Bildirim
şarj devresi üstatlarım yardım
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
yok mu yardım edecek bir arkadaş okuyan kaçmış -
Bu işin uzmanı Kenan abi ( Kenakord08 ) görünce mutlaka size yardımcı olacaktır. -
kenankord08 ve şef34 ilginiz için çok teşekkürler kenan bey bu devreler kararlı çalışıyormu acaba ikisinide yapıp dediyecem o yüzden sordum birde arkadaş V4ZeytinBurnu yorumu biraz alaycı gibi geldi
adam aynştayn beyler ilgilenin bununla demekle neyi kast etti acaba neyse terbiyesine sayıyorum sitelerde birçok devre var ama ben denenmiş devre yapmak isterim hüsrana uğramak istemem genede herkese teşekkürler -
kenan bey birde l200 ile olan devre tam şarjda otomatik kesiyor mu acaba -
kenan bey bilgileriniz için teşekkürler -
kenan bey sitelerde gezerken bu devreyi buldum bugün yaptım denedim 12 volt 12 amper kuru aküyü şarj ettim fakat devamlı 13.7 voltta kalıyor şarj kesmeyi trimpotla 13.8 volt a ayarladım akü dolu olduğundan mı şarja geçmiyor acaba galiba bu devre tampon şarjda yapıyor bilgileriniz için şimdiden teşekkürler
-
kenan bey sitelerde okuduğuma göre ayarladım bu tip kuru aküler şarj olarak çıkış voltajını13.8 volt a ayarladım dediğiniz gibi 14.2 volta ayarlayayım kenan bey bir sorum daha var bu şarj cihazı devamlı aküye takılıyken mesela kamera sistemi veya alarm sistemi bağlayabilme imkanım varmı devreler zarar görürmü yada ne gibi bir sakıncası olur sakıncası var ise nasıl bir devre yapabilirim -
bilgileriniz için çok teşekkürler -
başta kenan bey olmak üzere herkese çok teşekkürler -
quote:
Orijinalden alıntı: almuray
kenan bey sitelerde gezerken bu devreyi buldum bugün yaptım denedim 12 volt 12 amper kuru aküyü şarj ettim fakat devamlı 13.7 voltta kalıyor şarj kesmeyi trimpotla 13.8 volt a ayarladım akü dolu olduğundan mı şarja geçmiyor acaba galiba bu devre tampon şarjda yapıyor bilgileriniz için şimdiden teşekkürler
/>
devredeki ıc2 nedir.bu devrenin açıklaması varsa paylaşabilirmisiniz. bende 12v 12ah akülerimi şarj için bir devre arıyorum.aslında ups ile şarj ediyorum ama ups max 13.6v veriyor standby voltu o oldugu için ama ben şarj edip sökücem devreden o yüzden 14.4v ile şarj etmek istiyorum.aksi halde akü az dayanıyor. dolu gelmişti 4.5 saat laptop çalıştırdım şimdiki şarj ile 3.5 saat çalışıyor.
-
kenan bey devreyi yaptım bende ikitane 12 volt 12 amper kuru akü var birinde yaptığım devre normal şarj ediyor ama diğer aküde ise soğutucu olmasına rağmen l200 ve köprü diyot baya ısınıyor anormallik nedir bulamadım bir ihtimal akünün bozuk olduğu kanatindeyim R3 direnci 0,47 ohm olacak demişsiniz 5 wattlık olması daha iyi olmazmı acaba yapacak arkadaşlara buda baskı devre şeması kenan bey devre hakkındaki yorumunuz nedir acaba yorum yaparsanız sevinirim
-
buda malzeme görünümü
-
bilgileriniz için teşekkürler -
kenan bey birde devredeki buzzerin bağlantısı sizce doğrumu buzzerin artısı devrenin eksisine eksisi ise diğer tarafa bağlanmış bana yanlış gibi geldi buzzeri devreye bağladım ama birtürlü çalıştıramadım buzzer akü şarj olunca ötmesi lazım değil mi acaba -
umut aslan kardeşim eleman değerleri aşağıdadır
R1 220R Resistor
R2 15K Resistor
R3 1R 1/2W Resistor kenan beyin önerisi 0,47 ohm/5watt
R4 47K Resistor
R5 220R Resistor
R6 100K Resistor
R7 1K Resistor
R8 470R Resistor
R9 470R Resistor
R10 100K Adjust. Resistor
C1 2200uF 25V Electrolytic Capacitor
IC1 L200 Voltage Regulator w/ Heatsink
IC2 LM741 or TL081 Ampop IC
D1 1N4004 1A 400V diode
D2 1N4148 Diode
D3 LED Green Led
D4 LED Red Led
D5 3 amp lik köprü diod
BZ BUZZER (Optional)
T1 AC-AC Transformer 220 AC to 15V AC 10VA
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X