Şimdi Ara

AMD'den Fusion işlemcilerine yönelik yeni OpenCL geliştirme kiti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj







  • Sabine platformuyla birlikte yeni nesil Fusion işlemcilerini masaüstü sistemlere getirmeye hazırlanan AMD,  yazılımcılar için hazırladığı yeni OpenCL geliştirme aracını yakında kullanıma sunmayı planlıyor. Geliştiricilere, sahip oldukları uygulamayı OpenCL standardına optimize etme ve AMD'nin Fusion işlemcilerindeki CPU ve GPU'nun gücünden tam anlamıyla faydalanmalarına olanak tanıyan yeni kit içerisinde önemli paketler bulunuyor.

     

     - gDEBugger -  AMD'nin yakın zamanda satın aldığı İsrail merkezli Graphic Remedy Team tarafından geliştirilen gDEbugger ile ileri seviyede OpenCL ve OpenGL hata ayıklamaları, profilci ve bellek analizleri yapabilmek mümkün. Bu araç, Microsoft Visual Studio ortamı için bir eklenti olarak geliyor.

     

      - Parallel Path Analyzer (PPA)  ise geliştirilmekte olan uygulamalar için ileri seviyede profil aracı olarak tanımlanıyor. Hem GPU hem de CPU optimiziasyonuna sahip uygulamalar için geliştirilen bu araç ile veri transferleri ile çekirdek çalışmaları görselleştirilebiliyor, uygulamaya bağlı olarak  sistem genişliğindeki kritik yol ve noktaları tanımlayabiliyor.

     

     - The Global Memory for Accelerators (GMAC) ise OpenCL standardının gelişmiş işlem özelliklerinin kullanılarak uygulama yaratılmasına olanak tanıyor. 

     

      - The Task Manager API ise heterojen çok çekirdekli ortamların yönetilmesi için bir çatı oluşturuyor. OpenCL çekirdekleri hazır olduğunda çalışmak üzere otomatik olarak zamanlanabiliyor ve dinamik yük dengeleme ile birlikte hazır olan işlem kaynaklarının optimize edilmesine ve zamanlama dışındaki yüklerin kaldırılmasına olanak tanıyor. 

     

    AMD'nin yeni OpenCL geliştirme kitini birkaç ay içerisinde kullanıma sunması bekleniyor.







  • evet yavaş tavaş gpu'yuda ön plana çıkaran uygulamalar çıkmaya başlasın artık. tıpkı yeni internet tarayıcıları gibi. çok büyük bir hesaplama gücünün sadece oyunlar için sınırlı kalması büyük bir kayıp.
  • güzel haber
  • Ne?


























    Bakalım AMD yazılım konusunda daha fazla çalışmalı. En kısa mesajım bu oldu sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 15 Haziran 2011; 7:00:42 >
  • Evet beklediğim haber geldi amd işlemciler bu sayede sb'nin önüne geçebilir eğer uygulamalar bu grafik birimlerini kullanırsa ortada ne sb kalır nede ib sonuçta GPU lar çok yüksek hesaplama gücüne sahip
    @Digital dostum o boşluk bırakanlara ayar oluyorum burda olsan parçalardım. Yorumundanda gram birşey anlaşılmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EgoisTe91 -- 14 Haziran 2011; 22:12:37 >
  • biraz daha hızlı sürsünler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.