Şimdi Ara

ABD pazarında ilk üç sırayı Android, iOS ve BlackBerry OS'lu cihazlar oluşturuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cep telefonu sektörüne ilişkin gerçekleştirdiği araştırma ve yorumlarla karşımıza çıkan Nielsen'nın 11 Mart ve 11 Mayıs tarihleri arasında yaptığı araştırmaya göre ABD pazarında ilk üç sırayı Google'ın mobil işletim sistemi Android, iOS ve BlackBerry işletim sistemini kullanan cihazlar oluşturuyor.

     

    Yayınlanan grafiğin solunda akıllı telefonların pazar payının %38 olduğu görülürken, feature phone (örn: java platformunu kullanan modeller, Series S40 vs) %64'ünü oluşturuyor. Mobil işletim sistemlerinin pazar paylarına baktığımızda Android %38 ile birinciliğini korurken, Android'i %27 ile iOS, %21 ile BlackBerry OS, %9 ile Windows Mobile, %2 ile Symbian OS ile webOS, %1 ile Palm OS - Windows Phone 7 ve %19 ile diğerleri izliyor.


     

    Mayıs ayında cep telefonu satın alanların %55'i akıllı telefonlardan yana tercih yapmış. Akıllı telefon tercihlerinde 2010 yılının şubat ayından bu yana %23'lük artış göze çarpmakta. Akıllı telefon satın alanların %27'si Android, %17 iOS, %6 BlackBerry OS, %1 Windows Phone 7 ve %4'ü diğer işletim sistemli modellerden yana tercihini kullanmış. 2011 yılının ocak ayından bu yana en büyük sıçramayı ise iOS %10'dan %17'ye çıkarak göstermiş. Android'in payı ise %27 ile sabit vaziyette.











  • google cok fena buyiyor. bole giderse yakin gelecekte google = umbrella co
  • Ya bir milyar tane androidli telefon var. En ucuzundan iPhone 4 parasına olana kadar. Öyle olunca bence normal lider olması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslinda bu dagilimi bir de cihazlar uzerinde gostermesi gerekiodu 1 cihaz ios, 10larcasi android ve RIM. Bu taraftan bakarsan birazda ha farkli.
  • Bu haberi okuduktan sonra Microsoft'un WP7'yi tanıtırken diğer sistemler için cenaze törenleri hazırladğı günler aklıma geldi. İnsan bu tabloyu görünce baya bi gülüyor. Nokia ile çıkış yakalacağını sanmıyorum. Zaten ABD'li insanların Nokia'dan pek hoşlandıkları söylenemez. Zaten WP7'li Nokia cihazlar ABD'de başarılı olamazsa dünya genelinde de başarılı olması pek mümkün gözükmüyor. Kendi ülkesinde bile içler acısı bir durumda. Android, iOS ve RIM başa güreşiyorlar. WP7'nin bu 3 sistem arasında şansı neredeyse hiç yok.
  • Tebrikler Android..
  • Symbian ve WM lider olacak değil ya. BB bile bu kadar başa oynaması takdire şayan fakat yakında Aradaki makas açılacaktır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.