Şimdi Ara

En hızlı Mac; SSD ve Core i7'li 27' iMac

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
7.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • En hızlı Mac; SSD ve Core i7'li 27' iMac


    En hızlı Mac hangisi ? diye sorulduğunda birçoğumuzun aklına Apple'ın üst düzey masaüstü bilgisayarı Mac Pro geliyor. Öyleydi de, ta ki Apple; 27 inçlik iMac'in SSD ve Core i7'li modelleri kullanıcılara ulaşana kadar.


    Her yeni Mac'de benchmark testlerini yenileyen Macworld; geçtiğimiz ay yaptığı testlerde 27 inçlik iMac Core i5 3.1GHz, Speedmark 6.5'de bir önceki modeline göre %16'lık bir artış ile 227 puan almayı başarmış; ancak 2010 yılının ortasında güncellenen yeni 3.33GHz'lik 6 çekirdekli Xeon'lu Mac Pro'nun 263 puanlık performansının gerisinde kalmıştı. Fakat Apple'ın 256 GB'lık SSD'li 3.4GHz'lik Core i7'li 27 inçlik iMac'in (BTO- Sipariş üzerine yapılan model) son kullanıcıya ulaştırmasıyla birlikte; iMac, Mac Pro'u geçmeyi başardı.



    En hızlı Mac; SSD ve Core i7'li 27' iMac


    Üstteki görselde de görebileceğiniz gibi, Macworld'ün yaptığı benchmark testinde, 27 inçlik 3.4GHz'lik Core i7 işlemcili ve SSD'li iMac (BTO) 298 puan almayı başarırken; kendi ailesinden en yakın üye 21.5 inçlik 2.7GHz'lik Core i5 işlemcili ve SSD'li iMac ise 256 puan almayı başarıyor.


    Hemen aşağıda yer alan videoda ise 16GB belleğe sahip 256GB SSD'li 3.4GHz'lik Core i7 işlemcisinden gücünü alan 27 inçlik iMac'in standart uygulamaları açma hızı görülüyor. Standart uygulamalardan Front Row ve Dashboard'u seçilmemesinin nedeninin ilgili uygulamaların tam ekran çalışmasından kaynaklandığını belirtelim.









    3.33GHz'lik 6 çekirdekli Xeon'lu Mac Pro, her ne kadar Speed Mark 6.5'de 263 puan ile iMac'in gerisinde kalsa da Cinebench ve Mathematica'da iMac'e üstünlük kurmayı başarıyor. Fakat iş iTunes üzerinden kodlama, iMovie ve iPhoto'da işlemler, klasör sıkıştırma ve klasöre çıkartma, dosya kopyalama gibi temel işlevlere gelindiğinde iMac, Mac Pro'a yeniden üstünlük kuruyor.


    Haberimize son vermeden önce bilgisayarların fiyatlarına da kısaca değinelim. Speed Mark 6.5'de 227 puan alabilen 3.1GHz'lik Core i5'li 27 inçlik iMac (7200 devir/dk hızındaki 1TB'lık sabit diske sahip) 1999 dolar iken; işlemcinin 3.4GHz'lik Core i7'e ve depolama alanının 256GB'lık SSD'e güncellenmesiyle birlikte fiyat 2699 dolara yükseliyor. 3.33GHz'lik 6 çekirdekli Xeon işlemcili, 8GB'lık belleğe sahip Mac Pro'nun sadece kasa fiyatı ise 4074 dolar iken; monitör olarak 27 inçlik Apple LED Cinema Display'in tercih edilmesiyle birlikte bu fiyat 5073 dolara yükseliyor.


    Son olarak şunu belirtmekte fayda var; geçtiğimiz ay güncellenen iMac'in aksine yaklaşık 1 senedir güncellenmeyen Mac Pro'nun ilerleyen dönemlerde gerek donanımsal anlamda gerekse de tasarım anlamında güncellenmesi bekleniyor.




  • Uygulama açış hızına tav oldum desem yeridir. :)
  • Maaşallah :) Perdeyi bile o hızla açamıyorum ben...
  • Gene anlamsız bir karsılastırma haberi arkadasım mac proyada takın ssd oyle karsılastırın.Birinde ssd oburunde mekanik disk ile test yapıp koymuslar.Zaten hddye uygulamalarda ssdli sistem ondeyken cpu ya yuklenen islemlerde xeon onde goturmus.Buaradan anlasılıyor olay.İmac sattırmak için yapılmıs bir olay daha.İmac su ozellikeri ile mac pro nun yanına yaksalamaz.Xeon 6 cekirdekli islemci Ht ile 12 cekirdek ECC ram ikinci cpu yuvası vs vs takın mac proya ssd gorelim kim onde :D.Ben video koyayım siz bakın aradaki farka bir sey varmı?



    SAYGILARLA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rock_Rage -- 17 Haziran 2011; 12:24:43 >
  • yuh diyorum o nasıl bir hızdır.. bigün windowsta denicem inşallah çökmez :))
  • vay arkadaş windowsta şu hızı yakalamak pek mümkün gibi gözükmüyor donanımın desteklese işletim sistemi b*kluk çıkarır..
  • sadece ekranı için bile alınabilecek bi alet
  • normal bir bilgisayara ssd takıp pardus yükleyin aynı hızı alırsınız
  • ben quad core 2.4ghz 17"lik macbook pro'ma ilk aldigim gun ocz vertex 2 taktim 256gb.. hayatimda yaptigim en guzel is oldugunu anladim..
    is cekirdek'te ya da ram'de bitmiyor hiz konusunda.. elinceki cihaza SSD taktin, taktin... yoksa CPU'yu su ile de yagla da sogutsan fayda etmez..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre37s

    normal bir bilgisayara ssd takıp pardus yükleyin aynı hızı alırsınız


    aynen oyle, ama bazilari apple cok ozel ve kutsal bir sirketmis gibi davraniyor. Yok oyle bisey, acin gozlerinizi. Bu parcalarla windows 7 veya linux sistem calistirin, bilgisayari tutamazsiniz, ucar. ama burada kiytirik pc'lere 10 yillik isletim sistemi atiyorlar, ve onla bunu karsilastiriyor.
  • Rock_Rage'e katılıyorum. Mac Pro da SSD 'li iken karşılaştırılsa daha mantıklı bir karşılaştırma olurdu.
  • her eve bir imac olsa fene olmaz :D cidden çok güzel ekran görüntüler hız
  • Mac'in büyüsüle ilgisi yok. Paneldeki sisteme katı disk eklenince Win7'de bu hızda çalışıyor.
  • Renderda görmek isteriz sizi ........
  • youtube de bakın windows 7 de ssd var ise aynı performansı veriyor hemde genel olarak dualcore teknolojili işlemcilerle yapılmış burdaki gibi Xeon yok programa tıklamasıyla program karşınızda işin aslı senelerdir 5400 rpm'li notebooklara 7200 rpm'li dekstoplara alışmışız bunları görünce vay anasını diyesi geliyor insanın ama denk sistemle windows 7 çıldırır orası garanti zaten videolar bunu gösteriyor hemde dualcore cpu ile.
    Saygılarımla...
  • i mac görece olarak mac pro ya üstünlük sağlayabilir ancak. bu makineler ağır iş ortamında deyim yerindeyse cayır cayır yanıyor.
  • aymısı benim normal hdd olan çakma macimde de oluyor maclerde zaten bir programı daha önce açtıysanız ikinci açılış hızlı oluyor. Mesela Photoshopu ilk açtığınızda 6-7sn ikinci açışınızda 2 saniye sürüyor açılması. SSD li windowsda da aynı bunun gibi oluyor.
  • Tek kelime ile mükemmel .
  • evet bu bilgisyarın hızı yüksek ama özelliklere bir bakın xeon işlemci kaç gb ram ve ssd disk ama şu da var mac, ergonomi ve rahatlık için hiç de iyi değil sözgelimi geçen teknosada baktım maclere akşama kadar açık kalmışlar dokununca statik elektrik çarpıyor ayrıca da sadece boşta çallışmasına rağmen fasulye pişirecek seviyede ısınmış yanında sony amd c350 işlemcili bilgisayarlar var buz gibi ve elektriklenme sıfır ben olsam sonyi alır çıkarım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.