Şimdi Ara

AMD doğruladı: Radeon HD 7000 serisi bu yılın sonlarına doğru pazara sunulacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
6.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj





  •  


    AMD uzun süredir üzerinde çalıştığı Southern Islands serisi yeni nesil grafik işlem birimlerini yıl sona ermeden  önce pazara sunmayı planlıyor. Radeon HD 7000 serisi ekran kartlarına güç verecek yeni nesil grafik işlem birimleriyle ilgili olarak, bazı beklentilerin aksine Computex 2011'de herhangi bir açıklamada bulunmayan AMD, sessizliğini bozdu ve yeni GPU'ların yılın ilerleyen aylarında pazara giriş yapacağını, bu konudaki en yetkin ismin açıklamalarıyla doğrulayarak 2012 iddialarını da sonlandırmışo oldu.

     

    Önümüzdeki yıllarda devam etmesi ve gelenek haline dönüşmesi beklenen AMD Fusion Developers Summit - kısaca AFDS - yani AMD Fusion Geliştiriciler Zirvesi'nde, AMD'nin Ürüün Grubu Genel Müdürü ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Rick Bergman, "Bu birkaç gün içerisinde yıl sonuna doğru çıkacak ve aynı zamanda yeni APU'larda da  kullanılacak heyecan verici yeni grafik mimarimizi duyacaksınız." dedi. Bu açıklamalara ek olarak AMD'nin Grafik Bölümü  Baş Teknoloji Sorumlusu ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Eric Demers'in de AFDS'de bazı yeni detaylar açıklayacağı bildirildi. 

     

    AMD'nin Southern Islands serisi yeni nesil grafik işlem birimleriyle ilgili henüz çok fazla detay bulunmuyor ancak bazı iddialar, üst segment için var olan Cayman tasarımının mimari açıdan geliştirileceği ve yeni özelliklerle donatılacağı yönünde. Ayrıca fabrikasyon sürecinde güncellemeye gidilmesi ve Radeon HD 7000 serisi GPU'ların 28nm üretim teknolojisiyle sunulması da bekleniyor ki bu sayede hem üretim maliyetlerinin düşürülebileceği hem de kartların termal karakteristiklerinin geliştirilerek daha yüksek saat hızlarının mümkün  kılınması bekleniyor.

     

    Resmi herhangi bir açıklama olmasa da Radeon HD 7000 serisi yan Southern Islands serisi GPU'lar için en iyimse lansman tarihi, okula dönüş dönemi olarak  ta bilinen Eylül ayı gibi görünüyor. Ancak Radeon HD 6800 serisini geçtiğimiz sene Ekim ayında, Radeon HD 6900 serisini de takip eden süreçte tanıtan AMD'nin benzer bir yol haritası izleme ihtimali de yok değil. 







  • Ekran kartı haberlerine hasret kalmışız. :) Diğer haberler
    bu kadar heyacan yapmıyor nedense.

    Nvidianın 8000 serisinden sonra ilk defa bir gpuyu bu kadar
    çok merak ediyorum her iki üreticinin de 28nmye erken geçmek
    için yarışması ve 28nm de nvidianın mimarisini olgunlaştıracağı
    ve atinin de yeni mimariye geçecek olması bu serileri oldukça
    önemli kılacak. Sabırsızlıkla bekliyoruz...
  • Gelsin artık 28nm.
  • AMD cpu larından daha iyi GPU yaptığı kesin gerçekten AMD GPU kullanan kişiye başka şeyler yavaş gelicektir Buldozer seriside inş. beklenenden çok hızlı çıkar bizimde artan para ile Gpu alabiliriz
  • Hadi bakalım yeni F/P kartlar gelsin
  • 400 TL civarı bombaları bekliyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi colomboxxx -- 16 Haziran 2011; 9:28:30 >
  • Benden söylemesi: Büyük ihtimalle 7000serisi HARDOCP'nin 16temmuzdaki AMD organizasyonunda ilk kez boy gösterecek
  • evet herkez merak ediyo 28nm gpu ları ama.. Ya biraz dursunlar yıl sonu olması güzel olmuş az motorları soğusun en azından yeni ekran kartı alan adamın aklı gitmesin her 5-6 ayda bir..
  • Eylül-ekim bana çok erken gibi geliyor. Alışveriş çılgınlığının yaşandığı kasım-aralık gibi gelir büyük ihtimalle (genelde öyle oluyor).
  • 7000 ler çıkınca itina ile 6950 alınır ona göre arkadaşlar aklınızda bulunsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chris Brown

    7000 ler çıkınca itina ile 6950 alınır ona göre arkadaşlar aklınızda bulunsun


    bende az kullanılmış mezar var.yanında promosyon olarak ölü veriyorum.istersen pm at.
  • Kasım ayında hararetli tartışmalar bizleri bekliyor.
  • Len Tamda Ekran Kartı Almayi Planlıyorum kursagımda kaldı beklesemmı acep
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bonser24
    .istersen pm at.


    Yok hocam toprak atmayı tercih edeirm ben
  • bari bu üst düzey kartların veriyolları artık 256 bit olmasın biraz fazla olsun
  • Nvidia buna karşılık ne çıkarır merak ettim. ama 7000 guzel bi karta benziyor. Kişisel gorusum 8000 de cikarsa Yine Nvidia yine Nvidia :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: met@lrock



    Nvidia buna karşılık ne çıkarır merak ettim. ama 7000 guzel bi karta benziyor. Kişisel gorusum 8000 de cikarsa Yine Nvidia yine Nvidia :)




    Tamam.
  • o kadar lanse edilen ekran kartını daha türkiye piyasasında bile göremeden 7000 serisi konu ediliyor .sabırsızlıkla gelmesini beklediğimiz ekran kartlarını geldi desek o da kimbilir kaç ay sonra gelecek tam alalım aha fiyatı düştü düşecek derken 7000 serisi gelecek artık bu işlere amerikalı olduk galiba
  • 7x serisinden ziyade 28nm daha bir gündeme oturur.. artı DH için hergün yeni bir haber konusuda olmuş oldu.. hergün farklı bir hd7 serisi haber görmeye hazırlanın.. :)
  • NM olarak küçülme sıkıntılı viraja giriyor, transistör boyutları bir atomun boyutuna (0.1nm) yaklaşıyor ve yakında bizlerin önüne yeni bir engel olarak çıkacak.

    quote:

    ARM ürün pazarlama direktörü Nandan Nayampally'ye göre 40nm'den sonra sorun transistörler değil kablo gecikmesi (sinyali çip üzerinde göndermek için geçen süre): 'Bu sınıra ulaşmaya başladık ve bu, hız için büyük bir engel.'

    quote:

    CPU performansındaki artışı devam ettirmek için yeni yaklaşımlar gerekecek ve endüstri, umut verici bazı projeler üzerinde çalışmaya başladı bile.

    Önreğin IBM, CPU çekirdeklerinin yan yana yerleştirilmediği 3 boyutlu çip istiflemeyi araştırmakla meşgul. Çekirdekler, tüm yüzeyi kaplayan bağlantılar sayesinde iletişim kurabiliyor ve böylece transfer hızları büyük oranda artırılırken sıcaklık sorunu azalıyor.

    Intel ise transistör performansını artırarak güç ihtiyacını azaltan bir proje ile meşgul.

    Moore'un kanunu 2020'lerde bazı engellerle karşılaşacak ancak ufukta görülen yeni teknolojiler, onun bir süre daha devam etmesini sağlıyabilir.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.