Şimdi Ara

Nvidia, Tegra 4 işlemcisinin 8 çekirdekli versiyonunu da hazırlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Nvidia, Tegra 4 işlemcisinin 8 çekirdekli versiyonunu da hazırlıyor


     

    Çift çekirdekli Tegra 2 platformuyla akıllı telefon ve tablet bilgisayar pazarlarında önemli satış rakamlarına ulaşan Nvidia, Kal-El kod adını taşıyan Tegra 3 platformuyla dünyada ilk defa 4 çekirdekli ARM Cortex-A9 işlemcisini sunmaya hazırlanıyor. Resmi lansman tarihi hakkında henüz net bir bilgi olmasa da Ağustos ya da Eylül ayında pazara girmesi beklenen  Tegra 3 platformuyla iddialı gelen Nvidia, Tegra 4 için de kolları sıvamış durumda.

     

    Wayne kod adını taşıyan ve 2012'nin ikinci yarısında çıkması beklenen Tegra 4 platformu, Nvidia adına büyük öneme sahip. Zira aynı dönemde Windows 8 işletim sistemi de hem ARM hem de x86 versiyonlarıyla pazardaki yerini almış olacak. Microsoft, Windows 8'in Tegra 3 işlemcili prototip üzerinde çalışan versiyonunu Computex 2011'de tanıttı tanıtmasına ancak üreticiler Windows 8'in ARM versiyonu için Tegra 4'e yoğunlaşabilirler.

     

    Gelen bilgilere göre Nvidia, Tegra 4 platformunun iki farklı versiyonunu hazırlıyor. İlk versiyon dört çekirdekli tasarıma sahip olacak ve muhtemelen Cortex-A15 mimarisini temel alacak. 24x CUDA çekirdeğine sahip yeni nesil grafik biriminin eşlik edeceği işlemcinin 1.5GHz+ seviyesinde çalışması x00+ GigaFLOP işlem gücü sunması bekleniyor. Güç tüketimi ve enerji verimliliği açısından Tegra 3'ün değerlerini koruması beklenen işlemci, 28nm fabrikasyon süreciyle üretilecek. 

     

    Tegra 4 platformunun ikinci versiyonu ise 8 çekirdekli tasarımı esas alacak. Çekirdek sayısındaki artışa ek olarak Nvidia, 32 ya da 64 CUDA çekirdeğine sahip olan ve DirectX 11  desteği sunan daha gelişmiş entegre grafik birimini de bu modelde sunacak. Tegra 4 platformunun, Tegra 2'den 10 kat daha hızlı olacağını söyleyen Nvidia, 4 çekirdekli versiyonuyla benzer şekilde 8 çekirdekli Tegra 4'ü de 28nm fabrikasyon süreciyle üretecek.

     

    Intel ve AMD gibi aynı tasarımın farklı versiyonlarını sunmaya hazırlanan Nvidia, Tegra 4 platformunu, Windows 8 ile birlikte x86 tabanlı çözümlere rakip tutmayı hedefliyor. Netbook'larda, çeşitli dizüstü bilgisayar modellerinde, tabletlerde ve akıllı telefonlarda kullanılması beklenen Tegra 4 platformunun çalışan ilk örnekleri Aralık ayı ile birlikte sistem üreticilerine ve yazılım geliştiricilerine sağlanmaya balşanacak. 

     

    Şubat ayında İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde, Tegra 3 platformunun, CoreMark testinde Intel'in Core 2 Duo T7000 serisindeki bazı işlemcilerinden daha hızlı olduğunu öne süren Nvidia, son dönemdeki hemen her açıklamasında geleceğin ARM platformunda olduğunu dile getirirken, her yıl yeni bir Tegra işlemcisini pazara sunarak performans çıtasını  düzenli olarak arttıracağına da dikkat çekiyor. 







  • nVidia Tegra işini iyice ciddiye alıyo, anlaşılan. Yakında firefoxun sürüm nosu ile aynı hızda versiyon türetmeye başlıycak ..
  • Qualcomm un Adreno 3xx Gpu ları da çok iddaalı geliyor xbox+PS3 ayarında grafikler ve düşük enerji tüketimi vaat ediliyor ortalık iyice kızışacak.
  • nvidia ya yaw gidele işine demek istiyorm.tamam güçlü işlemciler cep telefonu ve tabletler dha hızlı olacak,iyi oyun oynıcaz ama cihazların amacı belli ve işletim sistemleri de üzerinde birşeyler geliştirmeye müsait değil.daha masaüstünde 4 çekirdek kullanan bir oyun yok cep telefonunda ben napim 8 çekirdeği boşuna enerji tüketip duracak,hem böyle uygulamalar gelişse bile bunların ekran boyutları belli 4.3inç şuanda maksimum boyut hadi çerçeveyi azalttın falan 4.8 inç oldu yne de bu ekranda bir crysis oynamak bence işkence olur yani bu fazla gereksiz bir çaışma olmuş bence,Çekirdek koyup duracaklarına işlemciler nasıl daha az enerji harcar yada nasıl daha az ısınır gibi konular üzerinde çalışsalar dha iyi olur diye düşünüyorum
  • Mobil platformda en onemli husus GÜÇ TÜKETİMİ bol bol çekirdek yapıp milleti buyulemenin anlamı yok.
  • 8 çekirdek mi daha bilgisayar endüstrisinde kullanılmıyor bu, b*kunu çıkardılar iyice mobil endüstrinin, tüketim çılgınlığı yaratıp duruyorlar ötesi yok...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabletlerin gücü adına!
  • powerVR 6 serisi gpu'larda çok iddalı gelecek. mevcut modellerine 20 ila 100x fark atacağı söyleniyor daha düşük enerji tüketimiyle.
  • Ben bu filmi daha oncede izlemistim defalarca hemde amd ve intel arasinda ati nvidia arasinda simdide cep telefonu ve tablet icin ayni pazarlama taktigi pazari buyutmek icin ellerinden geleni yapiyorlar yakinda baska bir uretici aciklama yapar bizde 8 cekirdekliyaptik der haber siteleri baslik atar cekirdek savaslari diye sonra mhz arttirmaya baslarlar buda bizim ilgimizi ceker ve bizde bu ureticilerden birinin tarafi oluruz benimki daha iyi diyebilmek icin ayni tas ayni hamam
  • Nvidia bi dur allahını seversen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abowww 8 çekirdek ne demek yaaa.Daha millet masaüstünde yeni görmeye başıyo 8 çekirdeği...
  • Grafikten anladığım 3 sene sonra işlemcilerin gücü 100 kata yakın artacak. Nasıl olacaksa bu iş. Nvidia da abarttı mı tam abartıyor.
  • quote:

    Qualcomm un Adreno 3xx Gpu ları da çok iddaalı geliyor xbox+PS3 ayarında grafikler ve düşük enerji tüketimi vaat ediliyor ortalık iyice kızışacak.

    Evet.Samsung un'da buna garşılık vermesi lazım.Exynos'da geliştirme yapması lazım.
  • tegra 3 ile 5 kat , tegra 4 ,le 10 kat, tegra 5 ile 20 kat, tegra 100 ile 100 kat bu bole dvm eder bune arkadas:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sangreal_1905

    tegra 3 ile 5 kat , tegra 4 ,le 10 kat, tegra 5 ile 20 kat, tegra 100 ile 100 kat bu bole dvm eder bune arkadas:)

    Mobil cihazlar bilgisayarlardan daha hızlı gelişiyor. :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis xvier

    daha masaüstünde 4 çekirdek kullanan bir oyun yok...

    Seküriti seküriti...
  • Eh bu gidişle birkaç yıla kadar cep telefonları bizim masaüstü pclerden daha güçlü olacak herhalde :)
  • Nanometrenin dibe vurması lazım bu donanımların ısınmaması için. Çift çekirdekli işlemcilerde bile telefonlar epey ısınırken kısa vadede 2ghz çift çekirdekli cihazların yaşatacağı sorunu çok daha fazla olacaktır. Önce soğutmayı, enerji tüketimini azaltmanın, mevcut pillerin gücünü arttırmanın yollarını bulsunlar performans seneler sonra önümüze sunulsada fark etmez, zaten şu anki mobil cihazlar yeterince güçlü.
  • Ciddi yanıklar yolda arkadaşın da dediği gibi ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis xvier

    nvidia ya yaw gidele işine demek istiyorm.tamam güçlü işlemciler cep telefonu ve tabletler dha hızlı olacak,iyi oyun oynıcaz ama cihazların amacı belli ve işletim sistemleri de üzerinde birşeyler geliştirmeye müsait değil.daha masaüstünde 4 çekirdek kullanan bir oyun yok cep telefonunda ben napim 8 çekirdeği boşuna enerji tüketip duracak,hem böyle uygulamalar gelişse bile bunların ekran boyutları belli 4.3inç şuanda maksimum boyut hadi çerçeveyi azalttın falan 4.8 inç oldu yne de bu ekranda bir crysis oynamak bence işkence olur yani bu fazla gereksiz bir çaışma olmuş bence,Çekirdek koyup duracaklarına işlemciler nasıl daha az enerji harcar yada nasıl daha az ısınır gibi konular üzerinde çalışsalar dha iyi olur diye düşünüyorum


    O ekranda oynanacak diye bir şey yok takarsın klavye mouseyi 42'' lcd ekranı bağlarsın interneti crysiste oynarsın torrentten dosyada indirirsin istediğin yere götürürsün yanında..




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.