Geniş ekran lcd almayı düşünüyorum.Sony Nec ve viewsonic arasında kararsızım.Nette gezerken viewsonic 20 inch Lcd dikkatimi geçti.Fiyatı uygun gözüküyor. Tepki süresi 8ms ama,kontrast oranı yüksek 500:1.
Bugün almayı düşünüyorum. Görüşlerinizi bekliyorum
Dün sağolsun emektar monitörüm bozulunca,harıl harıl LCD arayışına başladım ben de.Yalnız işin içinden çıkamadım bir türlü,fikirlerinizi bekliyorum. Aradığım özellikler: * 19-20" olmalı. * %90 oyun amaçlı kullanacağım için bu konuda CRT'yi aratmamalı.Tepki süresi 2ms olan fazla model yok,eğer hızlı oyunlarda problem olmuyorsa 4ms bir monitör de olabilir. * Dış görünüşü çok da önemli değil,özellikleri istediğim gibi olsun da. * Fiyat olarak 700 civarına kadar çıkabilirim.(Biraz daha artabilir).Aldımmı iyi bir şey alayım istiyorum;monitör başka parçalar gibi 3 senede bir değişmiyor sonuçta aldıkmı kullanacağız bozulana kadar . * Ölü pixel garantisini kimler veriyor,kimler vermiyor çözebilmiş değilim.Anladığım kadarıyla öp garantisi beklersek,ürün yelpazesi bir anda daralmış oluyor,bu konuda işimiz mecburen -saçma sapan da olsa- şansa kalacak. * WideScreen konusunda tereddütlerim var.Vista'nın WS desteği vereceğini duymuştum;ancak oyunlarda durum nedir.WS kullanan arkadaşlar sorun yaşıyorlar mı?Malum üstten basılmış birimlerle strateji oynamak tuhaf bir tecrübe olur * Yukarı aşağı oynayan ayağı olursa tadından yenmez,dvi kablosu ve de duvara asma aparatı gibi ek zımbırtılar bakımından,hangi markaların ürünleri başarılı?
Neyse çok soru oldu gibi LCD konusunda çok bilgili değildim,2 gündür araştırıyorum deli gibi,hala bir sonuç elde edemeyince işin erbaplarına sorayım dedim ...Dediğim gibi para çok da önemli değil 700'ü çok fazla aşmak istemiyorum,ama biraz daha yukarı çıkabilirim sanıyorum.
Bu arada kafamdaki modeller şunlar: BenQ fp93gx L1970HR BF >Bulamıyoruz malesef Viewsonic vx922
merhaba beyler ben yanı bır bılgısayar topluyorum ve lcd monıtor almayı dusunuyorum , gerek bılgısayar satıcılarından gerekse arastırmalarımdan bu forumdanda edındıgım sonuc su yonde phılıps'ın x6 serısı cok basarılı ve herkes memnun , yalnız kafamda bı soru ısaretı kaldı butun elemelerım sonucunda oda , samsung 920n ile phılıps 170x6 , tercıh yaparken gozlerı yormayacak olması cok buyuk bır etken benım ıcın , bunları kullanan arkadaslar varsa aramızda fıkırlerını bana ıletırlerse sevınırım .
Ayriyetten bır sorum daha olacak cahılıyetımı maruz gorun ama , olu pıksel nedır ? ve dvi baglantısı eskı tarz monıtorlerden farklı bır baglantı cesıdımıdır , oyle ıse farkı nedır ? sımdıden tesekkurler.
merhaba iyi bayramlar HS95PRB modelini almak istiyorum fiyatı yaklaşık 650 ytl oyun ağırlıklı olacak ekran kartım leadtek 7800gtx bu monitörü kullanan varmı veya tavsiye edeceğiniz başka model fiyat aralığı 600~750ytl 19'' olmak kaydı ile aklımda düşündüğüm üç model var
1.SONY HS95PRB 19'' TFT LCD MONİTÖR SIYAH 660YTL (aklım sony de)
2.PHILIPS 190P6ES 19'' TFT LCD MONİTÖR GÜMÜŞ 640YTL
3.PHILIPS 190B6CS 19'' TFT LCD MONİTÖR GÜMÜŞ 750YTL
arkadaşlar fiyatı hiç önemli değil sadece bana oyunlarda akıcı olsun netlik güzel renkler canlı olsun yani kullanışlı olsun cevaplarınız için teşekkürler :)
merhaba beyler ben yanı bır bılgısayar topluyorum ve lcd monıtor almayı dusunuyorum , gerek bılgısayar satıcılarından gerekse arastırmalarımdan bu forumdanda edındıgım sonuc su yonde phılıps'ın x6 serısı cok basarılı ve herkes memnun , yalnız kafamda bı soru ısaretı kaldı butun elemelerım sonucunda oda , samsung 920n ile phılıps 170x6 , tercıh yaparken gozlerı yormayacak olması cok buyuk bır etken benım ıcın , bunları kullanan arkadaslar varsa aramızda fıkırlerını bana ıletırlerse sevınırım .
Ayriyetten bır sorum daha olacak cahılıyetımı maruz gorun ama , olu pıksel nedır ? ve dvi baglantısı eskı tarz monıtorlerden farklı bır baglantı cesıdımıdır , oyle ıse farkı nedır ? sımdıden tesekkurler.
LCD monitörler ,CRT moniörler gibi değildir ve gözleri fazla yormazlar
öncelikle cok faydalı bir topic.bu topic i acan,bilgiisni ve tecrübesini paylaşan herkese teşekkürler benim ekran kartım GeForce FX 5500 256 mb en az 19" olursa sa 20" almayı düşünüyorum bi sorun yasarmıyım ev kullancısıyım nadir film izlerim ve oyun oynarım..widescreen düşünüyorum ayrıca
arkadaslar bugün monitörü degistirdim 190x6fb aldım bilindigi gibi dvi kablosu cıkmıyo icinden ve yarın dvi kablo alıcam ekran kartım 9600xt yanlıs bir secim yapmıyım önerilerinizi bekliyorum iyi geceler
ilk izlenim : oldukca etkileyici ama henüz dvi kullanamıyorum maalesef :(
Babasını kaybedip evsiz kalınca çalı çırpıdan bir yuva yaptı kendine... Yarın, toprağını kaybeden halkına, çöken çınarın dallarından yepyeni bir yurt kuracaktı. Atatürk'le Yeniden Tanışmaya Hazırlanın...
arkadaslar bugün monitörü degistirdim 190x6fb aldım bilindigi gibi dvi kablosu cıkmıyo icinden ve yarın dvi kablo alıcam ekran kartım 9600xt yanlıs bir secim yapmıyım önerilerinizi bekliyorum iyi geceler
Öncelikle monitörün hayırlı olsun, 8 ms. oyunlar için yeterli olur mu, sanırım monitörünün tepki süresi 8 ms.
Öncelikle monitörün hayırlı olsun, 8 ms. oyunlar için yeterli olur mu, sanırım monitörünün tepki süresi 8 ms.
saolasın ben pcde yüklü olanlardan deneme yaptım pes5'te kırılma oluyordu onceki monitörde lg f700b flatron bu monitörde denedim hiçbir sorun yok .. most wanted yüklü cok keyif aldım hiç problem yasamadım süper bence birde su var daha baglantı normal dvi olunca farkederse dahada mükemmel olur diye düsünüyorum
dvi hangi kabloyu alıcam ben dvi d olucakmıs sanırım fikrin varmı ?
Babasını kaybedip evsiz kalınca çalı çırpıdan bir yuva yaptı kendine... Yarın, toprağını kaybeden halkına, çöken çınarın dallarından yepyeni bir yurt kuracaktı. Atatürk'le Yeniden Tanışmaya Hazırlanın...