Şimdi Ara

Nokia X7 ön-sipariş listelerindeki yerini almaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
7.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Windows Phone 7 platformunu kullanan ilk telefonunu yıl sona ermeden önce pazara sunmayı planlayan Nokia, resmi tanıtımını kısa bir süre önce yaptığı Symbian işletim sistemli yeni telefonu X7 için ön sipariş almaya başladı. Symbian^3 platformunun Anna kod adlı ilk büyük güncellemesine sahip olan X7, köşeli hatlara sahip tasarımıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. 119.7 x 62.8 x 11.9 mm boyutlarında ve 146 gram ağırlığında olan telefon, 4-inç boyutunda ve 640 x 360 piksel çözünürlüğünde çoklu dokunmatik AMOLED ekrana sahip.

    OpenGL 2.0 desteği sunan özel grafik işlem birimi sayesinde gelişmiş oyun deneyimi sunduğu beliritlen telefon, Nokia'ya göre video uygulamaları başta olmak üzere çoklu ortam özellikleri açısından da iddialı bir paket sunuyor. Üzerinde yer alan 8 Megapiksel çözünürlüğündeki kamerası ile 720p video kaydedebilen telefon, 350MB yerleşik depolama kapasitesine ek olarak 32GB'a kadar microSDHC bellek kartı kullanımını da mümkün kılıyor.

    Kutu içeriğinden 8GB kapasiteli hafıza kartı ile çıkan telefon, kablosuz iletişim için 802.11n WiFi ve Bluetooth 3.0 teknolojilerini kullanıyor. Anna güncellemesi sayesinde, Symbian^3 platformu üzerinde 50 civarında güncellemeye sahip olan telefon aynı zamanda geliştirilen tarayıcı performansıyla, N8 ve E7 gibi modellerin varsayılan işletim sistemi özellikleriyle kıyaslandığında daha gelişmiş bir web deneyimi sunarken, merak edenler için Anna güncellemesinin N8 ve E7 için de yayınlanacağını not düşelim.

    BL-5K 1300 mAh Li-Ion pil kullanan ve GSM üzerinden 6,5 saat konuşma süresi sunan X7 için cevabı merak edilen asıl soru ise fiyatı. İngiltere, Almanya, İtalya ve Çin pazarlarında ön-siparişe sunulan X7 için şu an telaffuz edilen liste fiyatları 460 Avro civarında. Ufak bir karşılaştırma yapmak gerekise, Nokia X7 ile benzer fiyat seviyesinde 1GHz işlemcili üst seviye Android telefonlar veya 40-50 Avro daha yüksek bir fiyat ile çift çekirdekli telefonlar bulabilmek mümkün. Bakalım agresif bir mücadelenin yaşandığı bu fiyat seviyesinde X7 ile Nokia nasıl bir satış başarısı gösterecek, bunu hep birlikte bekleyip göreceğiz.









  • Hala symbian^3,anna vs.Yahu nokia ne yapıyorsun ? Bilerek kendini mi batırmaya uğraşıyorsun ? şu n8'e android 2.3 işletim sistemi,1ghz işlemci,512 mb ram koysan pazar payın kaça katlanırdı kimbilir ? Bi tane telefon çıkar tam çıkar.
  • renault işi telefon olmuş ilk çıktığında harika görünür 1 sene sonra tenekeden farkı kalmaz
  • Nokia Avrupa sitesinde Türkçe dil desteği olmadığı için Türkiye'ye kesinlikle gelmeyecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReDComrade

    yeminediyorum gerizekalı bu nokia


    yapacak bisey yok 640x360 256 mb ram 680 mhz saat hızı üstelik 720p "25fps" vay be ne telefon nokia neyin peşinde acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ho0k -- 4 Haziran 2011; 12:18:34 >
  • Nokia bu sefer kendini aşmış
  • Halbuki n8'e 1ghz işlemci,512 mb ram koysa bide android 2.3 kullansa nasıl satar.Anlamıyorlar işte
  • tasarim yine felaket kotu olmus
  • quote:

    Orijinalden alıntı: l3ortacine16

    Halbuki n8e 1ghz işlemci,512 mb ram koysa bide android 2.3 kullansa nasıl satar.Anlamıyorlar işte



    Symbian yüzünden her işlemciyi, rami kullanamıyolar(ARM11) ve hayatta android kullanmaz düşmanı olarak görüyor...
  • anlaşıldı artık bunlar Çizme işine geri dönüş yapacaklar!..Sarı çizmeli Memet AĞA...
  • HTC HD 2 leri Win 6.5 den kurtardığı gibi bu nokyaları da Sybian istilasından kurtarmalı artık Dark Force Team...return of the Android !!!
  • Teknoloji geliştikçe Nokia geri gidiyor. Artık hiçbir telefonla rekabet bile edemez. Nokia bundan sonra 3310 la anılsın :)
  • Birde gitti MICROSOFT ile anlaşma yaptı ya!!! Alsana ADROID'i bedavaya sistemine entegre etsene abicim. ama olmaz diğer telefonlardan farkın kalmaz di mi?

    Şimdi farkın var gerçekten senden olabildiğince uzak duruyoruz... Android gibi piyasası ısınmış bir sürü kullanıcısı ve bir sürü uygulaması olan işletim sistemini alma git para vererek piyayası buz gibi, uygulama kıtlığı çeken Windows Phone kullan allahın akıllısı...
  • Işin özü şu; bu cihaz f/p açısından berbat denilebilir. Normalde 600'den fazla etmez ki o fiyata olsa gerçekten iyi denilebilir. Fakat bu fiyat düzeyinde çok daha güçlü donanımsal özelliklere sahip cihazların olduğunu düşününce acaba bu Nokia bu cihazları hangi akılla satıyor diye düşünmeden edemiyor insan. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android kadar kötü bir sistem görmedim. Bada bile daha güzel yaw. en iyisi W7 ve ios
  • Aşırı zekâ ileride gerizekâlılığa yol açıyormuş ya...
    İşte "Yokia Konektın Piipıl" da aynı durumda.
    3310 ya da daha kibarı 1100 gibi telefonlar çıkarmaya devam etsin, başım gözüm üstünde yeri olur. Yoksa yok aga, çocuklara kötü örnek oluyor.
  • gelişmiş oyun deneyimi sunuyor da doğru düzgün oyun mu var ki oynayalım. zaten fiyatı da oha dedirtiyor.
  • Windows Phone 7 yi bu kadar kötüleyenler mango yüklü bir Windows Phone kullandılar mı acaba hayatlarında ? Ben Android den daha çok sevdim Windows Phone 7 yi. Farklı birşeyler yapmış Microsoft bu sefer, gerçekten de güzel yapmış. Görürsünüz ilerleyen yıllarda oldukça yayılacak Windows Phone. Özellikle tablet piyasasında silip süpürecek Microsoft yeni tablet arayüzü ile. Çünkü hiç bir kısıtlama olmayacak, direk Windows' u kullanabiliyoruz.
  • Bekleyelim , görelim ama tutmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

    Işin özü şu; bu cihaz f/p açısından berbat denilebilir. Normalde 600'den fazla etmez ki o fiyata olsa gerçekten iyi denilebilir. Fakat bu fiyat düzeyinde çok daha güçlü donanımsal özelliklere sahip cihazların olduğunu düşününce acaba bu Nokia bu cihazları hangi akılla satıyor diye düşünmeden edemiyor insan. :)

    Aynen öyle hocam.

    N8'i alanlar kamerası için aldı tamam da bunu alan da dört hoparlörü için mi alıyor acaba?
    Cidden kim alıyor, hangi akılla alıyor, anlamıyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.