Şimdi Ara

RISEN Türkçe Yama Çıktı!!! www.oyunceviri.com

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
315
Cevap
2
Favori
25.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Uzun bir aradan sonra tekrar karşınızdayım. Dragon Age Origins yamamızı yayınladığımızdan bu yana beş ay geçti. Uzun süredir suskunluğumu koruyordum. Şimdi size yeni projemi açıklıyorum:

    RISEN TÜRKÇE ÇEVİRİSİ

    Tek başıma girişmiş olduğum bu projeye aslında 2010 yazının sonlarında başlamıştım, ancak DAO çevirisinden dolayı tam ilgilenememiştim. DAO çevirisini 2011'in başında yayınlamamızla tamamen bu projeye eğildim. Proje belirli bir olgunluğa erişmeden de duyurmak istemedim. Bunu yapmamın başlıca nedeni forumlardaki nerede kaldı diyerek hareket eden tarzda mesajlardan kaçınmak istememdi. Bir diğer sebep de projeyi tek başıma yürütmüş olmamdı. Bu işin içine girenler bilirler, forumlarda bu tarz mesajlar ile uğraşmak yıpratıcı, şevk kırıcı olabiliyor. Bunun yerine çeviriye odaklandım. Sonunda çabalarım meyvesini verdi.

    Oyunun çevirisi bitmiş bulunuyor. Yamayı şu linkten indirebilirsiniz:

    http://www.multiupload.com/31YY8FY1NI


    Oyunda karşılaşacağınız çevrilmeden İngilizce duran bir kısım varsa, yazım hatası ile karşılaştıysanız, diyaloğun nerede geçtiğini belirten bir maili (tercihen ekran görüntüsüyle birlikte) risenceviri@yahoo.com mail adresine yollayın. Hataları düzelteyim. Yamayı hep beraber kusursuz bir hale getirelim.

    Bu Dragon Age Origins'ten sonra Türk oyuncularına kazandırdığım ikinci RYO. Toplamda 18.000 satırdan oluşan çeviriye gerçekten çok emek verdim. Sizin de beğeneceğinizi düşünüyorum.
    Yama Oyunceviri.com etiketiyle çıkacaktır. Yama ile sitemizin adını bir kez daha duyuracağımızı ümit ediyorum. Daha önce Risen yaması hazırlamaya başlayan diğer arkadaşlarla bir alakam ve bağlantım yoktur. Bunu da özellikle belirtmek istiyorum.

    Size kısaca Risen'dan bahsedeyim:

    Risen 2009 yılının Ekim ayında piyasaya çıkmış bir RYO. Türkiye'de pek bilinmemesine rağmen kaliteli bir RYO. Oyunun yapımcısı Piranha Bytes Gothic'in ilk üç oyununun yapımcısı. Gothic 3 piyasaya çıktıktan sonra dağıtımcı firma Jowood ile PB'ın arası açılınca PB Jowood ile bağlantıyı kesti. Gothic isim hakkı da Jowood'da kaldı. PB bunun üzerine Risen'ın yapımına başladı. Şu an Risen 2: The Dark Waters'ın yapımına devam ediyorlar ve 2012 yılında piyasaya sürecekler. Gothic 4 ile hayal kırıklığına uğrayan Gothic fanlarına bir güzel haber vereyim arada: Jowood'un Gothic hakları sadece 4. oyun ile sınırlıymış. Yani Gothic yine yapımcısı PB'a dönüyor. Jowood'un geçtiğimiz günlerde iflasını açıklaması ile bu süreç daha da hızlandı. PB'dan bir Gothic 5 duyurusu bekleyebilirsiniz.

    Risen yapı olarak Gothic 1 ve 2'nin izinden gidiyor, nispeten küçük ama dolu dolu bir oyun dünyası var. Action adventure tarzı bir oynanışa sahip, ama RPG öğeleri de bir o kadar kuvvetli. Çevrenizdeki dünya sizin yaptıklarınıza göre şekilleniyor, seçtiğiniz yolda rütbe kazandığınızda o grubun insanlarının size bakış açısı değişiyor.

    Konudan kısaca bahsedelim:

    İnsanlar büyü yoluyla tanrıları dünyadan sürünce insanlık yeni bir tehdit ile karşılaşıyor: Titanlar. Tanrıların yokluğunu fırsat bilen titanlar, tanrıların kendilerini hapsettikleri yerden çıkarak dünyayı tehdit etmeye başlarlar. İnsanların direnişinin başında Engizisyon adlı bir örgüt bulunmaktadır. Ana karakter olarak bir Engizisyon gemisinde kaçak yolcu olarak yolculuk ediyoruz. Gemimiz bir titanın saldırısına uğruyor. Oyuna başladığımızda kendimizi bir adada buluyoruz. Bizden başka bir de Sara isimli bir kız kurtuluyor. Önümüzde keşfedilmeyi bekleyen, tehlikelerle dolu kocaman bir ada var.

    Adada bir gecede toprağın içinden tuhaf, bilinmeyen bir zamandan kalmış harabeler ortaya çıkmış. Harabelerden korkunç yaratıklar çıkıp adaya dağılmış. Engizisyon adaya gelerek Liman Kasabası'nın ve Manastır'ın yönetimini ele geçirmiş. Harabelerden eski çağlardan kalma eserler toplayıp Manastır'a götürüyorlar. Liman Kasabası'nın yöneticisi Don Esteban ve takımını bataklıklara sürmüşler. Ada halkını Liman Kasabası'na kapatıp, giriş çıkışı yasaklamışlar.Yerden çıkan bu harabelerin, adanın etrafındaki fırtınaların sırrı nedir? Engizisyon adada ne arıyor?
    Oyun boyunca bu soruların yanıtlarını arayacak, adanın sırlarını açığa çıkartacak, üç ayrı fraksiyondan istediğinizi seçeceksiniz. Yaptığınız seçimlere göre değişen hikaye ile tekrar tekrar oynayacağınız uzun soluklu bir yapım Risen. Tüm yan görevlerini yapıp adadaki her yeri gezerseniz oyun size 50 saate yakın oynanış süresi sunuyor. Buna bir de farklı fraksiyonlarla değişen oyun yapısını eklerseniz tekrar tekrar oynamak isteyeceğiniz bir yapı ortaya çıkıyor.

    Herkesi, kanımca 2009'un dört büyük RYO'sundan biri olan (Dragon Age Origins, Risen, Divinity 2, Drakensang) Risen'ı oynamaya davet ediyorum.

    Herkese keyifli oyunlar dilerim!

    Gökyabgu - Gökhan Halil Düzgün


     RISEN Türkçe Yama Çıktı!!! www.oyunceviri.com


     RISEN Türkçe Yama Çıktı!!! www.oyunceviri.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokyabgu -- 29 Haziran 2011; 18:42:19 >







  • Diyorum sadece.Süper haber.Helal olsun hocam
  • Özlettin kendini hocam. ama dönüşün muhteşem olmuş Eline sağlık.
  • oh be.sonunda rpg oyunlarınında turkçe yaması yapılıyor.risen i daha önce duymamıştım ama sevindim.indiriyorum şuan
  • dostum harikasın, bu oyunu diskin bir köşesinde beklettiğime değdi.

    ryo da favori oyunların arasında venetica yı koymaman beni açıkcası beni üzdü. ama ben ısrarla onun da yamasını sizlerden bekliycem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 7 Haziran 2011; 13:09:56 >
  • Bekliyoruz hocam, elinize sağlık.
  • supersin hocam. daha fazla rpg istiyoruz. skyrim çıksa da biran önce onuda çevirecek bi babayiğit çıksa D
  • Hobaaa bombaya bak. Bende merak etmiştim, Gökhan görünmüyo çoktandır hayırdır inşallah falan diyordum, hayırmış. Yanlız, artık 10 gün tatile gitsen millet burda bahis başlatır acaba bu defa hangi oyunu çeviriyo diye Eline koluna sağlık
  • Hocam eline sağlık bekliyoruz Rpg oyunlarını Türkçe oynamak ayrı bir zevk...
  • Bomba bomba
  • öncelikle dönüşüne çok sevindim. harbiden merak etmeye başlamıştık

    neler yapıyorsun üstat.wicther 2'ye başlamışsındır herhalde tabi risen den fırsat kaldıysa.
  • Emeğine sağlık Gökhan Abi. Ben de steam dan oyunu almayı düşünüyordum bu iyi oldu.
  • Övgülerinize teşekkür ederim arkadaşlar. Evet bir süredir forumlara pek yazmıyordum. Sizlerden elinizden geldiğince Risen'ı ve Türkçe yamasını etrafa duyurmanızı rica ediyorum. Risen'ın Türkiye'de hak ettiği ilgiyi görmesini isterim.

    Diyalog ve görev açıklamaları tamamen Türkçe. Eşya isim ve tanımlamaları bitti sayılır. Geriye yetenek açıklamaları ve menüler kalıyor. Pek bir şey kalmadı yani çıkışına.
  • Güzel bir çalışma olmuş,elinize sağlık. Elimizden geldiğinice reklam edelim.

    http://www.risen2.com/ 2.side yolda,gerçi fazla bir detay açıklanmadı hakkında oynanış tarzını korusunlar yeterli benim için.
  • @Gokyabgu eline-emeğine sağlık. Sessiz sedasız bu işi bitirmen büyük başarı hemde tek başına tebrikler.

    Oyunun çevirilmesi hususunda umudumu kaybetmiştim artık. Çok kişi çevirmeye niyetlendi ama sonunu getiremedi. fazla ilgi görmemişti Türkiye de. Bu yama ile birlikte hak ettiği yeri geçte olsa alacaktır diye düşünüyorum. En azından sevenleri Türkçe oynamanın keyfine varacaklardır.

    Bu arada küçük bir tavsiyem-isteğim olacak eğer yeni oyun çevirisi düşünüyorsan Drakensang var bilirsin. Aklının bir köşesinde bulunsun belki çevirmek istersin bu oyunu da. Oynayanlar güzel olduğunu söylüyorlar.
  • Özlettin kendini üstad.
    Şimdi sen Risen deyince aklıma düştü, oyun90.net için şunun da bir incelemesini yapayım.
    Hem millete hatırlaması için vesile olur.
    Ek olarak; tek başına böylesi bir çeviriyi bitirebildiğin için de can-ı gönülden tebrikler.
    Eline sağlık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nømad -- 8 Haziran 2011; 14:41:43 >
  • Gökyabgu OKADAR!!!!
  • eline emeğine sağlık Gokyabgu abi ya şuan içimdeki sevinci tahmin edemezsin Dragon age ile çoşturdun Risen'le uçurcan çok sağol



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih81 -- 8 Haziran 2011; 17:16:26 >
  • the witcher a da biri el atsa süper olucak tabi keşke daha fazla çeviren kişiler olsa dao 2 ve wtch 2 gibi güncel oyunlara da türkçe yama çıksa.
  • Müthişsin.Tebrik ediyorum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.