Şimdi Ara

Netbook'ta Windows Xp mi, 7 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
7.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bende Samsung N120 var ve xp kurulu, windows 7'ye yükseltmek istiyorum sizce sakıncalı mıdır yoksa yükselteyim mi?

    Özellikleri şöyle: Intel® ATOM N270 işlemci N270 (1,6 GHz, 533 MHz, 512 KB, 2,5 W)
    1 GB RAM
    150 GB hafıza



  • Win7 surundurur , eger illa Windows kullanacaksaniz xp iyidir.
    Ama bana soracak olursaniz netbook icin en hizli alternatif ubuntu olur,
    Tabi linux kullanmaktan hoslaniyorsaniz.
  • o zaman kalsın böyle, teşekkür ederim...
  • Netbook olsun dizüstü olsun eski masaüstü olsun bunlar için en iyi windows win7 dir. Elimden geçen Çoğu eski bilgisayarda xp'den daha hızlı ve düzgün çalışmış ve çalışmaktadır. En son Crea n270 512 mb ram netbook'a win7 ultimate kurduğumda orjinal xp'den hızlı çalıştığını gördüm. Eski dediğim makinalar 5-7 yıllık 256 mb-512 mb ram'i olan, 40 gb hard diske sahip bilgisayarlardır. Ayrıca win7 driver açısından da büyük kolaylık sağlamaktadır.
  • windows 7 starter kurarsan çok memnun kalırsın.
  • Win7 hizli diyorsunuz ama netbooklarda surunuyor benim tespitlerime gore, o yuzdendir ki 3 farkli kisinin netbookuna xp yukledim kendi istekleri dogrultusunda,
    Xp fazla kaynak tuketmedigi icin daha stabil calisiyor, dusuncesindeyim
  • emin olamadım şimdi, esas masaüstü bilgisayarım var zaten, ama netbook'u da sık olarak nette gezinme amaçlı kullanıyorum ve örneğin chrome'da 10'dan fazla tab açınca hafiften takılmaya başlıyor. Win7'ye geçsem düzelir mi bu durum?

    win7 ultimate netbook edition gibi versiyonlar da var, bunları tavsiye eder misiniz?
  • takipteyim
  • Netbooklarda genel olarak Win7 Starter var zaten. Kendimde Netbookta (Asus 1001HA) Win7 Starter kullanıyorum memnunum.
  • Şimdi memnunluk kişiden kişiye değişir bence. Sen yüklersin ufak kasılmalar olur bunu anlamazsın veya hissetmezsin veya o kadar kafaya takmazsın ama ben yüklerim explorer ve mediaplayer'ı açtığımda 5 saniye fazla bekletirse kötü derim. Sağ tık süresi önemlidir mesela benim için. Sağ tıkadığımda 1 saniye veya daha uzun bir sürede açılıyorsa o işletim sistemi bana göre değildir. Yani demek istediğim kişinin beklentisine göre değişir. Starter kullanıyorum ama ubuntu netbook sürümünü en yakın zamanda deneyeceğim. Henüz diğer işletim sistemlerini kurmadığımdan nasıl bir etki yapacağını bilmiyorum ama tahminimce en iyi optimizasyonu ubuntu sağlayacaktır. Laptop sürümlerini kullandım ve gerçekten açılıp-kapanma süresine kadar farkettiriyor. Bizzat denedikten sonra görüşlerimi buraya yazarım; ki zaten kullanan arkadaş var ubuntuyu daha ayrıntılı bir açıklama yaparsa bizim için de faydalı olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fîrzen -- 20 Haziran 2011; 19:53:37 >




  • kurduğum makinalarda win 7, xp ile ya aynı yada hızlı geldi bana (starter hariç). evet sağ tıklama çok önemli ben de buna dikkat ederim. ubuntu denemek istiyorum ama bilmediğim için braz çekiniyorum haliyle.ubuntu kurulumunda dikkat edilecek hususlar nelerdir.yardımcı olan birisi olursa merak edenler olarak çok seviniriz.
  • toshiba da XpSP3 kullanıyorum gayet memnunum, bence xp en iyisi.
  • fazla fark yoksa uğraşmaya değmez o zaman, her netbook için stabil olan sürümü kullanmak en mantıklısı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fîrzen
    Şimdi memnunluk kişiden kişiye değişir bence. Sen yüklersin ufak kasılmalar olur bunu anlamazsın veya hissetmezsin veya o kadar kafaya takmazsın ama ben yüklerim explorer ve mediaplayer'ı açtığımda 5 saniye fazla bekletirse kötü derim. Sağ tık süresi önemlidir mesela benim için. Sağ tıkadığımda 1 saniye veya daha uzun bir sürede açılıyorsa o işletim sistemi bana göre değildir. Yani demek istediğim kişinin beklentisine göre değişir. Starter kullanıyorum ama ubuntu netbook sürümünü en yakın zamanda deneyeceğim. Henüz diğer işletim sistemlerini kurmadığımdan nasıl bir etki yapacağını bilmiyorum ama tahminimce en iyi optimizasyonu ubuntu sağlayacaktır. Laptop sürümlerini kullandım ve gerçekten açılıp-kapanma süresine kadar farkettiriyor. Bizzat denedikten sonra görüşlerimi buraya yazarım; ki zaten kullanan arkadaş var ubuntuyu daha ayrıntılı bir açıklama yaparsa bizim için de faydalı olabilir.

    Ubuntu netbook surumunu bosverin zaten geri cekildi cunku gerek yoktu, normal surum ile gayet stabil calisiyor, isterseniz detayli inceleme yaparim bir ara




  • 3 farklı netbook kullandım : Acer Aspire One , Samsung N150 ve Hp mini 110 , hepsinde de xp sp3 ve win7 ultimate denedim. bence win7 ultimate daha başarılı.
  • bence xp daha rahat çalışır.
  • Windows 8.1 hepsinden daha hızlı çalışıyor. Şimdiye kadar ki en hızlı windows.
  • Windows 8 hem hızlı hem görsel Olarak daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yalnızlık Senfonisi

    Windows 8 hem hızlı hem görsel Olarak daha iyi.

    Kasmaz mı ?

    Karışık mı yoksa basit bi' arayüzü mü var ?

    İnternetten indirip kurabilir miyim ? Mesela tamindir'den indirsem crak yapmama gerek olur mu ?

    @msgstr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zendo -- 27 Mart 2014; 17:33:06 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zendo kullanıcısına yanıt
    Diğer işletim sistemlerinden daha az kasacağı kesin!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.