Şimdi Ara

Pentax'ın 100 kg basınca dayanabilen WG-1 GPS modeline turuncu renk eklendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  •  
    Dijital kamera sektörünün öncü isimlerinden Pentax'ın, 2011 yılının şubat ayında lansmanını yaptığı, dayanıklı tasarımıyla rakipleri arasından sıyrılan WG-1 GPS'e siyahın ardından parlak turuncu renk seçeneği eklendi.
     
    114 × 58 × 28 mm ebatlarında ve 157 gram ağırlığında tasarlanan WG-1 GPS'in, 10 metre derinliğinde suya, 1.5 metre yükseklikten düşüşlere, toza, sıfırın altında 10 derece hava şartlarına ve 100 kilogramlık basınca dayanıklı olduğu belirtiliyor. 1/2.33'' boyutunda, 14 megapiksel çözünürlüğünde CCD sensöre sahip WG-1 GPS, 28 - 140 mm f/3.5-5.5  fokal aralık sunan objektifle geliyor. Fotoğraf çekimi ve video kaydı esnasında oluşan bulanıklıkların önüne geçen görüntü stabilizasyon teknolojisi (Shake Reduction) desteğini arkasına alan objektif, nesnelere 5x optik yakınlaştırma yapabilmekte.
     
    1280 x 720 (HD) piksel çözünürlüğinde video kaydı yapabilen kameranın objektifinin çevresinde 5 tane led ışık konumlandırılmış. Led ışıklar, makro çekimlerde daha iyi sonuçlar elde edilmesi açısından düşünülmüş. Kameranın ISO değeri 80-6400 arasında, enstantane hızı ise 1/1500 saniyeye kadar ayarlanabilmekte.

    Pentax WG1'in 97 MB'lık dahili belleği SD, SDHC, SDXC kartlarla yükseltilebiliyor. Ayrıca Eye-Fi kartlara da destek verilmiş. Wi-Fi özellikli Eye-Fi kartlar sayesinde fotoğraflarımızı kablolara veya kart okuyucuya gereksinim duymaksızın bilgisayarımıza veya online fotoğraf paylaşım sitelerine aktarabiliyoruz. Son olarak 2.7 inç boyutunda 230.000 piksel LCD ekrana sahip kameraya gereken gücü D-LI92 kodlu lityum iyon bataryası sağlıyor, kameranın dahili GPS modülü sayesinde fotoğraflara coğrafi etiketleme (geo-tagging) yapabiliyoruz.

    Parlak turuncu renkli Pentax WG-1 GPS'in önümüzdeki aydan itibaren yurtdışında satışa sunulması planlanıyor.







  • Sıkı bir cihaz olmuş , wi-fi olması da iyi.
  • Sualtı çekimleri için ideal, fakat fiyatı eminim tuzlu olacaktır. Housing'e devam
  • tam outdoor kamerası ama kesin pahalı olacaktır.
  • Bu alet zaten Şubat'tan beri vardı, herhalde Pentax "uzun laboratuar çalışmalarından sonra" turuncu rengi eklemiş.
    Bu arada daha önce o ledleri farketmemiştim, DSLR makro lenslerine de eklenebilir belki. Yalnız ışığın lense gelmelerini engellemek gerekli yoksa iç yansımalar sorun olur.
  • İyiki Sensör BSI-CMOS değil. CCD 1/2.3" ISO 80-1600 Basçek tip. İlk çıkışında "mor" renklisi de vardı. Eğer baskı hatası yoksa tam "fıstık yeşil" lisi de var.
    http://pinoytutorial.com/techtorial/pentax-optio-wg-1-and-wg-1-gps-digital-camera-review-specs-and-price/
    Pentax'ın 100 kg basınca dayanabilen WG-1 GPS modeline turuncu renk eklendi

    Ama fiyat bana çok abartılı geldi ne dersiniz? GPS' siz 350 $, GPS' li 400 $
    Netekim (!) etmeyeceğini düşünenler de var
    http://www.amazon.com/gp/offer-listing/B004MKNJEI/ref=dp_olp_used?ie=UTF8&condition=used




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.