Şimdi Ara

Windows 8 beta tarihi yaklaşıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Microsoft'un tablet alanında da mücadele etmek için bel bağladığı Windows 8 işletim sistemi hakkında her gün pek çok haber gündemi meşgul ediyor. Artık gündem ağırlıklı olarak ilk beta sürümünün ne zaman piyasaya çıkacağı yönünde.

     

    Microsoft Windows 8 arayüzü ilk kez Computex 2011 fuarındaki D9 konferansında Microsoft Windows şefi Steven Sinofsky tarafından tanıtılmıştı. Ayrıca uyumlu tablet prototipleri de bu konferansta boy göstermişti. 

     


    Windows 8 beta tarihi yaklaşıyor mu?




    MDL sitesinin BetaArchive yoluyla internette paylaştığı fotoğraflar artık betanın yaklaştığı ipuçlarını veriyor olabilir. Fotoğraflarda yeni bir arka plan ve Micrsofot'un Betta balığının olduğu açılış sayfası görünüyor. Betta balığı ilk Windows 7 betasında arka plan olarak kullanılmış sonrasında ise yeni beta sürümlerinin maskotu olmuştu. Windows 8 7989 betasında ortaya çıkması ise ilk betanın çok yakında olabileceği ihtimalini kuvvetlendirdi.

     Windows 8 beta tarihi yaklaşıyor mu? 

    Windows 8'in çıkış tarihi konusunda Microsoft başkan yardımcısı Dan’l Lewin betanın yayınlanmasından 12 ay sonrasını işaret etmişti. Tahminler ilk betanın Eylül ayındaki BUILD geliştirici konferansında tanıtılacağı yönünde.








  • Yine DX11 olacak değil mi? Gelsin de bi deneyelim artık :))
  • insaallah tipik windows arayüzü gibi olmaz 8. Insanlar artık yeni şeyler görmek istiyor diye düşünüyorum. Klasik araç çubuğu, başlat, bildirim alanı... vs. gibi şeylerden artık daha yenilikçi bir arayüze geçiş yapılmalı. Şu yukarıdaki resimlerde de windows 7 arayüz üzerine inşa edilmiş gibi anlaşılıyor ufak tefek değişikliklerle. Ki gerçi vista da rc sürümlere kadar xp arayüz kullanıyordu eğer yanlış hatırlamıyorsam. Elbette değişecektir ama biraz eskiyi eskide bırakmak lazım sanki. Tablet sürümünün değişik olduğunu biliyoruz. Bir Start ekranı var ancak normale döndüğümüzde de yine aynı klasik win7teması gibi. Insaallah pc sürümlerinde güzel değişiklikler olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Firaristt

    Yine DX11 olacak değil mi? Gelsin de bi deneyelim artık :))


    Aynen
  • windows 8 dokunmatik yetenekleri geliştirilmiş ve ek özellikler eklenmiş bir windows7den başka birşey değil.. çünkü temel aynı, aynı kernel üerine ek özellikler inşa ediyorlar radikal hiçbir değişiklik yok.. microsoft bu sefer işletim sistemi değil özellik pazarlayacak..
  • Win8 çıkınca biz de artık 7 ye terfi ederiz.
  • Microsoft, Windows 8 ile birlikte çekirdeğide baştan yazacaktı noldu acaba?
  • ben direk betayı kurarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Microsoft, Windows 8 ile birlikte çekirdeğide baştan yazacaktı noldu acaba?

    her yeni windows sürümünde bu tür şeyler söylenir.. baştan aşağı yazmak diye birşey olamaz ama güncellemeler ve optimizasyonlar yapılır.. çünkü yeni bir mimari ortaya koymadığınız sürece baştan aşağı yazmanında anlamı kalmıyor çünkü yine aynı işi yapacak bir yazılım üretmek durumundasınız...
  • Nedir ya bu çekirdek takıntısı? Ne olacak çekirdek değişince kardeşim biri şunu bana da bir anlatsın. Herkes tutturmuş bir çekirdektir gidiyor. Çalışan işletim sistemi çekirdeğini adamlar niye değiştirip bir sürü bug getirsin? Rahat batıyor size galiba ya, vallahi başka bir açıklaması yok. Ne zaman yeni Windows sürümü ile ilgili birşey okusam illa bir çekirdek muhabbeti dönüyor senelerdir.
  • beta balığından bende var.2 yıldır yarı ölü yaşıyor :D kumun üstünde oturuyor ne biçim balıksa yüzmeye bile tenezzül ettiğini zor görüyorum. :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    windows 8 dokunmatik yetenekleri geliştirilmiş ve ek özellikler eklenmiş bir windows7den başka birşey değil.. çünkü temel aynı, aynı kernel üerine ek özellikler inşa ediyorlar radikal hiçbir değişiklik yok.. microsoft bu sefer işletim sistemi değil özellik pazarlayacak..


    +1 en fazla 1-2 tane daha birşey olur üsttteki yazılanlardan ileri gitmeyecek... hangi akılla -(eksi) lediniz acaba yorumunu arkadaşın,okuyanlarda çok ayıp birşey demiş sanacak...
  • inşaallah 32 bit sürüm çıkarmazlar
  • çıksında indirelim
  • Merakla bekliyorum W8'in betasını.
  • Ubuntu unity'ye geçti MacOSX zaten görsel olarak gayet çekici,Windows 7 görsellik anlamında aero'dan başka işe yarar,doru düzgün görsel efekt yok.Daha etkişelimli ve aktif görsel efektleri olan ve kullanıcı arayüzünde gözle görülür değişimler geçirmiş bir işletim sistemi bekliyorum açıkçası ben.Ayrıca uygulama mağazası'da günümüz için olmazsa olmazlar arasında.Ancak OSX ve Linux aksine pazar payı %90 üzerinde olan bu firma,okadar bedava programı serverlarda barındırma ücreti ve milyarları bulan kullanıcı kitlesinin oluşturduğu veri tarfiğine nasıl bir çözüm bulur çok merak ediyorum.Windows vistadan 7'ye geçişte eskisinin eksilerini kapatmaktan yeni işletim sistemi için köklü değişikler yapamamıştı ama bakalım windows 8 ne gibi yenilikler ile karşımıza çıkacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: can_66

    Ubuntu unity'ye geçti MacOSX zaten görsel olarak gayet çekici,Windows 7 görsellik anlamında aero'dan başka işe yarar,doru düzgün görsel efekt yok.Daha etkişelimli ve aktif görsel efektleri olan ve kullanıcı arayüzünde gözle görülür değişimler geçirmiş bir işletim sistemi bekliyorum açıkçası ben.Ayrıca uygulama mağazası'da günümüz için olmazsa olmazlar arasında.Ancak OSX ve Linux aksine pazar payı %90 üzerinde olan bu firma,okadar bedava programı serverlarda barındırma ücreti ve milyarları bulan kullanıcı kitlesinin oluşturduğu veri tarfiğine nasıl bir çözüm bulur çok merak ediyorum.Windows vistadan 7'ye geçişte eskisinin eksilerini kapatmaktan yeni işletim sistemi için köklü değişikler yapamamıştı ama bakalım windows 8 ne gibi yenilikler ile karşımıza çıkacak.

    O kısmını ben de çok merak ediyorum. Steve Ballmer en son Windows platformu için tam 4 milyon uygulama olduğunu söylemişti.




  • inşaallah 32 bir sürüm çıkarmazlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: can_66

    Ubuntu unityye geçti MacOSX zaten görsel olarak gayet çekici,Windows 7 görsellik anlamında aerodan başka işe yarar,doru düzgün görsel efekt yok.Daha etkişelimli ve aktif görsel efektleri olan ve kullanıcı arayüzünde gözle görülür değişimler geçirmiş bir işletim sistemi bekliyorum açıkçası ben.Ayrıca uygulama mağazasıda günümüz için olmazsa olmazlar arasında.Ancak OSX ve Linux aksine pazar payı %90 üzerinde olan bu firma,okadar bedava programı serverlarda barındırma ücreti ve milyarları bulan kullanıcı kitlesinin oluşturduğu veri tarfiğine nasıl bir çözüm bulur çok merak ediyorum.Windows vistadan 7ye geçişte eskisinin eksilerini kapatmaktan yeni işletim sistemi için köklü değişikler yapamamıştı ama bakalım windows 8 ne gibi yenilikler ile karşımıza çıkacak.


    Bu bir düşünce. Ben de bilgisayarı kullanırken işletim sistemi bana karışmasın, gerekli gereksiz efektlerle dikkatimi dağıtmasın, işimi kolaylaştırsın, boş yere ekran kartı ve işlemci kullanmasın istiyorum. Bu iki istek birbiriyle her açıdan bağdaşmıyor gördüğünüz gibi.

    Windows'un arayüzünde ne gibi eksiklikler görüyorsunuz, sorabilir miyim? Ne ilave edilse iyi olur örneğin? Ne gibi görsel efektler işe yarar? Yanlış anlaşılmasın, hakikaten merak ettiğim için soruyorum. Görsel olarak Windows 7'yi yeterli, hatta bazı yerlerde hafif aşırıya kaçmış buluyorum da.




  • Yine donanım üreticileri ile toplantı yapılmış :)biz win8 çıkaralım uygun donanımları belirleyelim siz üretin milletde alsın :) komik olmaya başladı artık yukarda yorumlardan anladığım kadarıyla bu win8 en çok dokunmatik ekran satışlarını patlatır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.