Şimdi Ara

AMD doğruladı: 8 çekirdekli Bulldozer FX işlemcisi 320$'a geliyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
11.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Las Vegas'da gerçekleştirilen E3 Fuarı, oyuncular kadar donanım tutkunları için de önemli gelişmelere sahne oldu. Etkinlik kapsamında Bulldozer FX işlemcileri için özel bir demo gerçekleştiren AMD, 8 çekirdekli yeni işlemcisini kullandığı özel bir sistemi ve Bulldozer FX ailesi için hazırladığı yeni kutu tasarımlarını da etkinliğe katılan misafirlerin beğenisine sundu.


    Daha önce yol haritasında ertelemeye giden AMD'nin, Ağustos sonu veya Eylül ayından önce yani okula dönüş dönemi olarak bilinen yeni sezon öncesinde Bulldozer FX işlemcilerini pazara sunması bekleniyor. AMD bu ertelemeyi straetjik bir karar olarak açıklarken, basındaki bazı kaynaklar ise şu anki işlemci revizyonlarının AMD'nin performans beklentilerini karşılayamadığı ve firmanın daha yüksek saat hızları için yeni B2 kodlu yeni revizyonu hazırlamak için bu yönde bir erteleme kararı aldıklarını öne sürüyorlar.





    Yaşanan tüm bu gelişmelerin dışında yeni bir bilgi geldi ve 8 çekirdekli yeni işlemcilerin fiyatları da şekillenmeye başladı. Şimdiye kadar pek çok fiyat haberi ortaya atıldı ancak bizzat AMD kaynaklı olan Birghtside of News sitesi tarafından yayınlandı. Sitenin kurucusu Theo Valich'in E3 kapsamında AMD yönetilcilerinden edindiği bilgilere göre 8 çekirdekli en hızlı Bulldozer FX işlemcisi, AMD tarafından 320$ etiket fiyatı ile pazara sunulacak.


    Dört ve altı çekirdekli modelleri daha da ucuz olacak Bulldozer FX işlemcileriyle AMD,agresif bir tutum içerisinde olmayı ve pazar payını %20'lerin üzerine çıkartmayı hedefliyor. Eğer daha önce açıklandığı gibi örneğin 4 çekirdekli Bulldozer FX, 4 çekirdekli Phenom II'den %30 seviyesinde daha hızlı olmayı başarır ise, fiyatlandırmadan da anşalılacağı üzere ciddi bir satış başarısı elde edilebilir. Diğer taraftan bu strateji Intel açısından da önemli8 çekirdekli işlemcilerin 320$ ve altı fiyat seviyesinden sunulacak olması 999$'a işlemci sunma politikasının yeniden gözden geçirilmesine neden olabilir zira Core i7 990X işlemci ile aynı fiyata, 8 çekirdekli Bulldozer FX işlemci, 990FX anakart, Radeon HD 6900 serisi ekran kartı , bellek ve disk alabilmek mümkün olacak.

     



    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    AMD Bulldozer FX kutu tasarımları
    AMD Bulldozer FX kutu tasarımları
    AMD Bulldozer FX kutu tasarımları
    AMD Bulldozer FX kutu tasarımları
    AMD Bulldozer FX kutu tasarımları
    AMD Bulldozer FX kutu tasarımları
     




  • Bana pahalı geldi ama resmi test sonuçlarını görmek lazım.
    Bu arada metal kutu da fuzuli olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Process64 -- 8 Haziran 2011; 10:24:09 >
  • İçiyle bu kadar uğraşınca kutusu da güzel olsun istemiş adamlar

    6 ay ömrü olacak işlemciye de 320 dolar vermek biraz gereksiz gibi geliyor bana her ne kadar performansını çok merak etsem de.
  • Encode vs yapacak kişiler için 8 çekirdekli işelmci 600TL üstelik ucuz bir anakartlada kullanabilirsin OC için FX990 almana gerek yok. Dört çekirdekli muhtemelen 300TL civarı olacak umarım i52300den güçü olur yoksa bi anlamı kalmaz en azından eşit güçte olmalı. AMD elini çabuk tutup 970-980G-980GX vs. chipsetler üretmeli. Muhtemelen 8 çekirdekli işlemci 600-650TLden giriş yapacak. PhenomI mağduru olaraktan 6 ay bekleyecem .
    NOT:Umarım tüm fx işlemciler B.E olarak gelir işte o zaman sandy f/p olarak kırılır biliyorsunuz k serisi işlemci+p67 anakart çok pahalı oluyor. Maksat oyunsa 4 çekirdekli fx+OC + 6950 çok ucuz olur hem 990FX alıcaz diye birşey yok 970 yeterli bizim için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EgoisTe91 -- 8 Haziran 2011; 11:48:50 >
  • Güzel görünüyor ama performansına pahalıda olabilir ucuzda.kdv dahil 600tl felan yapıyor.
  • o fiyattan satılıyosa, 600tl civarı olan i7 2600k' yı geçmesi lazım artık, 4 çekirdek fazlası var ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 8 Haziran 2011; 10:35:18 >
  • Neresi pahalı ya gidin birde intellerin fiyatına bakın sonra gelin pahalı diyin...
  • AMD pazar payını artırdıktan sonra tıpkı ekran kartlarında nvidianın önüne geçtiği gibi zamanla intelide geçer fşyat olarak onuda geçer merak etmeyin. Bizi sevdiği için değil fiyatlar.. Artı yurt dışı fiyatı 320$ ise bizde 600$ olur demektir.
  • 6 aylık ömür olmasına rağmen fiyatı core i7 ile karşılaştırıldığında alınır bir fiyat.
  • Bu kadar söz ediliyor da performansı ne alemde? 320$ vergilerle beraber 600TL civarında oluyor. Yani direk 2600K'ya rakip oluyor fiyatından dolayı. Şahsen beklemeyi tercih etmem...
  • 500tl filan olacak yani
  • intele nazaran gayet ucuz yani bi de testlerini görmek lazım
  • 550 TL ile geliyorsa i7 2600k dan çok daha iyi olması lazım çünkü bugüne kadar biz AMD'yi hep Fiyat/performans bildik.
  • Türkiye'de tabii ki daha pahalı satılacaktır, 400$ + kdv civarı hatta daha da pahalı olabilir ki okuduğumuz kadarıyla 6 aylık zaman içerisinde farklı chipsetler piyasaya sürülecek. Bu da demek oluyor ki sistem ve fiyatların oturması en az 6 ayı alacak. Buna göre FX chipsetli sistem kurmayı düşünenler bu zamanı göz önüne alarak bence FX anakart üzerine 6-8 ay idare edecek X4 CPU alıp diğer komponentleri bulldozere göre ayarlarlarsa daha iyi olacak gibi..
  • Kutusunu almayayim 20 dolar düşsünler
  • İşlemcilerin 6 ay ömrü olduğunu nereden çıkartıyorsunuz?
    Aldığınız işlemci 6 ay sonra çalışmaz mı olacak?

    Elinizdeki işlemcinin 6 ay sonra piyasada satılmayacak olması neden bu kadar önemli?
    Önemli olan hala işinizi görüyor olması değil mi?

    AMD yarın sahibi olduğum PII X6 1090T işlemciyi üretimden kaldırsa üzülmem ve de yeni bir işlemci mi almam gerekiyor?

    AMD ilk çıkacak 4 işlemciyi üretimden kaldırmadan önce yerine daha hızlı versiyonlarını muhtemelen aynı fiyattan çıkartacak zaten.

    6 ay sonra yeni chipset çıkmayacak, aynı chipset ile devam.

    Bu haber yabancı forumlarda da tartışıldı ama bu kadar acıklı yorumlara yol açmadı. Necip Türk milletinin kafası yine karışık maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zagor33 -- 8 Haziran 2011; 12:05:58 >
  • 320 dolar ile 2600K'nın rakibi olacak, ama olamaz ise tarih olur. Bu arada AMD AVX komut seti olmayan X6 ile arasında AVX testinde 2 katı fark var demiş, pek iç açıçı değil, tabibirde gerçek testleri görsek.
  • pahalı diyosunuz amaiçinde 6700 serisi gpu da barındırmıyoruydu? 320$ a 8 çekirdek + 6700gpu ? sizce çok mu pahalı? oyunlarda illa farkını belli eder bence
  • 8 core + 67xx radeon core
    https://forum.donanimhaber.com/images//images/haber/26316/amdbullperf_2a_dh_fx57.jpg
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgabes64

    pahalı diyosunuz amaiçinde 6700 serisi gpu da barındırmıyoruydu? 320$ a 8 çekirdek + 6700gpu ? sizce çok mu pahalı? oyunlarda illa farkını belli eder bence

    Bildiğim kadarıyla bu seride değil o gpu'lar.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.