Şimdi Ara

Plazma TV - LCD TV - DLP TV (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.568
Cevap
1
Favori
455.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardeşim o televizyon o özelliklerle 2.5 milyar olmaz hele 1024*1024 ise bir yanlışın olmalı fiyatta.
    2. el alıyorsan bilmem.

Tavsiye ederim o ayrı. PAram olsa ben de alırım.
  • miki arkadaş sen sony 3lcd nin sehpasını nerden aldın? 250 milyon uygun bi fiyat bende düşünüyorumda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ibohas

miki arkadaş sen sony 3lcd nin sehpasını nerden aldın? 250 milyon uygun bi fiyat bende düşünüyorumda.

selam İbo,
    TV ile beraber doğubanktan almıştım, 270.ytl ye alt kat mutlu tic den..bu sehpa sadece 50''3LCD için yapılmış çok şık.Orjinaline benzemiyor, plazma sehpalarına benziyor.
  • sağol miki.televizyonu bende mutlu dan almayı düşünüyorum.orjinal sehpası çok pahalı seninkinden alıcam bende.sony 3lcd ye bağlamak için sinema sistemide aldınmı ? 5+1 filan..
  • evdeki 11 yıllık emektar 55 ekran arçelik tv m ile iyi kötü bir sürü anım olmuştu lakin uzun yıllar sonra çenesi düşüp dırdır etmeye başladı bende boşamaya karar verdim. :)) artık o tiz sesden gına geldi. değiştirme fantazileri kuruyordum. hangi tv yi alsam!! digital yayınada geçeceğimizi söylenip durduğu şu günlerde tüplü tvlerinde çöpe atılacağı dedikodularıda ayyuka çıktı. bari dedik alacaksak iyi birşey olsun. biraz parayı gözden çıkaralım. googleda bu konular hakkında fikir elde edebileceğim bir yer arıyorken rastgele buraya denk geldim uzun zamandır takip ediyorum forumu. başından sonuna okudum.

okuduklarım şimdiye kadar bilgim olmayan bir konu hakkında epey bilgi sahibi yaptı beni. hatta carrefour teknosaya gittim geçen oradaki çalışanlar sağolsunlar pek ilgilenmezler müşteri ile. ama geçen dlp tv ye bakarken birisi ilgilendi. satıcı çocuğa bayağı birşeyler öğrettim diyebilirim. samsung dlp ayarlar düşürülmüş şekilde izlettiriliyor gelen gidene -ben kararımı şimdilik dlp den yana kullanacağım- beni kararımdan vazgeçirebilirdi bu durum.

• genede net bir karar veremedim doğrusu.

127 ekran bir tvyi baz aldığımızda hd uyumlu kontrast vesaire özellikleride aynı standartlarda plazma -dlp-3lcd tvler arasında fiyat farkı çok uçurummu. ben netten fiyat araştırması yaptım biraz ama dlp veya 3 lcd bir tv ye vereceğimiz rakamlarda aynı özelliklere haiz bir plazma alabilirmiyiz.

dlp - 3lcd tv lere zaman içerisinde yapacağımız tüp masrafları ile plazmaya vereceğimiz rakamı geçermi. uğraşımızda cabası.

aklıma geldikçe sorular yönelteceğim. şimdiden teşekkürler
  • Merhaba,
    DVI-HDMI kablo ile ilgili birkaç soru:
    - Ciddi anlamda görüntü kalitesini etkiliyor mu ?
    - Teknosa larda HQ marka 5m DVI-HDMI kablo satılıyor, tecrübesi olan var mı ?

donanımım: 6600GT + SP50L7HX

Bu arada elimde aceleyle almış olduğum (dışardan aldım o yüzden iade edemiyorum), HAMA P&D/M1-D - HDMI 5m kablo bulunuyor. Sonradan anladım ki projeksiyon cihazları içinmiş. Talibi olan olursa diye soruyorum, öyle kabında yatıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ToMaHaWkGS84
    ....

Bir de şunu merak ediyorum burda herkes 3lcd lerin ampül ömrünü tartışıyor. Acaba DLP televizyonlarının ampül ömrü hakkında bilgi sahibi olan var mı?

Ben 50L7'yi alırken satıcıya lamba garantisini sordum. 8 yıl dedi. Ne dediğinin farkında mısın diye üsteleyince, ben bir Samsung'cu ardakaşa sorayım dedi, sonra 1 yılmış diye geri döndü.

Eve, cihazı kurmaya gelen Samsung servisine (ankara) sorunca da, lamba için özel bir garantimiz yok, cihaz 3 yıl garantili ve garanti kağıdında da göreceğiniz gibi orası 1 yıl burası 10 yıl diye bir ayrımımız yok, olamaz da dediler. 3 yıla o da dahil yani.

Hiç değiştirip değiştirmediklerini sorunca da, şimdiye kadar sadece bir tane değiştirdiklerini, onunda bir showroom'da sıcakken darbeye maruz kalan bir 50L7 olduğunu söylediler. Fiat olarak ise 500 USD dir dediler :(

Ömür konusu çok tartışmalı, hangi parlaklıkta, ne sıklıkta kullandığı gibi bir sürü şeye bağlı gözüken. Yurt dışındaki forumlarda 1 ay da lambası gümleyen adamlar var, 5 yıldır bir halt olmadan kullandığını söyleyen adamlar da. 3 yıl garanti bana uyar gerisi için polemiğe girmem

• Hadi 3 yıl kabul de, 500 dolar çok pahalı yani öyleyse alınmaz o dlp den. Amerika' fiyatı 200-300 dolar civarı yani.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jackal73

Böyle yazılar gördükçe gülüyorum yaa.Lcd kullandınmı? plazma kullandınmı?
    Ben ikisinide kullanıyrum, plazma 4 sene oldu çöpe falanda gitmedi günde 8 saat çalışıyor daha 4-5 sene daha çalışır,lcd de piksellerde hiç bir problem yok ısınma normal tv kadar,fanın sesini bile duyamıyorsun.
    Bana bedava versen DLP tv yi evime sokmam.
    Benim tercihim lcd bilgisayarıma bağlıyorum çok kaliteli görüntü alıyorum çok memnunum.
    Ama şu anda dersenki ben sadece tv izlerim bilgisayara bağlantı yapmam o zaman plazma derim.Gerçi plazmaları lcd ler çok yakında geri bırakacak.
    Peki gelecekte ne olacak dersen DLP falan hikaye ben sana gelecek tv lerden biraz anlatiim.

SED Panels(Surface-Conduction Electron-emitter Display)

Toshiba-Canon işbirliğiyle SED Inc.,olarak ortaklık kuruldu(Ekim 2004)
    Aslında olay yani teknoloji çıkışı Canon dan oldu,Toshiba ile ortaklık ise bunu teknolojiyi üretime döndürmek için yapıldı.
    Sistem kısaca CRT nin geliştirilip,bir yerde evrim geçirmesiyle,ince panel haline dönüştürülmesi olayıdır.

SED kısaca,CRT nin Katot-Işın tüpünü Flat panele dönüştürecek bir yeni teknoloji,ışık(parlaklık),yüksek çözünürlülük,yüksek ve kaliteli görüntü kontrası,yüksek görüntü seviyesi,hızlı cevap(tepkime)ve çok düşük cerayan
    kullanımı.

Not:SED panel kısaca CRT esasına göre çalışıyor,sadece o bildiğimiz uzun boyun elektron tabancası yok,arkadan "emitter" denen ışın çıkaran bir verici kaynak ve bildiğimiz bir düz panel

• selamlar,
    ben de 3 gün önce sony 50" 3lcd aldım (kf-e50a11e)...tv den acaip memnunum.. görüntü gayet güzel bence. bu fiyata bu performans çok iyi. neticede 50" lik bir LCD tv ile karşılaştırmamak lazım.. aradaki fiyat farkı 10 milyara yakın....

ses kalitesi de çok iyi. vga girişinden notebook bağladım.. rahatlıkla yazılar okunuyor (1024*768).. daha hdmi interface denemedim.. bi ekran kartı alırsam HD performansını da çok merak ediyorum.

sehpa olarak kendi orj. sehpasını aldım. arkasından tv yi tutuyor ayrıca çok şık design ı var..

50" bi tv ye takılınca tekrar dönüp 42" plazma veya lcd lere bakasın gelmiyor zaten. 50" lik bi plazma veya lcd ninde fiyatı zaten ortadan.. DLP leri fazla inceleme şansım olmadı. ben bu tv den memnunum tavsiye ederim

• dest arkadaşım hayırlı olsun güle güle kullan. Aramıza hoş geldin.
  • Forumu okudukça kafam çok karışıyor ve işin içinden çıkamıyorum.
    Sizce TOSHIBA 32WL56PG lcd nasıl? veya Philips 32PF5320 mi almalı LCD için verebileceğim para 2400-2800 arası bir fiyat.
    Toshibayi çok met ediyorlar. amam tepki sürsini hiç bir yerde bulamadım. Philipsin ki herhalde 8 ms.

Tohiba 32 WL56PG de Digital tuner var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemabay

Forumu okudukça kafam çok karışıyor ve işin içinden çıkamıyorum.
    Sizce TOSHIBA 32WL56PG lcd nasıl? veya Philips 32PF5320 mi almalı LCD için verebileceğim para 2400-2800 arası bir fiyat.
    Toshibayi çok met ediyorlar. amam tepki sürsini hiç bir yerde bulamadım. Philipsin ki herhalde 8 ms.

toshibada digital tuner yok...HD ready ve hdmi girişi mevcut..
    philips5320 mi yoksa toshibamı dersen Toshibayı tavsiye ederim, toshibanın renkleri daha parlak ve keskin geldi bana....
  • quote:

Orjinalden alıntı: miki

quote:

Orjinalden alıntı: cemabay

Forumu okudukça kafam çok karışıyor ve işin içinden çıkamıyorum.

toshibada digital tuner yok...HD ready ve hdmi girişi mevcut..
    philips5320 mi yoksa toshibamı dersen Toshibayı tavsiye ederim, toshibanın renkleri daha parlak ve keskin geldi bana....

Bende Toshiba üzeründe karar kıldım gibi. Bu digital Tuner olayından kasıt DVI-İ girişimi kasdediliyor.?

• dvi girişi bilgisayar için dijital tuner olayı dijital karasal yayınları alabilmek için DVB-T yani. Ama pek yaygınlaşacağını sanmıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yeknet

dvi girişi bilgisayar için dijital tuner olayı dijital karasal yayınları alabilmek için DVB-T yani. Ama pek yaygınlaşacağını sanmıyorum.

Korkum bu kadar para verip Digital Tuner olmayınca ileride değiştirmek gereği duymamaktı.
    Fakat anladığım kadarı ile Digital Karasal Yayınları almak için "Set Üstü Kutu" denilen aleti takarak herhalde tüm TV lerde digital karasal yayınlar izlenebilecekmiş eğer yaygınlaşırsa.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dest

selamlar,
    ben de 3 gün önce sony 50" 3lcd aldım (kf-e50a11e)...tv den acaip memnunum.. görüntü gayet güzel bence. bu fiyata bu performans çok iyi. neticede 50" lik bir LCD tv ile karşılaştırmamak lazım.. aradaki fiyat farkı 10 milyara yakın....

ses kalitesi de çok iyi. vga girişinden notebook bağladım.. rahatlıkla yazılar okunuyor (1024*768).. daha hdmi interface denemedim.. bi ekran kartı alırsam HD performansını da çok merak ediyorum.

sehpa olarak kendi orj. sehpasını aldım. arkasından tv yi tutuyor ayrıca çok şık design ı var..

50" bi tv ye takılınca tekrar dönüp 42" plazma veya lcd lere bakasın gelmiyor zaten. 50" lik bi plazma veya lcd ninde fiyatı zaten ortadan.. DLP leri fazla inceleme şansım olmadı. ben bu tv den memnunum tavsiye ederim

DEST ARKADAŞIM ARAMIZA HOŞGELDİN GÜLE GÜLE KULLAN...

DVD'LERİ 1080İ HDMI ÇIKIŞLA SEYREDİYORUM GÖRÜNTÜ ÇOK NET :)))) TAVSİYE EDERİM...

• Herkese tekrar selamlar;

Hafta sonu artık dayanamayarak, beklemenin anlamı olmadığını düşünerek ve hatırısayılrı bir rakkamla SP67L6HX alarak şimdilik bu alım işlemini kapatmış bulumaktayım. Umarım hayırlı olur.

Şimdilik bir şikayetim yok gibi ama zamanla kurcaladıkça nelr olur bilemem. Ama sorun olursa elimden geldiği karadar sizi haberdar etmeye çalışırım.

L6 serisi kullanan arakdaşlar bir sorum var. Acaba bu serinin cihazlarında lamba ömrünü uzatmak için ortam ışığına göre parlaklığı ayarlayan mekanizma mecut muydu?

Herkese almış oldukları cihazları sağlıkla, sihhatle en güzel günlerinde hayırlısıyla kullanrak keyfini çıkartmalarını diliyorum.

Kendinize iyi bakın...

• quote:

Orjinalden alıntı: mck_ank

Acaba azda olsa gördüğün DLP tv teknolojileri avrupa dolayısıyla bizim pazarda olupta bizlerde alabilecekmiyiz. Yoksa "Bakın biz bunlarıda yaptık görün ama belki bir ara size de satarız." gibi bir durum mu var?

DLP'ler ülkemizde zaten var ancak evet satılanlar da son DLP'ler. Samsung muhtemelen yeni DLP'leri getirecek ve satışa sunacak, bununla birlikte Projeksiyon TV'ler Avrupa'da çok tutmuyor. Bu cihazlar daha çok Amerika pazarında tutunuyor olsa da evi büyük olanlar veya büyük TV steyenler için çok ekonomik ve birinci tercih olarak göze çarpıyor. Lafın kısası görül rahatlığıyla alabilirsin ancak acelen yoksa biraz daha bekle ve yeni modellerden al derim.

quote:

Orjinalden alıntı: miki
    quote:

Orjinalden alıntı: strong07

Arkadaşlar DLP 3LCD derken aşağıda özelliklerini yazdığım plasma monitör aklıma girdi.
    Bu cihaz hakkında düşüncelerinizi yazarmısınız lütfen..2 Yıl garantili.2500 YTL..

Hitachi's new 42PMA500E plasma
    Picture

Screen Size 42"/106cmV
    Screen Type Plasma
    Pixels 1024 x 1024
    Gray Level 256
    Panel Luminance (typical) 1100 cd/m²
    Contrast 1000:1

Kontrast düşük
    çözünürlük konusunu iyi araştırmak gerek
    TV 2004 model
    servis??
    HD ready değil
    fiyat iyi gibi????

TV bu fiyata bile olsa almazdım ! Çünkü kontrast çok düşük, gri ton sayısı çok az, modeli muhtemelen eski bir TV. Ülkemizdeki büyük firmalar, yurt dışında artık satılmayan böyle eski Plazmaları getirip halkımıza bir fırsatmış gibi sunmaya pek meraklı, bu da o modellere bir örnek ! Fiyat makul ancak unutmayın her gün TV almıyoruz !

PROJEKSİYON TV'LERİN LAMBA ÖMRÜNÜ SORAN ARKADAŞLAR !

Lütfen forum'u en baştan bir kez okuyun ve eğer hala sorunuz olursa gelip sorun. Çünkü inanın bu soruyu cevaplamaktan sıkıldık artık, tabii forumu takip edenler de... Sadece bu forumda en az 50 kez cevap vermişizdir herhalde !

KISACA: Hiç merak etmeyin sizin ömrünüz biter o lambalar bitmez. Ben 11.000 saattir kullanıyorum ve parlaklığı HALA YARISINA BİLE GELMEDİ !

Bilmem anlatabildim mi !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakkan -- 20 Mart 2006; 10:16:54 >

• 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.