Şimdi Ara

Qualcomm: Çift çekirdekli işlemcimiz, Nvidia Tegra 3'den daha iyi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
11.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Tegra 2 platformuyla endüstride ilk defa akıllı telefon ve tabletlere özel çift çekirdekli ARM işlemcisini pazara sunan Nvidia, Kal-El kod adını (Tegra 3) verdiği yeni platformuyla  yine endüstride bir ilki gerçekleştirmeyi ve dört çekirdekli ARM platformunu kullanıma sunmaya planlıyor. Computex 2011 Fuarı'nda, Kal-El platformu için canlı demo gerçekleştiren Nvidia, aynı zamanda Microsoft'un Windows 8 işletim sistemi için düzenlediği özel sunumda  dört çekirdekli ARM işlemciye sahip tabletle katılan tek üretici olmuştu.


    Nvidia'nın bu alandaki hızlı yükselişi, uzun yıllardır pazarda yer alan güçlü oyuncular tarafından da yakından izleniyor. Geçtiğimiz yıl 7.5 milyar dolar civarında gelir ile Nvidia'nın 20. sırada olduğu en büyük yarıiletken üreticileri listesinde 7. sırada yer alan ve Snapdragon işlemci ailesiyle akıllı telefon pazarında önemli bir konumda bulunan Qualcomm, Nvidia'nın Tegra 3 platformuyla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Qualcomm Avrupa'nın pazarlama ve iş geliştirmeden sorumlu kıdemeli yöneticisi Ben Timmons, "Bizim çift çekirdekli işlemcimiz, dört çekirdekli standart bir işlemciden daha iyi. Nvidia Kal-El için endişelenmiyoruz." dedi.



    Qualcomm: Çift çekirdekli işlemcimiz, Nvidia Tegra 3'den daha iyi


    Qualcomm'a göre, HTC Sensation'da kullanılan 1.2GHz hızındaki çift çekirdekli Snapdragon işlemcisinin 1.5GHz'de çalışan versiyonu olarak nitelendirebileceğimiz MSM8660 işlemcisi, Tegra 3 platformunu geride bırakacak. Timmons açıklamasının devamında, "dört çekirdekli işlemcinin bugün öncelikli faydası kağıt üzerinde OEM üreticilerini ve tüketicileri etkilemekten ibarettir. Pazarlama açısından bu gerçekten harika çünkü biz en büyüğüne sahibiz diyebiliyorsunuz. Ama söz konusu cihazlar olduğundan tabi ki bundan daha fazlası olmalı." dedi.


    Qualcomm'un güncel yol haritasında da dört çekirdekli işlemci bulunuyor ancak 2012 öncesinde çıkması beklenmiyor. APQ8064 kod adına sahip olan bu işlemci, Scorpion çekirdek tasarımına sahip olan mevcut Snapdragon işlemcilerinden farklı olarak, Krait kod adı verilen yeni nesil çekirdek tasarımını temel alıyor ve yine Qualcomm tarafından geliştirilen Adreno serisi grafik işlemcilerin, 2-4 çekirdekli yeni versiyonlarıyla geleceği belirtiliyor. Gücün her şey olduğunu ancak bunun yüksek enerji verimliliği ile düşük güç tüketim seviyesinde verilmesi gerektiğini söyleyen Timmons, bu noktada Qualcomm'un "asenkron" çekirdek tasarımlarına dikkat çekiyor. HTC Sensation'daki Snapdragon işlemcisinin de desteklediği bu teknoloji ile çekirdeklerin hem saat hızlarını hem de çalışma gerilimlerini birbirlerinden bağımsız olarak ayarlanarak performans ve güç tüketimi arasında daha fazla denge sağlanabiliyor.



    Qualcomm: Çift çekirdekli işlemcimiz, Nvidia Tegra 3'den daha iyi


    Qualcomm, UPLINQ 2011 Konferansı'nda rakiplerine meydan okuyan açıklamalarda bulundu. 


    Qualcomm güncel pek çok çözümünden farklı olarak dört çekirdekli APQ8064 işlemcisinde, isimlendirmede MSM kodunu kullanmadığı bu işlemcide hücresel radyo özelliği de bulunmuyor yani platform içerisinde 3G/4G yongasına yer verilmiyor. Timmons'un açıklamalarına bakılırsa dört çekirdekli APQ8064 ile Qualcomm'un öncelikli hedefi Windows 8 işletim sistemli tabletler olacak gibi görünüyor. Bilindiği üzere Nvidia, TegraZone adını verdiği yeni sayılabilecek bir uygulama ile Tegra 2 optimizasyonuna sahip oyun ve içerikleri tek bir çatı altında topluyor. Buna benzer bir girişimin Qualcomm'da olup olmayacağı da sorulan Timmons, "belirgin bir biçimde hizmet işinde yokuz ve olmak ta istemiyoruz." diyerek Qualcomm'un OEM üreticilerine yoğunlaşacağını ve Snapdragon Game Pack'i alternatif bir uygulama mağazası yapma konusunda hırslı olmayacaklarının sinyallerini verirken, bu konuda ağırlıklı olarak cihaz üreticilerinin girişimlerini destekleyecekleri söylenebilir. 








  • Bence de iyidir gereksiz cekirdek kullanip duruyolar telefonlar amacindan cikti artik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunuss.10

    Bence de iyidir gereksiz cekirdek kullanip duruyolar telefonlar amacindan cikti artik


    Yakında 4 çekirdekte çıkar şaşırma :)
  • Ben nvidianin yeni islemci icin yaptigi demoyu gordum qualcomm un iddalar bana cok gercekci gelmedi 4 cekirdeke gecene kadar pazar kaybetmemeye calisiyo hersey kagit ustunde olsa neden 2012 gecis yapiyo 4 cekirdege. Tegranin demosunda da 2 cekirdek 4 cekirdek diye ayarlardan cekirdekleri acip kapiyo adam ve performans farkini gosteriyo .. adamin yaptigi demoda bi oyunun demosu su an android marketten indirilip oynanabiliyor .. ama benim dusunceme gore qualcommu bi cok firma tercih edecektir muhtemelen tegra pahaliya geliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rainbow6

    Ben nvidianin yeni islemci icin yaptigi demoyu gordum qualcomm un iddalar bana cok gercekci gelmedi 4 cekirdeke gecene kadar pazar kaybetmemeye calisiyo hersey kagit ustunde olsa neden 2012 gecis yapiyo 4 cekirdege. Tegranin demosunda da 2 cekirdek 4 cekirdek diye ayarlardan cekirdekleri acip kapiyo adam ve performans farkini gosteriyo .. adamin yaptigi demoda bi oyunun demosu su an android marketten indirilip oynanabiliyor .. ama benim dusunceme gore qualcommu bi cok firma tercih edecektir muhtemelen tegra pahaliya geliyor


    Doğru söze nedir ki sonuna kadar katılıyorum.
  • gün gelecek koymadığımız her çekirdek için bana küfüredeceksizin adolf qualcomm
  • caba şu sözlerine kendi inanıyor mu? Daha çıkmamış işlemciden iyi olduğunu iddia eden firma ne kadar inandırıcı olabilir?
  • çıkmamış performansı bilinmeyen bir işlemci ile kendi kendi ürünü karşılaştırıp bizim ürün daha iyi demiş komik duruma düşmüş, bizim ürün daha kötü deseydi işte o zaman inandırıcı olurdu.
  • quote:

    Qualcomm'a göre, HTC Sensation'da kullanılan 1.2GHz hızındaki çift çekirdekli Snapdragon işlemcisinin 1.5GHz'de çalışan versiyonu olarak nitelendirebileceğimiz MSM8660 işlemcisi, Kal-El kod adlı Tegra 3 platformunu geride bırakacak.

    Hadi leeeen.
  • Asenkron tasarlamış. Demek ki pipeline yapısı yok. Ben de asenkron işlemci tasarladım ama Modelsim, Active-HDL ve ISE'de simülatörde çalışıyor. FPGA'e implement etmek istediğimde yapıyı state machine'e döndürmek gerekti. Hala üzerinde çalışıyorum. Ben de ilk asenkron işlemciyi yapacağımı sanmıştım millet yapmış bile demek ki...
  • aslında işlemcilerin saat hızları aynı olsada millette şöyle bir görüş hakim.. Farklı iki firmanın 1GHzdeki işlemcisi saat hızları aynı ise aynı performası verir görüşü yaygın. Halbuki bu çok yanlış.. Nasıl ki 2GHzdeki bir sandy bridge işlemcisi ile 2GHzdeki bir phenom aynı performansı vermiyorsa mobil alandaki işlemcilerde öyle. Herkes kendine göre tasarlıyor işlemciyi ve öyle pazara sunuyor. İşlemcilerin perofmans seviyelerini bu şekilde nominal hızlarına yada çekirdek sayılarına bakarak anlamak mümkün değildirki.. 15 sene öncesinin masaüstü işlemcilerine bakış açısı bugün mobil işlemcilerde hakim. Tarih sürekli tekerrür ediyor. AMD ne kadar da yırtınmıştı saat hızı performansı belirleyen etmen değildir diye aradan yıllar geçti gerekti bunu insanların anlayabilmesi için. Bakalım mobil işlemciler için kaç sene geçmesi gerekecek acaba?
  • bu ne hız
    biraz 2 çekirdekle devam edin
    bu gidişle pc'yi çekirdek sayısında geçecekler yakın bir zamanda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heatblast -- 10 Haziran 2011; 16:07:04 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: honey5555

    gün gelecek koymadığımız her çekirdek için bana küfüredeceksizin adolf qualcomm


    Ömer öttürmüşsün borunu


    Beğen rekoru kırcan la
  • OLDU YUNUS BİŞELER MESUT ÇEVİK ABİ BİLE PAYLAŞMIŞ :D
  • Honey5555,in adolph qualcomm görüsünü destekliyorum :-)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Honey5555,in adolph qualcomm görüsünü destekliyorum :-)

    teşekürler hocam da o nasıl bi rütb e
  • Geçtiğimiz yıl 7.5 milyar dolar civarında gelir ile Nvidia'nın 20. sırada olduğu en büyük yarıiletken üreticileri listesinde 7. sırada yer alan ve Snapdragon işlemci ailesiyle akıllı telefon pazarında önemli bir konumda bulunan Qualcomm...

    yani neymiş nvidia 20.ciymiş..ve nasıl 20 ci..ekran kartı yongasıyla..yani cpu işinde daha çok geride..

    qualcomma bulaşmak öyle kolay olsa tegra ile falan...zorrr...2 çekirdekli qualcomm döver....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuffguy



    Geçtiğimiz yıl 7.5 milyar dolar civarında gelir ile Nvidianın 20. sırada olduğu en büyük yarıiletken üreticileri listesinde 7. sırada yer alan ve Snapdragon işlemci ailesiyle akıllı telefon pazarında önemli bir konumda bulunan Qualcomm...yani neymiş nvidia 20.ciymiş..ve nasıl 20 ci..ekran kartı yongasıyla..yani cpu işinde daha çok geride..qualcomma bulaşmak öyle kolay olsa tegra ile falan...zorrr...2 çekirdekli qualcomm döver....




    Şimdi Qualcomm'un Nvidia çok güzel yükseliyor demesini bekleyemessiniz. Mobil sektördeki pek çok üretici Nvidia'nın yükselişinden rahatsızlık duyuyor.
  • küfretmeye başladık honey :D :D :D
  • Bence de bırakır
    Yaşa Qualcomm
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.