Şimdi Ara

Sapphire'den yeni mini bilgisayar; Nvidia ION2 tabanlı EDGE-HD2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  •  

    Son kullanıcıların daha çok ekran kartlarıyla tanıdığı Sapphire, son dönemde anakart ve mini bilgisayarlarıyla da gündeme geliyor. Gün içerisinde Intel işlemciler için hazırladığı Mini-ITX anakartlarına yer verdiğimiz Sapphire, aylar önce pazara sunduğu EDGE isimli mini bilgisayarının güncellenmiş yeni versiyonunu duyurdu. İlk model ile aynı tasarım özelliklerini taşıyan EDGE-HD2, daha güçlü bir işlemciye geliyor ve Intel Atom ailesinin en hızlı modellerinden biri olan 1.8GHz hızındaki çift çekirdekli Atom D525 işlemcisini kullanıyor. 




    2GB DDR3 bellek ve 320GB kapasiteli sabit disk (ilk modelde 250GB) ile gelen sistem ekran kartı olarak aynı ilk modeldeki gibi Nvidia'nın ION2 GPU'sunu (40nm GT218, 512MB bellekli) kullanıyor. Sahip olduğu ayrık grafik yongası sayesinde yüksek performans seviyesinde olmasa bile belli detay ve çözünürlük ayarlarında oyun deneyimi de sunan sistem, yüksek tanımlı videoları ise sıkıntısız bir şekilde oynatabiliyor. Medya bilgisayarı olarak tasarlanan bilgisayarda Gigabit Ethernet, 802.11n WiFi ve dört adet USB 2.0 portuna yer veriliyor.




    Görüntü aktarımı için D-Sub ve HDMI konnektörlerini kullanan sistem kompakt boyutları kadar enerji verimliliğiyle de dikkat çekiyor zira sistemin güç tüketiminin 30 Watt'ın altında olduğu belirtiliyor. Windows 7 veya işletim sistemi bağımsız olarak alınabilecek EDGE-HD2'nin yakında satışa çıkması beklenirken, fiyatı ise açıklanmadı. 







  • Güzel bir ürüne benziyor boyutları ve ağırlığı yazılmamış, 530 gram ağırlığında ve 19.3x14.8x2.2cm ölçülerindeymiş bilgisayar.Fiyatı uygun olursa media oynatıcılara iyi bir rakip olacağı kesin hatta oyun oynanabildiğinden mini konsol olarakta kullanalabilir.Onun dışında Windows yerine Linux dağıtımlarıyla kullanmak yada almak daha mantıklı olur böylece hem fiyat düşer hemde Windows'ta olduğu gibi virüs vs. gibi şeylerle uğraşmak zoruna bırakmaz, uzun süre açık kalınca sapıtmaz.Media desteği ise geniş olacağından HDMI ile görüntü ve ses akatarımıda yapabildiğinden, internet bağlantısı vs. derken media oynatıcaların önüne geçebilir tabi fiyat önemli.Keşke AMD çözümünede yer verilse biraz Atom deyince bir garip oluyor insan...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pardus Linux -- 29 Haziran 2011; 20:36:30 >
  • Baya küçükmüş..
  • yeni nesil 12" asus eee pcler de de ayni sistem kullaniliyor fiyatida 450 dolar yine 10" asus eee pc n550 ion2 330 dolar sonunda intel amd nin piyasaya girmesiyle depolarinda kuflenen cift cekirdekli atomlari uygun fiyata pazarlamaya basladi umarim amd biraz daha kuvvetli netbook islemcileri cikarirda sandy bridge netbook islemcileri gecikmez ve uygun fiyata bu islemcileri alabiliriz .. yillarca millet iteledigi tek cekirdekli atomlardan sonra bu yeni islemciler cok iyi oldu zira cift cekirdekli etbook larin gecen seneden itibaren yayginlasmasi gerekiyordu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.