Şimdi Ara

Activision: Oyun Motoru Değil, Oyun Çıkarmalısınız

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
5.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  
        Görünüşe göre Activision ve EA arasındaki Modern Warfare 3 vs Battlefield 3 kapışması kolay kolay dinmeyevek görünüyor. Şimdi de Activision yakasından Sledgehammer kurucusu Glen Schofield kendisini kızgın ateşe soktu ve EA'e yüklendi.

Modern Warfare 3'ün tüm platformlarda 60 fps'de, Battlefield 3'ün ise konsollarda 30 fps'de çalışacağını parmakla gösteren Schofield, Modern Warfare 3'ün yarışı bu detayda kazandığına işaret etti.

Bazı oyuncular tarafından da Battlefield 3'ün 30 fps'de çalışması yoğun eleştiriler almıştı. Schofield'ın bu konuyla ilgili açıklamaları şöyle oldu:

"Çıkıp oyun motorunuza isim verebilirsiniz, ona her hanhangi bir isim takabilirsiniz. Bunu ben de daha önce yaptım. Bu numarayı biliyorum ancak bu oyun saniyede 60 frame ile çalışacak. Bunu herhangi bir rakibimizin başarabileceğini sanmıyorum."

"Konsol için oyun geliştiren rakiplerimizin hiç birinde saniyede 60 frame ile çalışan bir oyun yapanını hiç görmedim. Oyun motoru değil, oyun çıkarmalısınız. Bu bizim en büyük kozumuz."

"Oyun motoru değil, oyun çıkarmalısınız". Hmm, EA veya DICE'ın bu lafın altında kalacağını sanmıyorum. Karşı atak her an gelebilir millet!

• zaaa,activisioun paçası iyice tutuştu , bu kavga daha çok konuşulacak galiba,gündemde kalmak için birbirleriyle tartışmaya çanak tuttuklarına inanmaya başlıyorum artık ,iki oyunda güzel,ama her zaman değişiklikte insana çekibi ve cazib gelebilir,mw3'ü bekleyenlerden biriyim fakat sadece senaryo değiştiripde oynamak istemiyordum,neyse her seneki gibi bunuda oynuyacaz,napalım kısmetin önüne geçilmezmiş derler Dlc MLC oynucaz artık

BF3 bad company 2 ve mw3 den kat kat kaliteli bir oyun geliyor 30 fps bilmem kaç fps farketmez benım için zaten 30 un altında olmadıktan sonra her fps'de akıcı oynanabilir,bf3 akar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensemannn -- 29 Haziran 2011; 14:53:08 >

• Sizde yeni oyun diye DLC çıkarmayın, adam gibi yeni bi oyun çıkarın.

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/656185/D334DCB206F54FC592410399785AE082.gif
  • bence oyun motoru gelirse oyunda gelir zaten yoksa bence aynı motorla yapılan oyunlar aynıymış gibi geliyor bazen
  • Yılların motorunu aynı seviyede çalıştırmak kolay. Çünkü bu motoru siz tasarlamadınız. Üzerinde birkaç oynama sonra "Bakın biz bunu 60 fps'de çalıştırabiliyoruz." Önemli olan yeni grafik motorunda aynı başarayı gösterebilmek. Demek ki yemiyor hala Infinity Ward'ın arta kalanlarıyla geçiniyorsunuz.
    kullanıcılar için sistem tarafından kullanılan bir robottur.
  • Adamlar sonuna kadar haklı. Oyun motoru değil, frame'i yüksek çalışan oyun çıkarıyorlar. Buna MW serisinde hep şahit olduk. Bad Company ise, frame'i düşük çalışıyor çoğu bilgisayarda. Örnek vermek gerekirse bende 22'de çalıştırabiliyordu.

İnsanlar oyunlara kalitesine göre bakıyor. Bağımsız yapımcılar bu noktada çok haklılar. "Artık eğlenceli olanı değil, grafik özellikleriyle göze çarpanlara yönelen oyuncuların oynamayacağı oyunlar yapıyoruz" diyorlar. Grafik yetmiyor. Sırf BF3'ü grafik kalitesi tavanda diye senenin en iyi FPS'i seçecek değiliz. Velhasılı MW3'ü de grafiğini geliştirmemesine rağmen iyi oynanışla tamamen övmeyeceğiz. Grafik motorunu biraz daha ileriye taşımaları gerekirdi ama yanlış yaptıklarını, hatta BF3'ün daha kaliteli bir oyun olduğunu göstermez. Bir FPSseverin yorumuydu benim ki.
    Daha Fazla Göster
  • Kanedileri kaç yıldır hiç bir gelişim göstermiyorlar bide DİCE' a laf atıyorlar.COD serisi Modern Warfare' da sonra hep üstüne makyaj yapa yapa Black Ops' a kadar geldi.Hiç bir değişiklik yok sadece Renkler ve mekanlar değşik okadar.BF ise kendni geliştirdi ki bunu sizin yusuflamanızdan belli oluyor.
  • Sanki grafik kalitesi bf3 ile aynıda bide utanmadan o 30fps de çalışıyor diyor şaka gibi
  • bir oyunda yeniliklerin olabilmesi için yeni oyun motoru çıkarmalısınız. yaklaşık 5 yıldır. Biz aynı cod oyununu oynuyoruz nerdeyse. Crytek, crysis 2 de yeni oyun motoru çıkardı ve çok da başarılı oldu. İnsanlara yenilikler getirmelisiniz.
    kullanıcılar için sistem tarafından kullanılan bir robottur.
  • BF3 karşısında adamları ezik duruma düştüğünü söyleyenler varda nedense geçen sefer Battlefield cephesi hatırlarsak Cod'a karşı yenildik açıklaması yapmıştı :)))

Sonuç yine aynı olacaktır. Bırakın satışları önsiparişleri ile BF3'ü tarihe karıştırır.
  • Bir Bf de gösterilen çizim mesafesine (render distance) bir de coddakine. Cod'un minicik haritalarında (Bf'nin haritalarına göre minicik) gösterilecek mesafe belli, Bf'nin savaş alanı haritalarında gösterilen mesafe belli. Minicik haritada çevre etkileşimi olmadan 60 fps yapmak bu kadar mı büyük bir şey. Yoksa dev gibi haritalar, gerçekçi atmosfer, binilebilir araçlar, parçalanabilir duvalar ve çevre ile Bf'nin yaptığı mı ? 30 fps ile 60 fps arasında hesaplanabilecek bir fark var ama genel olarak Bf'nin bulunduğu yer ile codun bulunduğu yer arasında hesaplanamayacak kadar büyük bir mesafe var... Hala anlamadınız bunu.
  • Bunu diyen Activision, ulan her yıl yeni silahlar ve maplerle aynı oyunu gözümüze sokuyorsunuz. Hayran kitleniz(bende dahil) bunu her yıl alıyor fakat siz gidip motor değil oyun çıkarmalısınız derseniz gidip soğuk bi su içmenizi öneririm
  • BF, COD serisinin yerini hic zaman alamadi alamayacak. BF : BC2 de sadece sesler iyiydi. Ne senaryosu ne oynanisi COD un yanina bile yaklasamaz. BF isterse Crysis gibi grafikler sunsun zevk alamadiktan, senaryoya hayran kalamadiktan sonra ne yapayim ben grafigi.
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.