Şimdi Ara

VIA'dan CN700 IGP; C7 işlemciler ve Mini ITX sistemler için entegre grafik kartlı çipset çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • VIA, uzun bir süredir Mini ITX sistemler üzerine teknolojiler geliştirmekte. Mini ITX sistemler boyutları ve hedef çalışma alanları bakımından düşük enerji sarfiyatı olan, az ısınan ve olabildiğince çok işi bir arada yapabilen donanım bileşenlerine ihtiyaç duymaktalar. VIA yeni nesil işlemci alesi C7 ve S3 Chrome ailesi grafik kartları ile düşük enerji sarfiyatı olan, az ısınan ve yüksek başarıma sahip bilgisayar bileşenleri konusunda ne kadar tecrubeli bir firma olduğunu gösterdi.

    VIA'nın geçtiğimiz hafta duyurduğu C7 işlemciler ile kullanılmak üzere geliştirdiği yeni VIA CN700 IGP çipsetleri de, firmanın Mini ITX sistemleri geleceğe taşırken kullanacağı basamaklardan biri olarak görülebilir. DDRII ve DDR bellek destekli olan VIA CN700 IGP, VIA V4 bus ile 533MHz FSB'ye kadar desteklemekte. S3'ün UniChrome Pro IGP entegre grafik çözümünü barındıran VIA CN700 IGP, 3D oyun performansı olarak pek bir şey vaad etmesede desteklediği ekran çıkışı çeşitliliği (CRT,LCD,HDTV), donanımsal MPEG-2 hızlandırıcıya sahip olması ve analog monitör çıkışı yanında DVI çıkışınada izin vermesi, entegre grafik çözümünün çokta yetersiz olmadığını gösteriyor. Ayrıca çipset ek bir AGP 8X portu desteğinede sahip, bu sayede kullanılar isterlerse daha yüksek performanslı bir ekran kartını sisteme ekleyebilirler.

    VIA'nın VT8237A güney köprüsü ile birlikte kullanılacak olan CN700 IGP çipsetini taşıyan Mini ITX sistemler, USB 2.0, SATA / SATA Raid 0,1, 10/100 ethernet, 8 kanal ses çıkışı gibi güncel teknolojilere de destek verecekler.

    2006'nın ilk çeyreğinde piyasada olması beklenen CN700 IGP çipsetlerinin VIA'yı başarılı bir grafik çizdiği Mini ITX sistemleri daha popüler hale getirmesi beklenebilir. Günümüzde bir HTPC'de aranan özellikler olan sessizlik, az ısınma, düşük güç tüketimi ve çoklu ortam başarımı C7 işlemciler ve yeni çipsetlerle ulaşılan hedefler arasında olacaklar. Hatta VIA'nın yeni teknolojileri sayesinde düşük enerji ihtiyaçları ve fiyatlarıyla taşınabilir sistemlerde de 2006'ya damgasını vurması şaşkınlık yaratmayacaktır.


    Sayfanın Linki : http://www.via.com.tw/en/products/chipsets/c-series/cn700/








  • ben sempron64 2500+ ,asusun da K8S-MX yani SiS 760GX çipsetli socet754 anakartını kullanarak htpc pc topladım. 2 aydan beri pc hiç kapanmadı. işlemci fanı tahminimce 1500 devirle falan dönüyordur. sıcaklık 40-45 arası stabil. film izleniyo üzerindeki gf4 440mx ile araba yarışı falan oyunlar oynanıyo. ses hiç bir zaman problem olmadı sadece kasanın dışına hddnin vızlaması geliyo. oda bişiler kaydederken başka bişi yok.

    bu bilgileri neden verdin derseniz. eğer haberdeki via nın fiyatı açıklandığında + işlemci fiyatı bu iki bileşenden pahalı gelirse gönül rahatlığıyla bu söylediklerimi yapabilirsiniz. ha şu handikap var. mini itx anakart benim anakart mini atx... benim anakarttan biraz daha küçük haliyle genişleme kartı takmanızda azalıyo. ama emin olunki mini itx kasa bulmanız çok zor bulsanızda fiyatı çok pahalı olacaktır.

    herkese kolay gelsin.
  • HTPC çözümleri üretmek şu anki donanımlarlada mümkün tabi, Mini ITX'in en büyük avantajı boyutları oluyor yaklaşık olarak bir CD ROM'un genişliğinde, uzunluğunda ve 2 katı yüksekliğinde olan alana dahi sistem kurmak mümkün. Ülkemizde bu konuda çalışmalar yapılırsa, yada kullanıcılardan talep gelirse fiyatlarda da düşüş olacaktır elbet.
  • nezamandır via C7 sistemlerin çıkmasını bekliyordum, C7 işlemciler gerçekten iyi tasarlanmışlar özellikle C7-M serisi dizüstü için tasarlanmış olanlar resmen elektrik harcamıyor :P tabii aynı hızlardaki Centrino-Turion larla karşılaştırırsanız aynı permormansı veremiyor ama pilömrü konusunda hepsine ağzının payını veriyor ayrıxa çekirdeğe SHA gibi kriptolama entegre etmiş olmaları benim için bir extra. sırf bu yüzden C7-M notebookların türkiyeye gelmesini bekliyorum.
  • yaw itx yapı cok eskiden beri var ben cok araştırdım türkiyede cok çeşitli getiren birileri var hemde full aparat kasa vs vs ama fiyatları el yakıyor itx yapı ile kasa topluyacağıma amd 64bit athlon 3000 s754 toplarım ve onbordlu bir anakart alırım fiyat aynı olur demiştim bunu ele alarak mini itx bundanda pahalı olacağını varsayarsak bence piyasası ÖLMÜŞ bile Türkiye'de kimse almaz onu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: W_W

    yaw itx yapı cok eskiden beri var ben cok araştırdım türkiyede cok çeşitli getiren birileri var hemde full aparat kasa vs vs ama fiyatları el yakıyor itx yapı ile kasa topluyacağıma amd 64bit athlon 3000 s754 toplarım ve onbordlu bir anakart alırım fiyat aynı olur demiştim bunu ele alarak mini itx bundanda pahalı olacağını varsayarsak bence piyasası ÖLMÜŞ bile Türkiye'de kimse almaz onu




    Mini ITX zaten yeni bir olay değil, haberde de Mini ITX den değil aslen VIA nin yeni çipsetinden söz ediliyor. C7 işlemci ve CN700 çipseti ile Mini ITX sistemler neredeyse odalardaki basit ampüllerden bile daha az enerji yakar hale geliyorlar. Sonuçta oturma odasındaki PC MP3 dinlemek ve Video izlemek içinse neden çok ısınan, gürültü çıkartan ve enerji tüketen bir cihaz kullananasınızki. Ayrıca Mini ITX sistemler boyut olarakta çok avantajlılar.

    Fiyatlarına gelince bit Mini ITX anakart alındığında çoğu zaman kasa ve bellek haricinde bir eksiğiniz kalmıyor. İşelemciler dahi Mini ITX bordlara tümleşik olabiliyorlar. Fiyatlandırmada buna göre yapılıyor tabiki.




  • o zaman benim baktıklarım mini itx yapılardı hatırlamıyorum baya zaman oldu
    Tr ye getirip satan bir site vardı bulursam linkleri koyayım fiyatları gerçekten el yakıyor işlemci hızları en son 900mhz vardı ucuk para idi benim amacım arabaya güzel bir pc donanımı yerleştirmek idi ama cok pahalılar
  • kullanılan kasanın yada PSU nun da önemi büyük , % kaç verimle çalışacak ,sistem 50-60 çekerken PSU 100w çekebilir

    bende geçen hafta celeron 1100 ( tualatin ) onboard VGA ,Ses maalesef eternet yoktu onboard ,PCI taktım ,256 sdram ,8.4gb hdd ile bir download makinesi topladım , ama bence dandik PSU %60 civarında verimle çalıştığını varsayıyorum sistem 100w ı geçer diyorum

    sistemin bana maaliyeti 50 ytl civarında parçaları sağdan soldan ve sağolsunlar arkadaşlardan topladım

    HTPC etmez belki ama download işini halleder , 2. elde daha iyileri de bulunabilir , nede olsa onboard anakartların adı çıkmış ucuza bulunabilir
  • Enerji korumada kim yeterli ürünler çıkartırsa o benim dostumdur.

    Mesela Transmeta zamanında Intel'e Pentium M mimarisini yaratması için kamçılayıcı bir neden oldu. Hatta sadece onla kalmadı ULV yani ultra düşük voltaj üzerinede devamlı müthiş ürünler çıkarmasına neden oldu.

    Şimdi Via aynı şeyi yapıyor ilk defa Intel'den farklı bir firma tamamen Centrino'larla yarışabilecek bir platform yaratıyor. Ayrıca bunu sadece diz üstü için değil masa üstü, htpc, kiminin download makinası, kiminin ev sunucusu için yapıyor.

    Hele tamamen fansız kullanılabileceğini düşünürseniz tamamen kapalı bir sistem mümkün olur ve toz gibi aşırı zararlı şeylerin bilgisayarlarınızın içine kaçması önlenebilir.
  • Türkiye de distribütörü var mı? Kim getiriyor bu ürünleri? Kasası da dahil. Az yer kaplıyor, az elektrik çekiyor fiyatı da çok yüksek olmazsa çok rahat iş bilgisayarı olarak kullnılabilir.
  • ANAVI308-Via EPIA-TC 10000+CCM-01 Mini-ITX Anakart Fiyat:225.0 $ +KDV


    http://www.merpa.com.tr



    bir bakın bakalım fiyatlar hoşunuza gidecekmi ben bu fiyata 1000 cpu yerine 64bit 3000 toplarım daha ucuz olur borduda micro atx alırım minicik olur




  • yutdışında ucuzluyor bizim merpa da zam yapıyor ne işse ama eğer Türkiyeye Nano-itx anakartlar gelirse fiyata bakmam hemen alırım

    düşünsenize 12x12 cm boyutlarında 1.3 ghzlik işlemciye sahip güncek her işi yapabileceğiniz bir combo anakart yani nerdeyse hazır bir bilgisayar
  • fiyatıda eminim bir dizüstü fiyatı olur onu alacağıma gider diz üstü alırım ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.