TN panel kullanıyor..yani gerçek 16.7 milyon renk yok..
1600:1 kontrast ,4ms tepki süresi özelliklerine sahip 17" monitör var mı?
Oyun ağırlıklı düşünüyorsan bence hiç inme renk detayına, Lg nin bu monitörü gerçekten inanılmaz özelliklere sahip bence kaçmamalı tabi kullanım amacına bağlı..
1600:1 kontrst oranını nerden aldınız...bayaa iyi deger hele discontinued bir modele... 4ms olabilir 2ms hatta 1 ms normal TN panel için..genede yeni modellere bakmak lazım derim..
Millet inanın 25 sayfayı okuyacak halim kalmadı bana şu iki mönitörden iyi olanını söyleyinde gidip alayım... 2 haftadır deli oldum herkes bişiler diyor, diyecekler tabi ama kafam karıştı, Philips düşünüyordum halbuki
1600:1 kontrst oranını nerden aldınız...bayaa iyi deger hele discontinued bir modele... 4ms olabilir 2ms hatta 1 ms normal TN panel için..genede yeni modellere bakmak lazım derim..
Arkadaşlar bende yeni LG L1980Q modelini aldım,monitörün 1600:1 çözünürlüğü var diye aldım ancak internette araştırıyorum monitörün çözünürlüğü 500:1 diye çıkıyor.Ancak bu modelim Plus modeli çıkmış ancak bizim sitelerde Plus diye bişey yazmıyor.Yanlız aldığım kutunun üstünde modelin yanında kalemle yapılmış bi "P" harfi var..monitörün 1600:1 olduğunu nasıl anlayabilirim ? bi fikri olan varmı ?
Arkadaşlar yaklaşık 1,5 aydır forumdaki bu konuyu okumaktayım ve benim için süper bilgiler elde ettim.Forumda öne çıkan ürün olan 190 X6FB ( Philips) almayı düşünüyorum zaten şuan ki monitörümde philips (107 s66) ve philips in monitör konusunda ülkemizde en iyilerden olduğunu düşünüyorum.Alacağım ürünün Philips olması kesin olmakla beraber model konusunda ufak tereddütlerim var. 1) X , P , B serileri arasında kararsız kaldım. P serisi pahalı ama yüksekliği ayarlanabiliyor ve bakış açısı olayında iyi. B serisinin fiyatı diğer 2 seriye nazaran daha uygun ama negatif yönleri nedir bilmiyorum.Bu 3 seri arasında bir karşılaştırma yapılırsa ne gibi sonuçlar ortaya çıkacak. 2) B7 ve P7 serilerinin B6, P6 serilerinden farkları nedir ? 3)Son olarak 17" ile 19" arasında teredütlüyüm doğrusu; acaba aradaki fiyat farkını verip 19" almak daha mı sağlıklı olur. (Üniversite öğrencisiyim ve evimde kullanacağım ,oyun delisi değilim 40 yılda anca bir oynarım, film izleme olayım vardır.)
Bütün formu okumama rağmen bu soruların cevabını kafamda cevaplandıramadım ,bunların cevabı belkide bir yerlerde karışıkta olsa vardır. Bu sorularımı cevaplayacak arkadaşlara şimdiden teşşekürlerimi bildiriyorum,eğer burada yazıp forumu kirletmeyelim diye düşünürseniz cevaplarımı mail adresime atarsanız sevinirim. gurunlu2001@yahoo.com
merhaba arkadaşlar. sony yeni bir lcd monitör çıkarmış: SDM-E76D. 8 ms ve dvı var. fiyatı da iyi. fakat yeni olduğu için hakkında fazla bilgi edinemedim. görme imkanım da yo sadece internette satılıyor(hepsi burada'da) siz ne dersiniz; güvenilir olur mu?
arkadaşlar herkes bukadar çok lcd meraklısı bene almaya karar verdim , çok güzel modeller çıktı.
Peki bu lcd monitörlerin ömürleri nekadar.
Mesela benim çok uzun zamanım pc başında geçer , yazı okur ve yazarım. günlük en az 13 saatim pc başında geçer buda demek oluyo ki monitör günlük 13 saat boyunca çalışır. peki böyle bi çalışma ile kaç sene idare eder bu monitör.
Mesele ben ikinci öğretimim , 1akşam 10 da gelsem eve gece 2 ye kadar otursam 4saat sonra yatıp sabah 11 de kalksam ve akşam 4'e kadar aralıklarla açık kalsa 5 saat toplam 9 saat hadi en fazla 10 saat olsun.
işte bu çalışmaya kaç sene dayanır monitr okadar para vermeme değer mi. Şimdiki monitörüm crt ve 5 yıllık + eskidi ve gözlerimi çok yormaya başladı ve gözlerim bozuk zaten 4 derece miyop alayım mı sizce bi lcd bende.
Kullanım alanlarım , ben yazılımcıyım program yazarım, grafik ile uğraşma , D.H de takılma . Oyula da okdar alakam yoktur sevmem yani pek ara sıra oynarım.
ekran kartım 'da DVI çıkışı da var
monitörüm kararma başladı yani beni değiştir diyor bende LCD monitör almayı düşünüyorum hepsiburda com INCA monitör hoşuma gitti yanlız benim bilgisayar çok eski celeron400 (seneye değiştireceğim ) monitörde DVİ özelliği var bilgisayarla bir sorun yaşa mı? Yardımcı olurmusunuz?