Şimdi Ara

Nvidia dört çekirdekli Kal-El platformuyla Tegra 2 seviyesinde veya daha iyi pil ömrü sunacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj







  • Nvidia tarafından son çeyrekte pazara sunulması beklenen dört çekirdekli Kal-El platformunun yerini alacağı Tegra 2 platformuyla benzer veya daha iyi pil ömrü sunacağı belirtiliyor. Nvidia tarafından resmi olarak doğrulanmasa da serinin devam modeli olarak Tegra 3 adı altında sunulması beklenen platform, Cortex-A9 tasarımını temel alan dört çekirdekli bir yapıda olacak. Aynı zamanda 12 adet işlem birimine sahip olan yeni nesil GeForce ULV GPU'sunun eşlik edeceği Kal-El platformu, kağıt üzerinde Tegra 2 platformunun çekirdek sayısı arttırılmış versiyonu olarak görünüyor olsa bile çok daha fazlasını sunacak.




    Tegra 2 platformundan farklı olarak ARM tarafından geliştirilen genel amaçlı çoklu veri paralelliği sağlayan tek çevrimli komut motoruna da sahip olacak Kal-El yongada sistem platformu, aynı zamanda güç yönetimine dönük yeni özellikler sayesinde enerji verimliliğinde çok daha iddialı bir yapı sunacak. Nvidia tarafından mühendislik örnekleri sistem üreticilerine sağlanmaya başlanan Kal-El platformu için resmi kaynaklarca doğrulanmasa bile ilk cihaz Motorola'dan gelecek gibi görünüyor. Tegra 2'li ilk tablet olan Xoom'un devam modeli olarak Xoom 2 modelinde Kal-El platformuna yer verileceği son dönemde sık sık dile getiriliyor.




    Gelen bilgilere göre Kal-El tabanlı yeni tablet için testlere başlayan Motorola, detayları açıklanmayan testler kapsamında 10 saatlik pil süresini görmüş durumda. Nvidia'nın günlük kullanım senaryoları kapsamında enerji tasarrufu getirecek bir dizi yeni güç yönetim özelliği ile donattığı Tegra 3 platformu, dört çekirdekli ilk yongada sistem çözümü olmasının yanında pazardaki çift çekirdekli platformlarla benzer pil süresi sunarak fark yaratacak gibi görünüyor. Tablet versiyonunda çekirdek hızının 1.5GHz olması beklenen Kal-El platformu, 12 işlem birimli yeni GPU ile 2500x1600 piksel çözünürlüğünde görüntü çıkışı da verebilecek.




    Nvidia tarafından resmi tanıtımı Şubat ayındaki Mobil Dünya Kongresi'nde yapılan ve bu ayın başında gerçekleştirilen Computex 2011 Fuarı'nda özel bir tablet üzerinde demoları gerçekleştirilen Kal-El platformu, şirketin resmi yol haritasına göre Ağustos ayı ile birikte pazarda boy göstermeye başlayacak. İlk olarak tablet versiyonu çıkacak olan platformun akıllı telefonlara yönelik versiyonu ise yıl sonuna, muhtemelen Noel dönemiyle birlikte pazarda boy göstermeye başlayacak. Nvidia ayrıca 2012'de Wayne kod adlı platformunu, 2013'de Logan ve 2014'te ise Stark platformlarının endüstrisinin beğenisine sunmayı planlıyor. 








  • Qualcomm'un Krait'i ni daha çok meraqk ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EMREMETIN

    Hadi çift çekirdeği gördük. Tarayıcı hızı, menüler yağ gibi akıyor tamam da, bir telefonda 4 çekirdek niye? Başında smart var diye mi ?

    Telefondan çok tabletlerde kullanılır diye düşünüyorum
  • Donanım süper hızla gelişiyor yazılım ise kaplumbağa hızına sahip. Tegra 3 + Android kombinasyonuyla pazara hakim olabilir ama Android'de bir yere kadar gidecek. MeeGo ne durumda Intel hala ortak arıyordur. Nokia, MS ile anlaşmasaydı Tegra 3 + MeeGo piyasayı tamamen değiştirirdi. Elinde Qt Cross framework ve Myriad Alien Dalvik avucunun içindeyken resmen elinin tersiyle öbür köşeye attı. Hadi hayırlı işletim sistemleride tam olarak ne zaman multi-threading ve multicore adam gibi kullanılmasın, GPU hızlandırma oyunlarda ve bazı browserlarda kullanılsın. S^3 arayüzü GPU hızlandırma kullanacaktı oda herhalde yalan oldu.

    Tegra 3'de beklentiler büyük, bulunduğu pazarda rekabet üst seviyelerde ve rekabet oldukça fiyatlar düşecek, son kullanılacak rahat bir nefes alacak. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EMREMETIN

    Hadi çift çekirdeği gördük. Tarayıcı hızı, menüler yağ gibi akıyor tamam da, bir telefonda 4 çekirdek niye? Başında smart var diye mi ?

    Şimdilik gereksiz gibi görünebilir ancak nasıl bilgisayrlara artık çift çekirdek az geliyorsa ileride telefonlar içinde aynı şey olacaktır.Mobil cihazlar şu anda pc lerden daha hızlı gelişiyor.Ayrıca çoklu ortam için de yararlı olacaktır.1080p video izlerken aynı anda internette dolaşmak,oyun oynamak gibi işlemlerinizi daha hızlı şekilde yapabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alper#

    Donanım süper hızla gelişiyor yazılım ise kaplumbağa hızına sahip. Tegra 3 + Android kombinasyonuyla pazara hakim olabilir ama Android'de bir yere kadar gidecek. MeeGo ne durumda Intel hala ortak arıyordur. Nokia, MS ile anlaşmasaydı Tegra 3 + MeeGo piyasayı tamamen değiştirirdi. Elinde Qt Cross framework ve Myriad Alien Dalvik avucunun içindeyken resmen elinin tersiyle öbür köşeye attı. Hadi hayırlı işletim sistemleride tam olarak ne zaman multi-threading ve multicore adam gibi kullanılmasın, GPU hızlandırma oyunlarda ve bazı browserlarda kullanılsın. S^3 arayüzü GPU hızlandırma kullanacaktı oda herhalde yalan oldu.

    Tegra 3'de beklentiler büyük, bulunduğu pazarda rekabet üst seviyelerde ve rekabet oldukça fiyatlar düşecek, son kullanılacak rahat bir nefes alacak. :)

    S^3 GPU hızlandırmaya sahip şu an.Bildiğim kadarı ile Android in 2.3 sürümü ve üstü cihazlarda da grafik hızlandırması desteği var.Ben yukarıda söylediğim gibi asıl Qualcomm un krait kod adlı CPU sunu merak ediyorum.Adreno 3xx ve Scorpion MSM 8960 ın gücünü merak ediyorum.MeeGo hamlesi Nokia nın sonunu getirdi bence.Nokia almak için tek umut oydu.O da ortadan kalkınca Android den başka bir alternatif kalmadı.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.