Şimdi Ara

19' Lcd - Viewsonic Vx924 incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ürün dün elime ulaştı; ilk izlenimlerim gerçekten çok olumlu yönde.. İlk olarak oyunlarda gerçekten çok memnun kaldım; bir iki ghosting hatası duymuştum (cs : source d2 haritasında tünel bölümünde her yerde verilen örnekti) fakat ufak bir brightness ayarıyla bu sorunu ortadan kaldırdım.. Bir filmin 10dk sını izledim gözlem amaçlı ve tepki süresi düşük ekranlarda film keyfi azalıyor gibi görüşlerin yersiz olduğunu gözlemledim.. (Daha önce Sony Hs95pb monitörde yine filmde gerçekten güzel bir görüntü almıştım, fakat yan yana izleme fırsatım olmadığı için hangisinin daha iyi olduğu yönünde bir yorumda bulunamıyorum..). Ürün 3ms (4 ms açıklandı, 3ms olarak düzeltildi..) tepki süresine sahip olmasına rağmen ürün için seçilen 550:1 kontrast oranı gerçekten ürüne yakışmadığı kanaatindeyim.. Fakat şunu da belirtmek isterim ki şu ana kadar hiçbir görüntü netsizliğine, bozukluğuna uğratmadı beni, beni en çok tedirgin eden özelliğiydi kontrast değeri fakat görünüşe göre önemsiz bir tedirginliğimmiş.. Ekranımda bir kaç öp testi yaptım, öp rastlamadım çok şükür.. (yaklaşık 1 ay önce ilk elime ulaşan modelde öp çıkmıştı, imkanınız varsa hangi monitör olursa olsun öp incelemesi yapmadan almayın..) Üründe görüş açıları geniş olsa da çok düşük dereceli açılarda renklerde farklılaşma görülebiliyor.. Resimlerin birinde bunu gördüm özellikle ama şu an resimleri upload etmekte sorun yaşıyorum; en kısa sürede ekleyeceğim :).. Soran olursa diye yazıyorum, kutunun içinden dvi kablosu çıkıyor.. Ayrıca beni şaşırtan ürünün distribütör tarafından hediyeli ürünler içine dahil edilmiş olmasıydı.. Kutuyu açtığımda karşımda muzio 128mblık mp3 çaları buldum, beklemediğim bir gelişme oldu tabii bu benim için.. Çoğu oyunda gözlemledim fakat henüz fotoğraf çekmedim, en kısa zamanda bu fotoğrafları da güncelleyeceğim.. Ürünün genel özelliklerini yazıyorum, detaylı özellikleri için ;

    http://www.viewsonic.com/products/desktopdisplays/lcddisplays/xseries/vx924/


    Ekran Boyutu : 19' (48.3cm)
    Görülebilir Alan : 376x301mm
    Tepki Süresi : 4ms
    Çözünürlük : 1280x1024
    Kontrast Oranı : 550:1
    Parlaklık : ~ 270 cd/m2
    Yan Bakış Açısı : 160
    Düşey Bakış Açısı : 160
    Yatay Tarama : 30 - 82 kHz
    Dikey Tarama : 50 - 85 Hz
    Standartlar : TCO 99, Energy Star
    Bağlantı Tipi : D-Sub 15, DVI-D
    Güç Tüketimi : 35 W
    Ölçüler (GxYxD) : 431x468x201mm
    Ağırlık : 6.7 kg
    Diğer : Dahili power supply
    : XtremeView geniş görüş açısı
    : Yüksek Parlaklık ve Contrast oranı
    : ClearMotiv Teknolojisi
    : OSD ekran kontrolü

    Garanti Süresi (Yıl) : 3

    Resimler : (vakit buldukça oyunlardan da resimler alıp güncelleyeceğim, özellikle masamın üstü dağınıktır aldırmayın lütfen :) )

     19' Lcd - Viewsonic Vx924 incelemesi


     19' Lcd - Viewsonic Vx924 incelemesi


     19' Lcd - Viewsonic Vx924 incelemesi


    Sonuncu resimde biraz dar açıda masaüstü arkaplanında bulutlarda pembeleşmeler göze çarpıyor...

    Edit : Üründe bana belirtilene göre öp garantisi var, 3 yıl boyunca sonradan oluşsa bile.. (ilk aldığım üründe öp çıktı geri götürdüm ve iadem kabul oldu yani doğru anladığım kadarıyla).. Fakat resmi bir açıklamaya rastlamadım, bu nedenle eğer almayı düşünürseniz alacağınız store'dan detaylı bir bilgi alın, yalancı çıkmak istemem :)..

    Görüş, ve yorumlarınızı bekliyorum.. Zaman geçtikçe daha detaylı bir yorum yapabileceğimi düşünüyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 11 Aralık 2005, 22:58:04 >







  • Çok güzel bir ürün güle güle kullan
  • Viewsonic gerçekten güzel ürünler üretiyor güle güle kullan peki kaç ytl ye aldın monitörü?
  • Öncelikle teşekkürler; ürün açıkçası tr içinde çok pahalı; özellikle BeyazBüyü arkadaşımızın açtığı bir forumda görmüştüm yabancı bir firmada fiyatı 400$ civarındaydı.. Fakat firmaların fiyatının üzerine bir de kdv binince gerçekten fiyat olarak çok oynama yapıyor.. 600$ + kdv civarına aldım monitörü, hızlı sistem sanıyorum distribütörü.. Sitesinden daha iyi bilgi alabilirsin düşüncesindeyim..
  • viewsoniç gerçelten monitorde başarılı bir ürün birde artık firmalar 19 inç monitorlerede yatırımlarını hatırı sayılır şekilde arttırdılar
    yakında teknolojik olarak 19 inç lerin 17 lerden farkı kalmayacak kalmadı gibi zaten
  • Ben şu monitörü aldım inca IL 779 ve inceledim.Acaba arada ne far olabilirki 0 ölüpiksel 10ms 600:1 kontrast 250cd 30w 16,7m renk.parlaklığın fazla olması pekte bi işe yarayacağını sanmıyorum kontrast olmadan zaten benim alette %50 de vile manyak bi görüntü oluyor.0 ö.piksel garantisi cabası . Hele bide A+ panel olması. hemde fiyatı 500 ytl civarında

     19' Lcd - Viewsonic Vx924 incelemesi





     19' Lcd - Viewsonic Vx924 incelemesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLUE.İST -- 16 Aralık 2005, 21:28:23 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: BLUE.İST

    Ben şu monitörü aldım inca IL 779 ve inceledim.Acaba arada ne far olabilirki 0 ölüpiksel 10ms 600:1 kontrast 250cd 30w 16,7m renk.parlaklığın fazla olması pekte bi işe yarayacağını sanmıyorum kontrast olmadan zaten benim alette %50 de vile manyak bi görüntü oluyor.0 ö.piksel garantisi cabası . Hele bide A+ panel olması.Şu linkten inceleyip yorum yazarmısınız ? hemde fiyatı 500 ytl civarında link : http://forum.donanimhaber.com/m_4971108/tm.htm




    viewsonic bu ürünü cebinden çıkarır....10ms nerde 3ms nerede araştırın öyle konuşalım.




  • eklemeyi unutmuşum, ölü pixel garantisi de var bu cihazın.. Resmi bir yazı görmedim fakat ilk aldığım üründe tek ölü pixelde iadeyi kabul etmişlerdi ve üreticiye yollamışlardı.. Arada kararsızlık yaşadım fakat tekrar bu monitörde karar kıldım..

    @blue.ist

    Monitörün fiyat / performans olarak gerçekten çok iyi bir monitör, öp garantisi de ürününü çok iyi kılıyor.. Fakat 2 yıl garanti bir eksisi olarak görülebilir.. 10ms de biraz yüksek bir değer.. Philips in 19"lik x6 modelleri biraz daha eklenerek alınması daha akıllıca olabilir, özellikle servis yaygınlığı ve özellikleri bakımından çok uygun bir model.. fakat tekrarlayalım ürününün fiyatı gerçekten çok iyi, güle güle kullan :)
  • yaw inca neeeee viewsonic nee ? arada marka farkı var en başta
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BeyazBüyü


    quote:

    Orjinalden alıntı: BLUE.İST

    Ben şu monitörü aldım inca IL 779 ve inceledim.Acaba arada ne far olabilirki 0 ölüpiksel 10ms 600:1 kontrast 250cd 30w 16,7m renk.parlaklığın fazla olması pekte bi işe yarayacağını sanmıyorum kontrast olmadan zaten benim alette %50 de vile manyak bi görüntü oluyor.0 ö.piksel garantisi cabası . Hele bide A+ panel olması.Şu linkten inceleyip yorum yazarmısınız ? hemde fiyatı 500 ytl civarında link : http://forum.donanimhaber.com/m_4971108/tm.htm




    viewsonic bu ürünü cebinden çıkarır....10ms nerde 3ms nerede araştırın öyle konuşalım.

    arkadaşım ;
    inca güzel bir model olabilir ama şu yanlışı yapmayalım lütfen..
    aynı özelliklere sahip hyundai nin 1600cc lik arabası ile bmw nin 3,16 sını yan yana koyuyor gibisin..
    özellikler motor hacmi ,hava yastığı yok stero ses sistemi yok efenim 3 yıl parça garantisi vs vs olabilir her şeyi aynı olabilir.
    ama göz var nizan var..
    el insaf..
    her lcd monitör konusunda ısrarla Inca yı meth ediyorsun.sen aldın seninle beraber bir kaç kişi daha alsa eminim için daha rahat olacaktır.ne kadar akıllı bir seçim yaptığını sana söyleyeceklerdir.
    sonunda banada aldıracaksın inca yı




  • Adam hala Inca diyor ya nerede monitör mevzuu var araya Inca giriyor.
    Neyse Viewsonic bence dünyada 19" te bir numara! Sonra Hyundai.
  • Bence Philips Bu Arada Hayırlı olsun
  • Resimleri upload etmekte sorun yaşıyorum bu nedenle buradan eklemek durumunda kaldım :

    Edit : BeyazBüyü'nün desteği sayesinde upload etmeyi başardım :) teşekkürler :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 11 Aralık 2005, 22:58:50 >
  • aydınlattığın için saol , hayırlı olsun
  • güle güle kullan. yalnız tomshardwarede bir grafik vx924 sadece 1 anlık 3-4 ms ye düşüyodu ortalaması nerdeyse 20 ms lerde.

    bence şu an vp930s lider 1000 kontrast az buz değil. 1-2 ms 191b/s den geri olsada problem olacağını zannetmiyorum.

    vp930

    vp191b

    vx924

    bence sıralama bu


    bu arada gönlümden geçen alet de bu ViewSonic VP231WB










    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi santanio -- 11 Aralık 2005, 23:26:58 >




  • tek kelimeyle müthiş bi monitör.güle güle kullan
  • quote:

    Orjinalden alıntı: santanio

    güle güle kullan. yalnız tomshardwarede bir grafik vx924 sadece 1 anlık 3-4 ms ye düşüyodu ortalaması nerdeyse 20 ms lerde.

    bence şu an vp930s lider 1000 kontrast az buz değil. 1-2 ms 191b/s den geri olsada problem olacağını zannetmiyorum.

    vp930

    vp191b

    vx924

    bence sıralama bu



    vx924 kendi sınıfında cok iyi bir monitor olsada tabiki vp930 lider.

    Bir kere viewsonic in vx serisinde renk derinligi 6 bittir yani 262K renk vardir. Dithering yardımı ile 16.2M renk elde edilir ve kesinlikle gercek rengi tutmaz.

    V191B ve VP930 da ise renk derinligi 8bit yani gercek 16.7M renk vardır. Ki bir LCD nin kalitesini ve fiyatını belirleyen en onemli etken renk derinligidir.

    Zamanında 8bit 25ms liklerin fiyatının 6bit 16ms liklerle yaklasık aynı olması gibi.

    http://forums.anandtech.com/messageview.cfm?catid=27&threadid=1744528 linkte de ilginc yorumlar var bir bakın isterseniz.




  • Gerçekten güzel bir monitör, iyi günlerde kullanmanı dilerim darısı bizlerin başına
  • Öncelikle teker teker teşekkürler; 1 aylık bekleme süremde (monitörü iade ettikten sonra model seçiminde uzun süre kararsız kaldım..) son kararımı Vp930'da kılmıştım zaten, fakat distribütörün eline bir süre daha ulaşmayacağını öğrenince ve monitörümü neredeyse sadece oyun amaçlı kullanacağımı baz aldığımda çok kullanışlılıktan çok ms değeri benim için iki kat önem kazandı.. Bu nedenle tekrar bu monitöre yöneldim.. Vp930 gerçekten şu anki en iyi monitör..

    Bunun haricinde daha önce 1 günlük kullandığım (3 öp çıktı iade ettim ve memnun da kalmadım) Sony'nin Hs95pb monitörü de 1000:1 kontrast oranına sahip fakat 12 ms ile desteklenmişti.. Bununla beraber inanılmaz yüksek sayılacak 450 aydınlık oranına sahipti.. Monitörü ilk açtığınızda renklere alışana kadar uzun bir süre geçtikten sonra gözümüz alışıyor.. bununla beraber monitörde çok fazla ghosting hatasına rastladım, 12ms gerçekten monitörün gerçek ms değeri değil gibi bir his uyandırdı bende.. Fakat film izlemekte gerçekten ayrı keyifti.. Yanyana izlemediğim için hangisi daha iyiydi yorumunu biraz zor yapıyorum ama Sony'de hatırladığım kadarıyla gerçekten çok iyi bir görünt vardı.. Ama çok kullanışlılık, her yönden en iyi monitör arkadaşların da dediği gibi Vp930.. Bununla beraber Vx922 de piyasaya sürüldü; 650:1 kontrast ve 2 ms tepki süresine sahip.. İlgilenenlerin Viewsonic sitesinden bakmasını tavsiye ederim.. Oyundan alacağım görüntüler biraz gecikecek; sınav haftasına girdim bilgisayar süremde kısıtlama var ne yazık ki, bekleyenleri biraz daha bekleteceğim bu nedenle özür diliyorum :)




  • cause_of_death dostum monitörünü güle güle kullanmanı dilerim iyi bir seçim yaptığın kanaatindeyim. Ama ilgimi çeken birşey war ki viewsonic klasik tasarımından farklı birşey kullanmış o monitöründe ki bence daha hoş we modern olmuş. Keşke hızlısistemin elinde olsaydı da Vp930 alabilseydin ama olsun oyuncu adam için bu gayet güzel bir ürün 3ms tepki süresi ile ghosting neredeyse 0 a iner. Gülegüle öp siz ghostingsiz kullanman dileğiyle.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.