Şimdi Ara

kulaklık amfisi ne işe yarar gerekli mi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
10.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar şimdiye kadar mx160 kulaklık kullanıyordum iyi bir kulaklık almanın vakti geldi dedim ve px200-II aklıma yattı.empedans değeri 32ohm ve mp3 playerime uygun yüksek ses gibi bir derdim yok mp3 çalardan mx160ımı ekolyzer ile oynayıp kulakları patlatıncaya kadar bağıttırabiliyorum(trekstor blaxx).

soruma gelirsek amfinin amacı uyumsuz empedansı uyumlu hale mi getirmek yoksa ses kalitesini mi artırmak??ve alacağım kulaklık için gereklimi??siparişimi vericem cevabınızı bekliyorum bir an önce...

• Kulaklık amfisinin amacı müzik çaların kalitesiz(ya da hiç olmayan) amfisinin/çıkışının güçlendirilmesi için kullanılıyor.Bir de LineOut'u olan cihazlarda ses seviyesini düşürebilmek için kullanılabilir.
    Elindeki kulaklık çok güç isteyen bir şeyse(son seste bile yeterli seviyeye ulaşamıyorsa,güç isteyen bas vuruşlarında ses kalitesi bozuluyorsa vs) , kaynakta gürültü varsa , müzik çaların çok kalitesizse vs kulaklık amfisi kullanabilirsin.
    Trekstor + px200'de işe yarayacağını pek sanmıyorum
  • Amfi sadece kaynağın kulaklığı besleyemediği durumlarda kullanılır. Onun haricinde ses kalitesinde bir artış sağlamaz. Buradan inceleyebilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_40180054/tm.htm
  • H. üstadın bu konudaki bilgilendirmesi. Konu linki >http://resim.donanimhaber.com/m_49192982/mpage_1/f_/key_//tm.htm#49285616

quote:

Orijinalden alıntı: H.

Hiçbir amfi sesi iyileştirmez, iyileştiremez. Amfinin amacı sesi kötüleştirmeden yükseltmektir.

Eğer ki sesi yeterli yüksekliğe ulaşmayan, daha fazla güçle daha sevdiğiniz bir karaktere dönüşen veya daha fazla güçle ayrıntıları daha netleşen kulaklıklar haricinde amfi kullanmayın.

Gene piyasada line out denilen bir çıkışa sahip olan, sinyali müzik çaların içerisindeki dahili amfiye girmeden dışarı verebilen cihazlar vardır. Bu cihazların da çıkışına amfi bağlayarak kullanabilirsiniz. Ama bağladığınız amfi müzik çaların dahili amfisinden iyi değilse, gene amfi kullanmanın bir anlamı yok.

Başka bir nokta amfilerin üzerindeki bazı ayarlar. Bazı amfilerde bas/tiz arttırma veya crossfeed denilen bir teknoloji için ayar düğmeleri bulunmakta. Bu düğmeleri kullanacaksanız da "belki" amfi düşünülebilir.

Fiio E5 gibi girişin girişi, en düşük seviye amfilerden pek birşey beklemeyin. Benim tavsiyem kulaklığınızla yeterli ses alabildiğiniz sürece müzik çalarınızın kulaklık çıkışına bağlayıp kullanmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

Amfi sadece kaynağın kulaklığı besleyemediği durumlarda kullanılır. Onun haricinde ses kalitesinde bir artış sağlamaz. Buradan inceleyebilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_40180054/tm.htm

ama ses ve bass artar di mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artar dostum... hatta bass istiyorsan fiio e12 tavsiyemdir her türlü kafaustu kulakligi besler... kulakici kullanacaksan c&c bh amfi tavsiye ederim 150 tl civarinda sarjida cok iyi gidiyor fiio e11 bir usti diyebiliriz...hem bass hem detay istiyorsan c421 amfiyi tavsiye ederim.. 300 tl civarinda hrm kulakici hem kafaustunde rahat kullanilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: MSAD

Artar dostum... hatta bass istiyorsan fiio e12 tavsiyemdir her türlü kafaustu kulakligi besler... kulakici kullanacaksan c&c bh amfi tavsiye ederim 150 tl civarinda sarjida cok iyi gidiyor fiio e11 bir usti diyebiliriz...hem bass hem detay istiyorsan c421 amfiyi tavsiye ederim.. 300 tl civarinda hrm kulakici hem kafaustunde rahat kullanilir.

Koss porta dj 1000 kulaklıktan tam randıman alabilmek için amfi gerekiyormuş.sony veya clip+ bu kulaklığı beslemezmi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kulaklık iyi mi?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yetmez dostum... fiio e12 tavsiye ederim.. en güçlü taşınabilir amfi şuan o.

• Ben koss dj vardı fiio e12 ile harika olmuştu

• Arkadaşlar Bose Soundtrue Kulak Çevresi kulaklık için amfi kullanmaya gerek var mı ? Kulaklığı cep telefonunda, bilgisayarda ve dijital piyanoda kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.