Şimdi Ara

Nokia, MeeGo için umutlu değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
5.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Nokia, MeeGo için umutlu değil





    Geçtiğimiz hafta Nokia ve MeeGo işletim sistemi açısından oldukça hareketli bir hafta oldu. Uzun süredir merakla beklenen Nokia'nın MeeGo'lu modeli N9 Singapur'daki Nokia Connections etkinliğinde tanıtıldı. TI OMAP 3630 1GHz işlemci, 1GB RAM, PowerVR SGX 530 grafik birimi, 3.9 inç 480 x 854 piksel AMOLED ekran, 8MP kamera özellikleri ile bugüne kadar ki en iyi Nokia modeli sayılabilecek N9, MeeGo hayranlarını da oldukça heyecanlandırdı.

     

    N9 tanıtımının yankıları devam ederken Nokia cephesinde aslında işler çok farklı gelişiyor. Microsoft ile yapılan ortaklık sonrasında Nokia İcra Kurulu Başkanı Stephen Elop, MeeGo işletim sistemi için söz verdikleri gibi bir cihaz üreteceklerini ancak bu projenin yavaş yavaş rafa kalkacağını belirtmişti.

     

    N9 modelinin tanıtılmasıyla MeeGo işletim sisteminin devam edeceği konusunda büyük beklentiler oluştu ve spekülasyonların ardı arkası kesilmedi. N950 ile de bu beklenti biraz daha arttı. Ancak Stephen Elop, spekülasyonlara son noktayı koydu.

     

    Elop, bu hafta Finli Helsingin Sanomat gazetesine verdiği röportajda MeeGo için geri dönüş olmadığının sinyallerini verdi. Nokia'nın kendi içinde büyük bir değişim yaşadığını belirten Elop, daha iyi ve gelişmiş telefonlar üretebilmek için çalıştıklarını vurguladı. Özellikle telefon operatörleri ile görüşen ve tüketici testlerine katılan Elop, Windows yüklü Nokia modelleri için çok olumlu geri dönüşler almış. Bu yüzden Windows tercihinin Nokia açısından en doğrusu olduğunu düşünüyor.

     

    N9 modelinin başarısından da çok memnun olan Elop, özellik açısından bu modelin bir dönüm noktası olduğuna inanıyor. Bu kadar övgüye rağmen Elop, MeeGo işletim sistemi konusunda karardan dönülmeyeceğini ısrarla belirtiyor. Hatta N9 tarihi bir başarı yakalasa bile sonuç yine aynı olacak. Bundan sonra rota sadece Windows tabanlı telefonlara dönüyor. N9 ile sevinen MeeGo meraklılarını büyük bir hayal kırıklığı bekliyor. 

     

     

     

     

     







  • microsoft'tan adam alıp ceo diye başına koyarsan böyle olur.. sonunu getirecek nokianın en sonunda da microsofta satacak heralde planları bu.
  • Bu adam kimi kandırıyor böyle? Umutlu değilmiş tam tersine MeeGo'daki müthiş potansiyeli farkettikleri için onu öldürmek istiyorlar. MeeGo şu haliyle WP7'yi ikiye bölüp sekizle çarpar. Sen o sisteme çift çekirdeği entegre et de bak bakalım ne oluyor. Ortada ne iOS ne de Android kalır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence windows phone de android kadar başarılı olacak.
    - basacaksınız basın ama o gün geldiğinde hatırlatırım bu mesajımı :D
  • uyduruk ve potansiyel arizali telefonlarla yillarca dunyayi dolandiran nokya, sasirmis ve yonunu kaybetmis. yazik!

    meego yu bilmiyorum. emin oldugum tek konu ise, bu sistemin symbian dan iyi oldugudur.

    standard belirleyici mikrosoft oldugu icin malzemeden calamayacak olan nokya nin wp7 cihazlarinin is yapacagini ve 5 sene icinde de bill amca nin nokya nin en buyuk hissedari olacagini tahmin ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adama sövesim geldi yeminle.
  • Al işte bu açıklamalardan sonra bu telefonu kim alır ki? bi ceo pazarlamadan bu kadar mı yoksun olur.

  • Elop'un küçüklüğü
  • Şaka gibi açıklama gerçekten. Bunlar kendi meyve veren ağacını kendi taşlıyor.
  • nokia busefer akıllı telefon pazarında batmıştır kesin olarak wp7 başarı yakalasa lg htc samsun vb firmalar kar ederdi ama hiçbiri wp7den çok kar etmedi hepsi androide yöneldi nokia meegoda kalsaydı devrim yapardı ana elop varken hiçbirşey yapamaz
  • Ben size soyledim bu elop meego nun basaisina izin vermez artik bu saatden sonra nokia benim gozumde bitmisdir bu arada ustdeki video ne ya koptum muhahaha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunlar kesin fringe'deki gibi bizimle tamamen tezat bir paralel evrende yasayip arada gecis yapiyor. yoksa bu tarz aciklamalarin yapilmasina imkan yok.
  • Meego windowsphone'dan daha kolay ve daha guzel microsoft kendini asiri kasiyor windows bilgisayarda guzel tamam ama mobil'e optimize edilmis hali yani windows phone tam anlmiyla kasinti ve karisik gecmis olsun nokia 40 yilin basinda kendini toparlamak icin bi firsat buldu onunda ustune sifon cekti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAVİT -- 27 Haziran 2011; 0:43:13 >
  • N9un videolarına baktığımda nokianın hantal yapısından kurtulduğunu gördüm.
    Bu işletim sistemi biraz daha üst bir donanımla tercih edilebilir.Zira bana göre androidden daha kolay bir kullanıma ve akıcılığa sahip.
  • Aslında dediği şuydu. MeeGo büyük başarılar elde etse bile birincil önceliğe sahip olmayacak. Birincil öncelik her zaman Windows Phone cihazlarında olacak. Tabi işin böyle olması da yine cümlenin ve ortaya konulan tavrın ne kadar salakça olduğunu değiştirmiyor. Olayın özü, "Başarılı olsa bile biz bunda(WP de) diretiyoruz." Trojan Elop. Göreceğiz o geri dönüşleri. Bakalım tüketici de dönecek mi size. Böyle gerizekâlıca bir yönetici anlayışı olabilir mi? Kendi firmasının malını tüketicinin gözünde küçük düşüren bir zihniyet.
  • Yahu bu nasıl iş anlamadım yauv. Bir şeyi de bilmeyin arkadaş. Herkes hemen fikir beyan ediyor. Hanginiz kullandınız meego işletim sistemini, hanginiz windows 7 li bir alet ile karşılaştırabildiniz de bunları söyleyebiliyorsunuz. Elop 'da Nokia'daki yönetim kurulundakiler de salak bir siz akıllısınız ki daha görmeden etmeden bilebiliyorsunuz hangi işletim sistemi daha doğru....

    Edit: Artı hepiniz hep işletim sisteminin potansiyelinden dem vurmuşsunuz fakat kimse meego ile uygulama pazari ne olacak bilmiyorsunuz. Geliştiriciler için ne tür bir destek verilecek. Hangi sdk kitleri çıkartılacak. Windows marketplace kadar popüler olabilecek mi? Meego lu cihazlar için ne kadar daha geliştirici ve arge yatırımı yapacak nokia. Bu maliyetleri nasıl karşılayacak. Falan filan.... Bu tarz işlerde tek bilinmeyen yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homeedition88 -- 26 Haziran 2011; 2:20:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: homeedition88
    Yahu bu nasıl iş anlamadım yauv. Bir şeyi de bilmeyin arkadaş. Herkes hemen fikir beyan ediyor. Hanginiz kullandınız meego işletim sistemini, hanginiz windows 7 li bir alet ile karşılaştırabildiniz de bunları söyleyebiliyorsunuz. Elop 'da Nokia'daki yönetim kurulundakiler de salak bir siz akıllısınız ki daha görmeden etmeden bilebiliyorsunuz hangi işletim sistemi daha doğru....

    Edit: Artı hepiniz hep işletim sisteminin potansiyelinden dem vurmuşsunuz fakat kimse meego ile uygulama pazari ne olacak bilmiyorsunuz. Geliştiriciler için ne tür bir destek verilecek. Hangi sdk kitleri çıkartılacak. Windows marketplace kadar popüler olabilecek mi? Meego lu cihazlar için ne kadar daha geliştirici ve arge yatırımı yapacak nokia. Bu maliyetleri nasıl karşılayacak. Falan filan.... Bu tarz işlerde tek bilinmeyen yok.

    Meego icin boyle bir seye gerek yok android uygulamalarini calistira bilecek




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslanemre58


    Elop'un küçüklüğü



    yanılıyorsun bence elop bu kadar zeki olamaz :D meego potansiyel sistem galaxy s 2 gücünde bir şeye entegre edilse uçar,android yerin dibine girer




  • @snbrk:Aynen.Katılıyorum size.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Klasör.:X:.

    Bence windows phone de android kadar başarılı olacak.- basacaksınız basın ama o gün geldiğinde hatırlatırım bu mesajımı :D


    WP7 fena değil, ama bence meegoda olan potansiyel WP7 den çok daha fazla. Eğer Nokia gerçekten batmak istemiyorsa, Meego + WP7 kullanır. Günü kurtarmak için Android da mantıklı gözüküyor aslında, ama Elop gibi bir adam oradayken, bu imkansız.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.