Şimdi Ara

HP ve Samsung, webOS flörtünde; Samsung, Android'e alternatif mi düşünüyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Mobil işletim sistemleri arasında arayüzüyle dikkat çeken sistemlerin başında webOS geliyor. Palm tarafından geliştirilen fakat ekonomik sıkıntılardan dolayı istenilen seviyeye bir türlü ulaşmayan webOS için HP'nin bünyesine katılmasıyla güzel günlerde yavaş yavaş başlamış durumda. Yavaş yavaş diyoruz çünkü fikri haklarına sahip olduğu webOS'li ürünleri ürün gamına eklemeyi sürdüren HP cephesinden gelecek önemli bir karar-hamle ile webOS çok farklı bir noktaya taşınabilir.


    HP'nin başındaki isim Leo Apotheker, Pekin'de yaptığı açıklamalarda webOS için birkaç firmayla görüşme halinde olduklarını belirtti. Konuyla ilgili detay vermekten kaçınan tepe yöneticisi "Şunu söyleyebilirim ki, birkaç firma (webOS sistemine olan) ilgilerini ifade ettiler. Onlarla konu hakkında görüşmelerimiz sürüyor." diyerek webOS'i lisanslayabileceklerinin sinyallerini verdi.


    Her ne kadar Apotheker detay vermese de kulislerde elektronik devi ve Android'in yaygınlaşmasında büyük rol oynayan Samsung'un webOS'e ilgili olan firmalardan biri olduğu konuşuluyor. Özellikle ürün gamını Android'li cihazlarla donatan Samsung, webOS ile alternatif bir platform seçeneğini kullanıcılarına sunabilmeyi planlıyor. Kore'nin HP ile görüşme halinde olduğunu söyleyen kaynağa göre Samsung'un alternatif bir sistem aramasının nedeni ise Google'ın ilerleyen dönemlerde Android'in modifiye edilmesiyle ilgili bazı sınırlamalar getireceği yönündeki beklenti.


    Eğer Samsung ve HP webOS'in lisans hakları konusunda anlaşmaya varırsa; bu durum liderliğe emin adımlarla giden Android'in büyüme hızının zamanla yavaşlaması ve bir süre sonra azalması başta olmak üzere pazarda birçok yeni sonucun doğmasına sebep olacaktır.




  • Güzel bir haber sonuçta WebOS'ta Palm'dan gelen tecrübeyle birlikte oldukça iyi bir işletim sistemi menü geçişleri, uygulama açış hızları vs. zaten Android'e göre daha iyi tek eksiği uygulama sayısı gibi gözüküyor onuda Samsung, LG gibi büyük firmlardan alacağı destekle aşabilir.Android'e ve iOS'a rakip olabilecek bir sistem ben şahsen çok seviyorum WebOS'u...
  • İşletim sistemi hakkında söyleyebileceğim bir bilgi yok ancak nedendir bilmiyorum bu WebOS bana çok içten, kullanışlı ve sevilecekmiş gibi geliyor, bundan dolayı Samsung'un katkılarıyla yaygınlaşması (ihtimali) haberi güzel bir gelişme :)

    HP'nin bu işletim sisteminiyle tanıttığı akıllı telefonlarının tasarımlarıda çok hoştu :) Yuvarlak hatları vardı. Tableti hakkında birşey söyleyemeyeceğim.
  • badaya ne olacak?
  • Sistemler karışıyor :)
  • Samsung a Android yeterde artar bile.Bada ya da bence 2 seneye kalmaz son verilir.
  • alternatif gelmesi her zaman iyidir.
  • palm cihazlari da en az palm os kadar guzeldi ama samsung uzerinde de gormek fena olmaz. hala palm treo'yu unutamiyorum
  • E pardon da samsung senin Bada isimli bir işletim sistemin vardı yanlış hatırlamıyorsam ?
  • Androidden baskasi tutmaz samsung'da.
  • Samsung 4 koldan telefon imal ediyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.