Şimdi Ara

Mobil uygulama mağazaları gelecek yıl 14 milyar dolar gelir bekliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mobil uygulama mağazaları gelecek yıl 14 milyar dolar gelir bekliyor






    Uygulama mağazası; yakın zamanda Apple ile hayatımıza giren, geleceği çok parlak bir yatırım alanı olduğunun anlaşılması üzerine de pek çok işletim sistemi ve firmanın kendi platformları ile rekabete katıldığı bir kavram.




    Çevrimiçi platformlara girerek beğendikleri veya denedikleri uygulamayı kolay adımlarla satın alabilme imkanı tüketici eğilimini bu alana yönlendirdi. Uygulama mağazaları arasında en iyisi hiç şüphesiz Apple App Store. Ardından Android Market geliyor. Windows Phone 7, Blackberry ve TouchPad uygulama mağazaları ise henüz emekleme aşamasında. 




    Apple App Store'da 10 milyar indirme barajının, Android Market'te ise 4.5 milyar indirme barajının aşılması bu pazarın büyüklüğünü ortaya koyuyor.  Uzman raporları ise bunun daha başlangıç olduğunu belirtiyor.




    Canalys araştırma şirketinin yeni bir raporuna göre gelecek yıl mobil uygulama mağazalarından 14.1 milyar dolar gelir elde edilecek. Bu sayı bu yıl ki 7.3 milyar dolar gelir beklentisinden iki kat daha fazla. Uygulama mağazalarının gelişmesi mobil cihazların gelişmesiyle doğru orantılı olarak yükseliyor. Tahminler 2011 yılında 419 milyon telefon ve 43 milyon tablet satılacağı yönünde. 




    Bu artış uygulama mağazalarını da etkileyecek. 2015 yılında uygulama mağazalarının 36 milyar dolar gelir elde etmesi bekleniyor. Yani önümüzdeki 4 yıl içerisinde uygulama mağazaları yıllık %50 gelir artışı yakalayacak. Rapor, uygulama mağazası alanına yeni girecek mobil operatörlerinin de önünde büyük fırsatlar olduğunu belirtiyor. 




    Canalys, kullanıcıların dev uygulama okyanusunda arama yaparken kaybolmak yerine daraltılmış ve iyi incelenmiş uygulamalardan oluşan kataloglara odaklanarak başarılı olabileceklerine inanıyor.

     

    Canalys uzmanı Tim Shepherd’a göre uygulamalar müşteri döngüsünü tüm yönleriyle uzatmış durumda. Yani müşteri uygulamayı indirmeye başlıyor, uygulamayı saklayıp saklamamaya karar veriyor ve abonelik veya ortaklık satın alıyor. Müşteri eğilimleri uygulama geliştirmeye yön veren en büyük etken durumunda. 


     

     







  • geleceğin en popüler iş konularından biri oldu zaten. iphone için yazılım geliştirmek. apple uygulama satışlarının %30unu alıyor ve hiçbirşey yapmadan (direkt olarak yapmadan) milyarlarca dolar kazanıyor. apple zaten bu şekilde köşeyi döndü.. cihaz yapıp donanımdan kazanmaya bakmadı yazılımada büyük önem verdi hem kendi kazandı hemde kazandırdı kazandırmaya da devam ediyor. o cironun 10 milyar dolarlık kısmı yazılım geliştiricilerine kalıyor. çok çok ciddi bir rakam.. yazılım sektörünün gelişmesinede büyük katkı sağladığını düşünüyorum. bugün artık ios için uygulama geliştirme eğitimleri veren özel kurslar bile açılmış durumda.. bu konunun ne kadar kişiyi direkt ve dolaylı olarak etkilediğinin göstergesidir bu..
  • Vay be devir mobil uygulama marketi devri..
  • android ios u gececektir fakat iosun baslattıgı akımı ve izledigi çizgiyi kimse inkar edemez ve unutamaz. iphone kullanmamış olsamda galaxy s kullanıcısı olarak teknolojiyi hızlandıran bu tip gelişmeler umarım her zaman gerçekleşir...
  • uygulama marketi demek dünya döndüğü sürece her$eyin olmasi normal
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.