Şimdi Ara

Ambilight,MoMoLight,DIY AmbiLight (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
138
Cevap
10
Favori
19.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zamanında bende aramıştım Türkiye'de bulamadım. Bulursan buraya yaz. En yakın ingilterede buldum 99 pound fiyatı vardı.
  • berkans
    Çok güzel olmuş. Sanki ledlerin ışığı ekranın görüntüsünü arka planda bırakmış gibi. Gün ışığı ledler kullanılırsa ekranın göze gelen ışığı gözü hiç rahatsız etmez. Burada önemli olan, ekran görüntüsünü izlerken gözlerimizin rahatsız olmadan izleyebilmesidir.
     Ambilight,MoMoLight,DIY AmbiLight
  • quote:

Orijinalden alıntı: ettu

berkans
    Çok güzel olmuş. Sanki ledlerin ışığı ekranın görüntüsünü arka planda bırakmış gibi. Gün ışığı ledler kullanılırsa ekranın göze gelen ışığı gözü hiç rahatsız etmez. Burada önemli olan, ekran görüntüsünü izlerken gözlerimizin rahatsız olmadan izleyebilmesidir.

Ettu

Bu senin evdeki tv mi? Cok guzel olmus. Nasil yaptin?

Bide gun isigi ledleri derken ? Benimki ledler rgb led her renge girior kumandasi var, istedigin renge sokuyorsun ama malesef sadece yesil, kirmizi ve mavi renkleri dim yapabiliyorsun. En guzel rengi resimdeki sari ama dim yapamiorsun, simdi audrine karti alip baglamam lazim ama nasil yapacam bilmiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: berkans

quote:

berkans

Ettu

Bu senin evdeki tv mi? Cok guzel olmus. Nasil yaptin?

Bide gun isigi ledleri derken ? Benimki ledler rgb led her renge girior kumandasi var, istedigin renge sokuyorsun ama malesef sadece yesil, kirmizi ve mavi renkleri dim yapabiliyorsun. En guzel rengi resimdeki sari ama dim yapamiorsun, simdi audrine karti alip baglamam lazim ama nasil yapacam bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    Merhaba
    Mesajını geç gördüm. Evet bu tv evimde kullandığım tv. Metresi 8 TL'den 3 mt gün ışığı silikonlu şerit led, 22.5 TL'ye de adaptörünü satın aldım. Şerit ledi tv'ye yapıştırırken köşelerden ek kabloyla geçtim. Yapıştırma işlemi bittikten sonra ledi adaptörün + - uçlarını bağladım. Adaptörün 220V çıkışına da bir tane klik klak (1 TL) anahtar bağladım. Klik klak anahtarın diğer ucundan çıkan kabloya bir fiş bağlayıp 220 V prizine taktım. Hepsi bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 22 Haziran 2012; 11:51:19 >

• quote:

Merhaba
    Mesajını geç gördüm. Evet bu tv evimde kullandığım tv. Metresi 8 TL'den 3 mt gün ışığı silikonlu şerit led, 22.5 TL'ye de adaptörünü satın aldım. Şerit ledi tv'ye yapıştırırken köşelerden ek kabloyla geçtim. Yapıştırma işlemi bittikten sonra ledi adaptörün + - uçlarını bağladım. Adaptörün 220V çıkışına da bir tane klik klak (1 TL) anahtar bağladım. Klik klak anahtarın diğer ucundan çıkan kabloya bir fiş bağlayıp 220 V prizine taktım. Hepsi bu kadar.

Hocam cok guzel olmus gule gule kullan

ancak anladıgım kadarıyla senın olay tv den yada pc den gelen goruntulere tepkı vermıyor sadece duz led ısık

benım yapmak ıstedıgım audrıno kart kullanıp xbmc dekı boblıght yazılımıyla xbmc den ızledıgım fılmlere tepkı vermesı

ama nasıl baglantı yapılır bılmıorum, yanı bulsam bırını ne ıstıorsa verıcem

koca salonda ledler ole duruyor

bırde gunduz ısıgı led alırsam zaten tepkı verme olayı yatar cunku bu tepkı olayı ıcın rgb ledler lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: hackintosh

Videoda iki projektör ile görüntüyü ekranın yanlarına yayma ile ilgili bir çalışma yapılmış. Bizim konumuz philips ambilight gibi çalışan bir sistem.

Ambilight araştırma işine biraz ara vermiştim yeniden başladım. Aradan geçen zamanda mikro işelmciler biraz daha hızlanmış ve gecikme süreleri 30ms den 10ms (saniyenin 10/1)kadar süre azalmış. Bir kaç örnek çalışma inceledim, yine herzaman ki gibi yazılım destekli. Artık bilgisayar destekli demiyorum çünkü kullanılan pcd kartlarına plug-in yazılabilir. Daha önceleri karetelight örneği verilmişti. Vu+ receiver üzerinde çalışan ambilight uygulaması. Alman led forumunda kaynak kodları verilmiş. İsterseniz inceleyebilirsiniz. Şimdi sıra kafama yatan işe geldi. Arduino denilen küçük otomasyon sistemleri kurmaya yaran bir pcd kart var. Bu kart seri port üzerinde yada usb dönüşütürü ile pc yada receiver bağlanıp yazılımı ile ledleri kontrol edebiliyorsunuz. Youtube örnek video videoda dövüş sahnesindeki kılıçların hareketi ve sistemin verdiği tepki çok hızlı ilerliyor.

LED KONTROL KARTI

Birde kullanılacak ledlerdeh bahsedeyim. Bu tarz projelerde kullanılan 2 model led var.

1- WS2801
    2- LPD8806

ws2801 ucuz bir led renk skalası 70.000 civarındarenk üretebiliyor, lpd8806 5 mt 120$ ve 2 milyon renk skalasına sahip.
    Ucuzluğu sebebiyle ws2801 kullanılıyor. Ama youtubedaki lpd8806 örneklerini inceleyince bu ledin daha hızlı cevap verdiğini görebiliyorsunuz.LPD8806 örnek video

LPD8806

WS2801

Ambilight sistemlerde aydınladılan ledlere kanal deniliyor. Nekadar fazla kanal varsa sistem okadar göze hoş görünüyor. Genelde 32 kanal örnekleri var, enson 76 kanal örneğini gördüm bayağı gelişmeler olmuş.

Bütün donanımları topladık diyelim şimdi neyapacağız.
    Video Player programlarında atmolight,boblight eklentileri mevcut bu eklentileri aktifleştirip videoları ambilight sisteminde keyifle izleyebilirsiniz. Peki video izlemiyoruz. Bilgisayarda oyun oynuyoruz şimdi ne olacak? Gerekli olan pcb kartınıza uygun yazılmış olan screen capture programını bulup, bağlantı portunu ve renk ayarlarını yapmanız gerekiyor.

Bu sistemi uygulamak biraz zaman alacak ama şu aralar arduino örnekleri artmaya başladı. Hatta türkiyede arduino forumu bile var. Yardım istersek cevap verirler herhalde.

digitaal adresseerbare LPD8806 LED-strips (http://www.adafruit.com/products/306) kan weergeven 2 miljoen kleuren per pixel en elke LED kan individueel worden geregeld. De LPD8806 is een partij als de WS2801 (
    www.ledlightinghut.com
    WS2801IC (256 scales) digital RGB led strip, 5 meters(16.4Ft) ,DC5V - Digital Intelligent LED Strips
    http://www.ledlightinghut.com/ws2801ic-digital-rgb-led-strip.html
    ) met de volgende verschillen: het werkt vanaf 2.7V en heeft zes kanalen waardoor het twee RGB LED's te regelen. Het nadeel is dat het slechts 7 bit PWM doet, waardoor 127 helderheid per LED voor maximaal 21 bits kleuren (2 miljoen kleuren).

• yokmu 100-150 arasına ambilight benzeri bişeyler yapabilecek biri. yapabilirse iyi satar aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erco35coast

yokmu 100-150 arasına ambilight benzeri bişeyler yapabilecek biri. yapabilirse iyi satar aslında.

walla benim birader elektronikçi uğraşıyor bakalım kısa zamanda sonuç alırız diyor olunca buraya yazarım..
  • quote:

yokmu 100-150 arasına ambilight benzeri bişeyler yapabilecek biri. yapabilirse iyi satar aslında.

İyi bir şey olsa ben 200 de veririm 250 de yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

İyi bir şey olsa ben 200 de veririm 250 de yani.

250 veren çıktı. yokmu para kazanmak isteyen?
  • Türkiyede mealesef yok yada ben bulamadım ama ebayda var hem PC hem TV için.EBAY
  • Bende araştırdım baya bunu.

Lightpack
    En kolayı lightpack. Ebay'den klonlarını alabilirsiniz, ebay'e "clon lightpack" yazıp görebilirsiniz. Yalnız bu sistem 30 kanallı. Yani sadece ekranınızın 10 alanından aldığı ışığı yansıtacak. Ebay'den bakarken şaşırmayın, 30 ledli, 60 ledli modeller görebilirsiniz ama her 3'lü veya 6'lı led tek kanala bağlı, dolayısıyla aynı kanala bağlı ledler aynı ışığı yansıtıyor. Monitörünüzde kullanacaksanız gayet tatminkar olabilir ama tv için olmaz bence.

Ikea - Dioder

Ikea'dan bunu alıp televizyonun arkasına yapıştırıp devamlı günışığı alabilirsiniz. Ledi kendiniz alıp yapsanız yarısından çok daha ucuza mal edebilirsiniz.

Adalight
    Adafruit Learning System
    Adalight Project Pack
    http://learn.adafruit.com/adalight-diy-ambient-tv-lighting

Bu adreste ayrıntılı açıklaması var. Benim yapacağım sistemde bu. İstediğiniz kadar kanal olabilir, ben 50'li yapıcam. Ledler pixel led denen içinde daha önceki sayfada arkadaşın belirttiği özel bir çip olan ledlerden olmak zorunda, Karaköy'de bu ledleri bulabilirsiniz. Tanesi 2 lira gibi bişey. Ledler dışında 5V - 5 amper veya 10 amper (led sayısına göre) adaptör, dişi adaptör ucu ve Arduino Uno'ya ihtiyacınız olacak. Bunların resimlerine yukarıdaki adresten bakabilirsiniz.
    Arduino'yu Türkiye'den 100 TL'ye veya ebay'den çakmasını 40 TL'ye alabilirsiniz.

Arduino Uno yerine Raspberry pi kullanılarak yapılan sistemlerde var. Bende raspberryi pi var, XBMC yüklü ve tv'ye media center olarak bağlı. Bu yüzden Arduino'yu ve bilgisayaru hiç karıştırmadan raspi üzerinden boblight denen eklenti ile yapmaya çalışıcam ama bu arduino'lu olana göre biraz zor, benimde elektronik bilgim yok. Zaten Aurdino siparişini de verdim, olmazsa Arduino üzerinden gidicem.

Tabi Arduino'lu sistemler bilgisayara USB ile bağlanarak çalışıyor, yani TV izlerken ambilight olayını unutun. Gerçi dreambox'ı falan bağlayıp yapanlar var ama beni aşar. Ama TV'yi bilgisayardan seyrediyosanız o da olur tabiki.

Raspberry pi olan ise datayı raspberry'den aldığı için ayrıca bilgisayar bağlamaya gerek kalmıyor.

Yapıpta çalıştırabilirsem nasıl yaptığımı anlatırım ayrıntılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eider -- 29 Mayıs 2013; 10:26:29 >

• Ben raspi'li sistemi yaptım. Çokta güzel oldu. Denemek için üstünkörü bağladım televizyona ama sabitlemem lazım ledleri. Zaten sağdakileri sola takmışım, ışıklar ekranın ters yerlerinde çıkıyor ama böyle bile güzel. Düzeltince tekrar düzgün bir video koyarım.

emrahilkeryoutube
    Raspberry pi ambilight
    https://www.youtube.com/watch?v=y1QM8MDquu0

• quote:

Orijinalden alıntı: eider

Ben raspi'li sistemi yaptım. Çokta güzel oldu. Denemek için üstünkörü bağladım televizyona ama sabitlemem lazım ledleri. Zaten sağdakileri sola takmışım, ışıklar ekranın ters yerlerinde çıkıyor ama böyle bile güzel. Düzeltince tekrar düzgün bir video koyarım.

https://www.youtube.com/watch?v=y1QM8MDquu0

Hocam gerçekten mükemmel olmuş, bende üniversitede elektronik okumama rağmen hiç uğraşamıyorum bu tür şeylerle, valla detaylı bir anlatım yapabilirseniz, led işi uğraşan arkadaşıma yaptırmayı düşünüyorum, veya sizinki tam şekillesin belirli bir ücret karşılığı satmayı düşünürseniz sizden alırım. bu arada bunun için pc gerekiyormu? yoksa tv'ye hdmi veya usb yolu ile bağlayabiliyormuyuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cCc_Reis_cCc
    Hocam gerçekten mükemmel olmuş, bende üniversitede elektronik okumama rağmen hiç uğraşamıyorum bu tür şeylerle, valla detaylı bir anlatım yapabilirseniz, led işi uğraşan arkadaşıma yaptırmayı düşünüyorum, veya sizinki tam şekillesin belirli bir ücret karşılığı satmayı düşünürseniz sizden alırım. bu arada bunun için pc gerekiyormu? yoksa tv'ye hdmi veya usb yolu ile bağlayabiliyormuyuz ?

Benimki gibi yapmak istiyosan bi Raspberry Pi alman lazım. Ben raspberry pi üzerinden film izliyorum, daha doğrusu media center olarak kullanıp akılsız televizyonumu akıllandırdım. Bide ledleri çalıştırınca üstüne kaymak oldu.
    Televizyona bilgisayarı bağlayacaksan ardiuno alman lazım, elketronik okuyosan zaten biliyosundur ne olduğunu. Ardiuno'yu bilgisayar ve televizyonan arasına bağlayıp ledleri o şekilde de çalıştırabilirsin. Bunun ayrıntılı anlatımı benim bi önceki mesajımda yazıyor.

Benim yaptığım gibi yapacaksan lazım olanlar.
    - Raspberry pi. Hem media center hemde ledleri çalıştıracak.
    - 5V 5a veya 10a adaptor. Benimki 5a, 50 tane led'e yetiyor.
    - Adaptörün ucuna takacağın, ledlerden gelen + ve - kablolarını bağlayabileceğin aparat.
    - 50 tane ws2801 led.
    - 3 tane uzun atlama kablosu (bi tarafı erkek, bi tarafı dişi)

Bu kadar. Valla parçalarını toplamak en zor kısmı, parçalar olduktan sonra birbirine bağlamak 10 dakka, raspberr pi'yi ayarlamak yarım saat sürüyor.
    Atlama kablolarını Karaköy'de zor zahmet buldum, ondada 1,5 TL den geçirdi adam el mahkum olunca. Bulamazsan bana mesaj at, internetten sipariş verdim, gelirse ben bedava veriririm sana.
    Raspberry pi'yi kendin alman lazım, adaptör ve ledler konusunda yardımcı olurum.

---------------------
    Buda bitmiş hali;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eider -- 27 Nisan 2013; 0:19:54 >

• Ben ebaydan aldım dreambox uyguladım çok hoşuma gitti.

280 tl harcamiş olduk.
  • @ozel_uretim Arkadaş rica etsemde şu yazıların altındaki HZ.Ali'nin Zülfikarını alırmısın bu biraz mezhepciliğe kayıyorda (senin görüşün seni bağlar) başkasıda tutup başka amblemler koyarsa burda curcuna kopar,olmaz kardeş olmaz tarafsız olacaksın ve herkese saygı göstereceksin burdan Moderatörlere sesleniyorum gereği lütfen yapılsın burası mezhep simgesi gösteri formu değildir.
  • Dreambox 800'ü yerel ağ üstünden Raspberry'ye bağladım. Artık uydudan tv kanalı izlerken de ambilight efekti alabiliyorum.

Dreambox plug-in'i burda.
    www.i-have-a-dreambox.com
    i-have-a-dreambox.com | Dreambox - Support | Dreambox Plugins (Enigma2) | [Boblight SupportThread] Update: 11-02-2014, Boblight 0.8R6
    http://www.i-have-a-dreambox.com/wbb2/thread.php?threadid=169571

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eider -- 3 Haziran 2013; 14:22:57 >

• Windows ve oyunlardan ambilight almak için Arduino ile bilgisayar bağlantısı yapılmış hali. Ekranın hangi alanlarını aldığını görebilirsiniz. Ledlerin renkleri pek belli olmuyo gerçi...

• quote:

Orijinalden alıntı: eider

Windows ve oyunlardan ambilight almak için Arduino ile bilgisayar bağlantısı yapılmış hali. Ekranın hangi alanlarını aldığını görebilirsiniz. Ledlerin renkleri pek belli olmuyo gerçi...

http://youtu.be/1CypG3JaMzE

biraz daha acarmısın
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.