Şimdi Ara

Işık hızını geçmenin yolunu buldum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
2
Favori
5.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, arkadaşlar. Bu topicte ışık hızını aşacağız. Uzunca düşüncelerden sonra ışık hızını geçmenin yolunu buldum. Bunun için bir gökdelene ihtiyacımız var baya uzun. Bu gökdelenin tepesinden bir top atacağız ve yere düştüğünde ışık hızını geçmiş olacak. Ve size gerekli değerleri veriyorum, bu şekilde deneyin olacak.

Işık hızını geçmenin yolunu buldum

• denenmiş onaylanmıştır
  • bu çocuğa çok üzülüyorum
  • test 1
  • geçerin
  • Limit hıza ne oldu?
  • adam citizen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Serbest bırakılan bi cismin hızının belli süre sonra sabitlendiğini hocan söylerken bunu düşünüyodun heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum

Limit hıza ne oldu?

kastamonu ben
  • Bunları düşüneceğine forumla ilgilenseydin ya.
  • sen de haklısın panpa
  • Ben sana değil dh'nin vps'yi kullanarak böyle bir sistem yaparsinda forum çöker ona üzülüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumid_12

Serbest bırakılan bi cismin hızının belli süre sonra sabitlendiğini hocan söylerken bunu düşünüyodun heralde.

Olur mu öyle şey?

Öyle olsa gökdelenden düşen adamlar ölmezdi, bir süre sonra limit hıza ulaşırlardı. Halbuki yere çok hızlı çarptıkları için ölüyorlar.
  • anaokul terk
  • Léon Foucault mezarda takla attı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum

Limit hıza ne oldu?

albert einstein
  • Git bak bakayım ben dışarda mıyım
  • Limit hız
    Hava içinde serbest bırakılan bir cisim yer çekimi kuvveti etkisi ile hızlanarak yere düşmeye başlar. Ancak akışkanlar içinde hareket eden cisimler üzerine etki eden bir direnç kuvveti vardır. Bu nedenle serbest düşen bir cisme, yer çekimi kuvvetinden başka, bir de hava direnci kuvveti etki eder. Hava direnci kuvveti başlangıçta cismin hızı az olduğu için küçük, ancak cismin hızı arttıkça direnç kuvveti de artar. Nihayet öyle bir an gelir ki hava direnci kuvveti (R), cisme etki eden yer çekimi kuvvetine (G) eşit olur. Bu iki kuvvet zıt kuvvetler olduğu için kuvvetlerin bileşkesi
    olur. Dinamik yasasına göre bir cisme etki eden kuvvetlerin bileşkesi sıfır ise, o cisim düzgün doğrusal hareket yapar. Yani bu durumda cismin hızı sabittir. Öyle hava içersinde serbest düşen bir cisme etki eden yer çekimi kuvveti (G), hava dirence kuvvetine eşit olduğu anda cisim sabit bir hızla düşmesine devam edecektir. Cismin bu hızına “limit hız” denir. Bu hız cismin hava içinde kazanabileceği en büyük hızdır, bundan daha fazla hızlanamaz.

Bu forumda fizik nedir bilmeyenler var. Bide programcılık

• bunun hızlanması var hocam düşündün mü bunu ? yani top düşerken her yerde aynı hızda değil sabit hızlanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrhnGL

Léon Foucault mezarda takla attı.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.