Şimdi Ara

Trafik Sigortası , Kasko , Plaka v.s |Soru,Sorun ve Görüşleriniz| (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.468
Cevap
97
Favori
374.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi geceler,

    Sigorta ve kasko konusunda bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.Dün akşam bir yakınımızın düğününe giderken aracıma arkadan çarptılar.
    İzmir- Bursa sürat yolunda yol üzerinde bulunan salonun park yerine dönmek için yaklaşık 100 metre önceden sinyal vermeme rağmen bir bayan sürücü clio III'üyle arkadan vurdu.ilk şoku atlatıp eşimi ve oğlumu hastaneye gönderdik. dönmek için yavaşladığımz için hızımız yavaştı ve çarpmanın etkisini
    müthiş derecede hissettik ve üçümüzünde boyunlarında şiddetli darbeden dolayı travma var, ama ALLAH'A çok şükürler olsun başka bir şeyimiz yok.
    Doktor ucuz atlatmışsınız boynunuz kırılabilirdi dedi.çarpmanın şiddetiyle benim koltuğun kafalığı yerinden fırladı ön koltukların sırt kısmı tamamen arkaya yattı. Trafik ekibini beklerken bayan- bir şey sorabilir miyim, yolun ortasında neden duruyordunuz- dedi
    sonrada devam etti- ben sizi gördüm yavaşladım, zaten 3,viteste gidiyordum,frende yaptım ama durmadı- . Sinirimi kadından çıkartmamak için kendisiyle tartışmayacağımı, her durumda kendisinin suçlu olduğunu ve trafik ekibinin karar vereceğini söyledim. ( bu arada yerde 1 mt. dahi fren izi bulunmadığını ve clio 3' ün 100km hızda panik frende 39/40mt.de durduğunu hatırlatmak isterim). Ekip geldi ve 8 /8 oranında bayanı kusurlu buldu.
    Biraz uzun oldu ama dünden beri eşimin ve oğlumun bozulan psikolojilerini düzeltmeye çalışırken benimkini tahmin edersiniz,bende olayı sizlerle paylaşıp
    rahatlamak istedim.bir kaç sorum olacak, benim ilk kazam ( inşallah son olur) ve yasal prosedür fazla bilgim yok.yarın trafik şubesinden kaza raporunu alıp kendi evraklarım ve karşı tarafın evrak f.kopileriyle birlikte sigortaya gideceğim.

    - karşı tarafın ekspertizi ne kadar zamanda gelir?
    - hasar için tahmini bedel tespiti yapacak diyorlar doğru mu?
    -doğruysa bu bedel hasarın tamamını gerçekten karşılar mı?
    -bana kendi anlaşmalı tamircilerinde yaptırmayı teklif etme hakkı var mı?
    -hasar tespiti sırasında kabul edip , etmemem gereken teklifleri neler olabilir,
    nelere dikkat etmeliyim ? cevap yazıp yardımcı olmaya çalışan herkese şimdiden teşekkürler...
    not: ikimizde de alkol yok, tüm resmi belgeler tamam ve karşı taraf kaskolu ,ben de yok.
    Bu mübarek kandil geceniz kutlu olsun ve rabbim sizi ve tüm sevdiklerinizi kazalardan ve beladan uzak tutsun, korusun...
















    *



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gendarme -- 21 Ağustos 2006; 2:38:09 >




  • gendarme , öncelikle çok çok büyük geçmiş olsun , sağlığınızın yerinde olmasına sevindim , allah bir daha size böyle olumsuz bir durum yaşatmaz inşallah .


    Eğer sizin kasko sigortanız var ise , karşı tarafın sigortasına hiç takılmadan , sigorta şirketinizin anlaşmalı olduğu servise aracınızı götürün ve tüm evrakları vererek onarım işlemine başlatın.

    Eğer kasko sigortanız yok ise , karşı tarafın sigorta şirketi bu hasar için bir exper görevlendirecek ( hasar dosyası açtırmadıysanız , size çarpan kişinin sigorta şirketini arayarak hasar dosyası açmalarını ve dosyaya exper atamalarını sağlayın ) , bu arada karşı tarafın sigorta şirketini aradığınızda mevcut hasarı kendi anlaşmalı servislerinde mi , yoksa sizin belirleyeceğiniz bir tamirhanede mi yaptıracağınızı sorun , genelde trafik hasarlarında siz bir tamirhane tercih ediyorsunuz , aracınızın onarımını yaptırıyorsunuz ve fatura ettiriyorsunuz , fatura ve diğer evrakları ilgili sigorta şirketinin birimine ulaştırıyorsunuz ve bir süre sonra banka hesabınıza fatura bedeli havale oluyor.

    Exper hasar tespiti yaparken illaki işçilik ve maliyetleri düşük tutmak isteyecek , ama sizin mağdur olacağınız rakamlarıda vermez , eğer siz mağdur olacağınızı düşünürseniz expere bu konu hakkında rahatsızlığınızı bildirirsiniz anlayış gösterecektir elbet , aksi durumda farklı bir exper görevlendirme hakkınızda vardır .

    Şu aşamada sizin yapacağınız ilk şey , dediğim gibi sigorta şirketini arayıp dosya açtırmak ve onarımın ne şekilde olacağını sormak , yanıtı aldığınızda izleyeceğimiz şeylerin detayına ineriz.




  • Ek olarak şunu söyleyebilirim bir çok tamirhane biden fazla sigorta şirketi ile anlaşmalı olarak çalışıyor özellikle orta ölçekli tamirhaneler böyle genelde böyle bir tamirhane bulup evraklarınızı oraya da teslim ederek bir kısım evrak işinden kurtulursunuz. Bu şekilde bir yer bulamassanız guide arkadaşımızın anlattığı yolu izlemeniz gerekecektir.
  • 8.sayfanın semihefe ait olan son mesajı kınıyorum böyle düşüncelerle haksız kazanç elde etmenin peşinde olmasına da bi anlam veremiyorum sigorta sektörünün değerinin bilinmeyip suistimal edilerek gerçekten ihtiyaç duyan ve sigortacılara güvenen insanların ihtiyaç anında daha çok sorgulanmalarınında sebebi olarak gösteriyorum kendisini ve bu düşünceye sahip olan insanları.
  • klima soğutmayınca yetkili servise götürdüm.klima radyatörüne taş gelmiş değişmesi gerekir dediler.araç 2,500 kmde grande punto çok yeni daha,radyatör fiyatı 421 ytl işçilik montaj ve yeni gaz basımı ile 800 ytl buluyor garanti sigortadan kaskosu var acaba kasko karşılarmı
  • kasko kapsamına girmez ...
  • ceptenmi verecem şimdi bu 800 ytl.çok kötü koyacak.daha exper gelmedi bekliyorum bakalım ne olacak.cama taş gelin ce ödüyor klima radyatörünün farkı ne ki anlamış değilim.
  • Fark şu cam kasko poliçende almış olduğun ek teminat çünkü
  • quote:

    Orjinalden alıntı: toful

    ceptenmi verecem şimdi bu 800 ytl.çok kötü koyacak.daha exper gelmedi bekliyorum bakalım ne olacak.cama taş gelin ce ödüyor klima radyatörünün farkı ne ki anlamış değilim.


    Prd prd , işler sebebi ile sorunuzu tam olarak anlayamamışım , kasko poliçeniz dahilinde hasarınız ödenecektir elbet , sonuçta teknik bir arıza değildir , dış etkenler tarafından aracınıza zarar gelmiştir ...
  • karşı taraf sigorta şirketleri hiç hakları olmadığı halde aşınma payı düşmeyi teklif edebilir. itiraz edip böyle birşeye hakları olmadığını söylersiniz. koç-allianz merkezde çalışan arkadaşım söylemişti bunu.
    tesbit edilen bedele itiraz edebilirsin. ama bu bedel poliçedeki sınırı aşamaz. eğer aşarsa bunu karşı taraftaki kişiden istemen gerekir. eğer ödemezse icra yoluyla alırsın. ama eğer kaskon varsa en güzeli kaskodan yaptırman. karşı taraf suçlu olduğu için hasarsızlığın bozulmaz ve bu dediğim bütün tırıvırıyla senin sigorta şirketin ilgilenir.

    quote:

    Orjinalden alıntı: gendarme
    - hasar için tahmini bedel tespiti yapacak diyorlar doğru mu?
    -doğruysa bu bedel hasarın tamamını gerçekten karşılar mı?
  • @guide,@nakres106 ve @metinemre
    yardımlarınız için teşekkürler.araç şu an tamircide.kaporta ustasının hazırladığı masraf listesi( y.parça+ işçilik-kaporta,boya,döşeme,elektrikçi dahil)toplam 1250 ytl.karşı tarafın eksperi aracı görüp listeyi okeylemiş ve fatura tarihinden itibaren 40/45 gün içinde ödeme yapılacağını söylemiş.
    usta da sağolsun çok yakın bir dostumun tamircisi. daha önce ödeme yapmama yada vekaletnameye gerek olmadığını söyledi,böylece sorun kalmadı.
    hepinize tekrar teşekkür ederim....
  • arkadaşlar pazar günü akşam adamın biri sağ arka jantıma çarpıp kaçtı plakasını çevredeki leren biri almış ve bana verdi.bende polisi aradım durumu izah ettim.tutanak tutuldu.plakayıda verdim şikayetçi oldum.aracımda şu an yaklaşık 1250-1500 ytl masraf var.ben bunları kaskomdan mı yaptırayım yoksa kaçan aracın sahibi mi (sigortası)mı yaptıracak.nasıl bir yol izlemem gerek bilgi verirseniz sevinirim.eğer kaskomla yaptırırsam hasarsızlık bozulur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikitilkitr -- 29 Ağustos 2006; 19:11:27 >
  • cevap verecek kimse yokmu??
  • Kasko sigortanız dahilinde bu hasarı yaptırın , kasko sigorta şirketiniz size zarar veren kişiye hasarı rücu edecektir , dolayısı ile hasarsızlığınızda olumsuz etkilenmeyecektir .
  • hocam çarpıp kaçan inkar edebilir mi?benim sigortacım eğer adam inkar ederse senin kaskon yaptıracak dedi.(tutulan raporda firar eden kişi suçludur demiyor. bunda bi sorun çıkar mı.


    benim amacım hasarsızlık bozulmasındiye
    ama böyle giderse hiç uğraşmadan kaskodan yaptırmak herhalde.
    quote:

    Orjinalden alıntı: guide

    Kasko sigortanız dahilinde bu hasarı yaptırın , kasko sigorta şirketiniz size zarar veren kişiye hasarı rücu edecektir , dolayısı ile hasarsızlığınızda olumsuz etkilenmeyecektir .
  • İnkar edecektir illaki gerekli tespit yapılır ,o aracın size çarptığı elbette anlaşılır , raporda firar etmiştir denseydi daha doğru olurdu aslında ama yinede bir sorun çıkacağını sanmıyorum.
  • Guide selam,

    Forum'da ehliyetsiz araç kullanan bir arkadaş için yazdıklarını okudum da. Benim de bu konuda bir sorum olacaktı. Yol gösterebilirsen çok sevinirim.

    Bu sabah bir arkadaşım bir kaza yapmış ve zabıt tutturmuş. Ancak kaza anında ehliyetinin yanında olmadığını farketmiş. Aslında yeterli ehliyeti var ama o anda yanında yokmuş.

    Sonra eve gidip aradığında ehliyeti koyduğu yeri bir türlü bulamamış. Muhtemelen geçen günlerde kaybettiği sırt çantasında kalmış ehliyet ve şu anda kayıp. Ancak bunu yeni farkettiğinden şu ana kadar ne kayıp ihbarı yapmış ne de yeni ehliyete başvurmuş.

    Bu durumda, kaskosu hasarı karşılar mı? Ne yapması gerekir?
    Şimdiden çok teşekkürler
    Özgür
  • yanıt yazacağım , ofise yeni geldim .
  • Ehliyeti var olupta yanında bulundurmadıysa hiçbir sorun teşkil etmez , trafik polisi sadece ehliyet bulundurmamaktan ceza yazar , kasko şirketi ise oluşan hasarı karşılar hiç bir sorun çıkarmadan .
  • Merhaba, Anadolu Sigortadan kaskolu 2001 model ford focus' um var, güvenlik paketi olandan, geçen bi kaza yaptım, arabanın pert olacağı haberini aldım exper' den merak ettiğim şey şimdi ben kasko şirketinden ne kadar para alacağım? bazıları kasgo ücretini alırsın diyor, poliçede kasgo ücreti: 18.500,00YTL demiş, bazılarıda aracın 2. el piyasası araştırılır ona göre sana para verirler diyorlar, bu konuya açıklık getirebilirmisiniz acaba?
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.