Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: TFT-LCD monitör kullananlar ve alacak olanlar.Aradığınız Her Şey Burda Sizin için

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Monitör >> Cevap: TFT-LCD monitör kullananlar ve alacak olanlar.Aradığınız Her Şey Burda Sizin için Sayfa: <<   < önceki  27 28 [29] 30 31 32 33 34 35 36   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
oguzcan1453

Sisteme Gözat

16 Ocak 2007; 16:27:24 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşım iyi fikir çok güzel olmuş....

"Danışan dağı aşmış, danışmayan düz yolda şaşmış."
ggunay

Sisteme Gözat

19 Ocak 2007; 11:58:08 

slm arkadaşlar başa bir forumda yazıyordum da oraya doğru düzgün bakan yok buraya yazayim dedim ben de
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1352&productid=bd700959
bu monitörü almayı düşünüyorum oyun ve filimlerdeki başarımı nasıl?
bir ara geniş ekran almayı düşünüyordum da hepsinin tepki süresi yüksek olunca ve oyunlarla arasında uyumsuzluk çıkınca soğudum. Bu monitörün kalitesinde (en azından tepki süresi 2 ms) olan bir geniş ekran var mı?
bir de böyle monitörler kullanmış olanlar,kontrast'ın 700:1 olmasıyla 2000:1 olması arasında fark var mı?

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
mavsar

22 Ocak 2007; 14:33:42 

Bende Samsung 17" 740N aldım. Aynı sorun bende de var. Ekran çok parlakmış gibi hatta o kadar parlakki gözlerim kamaşıyor. Brightness değerini 100 den 50 ye indirince biraz düzeldi. Bir de yazı karakterleri CRT deki gibi değil sanki mürekkebi kurumamış bir kağıdın üstünden elinle basmışsın gibi. Kimi karakterler daha kalın kimileri daha ince gibi. Bu olayı çözemedim. Diğer monitörlerde böyle mi? Bayağı rahatsız edici bir görüntü oldu bende.
quote:

Orjinalden alıntı: wagner

ufak bir sorunum var da yeni konu açmayayım dedim. 2 gün önce samsung 920n aldım.herşey gayet güzel tek birşey dışında. kontrast ayarlarında sorun var gibi, fakat kontrast ve parlaklık ayarlarıyla düzeltemedim, kısaca ekranım eski crt ekranımdan daya aydınlık. wallpaperım siyahtı fakat şu an çok rahat belli oluyor bu aydınlık, dediğim gibi parlaklık ve contrast ayarlarıyla da düzeltemedim. sorun ne olabilir ?

Pentium-4 2.6, 1GB Ram, 420GB HDD, 256MB Ekran Kartı
Logic_Man

23 Ocak 2007; 16:13:14 

Bahsettiğin sorun kullandığın çözünürlükten kaynaklanıyor olabilir. mesela 1024x768 falan kullanıyor olabilirsin. Bunu 1280x1024 çözünürlüğe yükseltip dene, düzelmesi lazım. lcd monitörler destekledikleri en yüksek çözünürlükte en iyi görüntüyü verirler. bunun sebebide paneldeki piksel adedine göre çözünürlüklerin ayarlanmasıdır...

quote:

Orjinalden alıntı: mavsar

Bende Samsung 17" 740N aldım. Aynı sorun bende de var. Ekran çok parlakmış gibi hatta o kadar parlakki gözlerim kamaşıyor. Brightness değerini 100 den 50 ye indirince biraz düzeldi. Bir de yazı karakterleri CRT deki gibi değil sanki mürekkebi kurumamış bir kağıdın üstünden elinle basmışsın gibi. Kimi karakterler daha kalın kimileri daha ince gibi. Bu olayı çözemedim. Diğer monitörlerde böyle mi? Bayağı rahatsız edici bir görüntü oldu bende.
quote:

ufak bir sorunum var da yeni konu açmayayım dedim. 2 gün önce samsung 920n aldım.herşey gayet güzel tek birşey dışında. kontrast ayarlarında sorun var gibi, fakat kontrast ve parlaklık ayarlarıyla düzeltemedim, kısaca ekranım eski crt ekranımdan daya aydınlık. wallpaperım siyahtı fakat şu an çok rahat belli oluyor bu aydınlık, dediğim gibi parlaklık ve contrast ayarlarıyla da düzeltemedim. sorun ne olabilir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 23 Ocak 2007; 16:13:43 >
maazsalman

23 Ocak 2007; 17:55:12 

quote:

Orjinalden alıntı: Logic_Man

Daha önce verildimi bilmiyorum ama ekran ebatları hakkında yardımcı olacağı için aşağıdaki resmi vermek istedim. Kolay gelsin.

tşk

Dünyada her nimeti bıraksam ne çıkar ki.
Orada O varken,burada bırakılmaz ne var ki?(NFK)
Logic_Man

24 Ocak 2007; 12:55:40 

Önemli değil, forumun amacı bu zaten.

Hazır cevap yazmışken bilgilendirici bir linkte verebilirim. Lcd panel üretimlerinin nasıl gerçekleştirildiği animasyonla anlatılmış. Animasyonu hazırlayan en büyük lcd üreticilerinden "AU OPTRONİCS". İzlemenizi tavsiye ederim...

http://www.auo.com/auoDEV/content/technology/technology_tftprocess_popup_en.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 24 Ocak 2007; 12:56:17 >
SchekiLL

24 Ocak 2007; 14:09:04 

bu lcd monitörlere dvdplayerlardan görüntü verilebiliyor mu?
yani gidip lcd tv'ye 1 milyar vermek yerine 300 400'e bi lcd monitör alsak dvdplayera bağlayabilir miyiz?
bağlanırsa görüntü nasıl olur?
acil cevaplarsanız sevinirim.

Slayer_

24 Ocak 2007; 17:14:31 

quote:

Önemli değil, forumun amacı bu zaten.

Hazır cevap yazmışken bilgilendirici bir linkte verebilirim. Lcd panel üretimlerinin nasıl gerçekleştirildiği animasyonla anlatılmış. Animasyonu hazırlayan en büyük lcd üreticilerinden "AU OPTRONİCS". İzlemenizi tavsiye ederim...

http://www.auo.com/auoDEV/content/technology/technology_tftprocess_popup_en.htm

Paylaşım için teşekkürler,anlatım gerçekten çok güzel olmuş.

intel e6850 @3.6ghz / gigabyte p35c-ds3r / kingston hyperx 2*1 800mhz /gigabyte 8800 GT TurboForce / seagate 320gb sata2 /creative X-Fi Xtreme music/ Logitech X540 5+1 /be quiet! 500w /asus 1814 sata dvdrw/enermax chakra/Samsung 940BW
mavsar

25 Ocak 2007; 16:32:21 

Dediğiniz gibi tüplü monitörü çıkarınca çözünülürlük 1024X768 olarak ayarlıymış. LCD monitördede ayar öyle kalınca yazılar bozuk çıkıyormuş. 1280X1024 75Hz. olarak değiştirince sorun çözüldü. Birşey daha öğrenmiş olduk. Çok teşekkür ederim.
quote:

Bahsettiğin sorun kullandığın çözünürlükten kaynaklanıyor olabilir. mesela 1024x768 falan kullanıyor olabilirsin. Bunu 1280x1024 çözünürlüğe yükseltip dene, düzelmesi lazım. lcd monitörler destekledikleri en yüksek çözünürlükte en iyi görüntüyü verirler. bunun sebebide paneldeki piksel adedine göre çözünürlüklerin ayarlanmasıdır...

quote:

Orjinalden alıntı: mavsar

quote:

Pentium-4 2.6, 1GB Ram, 420GB HDD, 256MB Ekran Kartı
TuRk_OyUnCu

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

26 Ocak 2007; 15:31:18 

......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuRk_OyUnCu -- 26 Ocak 2007; 15:31:44 >

XTremeGamer
Hayat kısa,yaşananlar hiç olmadığı kadar gerçekken kim olduğumu sahaya indiğim zaman anladım ve oyuna başladığımda ise gerçekler canımı hiç olmadığı kadar çok yaktı...
İnandığım değer verdiğim herkes ve herşey aslında sadece yalandan ibaretmiş...
Bazen gurur'landığımız şeyler bir hayal gibi gözümüzün önünden kayan yıldız gibi olur!!!
Sevmek şuçmuş.Her sevdiğimde canım yandı.Artık kimseyi sevecek kadar ne sabrım kaldı ne de ömrümden ayıracak vaktim kaldı...
Bazen bir kere susmak,bin kere konuşmaktan daha iyidir!!!
cingi_pingi

28 Ocak 2007; 11:42:47 

slm yukarıda resmi olan yaklaşık 24 saattir bende de war; ama küçük bi sorunum war monitörü altında bulunanses sistemini tüm bağlantılarını kurmama ve mönitörün ses ayarlarının sonuna kadar kullanmama rağmen çalıştırmayı başaramadım harici oparlör kullanımında ses gelio du fakat daha sonra kurcalamamın sonucunda ondaki ses de kesildi biri bana yardımcı olabilirmi ltf

selammmm
DeeP__DReaM

28 Ocak 2007; 17:34:23&nb