Şimdi Ara

İddia: AMD Bulldozer, Phenom II X6'dan yavaş olabilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
9.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • İddia: AMD Bulldozer, Phenom II X6'dan yavaş olabilir ?


    AMD bugün yaptığı resmi açıklamayla Bulldozer FX işlemcilerinin yaz dönemine ertelendiğini duyurdu. Computex 2011 Fuarı'nda yapılan özel sunumda 60-90 gün içerisinde pazara sürüleceği belirtilen Bulldozer FX işlemcileri içinHardware.Info sitesi ciddi bir iddia ortaya attı ve mevcut revizyondaki 8 çekirdekli Bulldozer FX işlemcisinin 6 çekirdekli Phenom II X6 1100T'den yavaş (düşük saat hızı nedeniyle) olduğunu öne sürdü.

    Bulldozer FX işlemcileri için şu anki B0 ve B1 revizyonlarında frekans sıkıntısı olduğu ve standart saat hızı olarak 2.5GHz, TurboCore ile de 3.5GHz'in üzerine çıkılamadığı belirtiliyor. B2 revizyonuyla birlikte frekans sorununu çözmesi beklenen AMD, resmi dökümanlarında 8 çekirdekli Bulldozer FX işlemcilerini, Intel'in Sandy Bridge tabanlı Core i7 işlemcileriyle kıyaslıyor ve genel başarımda daha hızlı olduğunu belirtiyor.

    AMD tarafında revizyon kaynaklı ertelemeye ek olarak planlamada sıkıntı yaratan bir diğer önemli detay ise Intel'in yol haritası. Sandy Bridge mimarisini temel alan yüksek performanslı Sandy Bridge-E serisi işlemcilerini Ekim ayı gibi pazara sunmaya hazırlanan Intel, performans değerleri hakkında henüz çok fazla açıklama yapmasa da Sandy Bridge-E jenerasyonunun, Core i7-900 ailesine göre ciddi oranda daha hızlı olacağı belirtiliyor.

    Kaynak: http://nl.hardware.info/nieuws/23360/computex-qamd-bulldozer-trager-dan-phenom-ii-x6q









  • Bi rahat birakmadiniz AMD'yi, her gun yeni bir duyum, yeni bir "haber". Birakin adamlar isini yapsinlar. Yavasti, hizliydi, cikinca zaten hepimiz birlikte gorecegiz ne oldugunu.
  • ee bu işler öyle, çirkeflik bu alanın baş maddesi
  • @Fract4l

    Gerçekten çok haklı,Çıkınca zaten sonuçlar ortada olucak.

    Ama kendim için söylüyorum eğerki bulldozer x6 lardan yavaş olursa.Bulldozeri bu kadar bekledim,gidip sandy bridge almam biraz daha bekler ivy bridgeye geçerim direk...
  • Çıktıktan sonra ezer mi ezilir mi görülür . Şimdi ortaya çıkan söylentiler ne kadar doğru tartışılır . En iyisi çıkmasını bekleyip benchmark testlerine bakmak . . .
  • AMD ertelemeyi resmi ağızdan açıkladı ya, artık AMD'e yüklenebildikleri kadar yüklenirler. Zaten çıkınca ne neymiş öğrenicez. Erteleme olması can sıkıcı ama birde şöyle düşünün 1100T zaten güçlü bir işlemci(extreme koşullar hariç) o gücü yaklaşık 800MHz daha düşük bir saat hızıyla ulaşmaya çalışıyorlar. Kolay değildir elbet ama bu zamana kadar hiç mi farkına varılmadı? Eğer tek sorun 3.5GHz'in geçilememesiyse işte o büyük sorun olur. Çünkü çoğu kişi(bende dahil) iyi oc kapasitesine sahip işlemciler bekliyoruz.Temmuz sonuna kadar çıktı çıktı yoksa SB-E zaten BullDozer'i geçicek. Yani BullDozer'lerin şimdiki değil SB-E ile de performans bazında rekabet edebilmesi lazım. Fiyatları uçmadan tabii... Şimdiki SB işlemcileri geçmesi gerekli ki pazarda fiyat dışında performansından da söz ettirebilsin. SB-E'nin fiyatı da uygun olursa BullDozer'i zor günler bekliyor diyebiliriz heralde. hadi AMD açık verdi vurun abalıya...




  • AMD'nin çıkaracağı işlemcinin intel'i pataklaması intel fanlarının da amd fanlarının da faydasına, kimse AMD'nin bulldozer mimarili işlemcilerinin kötü performansına sevinmemeli. Kötü performanslı Bulldozerler demek, Sandy Bridge-E LGA2011 işlemcilerinin çok az performans artışıyla gelmesi, Ivy Bridge'lerin de kezâ bir önceki platforma göre fazla bir şey katamaması demektir. Sandy Bridge-E işlemcileri de 1 çeyrek öteye ertelendi Intel tarafından nedeni Amd Bulldozerlerin neler yapabileceğini tespit etmek. Intel, Bulldozerlerin gücüne göre bir "Sandy Bridge-E" ve "Ivy Bridge" platformu hazırlayacak... Sonuçta her şey son kullanıcının yararına. Umarım Bulldozer platformu 5 yılın patlamasını yapar.
  • peki eski fx'lerden de yavaş olabilir mi?
    Spekülasyonların sonu yok ....
  • intel geciktiriyor intel şöyle yaptı böyle yaptı gecikti yok alan olmaz bu kadar kişi alır neyin derdindesiniz anlamadım ki ?

    bi deli kuyuya taş atıyor arkasından 10 akıllıda(!) atlıyor bu ön yargıcılık yokmu deli ediyor insanı.Sonuçta herşey son kullanıcı için iyi AMD inteli geçse size yararı mı varki bence yok parada dağıtmıyor beleşe işlemcide vermiyor gereksiz tartışmalar yerine bekleyip sonuçları görmek lazım diyorum son sözüm olarak ;)
  • @renklem dediğine katılıyorum. intel, AMD'nin ne yapabileceğini görmek için erteledi kendi projelerini. intel fanatiklerinin bir kısmı BullDozer'in zayıf olmasını ve intel karşısında ezilmesini istiyor bu belli...Ancak burada büyük bir rpoblem çıkıyor. eğer AMD BullDozer'ler bekleneni veremezse intel de işi sallayıp daha zayıf işlemciler çıakrtıcak ve BullDozer'den birazcık daha iyi olsa yeterlidir deyip yine o ünlü kazık fiyatlandırmasını geçiricek. Umarım ki BullDozer beklenenden fazla performans verir de intel'e dişli bir rakip olabilir. Ama AMD'nin kaç yıllık gelirini intel 1çeyrekte kazanıyor. 1projeye verebildiği para AMD'nin verebileceğinin kat kat fazlası. Gelirler açısından baktığımızda birisi canavar diyeri kedi gibi bişey oluyor. BullDozer'lerin zayıf çıkması demek kazık intel işlemci demek ve kullanıcıya düşük performanslı yüksek fiyatlı işlemci demek..
  • ellerinde kalan eski işlemcileri satabilmek için böyle bir iddia ortaya atmış olmasınlar sakın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: renklem

    AMD'nin çıkaracağı işlemcinin intel'i pataklaması intel fanlarının da amd fanlarının da faydasına, kimse AMD'nin bulldozer mimarili işlemcilerinin kötü performansına sevinmemeli. Kötü performanslı Bulldozerler demek, Sandy Bridge-E LGA2011 işlemcilerinin çok az performans artışıyla gelmesi, Ivy Bridge'lerin de kezâ bir önceki platforma göre fazla bir şey katamaması demektir. Sandy Bridge-E işlemcileri de 1 çeyrek öteye ertelendi Intel tarafından nedeni Amd Bulldozerlerin neler yapabileceğini tespit etmek. Intel, Bulldozerlerin gücüne göre bir "Sandy Bridge-E" ve "Ivy Bridge" platformu hazırlayacak... Sonuçta her şey son kullanıcının yararına. Umarım Bulldozer platformu 5 yılın patlamasını yapar.


    kesinlikle haklısın sandy E nin ertlenmesinin altında buldozerin performansı yatıyor bence de. buldozer iyi bir çıkış yapmalı değilse bu habere gülerek bakan intel fanları o işlemcilere fena para bayılacak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: keskinbalta

    ellerinde kalan eski işlemcileri satabilmek için böyle bir iddia ortaya atmış olmasınlar sakın


    ewt bu ihtimal kuvvetli gibi.yoksa hiç zannetmiyorum phenom x6 dan zayıf olacağını.imkansız.
  • Zannetmiyorum böyle bir olasılığın olacağını.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fract4l

    Bi rahat birakmadiniz AMD'yi, her gun yeni bir duyum, yeni bir "haber". Birakin adamlar isini yapsinlar. Yavasti, hizliydi, cikinca zaten hepimiz birlikte gorecegiz ne oldugunu.


    tabi ya.. hata bizde.. nasıl da düşünemedik burda konu açmasak amd şimdi ye BULLDOZER II 'yi çoktan çıkarmış olurdu..
  • Arkadaşlar AMD resmen INTEL ile yarışabilmek için ciddi kasıntıya giriyor. Gerçi habere göre kendisiyle yarışıyor(PII X6 1100T den yavaşmış ya)

    Bu noktada AMD INTEL ile değil bazı testlerde kendisinden geri kalmamaya çalışıyor olabilir. Bu noktada ister INTEL ile yarışmak için olsun ister PII işlemcilerini her kulvarda domine etmek için olsun bir şekilde kendini AMD kasıyor beyler bu gayet açık ve net belli.

    İşlemcileri geri çekmesi imkansız. Bir 1 sene daha zaman istemeside imkansız. BU işlemciler istenilen stabilitede piyasaya sürülmeyecek belli!

    İlk 6 ay AMD almayı kesinlikle önermiyorum... Stabilite sorunu yaşamamız çok olası... Bu işlemciler ile OC'yi zaten unutun beyler.

    Kesinlikle AMD tarafını en az 6 ay izlemeyi öneriyorum... İşlemcilerin testleri, ısıları, stabiliteleri zaten test merkezlerinde ortaya çıkacaklar...

    bakalım stok fanlarla ısı değeri nedir... İşlemciler ısıya ne kadar dayanıyor. Stabilite nedir...




  • Firaristt arkadaşıma katılıyorum yüksek oc potansiyellei buldozer işlemciler bekliyorum..
  • İddiaların kaynağı anakart üreticilerinden gelen duyumlar, AMD tarafında böyle bir açıklama yok, Eylül gibi çıkması bekleniyor. Bu arada kimsenin de çamur at , çirkefleş gibi bir durumu yok, boy boy görseller hazırlayıp 7 haziranda snulacak diyen AMD, işlemciler ertelendi diyen de AMD, herhalde kullanıcılarımız 3 ay daha bekletip meraklandıralım diye beklemiyorlar.
  • Menow@

    İlk 6 ay AMD almayı kesinlikle önermiyorum... Stabilite sorunu yaşamamız çok olası... Bu işlemciler ile OC'yi zaten unutun beyler.

    Stabilite nedir bana açıklarmısın ?
  • Hiç sanmıyorum!
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.