Şimdi Ara

Acil soru? : 1 kva kaç watt??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
90.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 kva kaç watt?? ya çok önemli bir problemim varda

• aktif güç ten bahsediyorsun sanırım

tek faz ise p=U.I.cos(fi)
    üç faz ise buna kök 3 ekle

burak
  • bu arada DC de P=V.I dır 1kva=1kw da denilenebilir..
  • yani tek faz motorda 1 kva 1000W mı eder?
  • 1 kvA in 1000 watt etmesi icin gücü sagladıgın load'un(bu arada load'un turkcesi tam ne bilmiyorum) tamamen resistive(direnç) olması lazım. formül şudur S=karekök(Pkare + Qkare)
    burada S total güç yani birim VA olan senin 1 kVA dedigin şey, P ise sordugun brimi watt olan aktif güç Q da reaktif gücü temsil eder(birimi VAR). 1 kva nın kaç watt ettigini ancak load'un power factorunu bilerek bulabilirsin. yani senin loadunda kapasitör veya indüktör varsa P kesinlikle 1000watt dan küçük olur.
    eger bi şekilde loadun pf'ini bulursan
    P=S*pf yazarak aradıgın gücü bulabilirsin.
    kusura bakmayın ingilizce bi bolumde okudugum için pek çok şeyin turkcesini tam bilmiorum umarım yardımcı olabilmişimdir
  • eyvalla... çok saolasın..
    herkese teşekür
  • quote:

Orjinalden alıntı: osmanyagan

1 kvA in 1000 watt etmesi icin gücü sagladıgın load'un(bu arada load'un turkcesi tam ne bilmiyorum)
    tamamen resistive(direnç) olması lazım. formül şudur S=karekök(Pkare + Qkare)
    burada S total güç yani birim VA olan senin 1 kVA dedigin şey, P ise sordugun brimi watt olan aktif güç Q da reaktif gücü temsil eder(birimi VAR). 1 kva nın kaç watt ettigini ancak load'un power factorunu bilerek bulabilirsin. yani senin loadunda kapasitör veya indüktör varsa P kesinlikle 1000watt dan küçük olur.
    kusura bakmayın ingilizce bi bolumde okudugum için pek çok şeyin turkcesini tam bilmiorum umarım yardımcı olabilmişimdir

load=yük

kaynağa bağlanan ve kaynak olmayan herşeydir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Psu kaç Watt?
    geçen ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tamam görünür güç o
  • quote:

1 kvA in 1000 watt etmesi icin gücü sagladıgın load'un(bu arada load'un turkcesi tam ne bilmiyorum) tamamen resistive(direnç) olması lazım. formül şudur S=karekök(Pkare + Qkare)

arkadaşım yanlış anlama ama söylediğin ayıp! öğrenim gördüğün dalı anadilinde kullanamayacaksan bu vatan seni neden yetiştiriyor? ellere yar olasın diye mi?

load çok basit bir terim. yazdıklarında partially English kısmen Türkçe. bilmiyor olsanda bilmiyorum demez açar iki dakikada bulursun, türkçesini yazarsın.

adama yardımcı olmaya çalışıyorsun ama o dili bilmiyorsa hiç bir işe yaramaz.

Lütfen öğrenim dilin sebebiyle anadilini kaybetme.

Öğrenim dili olarak devletin yabancı dil kullandığı ülkeler çok az ve Türkiye hariç hepsi sömürge.

• 1KVA = 1000*Volt*Amper = 1000 VA

Bunun ne kadar watt yapabileceğini bilmen için power factor, yani güç faktörünü (cosfi) yi bilmen gerekir.

Yani kullanılan birimler farklıdır. Watt birimi başka, VoltAmper birimi başkadır.

Bir başka deyişle VoltAmper (VA) görünür güç; Watt ise gerçek güçtür.

Çoğu elektrikli cihaz için görünür güç (VA) ve gerçek güç (Watt) arasındaki fark çok önemsizdir ve ihmal edilebilir. Fakat tüm bilgisayarlar için fark fazla ve önemlidir. Bir bilgisayar sisteminin güç faktörü 0.65’tir. Bu, görünür gücün (VA) gerçek güçten (Watt) yaklaşık %50 daha fazla olduğu anlamına gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turetskiy_Muj -- 11 Aralık 2005, 4:50:09 >
  • katsayı yaklasık 0.7 sanırım

watt = voltamper x 0.7
  • quote:

Orjinalden alıntı: technology

quote:

1 kvA in 1000 watt etmesi icin gücü sagladıgın load'un(bu arada load'un turkcesi tam ne bilmiyorum) tamamen resistive(direnç) olması lazım. formül şudur S=karekök(Pkare + Qkare)

arkadaşım yanlış anlama ama söylediğin ayıp! öğrenim gördüğün dalı anadilinde kullanamayacaksan bu vatan seni neden yetiştiriyor? ellere yar olasın diye mi?

load çok basit bir terim. yazdıklarında partially English kısmen Türkçe. bilmiyor olsanda bilmiyorum demez açar iki dakikada bulursun, türkçesini yazarsın.

Öğrenim dili olarak devletin yabancı dil kullandığı ülkeler çok az ve Türkiye hariç hepsi sömürge.

kardeş biz de biliyoruz loadun ne demek oldugunu ama teknik liselerde okutulanla birebir tutar mı onu bilmiyorum demek istedim yani biraz ilginc gelio bana turkce kullanılan terimler. mesela bridge rectifier ın turkcesine bakarsan köprü doğrultucudur ama onun aynen bu şekilde kullanılacagını hayatta tahmin edemez buraya yazmazdım, burdan ogrendim turkceye direk cevirip kullanıldıgını. load a da aynı şekilde yük denilip denilmedigini bilmiorum anlayacagın..

dedigin bi bakıma dogru anadilde egitimle ilgili ama burda turkce elektronik okuyan biri de yurtdışında pek bi iş yapamaz bence.. sonucta ben bi aselsana gitsem ya da başka ozel şirketlerde çalışsam muhattap olacagım adamların cogu da benim gibi ingilizce okumuş olacaklar o yuzden pek dert etmiorum bu durumu..

• Load ın Türkçesi YÜK veya ALMAÇ !!! Bu ne aşağılık bir sözdür?(kusura bakmayın ingilizce bi bolumde okudugum için pek çok şeyin turkcesini tam bilmiorum )Ne alaksı var yabancı dil okumakla?Sen Türk değil misin?bi teknik sözlük bulamadın mı?
    quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steadyrockin -- 12 Aralık 2005, 23:47:24 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: technology

quote:

kardeş biz de biliyoruz loadun ne demek oldugunu ama teknik liselerde okutulanla birebir tutar mı onu bilmiyorum demek istedim yani biraz ilginc gelio bana turkce kullanılan terimler. mesela bridge rectifier ın turkcesine bakarsan köprü doğrultucudur ama onun aynen bu şekilde kullanılacagını hayatta tahmin edemez buraya yazmazdım, burdan ogrendim turkceye direk cevirip kullanıldıgını. load a da aynı şekilde yük denilip denilmedigini bilmiorum anlayacagın..

dedigin bi bakıma dogru anadilde egitimle ilgili ama burda turkce elektronik okuyan biri de yurtdışında pek bi iş yapamaz bence.. sonucta ben bi aselsana gitsem ya da başka ozel şirketlerde çalışsam muhattap olacagım adamların cogu da benim gibi ingilizce okumuş olacaklar o yuzden pek dert etmiorum bu durumu..

Türkçe okuyan birinin pek bir iş yapamayacağı gibi saçma bir fikre de nerden saplandın
    Türkçe okuyanlar ingilizce öğrenemiyormu ingilizce terimleri bilmiyormu?
    İngilizce okuyanlar zeki Türkçe okuyanlar aptalmı?
    Aselsan'a da Anadilinden bihaber birini alacaklarını sanmıyorum

• 1-
    Devekuşuna madem devesin, yük taşı demişler, ben kuşum demiş.
    Kuş isen uç o zaman demişler, ben deveyim demiş...

2-
    Yapılan araştırmalarda yabancı dili iyi bilenlerin ana dilleriyle yabancı dillerini, hatta ikinci yabancı dillerini de birbirine karıştırmadan kullanabildikleri görülmüştür. Çat-pattan akıcı gibi konuşanlara kadar büyük çoğunlukta ise iki dilin birbirine karıştığı bildirilmiştir.

3-
    İlim ilim bilmektir
    İlim kendin bilmektir
    Sen kendini bilmezsin
    Ya nice okumaktır?

.oO°Oo.
  • Konu başlığına gelince:

kVA, LOAD=YÜK'ün şebekeyi(= enerji hatlarını, besleme devrelerini, güç kaynaklarını) ne kadar yüklediğinin, kapasitesinin ne kadar olması gerektiğinin ölçüsüdür (=görünür güç, S). Bu güç, aynen kaynağı zorlamasına rağmen çoğu zaman tamamen işe dönüşmez. Saf dirençten oluşmayan kapasitif veya endüktif yüklerde (kondansatör, motor, trafo gibi) iş yapan kısım bu görünür güçten daha düşüktür (P). Bu ikisi arasındaki orandan Güç faktörü (Power Factor, Cos Ø) elde edilir.

Bir dik üçgen (fazör) olarak verilen bu güçler dengesinde (!) Hipotenüs S, yatay kenar P olursa düşey kenar da Q olarak verilir. Q, endüktif veya kapasitif (=reaktif) güçtür, alternatif akımda geçerlidir, şebeke geriliminin bir yönünde (=alternans, yarı saykıl, semi-cycle) enerji çeker, diğerinde geri verir.

P ile Q arasındaki oran yüke göre (motor, trafo, reaktör vs) değişeceği için "1kVA kaç Watt?" sorusunun cevabı her yükte değişecektir. Direnç tellerinde eşit, bilgisayarlarda yarı yarıya gibi olabilmektedir.

???

.oO°Oo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesudum -- 13 Aralık 2005, 16:38:56 >

• ya siz onu bırakın da soruya soruya adam gibi cevabı ilk kim vermiş bi ona bakın.
    t_i_t arkadaş turkce bolumde okuyup da yurtdışına mastera veya benzeri şeylere giden kaç tane elektronikçi var ingilizce bolumde okuyup giden kaç kişi var?? turkce bolumde okuyan adama aleti fonksiyonel üreteç diye ogretiyolar sen bi yere gittiginde ustunde fonksiyonel uretec yazan bişi bulamazsın herkesin kendi tercihidir isteyen istedigi dilde egitim gorur.
    ayrıca konu baslıgına bakarsan adam acil demiş ben sırf sana yaranıcam die elektronik terim sozlugu mu araştıryım adam benim anlattıgımı anladıgına gore sana ne oluyo.. ayrıca benim yazdıklarımdan nasıl zeka ile ilgili bi sonuç çıkardın onu hiç anlamadım bunu psikologlara sormak lazım...
    aselsan mevzusuna gelince sitesinden bi bakıver hangi okulları tercih ettiklerine daha bu yaz staj yaptım hepsi bilkent odtü hacettepe mezunu
  • Bende katılayım benimkisi biraz pratik Jeneratörle uğraştığım zamanlarda aklımda kalan hesap 1 KVA (Kilo Volt Amper) 0.8 le çarparsak 800W eder buda 8 tane 100W ampul demektir
  • Konu reaktif güçle başlamış ardından Türkçe-İngilizce tartışmasına dönmüş.Arkadaşlar neyi tartışıyoruz? Neden hep uçlarda geziniyoruz? Ben de Türkçe eğitim veren bir üniversitede okuyorum ancak alanımla ilgili İngilizce terimleri de biliyorum.Ders çalışırken de yabancı kaynaklardan çalışıyorum.Bence en doğrusu her iki dilde de alanına hakim olabilmektir.Ayrıca kendi anadilini iyi bilmenin yabancı dil öğrenmek için şart olduğunu düşünüyorum.Yani ne ingilizceye karşıyım ne Türkçeye ama tarzancadan nefret ederim.
  • Teknik açıdan tatmin edici cevaplar verildiğine göre -bence- daha önemli konulara gelelim:
    quote:

ya siz onu bırakın da soruya soruya adam gibi cevabı ilk kim vermiş bi ona bakın.
    t_i_t arkadaş turkce bolumde okuyup da yurtdışına mastera veya benzeri şeylere giden kaç tane elektronikçi var ingilizce bolumde okuyup giden kaç kişi var?? turkce bolumde okuyan adama aleti fonksiyonel üreteç diye ogretiyolar sen bi yere gittiginde ustunde fonksiyonel uretec yazan bişi bulamazsın herkesin kendi tercihidir isteyen istedigi dilde egitim gorur.
    ayrıca konu baslıgına bakarsan adam acil demiş ben sırf sana yaranıcam die elektronik terim sozlugu mu araştıryım adam benim anlattıgımı anladıgına gore sana ne oluyo.. ayrıca benim yazdıklarımdan nasıl zeka ile ilgili bi sonuç çıkardın onu hiç anlamadım bunu psikologlara sormak lazım...
    aselsan mevzusuna gelince sitesinden bi bakıver hangi okulları tercih ettiklerine daha bu yaz staj yaptım hepsi bilkent odtü hacettepe mezunu

Adam gibi cevaptan ne anladığına bağlı. Acele cevap yazmak demek (ilk cevap da olsa), yazılanın anlaşılması için defalarca okunmasına ihtiyaç bırakması için mazeret değil.

"Bir konuyu biliyorsanız, onu 8 yaşındaki çocuğa bile anlatabiliyorsunuz demektir." A. Einstein

Okuldayken hocamız söylerdi: "Çocuklar, mezuniyetten 6 ay sonra kimsenin aklında formül kalmayacak. Kalması gerekan prensipler, formülü her yerden bulursunuz zaten..." Fena bir okulda da okumadım aslında, her ne kadar Türkçe okuyup da English Education alanların yanında ikinci sınıf kabul edenler olsa da. Bizden de dünyaya yayılan binlerce mezun vardır, Türkçe eğitim görmülerdir, İngilizceyi de sadece okumazlar, gayet akıcı konuşurlar.

Dil konusunda hassasiyet veya takıntısı olmayanların da öyle uydurma kelimelere bağlandığı yok. Fonksiyon jeneratörü varken ne Function Generator, ne de İşlevsel Üreteç duymadım. Yoksa kimse kimseye FET için AET (Alan Etkili Transistör), Bipolar için İki Kutuplu demiyor. Ama Amplifikatör gibi söylemesi zor yerlerde Yükselteç denmesi sorun değil. Zaten piyasalar, yurtta ve dünyada Op-Amp deyip geçiyor.

Genel olarak bakılırsa, üniversiteye dil öğrenmek için gidilmez, gidilmemeli. Mühendis olmak amaçlanmalı. Tercümanlar için özel okular var!

Aselsan konusuna gelince. Aselsan bir ideal değildir; belki bazıları için ölçü olabilir, ama o kadar! Yoksa bir Boğaziçi veya İTÜ mezununu, objektif kriterlere tabi tutsalar almamazlık edemezler. Halbuki buralardan her mezun olan, mühendislik yapacak kadar İngilizce de bilir, temsil de edebilir.

.oO°Oo.

.oO°Oo.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.