Şimdi Ara

Hava soğutma ve su soğutmayı bir araya getiren işlemci soğutucusu; PCCooler OC3 W120

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
8.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• PCCooler OC3 W120 isimli yeni işlemci soğutucusu, hava soğutma ve su soğutma sistemlerini bir arada sunan melez bir tasarım ortaya koyuyor. Standart görünümü itibariyle kule tipi soğutucu profiline sahip olan soğutucu çok sayıda alüminyum yaprağa, bakır tabana ve bakır ısı borularına sahip. Buraya kadar her şey normal ancak ilginç olan asıl detay, PCCooler OC3 W120'ye yakından bakıldığında ortaya çıkıyor zira soğutucu üzerinde su soğutma için iki adet boru bulunuyor.

Ağız kısımları soğutucunun üst kısmında yer alan borular fanların içerisinde soğutucunun işlemci ile temas kurduğu bakır tabanın içerisine giriyorlar. Kutudan çıktığı gibi herhangi bir işlemci soğutucusundan farksız bir şekilde kullanılabilen soğutucu, dahili boruları ile özellikle hız aşırtma yapacak su soğutma sistemi sahiplerine ikinci bir seçenek daha sunarak performans konusundaki iddiasını gözler önüne seriyor. Özel olarak dizayn edilen melez tasarımı sayesinde PCCooler OC3 W120, 500 Watt'a kadar termal yükün altından kalkabiliyor. Çin merkezli Shenzen Fluence Tehcnology firması tarafından hazırlanan melez işlemci soğutucusunun şu an için sadece Asya pazarına özel bir ürün olacağı ifade ediliyor.

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması
    PCCooler OC3 W120
    PCCooler OC3 W120
    PCCooler OC3 W120
    PCCooler OC3 W120

• fikir diye buna denir...
    I5 10600K (@4.8 Ghz 1.1V Özel Sıvı Soğutma) ··· Sapphire RX 6700XT NITRO+ 12GB ··· LG 34UC79G (@144 Hz) ··· MSI Z490-A Pro ··· Kingston HyperX Fury RGB 16GB (2x8GB @3.7 Ghz 19-20-20-30 1.35V) ··· XPG 512GB SX8100 M.2 ··· Corsair RM850i ··· Western Digital WD30EZRX ··· Fractal Design Vector Rs Dark ··· Cyborg R.A.T 5 ··· Cyborg S.T.R.I.K.E. 7
  • Bilgisayar kasasinin disindaki mumkun olan en soguk noktaya yaklastirdigimiz radyatorlerimiz var.. Sicakligi dusurmek icin ugrasiyoruz.. onlar kalkip, sivinin isisini degistirebilecek, kasa ici sistem yapiyorlar..
    Benim aradigim sey, radyatorle islemci tabani arasinda, sivinin baska bir sicakliktan etkilenmemesidir.. ama bu sogutucu, suyun sicakligini degistiriyor..

Benim aradigim sey, radyatorle islemci tabani arasinda, sivinin baska bir sicakliktan etkilenmemesidir.. ama bu sogutucu, suyun sicakligini degistiriyor..

ben soğutucunun su bloku ile hava soğutma kısmı arasındaki ısı değşiminin olumsuz etki yapacağını düşünmüyorum

son derece güzel olmuş

Orijinalden alıntı: Towarscke

Bilgisayar kasasinin disindaki mumkun olan en soguk noktaya yaklastirdigimiz radyatorlerimiz var.. Sicakligi dusurmek icin ugrasiyoruz.. onlar kalkip, sivinin isisini degistirebilecek, kasa ici sistem yapiyorlar..

Sonuçta bunu da harici radyatöre bağlayıp işlemci fanını devre dışı bırakabiliyorsunuz.
    I5 10600K (@4.8 Ghz 1.1V Özel Sıvı Soğutma) ··· Sapphire RX 6700XT NITRO+ 12GB ··· LG 34UC79G (@144 Hz) ··· MSI Z490-A Pro ··· Kingston HyperX Fury RGB 16GB (2x8GB @3.7 Ghz 19-20-20-30 1.35V) ··· XPG 512GB SX8100 M.2 ··· Corsair RM850i ··· Western Digital WD30EZRX ··· Fractal Design Vector Rs Dark ··· Cyborg R.A.T 5 ··· Cyborg S.T.R.I.K.E. 7
  • enteresan bir durum sanıyorum içerisinde su gezdirecekler yani araç radyatörü gibi bunun için ya düşük hız ile şehir şebeke suyunu dolaştırmak yada bir sürkülasyon pompası ile kapalı devre sistem yapıp onu sistemde dolaştırmak ancak kapalı devre bir su sisteminde ısınan suyun ısısını dışarıda atması gerekir yoksa sogutucunun ısısı ile delta t farkı kalmayacaktır ve herhangi bir ısı alışverişi olmayacaktır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedevilcate

quote:

Bilgisayar kasasinin disindaki mumkun olan en soguk noktaya yaklastirdigimiz radyatorlerimiz var.. Sicakligi dusurmek icin ugrasiyoruz.. onlar kalkip, sivinin isisini degistirebilecek, kasa ici sistem yapiyorlar..

Sonuçta bunu da harici radyatöre bağlayıp işlemci fanını devre dışı bırakabiliyorsunuz.

kasanin ici sicak olduktan sonra fani devre disi bile olsa sicakliktan etkilenir..
    Bende kule tipi sogutucu var.. benzer bir tasarim. gecmiste fansiz kullandim.. Thermalright HR1.. Kasa ici hava sirkulasyonu yetiyordu..

• testlerini görmek için sabırsızlandım :)
  • çok saçma :D ... Misal , Su soğutma tek başına 30 dereceye indirirse o saçma sapan düzenekle + 2 fan koy sağına soluna 35-40 olur. Asla su soğutmanın tek başına düşürebileceği sıcaklığıa inemez.
  • quote:

kasanin ici sicak olduktan sonra fani devre disi bile olsa sicakliktan etkilenir..
    Bende kule tipi sogutucu var.. benzer bir tasarim. gecmiste fansiz kullandim.. Thermalright HR1.. Kasa ici hava sirkulasyonu yetiyordu..

Doğru, fakat radyatörlü soğutma sistemini kullanan birisi herhalde kasa içine de dikkat eder.
  • Aynısını Sunbeam Core Contact Freezer ile 2 sene önce kadar denemeye karar vermiştim, içinden sıvı geçicek bakır boruları soğutma bloğuna lehimletebilseydim başarıcaktım...

Sonradan çokta bir sıcaklık farkı olmayacağını düşünerek vazgeçtim

Bu sistemde önemli olan minimum sıcaklığı düşürmek değil, maksimum sıcaklığı düşürmek; buna göre düşünülüp yazılması daha mantıklı olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 11 Haziran 2011; 10:41:15 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tasarlayan admın aklına %100 tuvalette geldi.

Orijinalden alıntı: EgoisTe91

Tasarlayan admın aklına %100 tuvalette geldi.

Nasıl yani ya ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: canerpense

Aynısını Sunbeam Core Contact Freezer ile 2 sene önce kadar denemeye karar vermiştim, içinden sıvı geçicek bakır boruları soğutma bloğuna lehimletebilseydim başarıcaktım...

Bakır boruyu soğutma bloğuna lehimlettiğinizde direk temas sağlamaktan daha kötü sonuç alırdınız zaten.
  • wallah benim aklıma geldiydi
    ama Zeki Mürenin görebileceinden şüpheliydim :)
  • eminim cok basarılı olacaktır bu tür sogutmalar yaygınlasırsa çok daha güzel ürünler cıkacaktır.
  • Su bloğu direk temas halinde değil diğer çözümlere göre performansı düşük olur.Çünkü su akışının çabuk olması lazım
  • Su soğutma sistemleri epey pahalı. Daha doğrusu Radyatör ve pompa, ekstra borular kelepçeler derken iyi bir şey almaya karar verirseniz pahalı çıkıyor. Hazır su soğutma sistemleri biraz daha ucuz ama onlar da diğerleri kadar profesyonel olmuyorlar.

Eğer birisi önce hava soğutma kullanmak fakat sonradan su soğutmaya geçmek istiyorsa ve su soğutmaya geçerken 2. bir kez blok parası vermek istemiyorsa ve su soğutmaya geçene kadar da idare edebileceği ve iyi soğutan bir soğutucu istiyorsa biçilmiş kaftan.

Bence fikir çok iyi düşünülmüş. Adam bunu alır kullanır. Sonra su soğutma için tekrar blok almak zorunda kalmadan aldığı radyatörü buna ve pompaya bağlar ve hooooop, al sana su soğutmalı sistem...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.