeyleri iyi durumda, normalde eğitime pozitif katkı sağlaması gerekirken tam tersine negatif katkı sağlıyor bu durum burada, çocuklarının okumasının gereksiz olduğunu, kendi işlerini devam ettirirlerse okumuş insanlardan daha fazla kazanacağını söylüyorlar açıkça. çocuğunun okumasını isteyen kesim en fazla %20 çalıştığım yerde. tablet dağıtma olayına gelirsek, bu konu üzerinde çok düşünmedim artıları- eksileri olarak. ama teknoloji doğru kullanıldığı takdirde zarardan çok yarar getireceği kesin.
  • Düzgün eğitim her türlü şekilde yapılabilir, yeter ki öğrenmeye çalışanlar olsun. Fatih projesiymiş falan hikaye. Bu tür şeyler öğrenmek isteyenin daha rahat öğrenmesini, öğrenmek istemeyenin de cebinde bahane olmasını sağlar. Başka bir şey değil.
  • adamlar yakında elektronik sı*acak :)
  • Yalnız şöyle bir şey var hiç kimse elektriklerin kesilmesini hesaba katmıyor sanırım. Kitabın suyu mu çıktı? Olur her sınıfta 1 projeksiyon 1 bilgisayar, güncel bilgi gerektiğinde sunarlar öğrencilere.
  • Yukarıdaki yorumlarda bir arkadaşın yazdığı herşeyin elektronik olmaması gerektiği konusunda arkadaşıma katılıyorum , teknoloji tabiki kullanılmalı çok gerekli olduğu zamanlarda kullanılabilir ama bu uygulama çocukların zaten dağınık olan dikkatlerini daha da kötü etkileyebilir çok doğru bulmuyorum , herşeyin bir dengesi olmalı bu tarz cihazların o yaştaki çocukların ruh ve beden sağlığı üzerinde olumsuz bir çok etkisi var , tüm gün bilgisayar ve tv karşısındaolan çocukları bilgisayar , tv gibi ekranların önünden kaldıran tek şey okullar olmaya başladı orada rahat bıraksınlar çocukları zaten yeterince ekran var hayatlarında..
  • Hayırlısı :=)
  • tablete,tv ye,bılgısayara bakarak goze zarar vermektense o radyasyona ve sıstem sesıne magruz kalkmaktansa kıtap okumak o kıtap kokusunu ıcıne cekmek daha ıyıdır ve sessızlık.
  • O bizde yapılmaz o ayrı bir mesele de Kore ile biz aynı değiliz sonuçta. Adamlarda alt yapı ve gereksinimler karşılanıyor ki böyle bir uygulamaya geçmeye karar vermişler. Bizde daha düzgün konuşmayı bilmeyen, çocuğu okula göndermenin zaman kaybı olduğunu düşünen ama bankada bir işi çıktığında okuma yazma bilen birisine muhtaç, görünüşte çok iyi çok zeki çok ileri görüşlü ama içi bambaşka. Gittiğim okulların hiç birinde düzgün eğitim olmadı. Öğrentmenler okulu kahvehane gibi kullanıyor, bilgisayar öğretmenleri teknolojiyi göstereceğine kötüleyip duruyor, kendileri sevgilileriyle onunla bununla mesajlaşırken öğrencilere ders gitsin diye bir şey verir ders biter ve herkes en kısa zamanda kurtulmanın peşindedir. Annemde babamda öğretmen ve ikiside işlerinde oldukça başarılılar(cidden çok çalışıyorlar/çabalıyorlar) Şimdi bi babama-anneme bi kendi öğretmenlerime bakıyorum arada çok fark var... Birisi 60kişilik sınıfta "0" sesle ders yapıyor, diğeri 35kişik sınıfta sesten duramıyor(10-20dk geç geliyorlar zaten o kadar da dayanamıyorlar.) Öğretmende ve diğer müdür müdür yard. gibi üstündeki makamlarda bitiyor iş. Tablet fln gerekli değil. Olsa iyi olur ama bizim ülke için bi 10 gömlek büyük gelir.Öğretmenin işine ve karşısındakine saygısı olacak ki öğrenciden saygı alsın ve verimli ders işlensin... Hoca bizi tın, biz hocayı tın, sınıfta 75-80 küsür desibel gürültü, kapıda müdür veya müdür yardımcısı(sık sık ses yüzünden geliyorlar.) işte bizim ders işleyişimiz... Tablet verseler daha ilk gününden parçalarlar... Bu konulardaki en duyarlı kişilerden birisi olması gereken öğretmenler bile teknolojiye karşı veya alakasız ise düşünün durumu ülkemizde.

    Dayak, sınıfta kalma olmalı ve öğretmenler denetlenmeli. Eski filmlerden de hatırlarsınız müfettiş geleceği zaman hocaların bütün hareketleri değişir sanki başka birisidir. Aynen öyle oluyorlar. Bunun dışında tüm okul ve eğitim çalışanlarının denetlenmesi ve gerekirse uygun cezaların verilmesi gerekli. Babamların okuldan biliyorum öğrenci (özellikle bayan öğretmenlerle) hocaya kafa tutuyor(babama kafa tutmaya cesaret edecek kişi... Yok ya şöyle bi düşündüm de mümkün değil.Her babayiğidin harcı değil, yemez yani :D). Eee sen o öğrenciye ne eğitiminden bahsediyorsun? Öğretmenlerin de, öğrencilerin de, alt yapının da buna uygun olması lazım yoksa daha eve gitmeden yırtılan kitap poşetleri gibi olur tabletler(veya ne vereceklerde artık) bizim ülkede...

    @tural.i hocam dediğinize katılıyorum. Veli destek olacağına köstek oluyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 81murat81

    adamlar yakında elektronik sı*acak :)


    samsung onun da fabrikasını kurmuştur:) aplee patentini almadıysa tabi:)
  • Ben de öğretmenim Fatih projesi(bu projenin içinde yurt dışından İngilizce öğretmeni ithalatı da var) ile 4 yıl içinde kitap yerine tablet bilgisayara geçilecekmiş yani ücretsiz kitap yerine tablet verilecekmiş şahsen biraz çekincelerim var.Yani basılı materyal ile elektronik tablet farklı birşey daha kitabını doğru açamayan biri tableti koruyabilir mi?Kimisi var o tableti satar parasını yer ama bekleyip göreceğiz öncelik doğuda sanırım bakalım İstanbul'a ne zman gelecek.Yani sııfımda akıllı tahtam var güzel ama hiçbirşey öğretmenin yerini alamaz bir kitabı elinize almakla elektronik birşeyi okumak farklıdır.Güney korede böyle bir uygulama olması normal karşılıyorum çünkü biz de de olacak

    @@@antonidas hoca not vermez sen alırsın her meslekte olduğu gibi öğretmenliktede çürük elmalar olabilir sınav kağıdını inceleyebilirsin hatta bu kadar kendinden eminsen mahkemeye verip kağıdını bağımsız bir komisyon bile inceleyebilir hakkını zamanında aramıyorsan suç sende kusura bakma

    @@@manyakkurt

    hep kötü örnekler hayatında hiçmi iyi öğretmenin olmadı? haberde tabletden bahsediliyor sizler sadece öğretmenlik mesleğine art niyetli saldırı dolu mesajlar yazmışsınız 80 den 3 almışsın performans ödevleri senin ders içi durumunun toplamıdır not.



    Öğretmen anlatır alırsın veya almazsın ilgi ihtiyaç meselesi kimisinin dersle alakası yok kimisi de hocanın peşinden ayrılmaz soru sorar. öğrenci -öğretmen-aile sac ayağında eksiklik olursa bu öğrenciyi tabiki etkiler.Kimse forum köşelerinde bir mesleğin tamamına yönelik atıp tutmasın benim içim rahat mesleğimin hakkını verdiğimi düşünüyorum.Ha bu arada mesleğe yakışmayan insanlar var tabiki.

    Son olarak eskiden kitapları her okul seçerdi biz de(o zaman öğrenciydim)satın alırdık.İhtiyaca göre okuldaki öğretmenler kitapları analiz ederdi en uygun kitabı seçerlerdi.Şİmdi kitap ücretsiz analiz felan yok direk neyi verirlerse onu işliyoruz ücretsiz kitap zengin-fakir ayırt edilmezsizin veriliyor.Pek de kitapların muhteşem olduğunu söyleyemem hatta kolejler felan kendileri farklı kitap kullanıyor.Ülkemizde milli bir eğitim politikamız yok sürekli değişiyor.sınıflar kalabalık v.s. öğretmen alımları yeteneğe liyata göre değil KPSS puanına göre(bu arada birçok meslekte böyle puanla)Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirirse ülkemiz daha ileriye gider ,tabletde de baktılar olmuyor kitaba geri dönerler.Tablete de bilişim sınıflarındaki gibi öğretmenin kontrol edebileceği bir program koyarlarsa işe yarar yoksa zor...
  • Şimdide öğrencilere yeni bahane çıktı hocam şarjım bitti yok şarja takmayı unuttum yok bozukldu yok kırıldı yok ebay de sattım tırı vırı...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.