Şimdi Ara

===Bosch İ-Dos (Was28840TR) Çamaşır Makinası İnceleme=== (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
9
Favori
53.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazpanyol


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kızım_Aleynam

    Bu makinayi kullananlara sormustum ama arada kaynadi galiba tekrar sorayim kaz tuyu mont yikicam ama sonu husran olur diye korkuyorum yikayan varmi acaba korkmadan yikayabilirmiyim tesekkurler

    Ona gore programı var

    yıkamanı tavsiye etmem ben yıkadım makina ıle alakası yok ama mont 10-15 gune zor kendıne geliyor ve eskısı gibi içime sinmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    makineyi alalı yaklaşık 2 sene oldu. gerçi 100 defa kullanmamışımdır. bu süre zarfında, idos1-detarjan; idos2-yumuşatıcı olacak şekilde kullandım. ancak yumuşatıcıların son durulamadan sonra çamaşıra ilave edilmesi, kimyasal bir bileşiğin durulanmadan cildimle temas etmesi, basında izlediklerim ve okuduklarım beni yumuşatıcıdan soğuttu. yumuşatıcı bittikten sonra ilgili tankı yıkadım ve renkli deterjanı ekledim. artık idos1de de 2de de detarjan var. idos2 menüsünden deterjan/yumuşatıcı seçiminde, deterjanı seçtim. bu durumda hem idos1 hem idps2 aynı anda aktif olamıyor. 1 açıkken 2 kapalı, 2 açıkken 1 kapalı. zaten olması gereken de budur. eğer böyle olmasaydı, açma-kapama işini her yıkama başında elimle yapmak zorunda kalacaktım.

    2 sene boyunca hiç otomatik programını kullanmamıştım. ilk defa geçen haftasonu renkli havluları bu programda yıkadım. ancak yıkamadan önce varsayılan deterjan miktarını girmek için biraz bocaladım.

    neden mi?

    şimdi otomatik programın max kapasitesi 6 kg. dolayısıyla benim mantığım otomatik programda deterjan miktarını da mx kapasite olan 6 kg.a uygun olarak girilmesi yönünde idi. dolayısıyla 30-40 derece sıcaklıkta yıkanacacğı için 8ml/kg omo totali ayarladım.

    şimdi, ben bu otomatik programda örneğin 4 kg çamaşır yıkamak istiyorum. programın doğası gereği, makinenin çamaşırı tartıp kilosuna uygun deterjan alması gerekir değil mi? yani 4 kg çamaşır için 32 ml.

    yoksa; otomatik olmayan diğer programlarda olduğu gibi, kaç ml girersem onu mu çeker gözden? ama o zaman da otomatik programın bir anlamı kalmaz.
    bu soruyu müşteri hizmetlerine de sormak istiyorum. ama tatmin edici bir cevap, hatta doğru bir cevap alabileceğimi pek düşünmüyorum. çünkü daha öncebir soru sormuştum, hiç alakası olmayan bir cevap vermişlerdi. o yüzden önce burdan sormak istedim.

    idosun internetteki tanıtımından:

    "Çamaşır yıkamada yeni, konforlu ve tasarruflu bir çağın adı: Bosch i-DOS

    Bosch i-DOS çamaşır makineleri, sahip olduğu akıllı otomatik dozaj sistemi ile makinenin deterjan çekmecesine, şişenin tamamı bir kez konan sıvı deterjan ile bir daha deterjan çekmecesini açmaya gerek kalmadan 40 defaya kadar yıkama yapıyor. Bu da, ortalama bir ay boyunca bir daha deterjan koyma derdine son veriyor. Ayrıca, kirlendiği için deterjan gözünü çıkarıp yıkama derdini de ortadan kaldırıyor. Bosch HomeProfessional i-DOS, aynı zamanda, çamaşır makinesinin deterjan gözünde bulunan üçüncü çekmece ile klasik toz deterjanlar ile de yıkama yapılabiliyor. Özel sensörleri sayesinde makineye yüklenen çamaşırın ağırlığını, kirlilik derecesini ve kumaş cinsini belirliyor. Bu bilgilere dayanarak da kullanacağı yıkama programını, uygun sıcaklık derecesini ve devir sayısını kendi seçiyor, ne kadar deterjan ve yumuşatıcı alması gerektiğini de kendi belirliyor"

    perdeleri hangi programda yıkıyorsunuz.Sentetikde yıkadım ama ıstedıgım gıbı degıl

    idos makınanızda perde hangı programda yıkıyorsunuz ve ön yıkama yaparken deterjanı onyıkama için tambura doktuk ana yıkama içinde detrjan gozüne yıkamaya baslayınca detrjan gozundekı detarjanıda aldı ve ön yıkama yapıp bıtınce ee o ana yıkama deterjanı noldu su ıle atıyormu ana yıkama için deterjanı on yıkama bıtıncemı dokmelıydık?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crowman -- 19 Şubat 2014; 11:10:22 >




  • merhaba way model idos yeni teslim aldık ama 30 derecede bile yıkandıktan sonra sıcak oluyor. ek durulamadan mı kaynaklanıyor yoksa cihazın termostat ayarı mı sorunlu yoksa su tesisatı mı sıcak suya bağlı anayamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: inexo

    merhaba way model idos yeni teslim aldık ama 30 derecede bile yıkandıktan sonra sıcak oluyor. ek durulamadan mı kaynaklanıyor yoksa cihazın termostat ayarı mı sorunlu yoksa su tesisatı mı sıcak suya bağlı anayamadım

    Cihaz durulamayi sıcak yapıyor olabilir ama hijyen programında olur genelde ,normal programda olmaması lazim servise danışın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: inexo

    merhaba way model idos yeni teslim aldık ama 30 derecede bile yıkandıktan sonra sıcak oluyor. ek durulamadan mı kaynaklanıyor yoksa cihazın termostat ayarı mı sorunlu yoksa su tesisatı mı sıcak suya bağlı anayamadım

    hayırlı olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazpanyol


    quote:

    Orijinalden alıntı: inexo

    merhaba way model idos yeni teslim aldık ama 30 derecede bile yıkandıktan sonra sıcak oluyor. ek durulamadan mı kaynaklanıyor yoksa cihazın termostat ayarı mı sorunlu yoksa su tesisatı mı sıcak suya bağlı anayamadım

    Cihaz durulamayi sıcak yapıyor olabilir ama hijyen programında olur genelde ,normal programda olmaması lazim servise danışın

    sıcak girişe bağlamış embesiller. farkettim allahtan

    @bilalkendisin0606 teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WM14S840V ile WM12Y841 ARASINDAKİ FARKLARI BİLEN VE YARDIMCI OLABİLECEK BİRİLERİ VAR MI ACABA? AYRICA ÜRÜN KODUNDAKİ
    Y VE S FARKI NEDİR?
  • Dün gömlek/bluz programında gömleklerimi yıkamak istedim. 40 derecede. Kırışık önleme açık. Normal süre 1 saat çıktı. Leke fonskiyonları nasıl çalışıyor merak ettiğimden ilk defa çorap kirini seçtim. Süre 2:16 gibi bir şey oldu. Toz deterjan gözüne 30 gr vanish toz beyazlatıcı ve 30 gr kadar da soda ekledim. Idos 1 açık. Idos 1de sıvı deterjan miktarı azaldığından ve o gözü temizlemeden önce tamamen boşaltmak istediğimden 30 gr kadar da ariel toz koydum. Çalıştırdım. Su almaya başladı ama deterjan gözüne başta su gelmedi. Ekranda deterjan dozajlama aktif yazdı ve deterjanı ayarlamaya çalıştı ama toz deterjan gözünden eklediklerimi almadı. Sıvı deterjanı da almadı. Kısa bir süre sonra ekranda "yumuşatma" yazdı ve anladım ki önce sadece soğuk su ile kiri yumuşatacak. Sonra çok kısa br süre deterjan gözünde su gönderdi. dolayısıyla toz deterjan, vanish ve sodanın bir kısmı tambura gitti, çoğu deterjan gözünde kaldı. 1:16 saat boyunca 40 dereceden daha düşük bir sıcaklıkta, ılık syula yumuşattı çamaşırı. Bu arada deterjan gözünde hala sulu toz deterjan durmakta. bu sürenin sonunda makine kısmi deterjanlı suyu boşalttı. dolayısıyla benim en başta eklediğim deterjan ve diğer karışımlar da heba oldu. 1 saat kala (yani programın normal süresi) tekrar deterjan gözüne su gönderdi, idos 1 deki deterjanı aldı ve yıkamaya geçti. Tabi en başta koyduğum toz karışımın bir bölümü heba olduğundan ben bir 30 gr daha toz ariel koydum.

    Madem en başta sadece soğuk suyla yumuşatma yapacak, neden deterjan gözüne 2-3 sn.liğine su gönderdi de toz deterjanların bir kısmını aldı, çoğu det çekmecesinde kaldı, anlamadım. leke çıkarma fonsiyonlarını kullanınca, en başta deterjan koymamak mı gerekiyor deterjan gözüne? eğer böyleyse çok saçma. ben makineyi mi takip edicem hangi aşamada diye?

    bu konuda bilgisi olan var mıdır?

    SON DURUM:
    bu knuyu kafama taktığımdan, sabah makineyi boş olarak aynı yukarda anlattığım program ve fonksiyonlar seçili çalıştırdım. Toz det gözüne de denemek amaçlı bir miktar soda koydum, yine bi kısmını alacak mı diye. Bu sefer deterjan çekmecesini hiç kımıldatmadım su gönderiyo mu göndermiyor mu diye. su alması bittikten sonra bi yaklaşık 5 dk sonra det çekmecesini açıp baktım. Soda, olması gerektiği gibi, det gözünde duruyordu. muhtemelen ben dünkü çalıştırmada su alırken bi açıp bi kapattığım için det çekmecisini böyle oldu. bugün sorun yoktu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 25 Ekim 2014; 10:39:47 >




  • bugün beyazlar/renkliler programında 7 kg iç çamaşırı attım. Ecoperfect ve 60 derecede. Daha önce hç denemediğim çay lekesi fonskiyonunu da seçtim. Makinenin başında oturup yıkama farklılıklarını gözlemlemedim ama, bariz şekilde dikkatimi çeken şu oldu: Ecoperfect de seçilmiş olsa, kapaktaki cam oldukça sıcaktı. Bu leke fonksiyonunu seçmeden önce eco60ta ılık gibi olan cam; bu sfer baya baya sıcaktı.
    anladığım kadarı ile bu leke fonk seçildiğinde pek eco falan olayı kalmıyor ama çamaşırlar gerçek 60 derecede, eco mod seçilmeden 2:26 yerine 3 küsür saatte yıkanmış oldu. Hem uzun yıkasın hem de gerçekten 60 derecede yıkasın isteniyorsa, bu fonksiyon seçilebilir. Belki çok kirli çamaşırlar için.
    candoğan bey, ilk defa sizin önerdiğiniz miktarda deterjan kullandım bu sefer. yani kg başına 20 ml. 7 kg olduğu için 140 ml, o da yaklaşık 95 gr. ama ilaveten 30 gr çamaşır sodası, 30 gr da vanish toz ilave ettim. sonucu çok merak ediyorum.




  • ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazurat -- 6 Kasım 2014; 15:52:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar araştırıp sonra birden was28840tr aldım.Insallh bu kadar verdiğim paraya değer. Deterjan baz ayarını sanırım degistiricem şu an fabrika ayarlarinda ve orta ayarda kulaniyorum.beyazlarda omo renklide bingo sıvı. Ama sikmada cam kapakta köpük oluyor. Memnunum diyenler emrahsnr ve diğerleri lekeli çamaşır derdinden kurtadimi bu makine sizi .ben otomatik programını,beyazlar renkliler programını kullandım ama lekeler duruyordu.acaba pişman mı olucam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zeysan kullanıcısına yanıt
    merhaba. pişman olmazsınız, merak etmeyin. ben de 3.5 yıldır kullanıyorum.

    öncelikle beyazlarda sıvı deterjanlar pek iyi değil. 3.5 yıl boyunca omo total kullandım. beyazlar sarardı :) o yüzden omo yada arielin toz deterjanlarını kullanmanızı öneririm.

    renklilerde de önceleri omo total color ve persil color jel kullandım. çok memnundum. ancak son 2-3 yıkamada omo colorla yıkanan çamaşırlar iğrenç koktu. buna çözüm bulamadım. toz deterjanla yıkayınca sorun yok.

    otomatik programı lekeli ve kirli beyazlar için kullanmayın. az kirli renkliler için daha ideal. ben otomatik programda nevresimleri, renklileri, havluları yıkıyorum. sonuç güzel.

    lekeli çamaşırlar için leke fonksiyonlarını kullanabilirsiniz.

    ayrıca, çamaşır miktarına göre sıvı deterjanın ml ayarını değiştirmeniz icap eder. deterjan kutularında yazan miktara göre ayarlama yapınız. örneğin, 5 kg az-orta kirli çamaşır için 75 ml kullanın deniyorsa deterjan paketinde, kg başına 15 ml kullanmanız gerekir.
    siz 6 kg çamaşır attıysanız 90 ml.ye ayarlamanız lazım.

    orta ayar 100 birim ise, az ayar 70 birim, çok ayar 130 birime denk geliyor. buna göre de ayarlama yapabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    merhaba. pişman olmazsınız, merak etmeyin. ben de 3.5 yıldır kullanıyorum.

    öncelikle beyazlarda sıvı deterjanlar pek iyi değil. 3.5 yıl boyunca omo total kullandım. beyazlar sarardı :) o yüzden omo yada arielin toz deterjanlarını kullanmanızı öneririm.

    renklilerde de önceleri omo total color ve persil color jel kullandım. çok memnundum. ancak son 2-3 yıkamada omo colorla yıkanan çamaşırlar iğrenç koktu. buna çözüm bulamadım. toz deterjanla yıkayınca sorun yok.

    otomatik programı lekeli ve kirli beyazlar için kullanmayın. az kirli renkliler için daha ideal. ben otomatik programda nevresimleri, renklileri, havluları yıkıyorum. sonuç güzel.

    lekeli çamaşırlar için leke fonksiyonlarını kullanabilirsiniz.

    ayrıca, çamaşır miktarına göre sıvı deterjanın ml ayarını değiştirmeniz icap eder. deterjan kutularında yazan miktara göre ayarlama yapınız. örneğin, 5 kg az-orta kirli çamaşır için 75 ml kullanın deniyorsa deterjan paketinde, kg başına 15 ml kullanmanız gerekir.
    siz 6 kg çamaşır attıysanız 90 ml.ye ayarlamanız lazım.

    orta ayar 100 birim ise, az ayar 70 birim, çok ayar 130 birime denk geliyor. buna göre de ayarlama yapabilirsiniz.





    emrah bey makine calısırken sıkarken ve özelikle baslatırken video cekebilirmisimniz? cok merak etim




  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Cevap icin gercekten tesekkur ediyorum .bi sorum daha olacak .Çamaşır miktarini algılıyor ona görede deterjan ve su ayarini o yikamaya özel ayarlamiyor muydu.benim demek istediğim deterjan baz ayarlarindaki hafif orta güçlü işte bunların orta ayarındayken köpük vardı camda.bunlarin miktar ayarini her seferi de camasirin miktarina göre degistirmek kafamı karistirdi.ama dediginiz camasirin kirine goreyse anlarim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zeysan kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Çamaşır miktarına göre deterjan alma olayı sadece otomatik ve otomatik-hassas programlarında geçerlidir. Diğer tüm programlarda sizin ayarlamanız gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilalkendisin0606 kullanıcısına yanıt
    Hocam uzun bi süre şehirdışında olacağım. Döndükten sonra yüklerim.. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    Bu makineyi alma sebeplerinden en onemlisiydi bu yıkıldım şu an..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orijinalden alıntı: thelayka

    Bu ilk video.Burada son sıkma yaparken devir 1000...O gelen sesler salondan geliyor düşünün makine gerçekten sessiz.Yıkamasına gelince henüz eterjan konusunda program konusunda bilgimiz yok o yüzden bi şi diyemiycem ama naçizane bana tavsiyeleriniz varsa (deterjan ve program konusunda ) elimden geleni yaparım, iyi geceler arkadaşlar.



    @jovanovic 1- peki I dos hiç sorun yaratmadı mı? 2-maki na yıkamayı bitirdikten sonra çamaşırların deterjanlı kalıp kalmadığını hiç kontrol ettiniz mı?
    ben watt24660 bosch aldım I Dos problemli çıktı değiştirdiler.sonra was28840 bosch aldım o da I Dos problem çıkartı.çamaşırları iyi durulamadığı için deterjanlı kalıyor.sizden ricam yıkama bittikten sonra özellikle beyaz pamukluları sadece durulamaya alıp gözlemler misiniz?teşekürler
    [DHVideo=]




  • hens21 H kullanıcısına yanıt
    çamaşırın kilosuna göre olması gerekenden fazla deterjan koyarsanız, her makine iyi durulama yapamaz. bu boschtada, aegde de, mielede de geçerlidir.

    siz çamaşır yıkarken kaç kg çamaşır için ne kadar deterjan koyuyorsunuz?

    ben de fazla deterjan koyduğum zaman, ya da sıvı leke çıkarıcıların ölçüsünü kaçırdığım zaman, sıkma aşamasında hafif köpük görüyorum. ama deterjan miktarını azalttığımda böyle bir sorun yaşamıyorum.

    kg başına 15 gr ariel kullanıyorum. Dağ esintisi. 6 kg çamaşır yıkadığımda 90 gr ariel, 30 gr çamaşır sodası, çok kirli ya da lekeli ise 30 gr da vanish toz leke çıkarıcı ilave ediyorum.

    gömleklerin ne yaka kiri kalıyor ne de iç çamaşırlarında herhangi bir leke. dediğiniz gibi bir köpük olayı da olmuyor.

    kullandığnız 2 makine de ya gerçekten arızalıydı, ya da siz fazla deterjan kullanıyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 7 Şubat 2015; 20:59:12 >




  • emrahsnr kullanıcısına yanıt
    teknik eleman gelip baktılar nihayet bozuk olduğuna ve değişimine kara verdiler. simens wm14s840 alman malı I Dos çamaşır maki nasını almayı düşünüyorum.I Dos makinaları öneriyormusunuz?bu bozuk çıkıp değiştirdiğim 2.I Dos çamaşır makin ası. önerilerinizi bekliyorum. teşekürler
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.