2007 ylılında RPT lerde önemli gelişmeler olacak gibi görünüyor, en azından amerika pazarında. Pek çoğumuzun "arkası var" diye göz ardı ettiğimiz projeksiyon tvler artık duvara asılabilecek inceliğe sahip, jvc nin 58 ve 65 inçlik modelleri amerikada bu aylarda satışa sunulacak.
Temel özellikler:
NEW 10.7" Ultra Slim Cabinet Design with Flat Back True 1080p 2 Million Pixel Structure 0.7" 3-Chip DILA System (1920x1080) NEW Exclusive Redesigned JVC Optical Engine ATSC/QAM Tuner 5th Generation D.I.S.T. 1080p (Digital Image Scaling Technology) + GENESSA Picture Processing Intelligent Noise Reduction Circuitry MPEG Noise Reduction Mosquito Noise Suppressor Component Cross Color Eliminator Flicker Free High Resolution Picture Digital 5 Point Color Management 16:9 Widescreen Aspect Ratio 150 MHz Digital Super Detail Natural Cinema (3-2 Pulldown) Natural Progressive Line Doubling Panorama, Cinema, Full and Regular Aspect Modes HD EZ Fill (HD Full, Cinema Zoom and HD Panorama) Video Noise Reduction 5 Video Status Modes - Theater/Dynamic/Game/Standard/TheaterPro 6500K Color Temperature High/Low Digital Noise Clear Circuitry High Contrast Icon Based On Screen Display 3D Y/C Comb Filter Single NTSC Tuner with Twin Mode, Index and Freeze Dual 1080p Capable HDMI/HDCP Digital Inputs PC Input (15 pin D-Sub XGA/VGA) Smart Input 2 HD Component Video Inputs S-Video Input 3 AV Inputs (1 Side, 2 Rear) RF Input Front Firing Direct Drive Speakers with Subwoofer MTS Stereo/Dolby Digital Advanced Hyper Surround Sound + with Hyper Bass Fixed Audio Output Interactive Plug-in Menu Multi-function Timer Sleep Timer Input Naming Black Level Expansion Front Panel Lock New Illuminated Universal Remote Control with Direct Access Input Control Wall Mountable Return + Width: 51 1/2" Height: 37 7/8" Depth: 10 3/4" Weight: 136 lbs.
Başka bir gelişme de Panasonic den, genelde plazma tvleri ile öne çıkan panasonic lamba değişimi gerektirmeyen "lifi" teknolojisini kullanan projeksiyon tvlerini duyurdu. 720p(PT-50LCX70) ve 1080p(PT-50LCZ70) olarak iki ayrı seride nisan ve mayıs ayında satışa sunulacak tvlerin fiyatı henüz belli değil. Radyo frekansıyla çalışan bir lamba kullanan bu teknoloji ekrana 10 saniyede görüntü gelmesini sağlıyor. 20.000 saat ömürlü led projeksiyon tvlerden sonra çok daha uzun ömürlü olan bu teknoloji demode gözüyle baktığımız projeksiyon tvlerin aslında ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu bir kez daha ispatlıyor.
arkadaşlar..... panasonic 42 pv 60 plasma hala alınabilecek bir plasmamı? Piyasaya çıkalı bir yılı geçti zannedersem....bugünlrde 3000 ytl lik bütçeyle plasma bakıyorum....yorumlarda hep bu modelden söz ediliyor.....bir de samsung'un bir modeli daha var....adını hatırlayamadım....izmir teknosa ile görüştüm...teşhir ürününü 2400 ytl ye bırakıyorlar...kapalı kutu bulmanız zor dediler.nedenini anlayamadım.... zaten internet sitesindede aynı ama stoklarında yok....bir kaç gün içinde kararımı vereceğim....Önerilerinizi bekliyorum.....forumuda dikkatle takip ediyorum...hepinize saygılar.
Bu arada 25 martta teknosaları dolaştım...izmirde....ellerinde kapalı kutu panasonic 42 pv 60 yok...teşhir ürünü birkaç mağazada var..fiyatları 2999 ytl...internet sitesindeki gibi ama uzun zamandır kullanılan cihazlarmış...carrefour da samsungun 42E71H modelini 2750 ytl ye indiler...aynı ürün teknosada 2999 ytl....mağazalar yanyana birde...bu ürün hakkındaki görüşleriniz nelerdir?bugünleerde almayı düşünüyorum...
Bu arada 25 martta teknosaları dolaştım...izmirde....ellerinde kapalı kutu panasonic 42 pv 60 yok...teşhir ürünü birkaç mağazada var..fiyatları 2999 ytl...internet sitesindeki gibi ama uzun zamandır kullanılan cihazlarmış...carrefour da samsungun 42E71H modelini 2750 ytl ye indiler...aynı ürün teknosada 2999 ytl....mağazalar yanyana birde...bu ürün hakkındaki görüşleriniz nelerdir?bugünleerde almayı düşünüyorum...
PV60' la ilgili birkaç topic ve birçok yorum var. Bu bütçe aralığında bana ve birçok kullanıcaya göre tek tercihtir. Almaya karar verirseniz eğer, teşhir ürünü almayın derim. Kolay gelsin.
İki çift yönlü asferik lens içeren lens sistemi bozulmaları ve geniş uçtaki çevresel kenar perdelemesini en aza indirir. Üstün bir çoklu kaplama süreci gölge ve parlamaları azaltmaya yardım ederken,MEGA O.I.S. bulanıklığı önlemek için el titremesini telafi eder. LEICA D lens ile donatılmış diyafram açıklığı halkası (F2.8 - F22 in 1/3 EV adımları) kolay ve doğrudan diyafram açıklığı ayarı için idealdir. Fotoğraf makinesinin üst kısmındaki deklanşör hız kadranı, 1/3 EV adımında* enstantane hızını 1/2000’den 2 saniyeye ayarlamanızı sağlar. * Menü ekranı, 1/4000- 60 saniye arasında ayar yapılmasını sağlar.
Fotoğraf makinesi her açıldığında, sensördeki tozu ortadan kaldırmak için süpersonik titreşim kullanan Supersonic Wave Filter (Süpersonik Dalga Filtresi) içerir. Fotoğrafçıların, görüntü özelliklerini değiştirmek için film markaları arasında geçiş yaptığı gibi L1 de, dördü renkli ayar (Standart, Dinamik, Doğal ve Smooth) ve üçü de tek renkli ayar (Standart, Dinamik ve Smooth) olmak üzere toplam yedi "film" modu sunar.
2.5" LCD, %100 görüş alanı ve 207000 piksel netlik sunar. Bir yandan LCD ekranı izlerken bir yandan da fotoğraf çekebilirsiniz. Manüel olarak odaklama yaparken, daha fazla odaklama duyarlılığı için görüntünün bir bölümünü 10x değerinde büyütebilirsiniz. 7.5-megapiksel, 4/3-tipi Live MOS sensörü,bir CMOS sensörünün düşük gereksinimleri ile bir CDD sensörüyle kıyaslanabilir görüntü kalitesi sunar. 5V düşük voltajlı işleme teknolojisi daha düşük seviyede kumlanma olmasını sağlar.
Neden önemlidir? Bir ekranın tepki zamanı, piksellerinin tam görüntü “döngüsünü” ne kadar hızlı tamamladıklarının ölçüsüdür. Böylece görüntünün bir sonraki kısmında rol almak için hazır hale gelebilirler.
Uzun tepki zamanlı ekranlar, hızlı hareketlerde yeterince uyumlu görüntü ortaya koyabilmek için gerekli olan her elementin yenilenmesi konusunda problemler yaşayabilirler. Bu da hareketli nesnelerin bulanık ve lekeli görünmesine sebep olur.
Mit (Yanlış Bilinen) Flat TV’ler hızlı hareket eden görüntüleri gösterirken çözünürlüğü korumada problem yaşarlar.
Gerçek Plazma TV’ler herhangi bir keskinlik veya detay kaybı yaşamadan hareketli objeleri görüntüleyebilirler. Plazma teknolojisi her pikselin bir imaj üretebilmesi için sadece bir pulsa ihtiyaç duyduğu için tepki zamanı nerdeyse bir andır.
LCD teknolojisi piksellerin, aktiften inaktif hale ve sonra yine aktif hale geçerek tek bir tepki döngüsü tamamlarlar. Tepki zamanları 4 milisaniye ile 25 milisaniye arasında değişir. En hızlı LCD ekranlar dahi belli bir miktar hareket bulanıklığı yaşayabilirler.
Arkadaşlar öncelikle iyi günler.. uzun zamandır forumun bu başlığını takip ediyorum,plazma mı Lcd mi projeksiyonlu tv mi derken aklıma projeksiyonlu tv yattı.. En geniş ekranlı tv leri heralde en uygun fiyata sunan teknoloji bu olsa gerek öyle değil mi??? Bunun üzerine bir kaç kaygımı dile getirmek istiyorum: En büyük tereddütüm tabiki görüntü kalitesi konusunda ..(sony'nin KDF-50E2010 modeli fiyat olarak gayet uygun geldi bana.) Sorum şu : şuan PHILIPS 26PF5321 26'' lcd televizyon kullanıyorum ve scart ile uyduya bağlı ,görüntü kalitesinden memnunum acaba sony KDF-50E2010 alsam lcd'mden elde ettiğim görüntü kalitesinden düşük bir görüntü alır mıyım??? 1-) Benim için önemli olan ekranın büyük olması ( maçları ,filmleri keyifle izlemek amacım yoksa oyun oynamak vs değil) bu bakımdan bana fiyat/performans olarak uygun başka modeller tavsiye edebilirmisiniz ?http://www.morfare.com/asp/show_stock.asp?product=1%20KDF-50E2010 2-)Eğer bu modeli aldığımı varsayarsak lambaları ortalama kullanımda ne kadar dayanır??? 3-)28 metrekare salonum var tv'yi koymayı planladığım yer sol taraftan güneş alıyor görüntüde büyük bir bozukluk yaratır mı??
şimdiden çok teşekkür ediyorum televizyona ayırabileceğim maksimum fiyat 3500 ytl önerilerinizi bu yünde yaparsanız sevinirim.
Tepki zamanı: Plazma TV’ler herhangi bir keskinlik veya detay kaybı yaşamadan hareketli objeleri görüntüleyebilirler. Plazma teknolojisi her pikselin bir imaj üretebilmesi için sadece bir pulsa ihtiyaç duyduğu için tepki zamanı nerdeyse bir andır.
LCD teknolojisi piksellerin, aktiften inaktif hale ve sonra yine aktif hale geçerek tek bir tepki döngüsü tamamlarlar. Tepki zamanları 4 milisaniye ile 25 milisaniye arasında değişir. En hızlı LCD ekranlar dahi belli bir miktar hareket bulanıklığı yaşayabilirler.
İzleme açısı: Plazma TV’ler, ışığı doğrudan ekran hücrelerinden veya piksellerinden yaymaları sayesinde, renkte ve kontrastta ciddi herhangi bir kayıp olmaksızın çok geniş açılardan izlenebilirler. Bununla birlikte, LCD pikselleri arkalarındaki bir ışık kaynağından ışık aldıkları için LCD ekranlar 45 derece kadar küçük açılarla izlenseler dahi kontrast ve renk kaybı yaşabilirler.
Arkadaşlar öncelikle iyi günler.. uzun zamandır forumun bu başlığını takip ediyorum,plazma mı Lcd mi projeksiyonlu tv mi derken aklıma projeksiyonlu tv yattı.. En geniş ekranlı tv leri heralde en uygun fiyata sunan teknoloji bu olsa gerek öyle değil mi??? Bunun üzerine bir kaç kaygımı dile getirmek istiyorum: En büyük tereddütüm tabiki görüntü kalitesi konusunda ..(sony'nin KDF-50E2010 modeli fiyat olarak gayet uygun geldi bana.) Sorum şu : şuan PHILIPS 26PF5321 26'' lcd televizyon kullanıyorum ve scart ile uyduya bağlı ,görüntü kalitesinden memnunum acaba sony KDF-50E2010 alsam lcd'mden elde ettiğim görüntü kalitesinden düşük bir görüntü alır mıyım??? 1-) Benim için önemli olan ekranın büyük olması ( maçları ,filmleri keyifle izlemek amacım yoksa oyun oynamak vs değil) bu bakımdan bana fiyat/performans olarak uygun başka modeller tavsiye edebilirmisiniz ?http://www.morfare.com/asp/show_stock.asp?product=1%20KDF-50E2010 2-)Eğer bu modeli aldığımı varsayarsak lambaları ortalama kullanımda ne kadar dayanır??? 3-)28 metrekare salonum var tv'yi koymayı planladığım yer sol taraftan güneş alıyor görüntüde büyük bir bozukluk yaratır mı??
şimdiden çok teşekkür ediyorum televizyona ayırabileceğim maksimum fiyat 3500 ytl önerilerinizi bu yünde yaparsanız sevinirim.
3 gün önce Samsug 50L7HX aldım. Aynı tereddütleri bende yaşıyordum.
-Digiturk kullanıyorum, izlerken LCD-Plazmadan farkı yok, tepki süresi vs. olmaması da maçları izlerken ayrı bir keyif. -Ekranda bir filtre bulunuyor, buda ışıgın görüntüyü bozmasını engelliyor. Eski projeksiyonları unut, bu tamamen farklı bir televizyon. :) -Sony'de 3LCD var, Samsung'da DLP.. bence DLP daha net görüntü veriyor. -Ampuller sanırım 5000 saatte bir degişiyor, maliyetide 200$ civarı. Degiştirdiginde ilk günkü gibi görüntü alıyorsun. -DLP'lerde izleme açısı 170º, yani plazma'dan farkı yok. - Benim salonum 40m2, ve çok güzel oldu, 42-50 arasınada gidip geliyordum, iyiki 50 almışım. Ayrıca Samsung'un 50C7H model plazma TV'si, 5000 lira civarı, aynısının piano black kasalısı ise 6000 milyar üzeri olması lazım. 50L7HX de hem çok hoş bir sehpa ve sehpaya monte ana kontrol ünitesi, ve piano black kasa var. Ve en önemlisi fiyatına gelirsek, 3500 liraya aldım ;)
İyiki plazma'ya 2 milyar daha fazla para vermemişim. :)
50L7HX'i şiddetle öneririm. 720p, progressive HD, DNIe, HDMI, Dolby SRS mevcut, aynı zamanda EISA'dan "Best Innovation" ve "Industrial Design Excellence" ödülü almış bir TV
Güle güle kullanmanı dilerim. Tavsiye ettiğin televizyonu inceleyeceğim.. Benim salon küçük o yüzden sorun olur mu diye düşünüyorum sadece kara kara....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi konsekan -- 3 Nisan 2007; 17:18:00 >
teşekkür ederim istersen bir kaç foto çekip koyabilirim.
gerçekten harika olur ,zahmet olmazsa... İnternette bir türlü arkasının ne kadar geniş olduğuna dair fotoğraf bulamadım sadece ön cepheden fotoğrafları vardı :bu arada çok şık bir tv