Şimdi Ara

5 Serisi Servis hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2009 model 5.20d araçta idrive ekranında statutory vehicle inspection ve statutory exhaust inspection uyarıları var ve servis lambası yanıyor. bu uyarılar tam olarak nedir bakım mı gerektiriyor yoksa kontrol mü ayrıca aracı servis e getirdiğimde ücret ve zaman olarak ne kadar tutar ?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mortal_Abas

    2009 model 5.20d araçta idrive ekranında statutory vehicle inspection ve statutory exhaust inspection uyarıları var ve servis lambası yanıyor. bu uyarılar tam olarak nedir bakım mı gerektiriyor yoksa kontrol mü ayrıca aracı servis e getirdiğimde ücret ve zaman olarak ne kadar tutar ?


    Kelime anlamlarına bakarak, kanuni araç ve egzoz incelemesi anlamlarına geliyor. Kanuni egzoz muayenesi gibi düşünebilirsiniz. Muhtemelen yıla yada km'ye göre kurulmuşlar. Aracınız Borusan çıkışlı mı ? Araç sahibi olan arkadaşlar daha doğru cevap verebilirler ancak belki bundan dolayı olabilir. Bir arızadan dolayı da değil sadece kontrol amaçlı gibi anladığım kadarıyla bu uyarılar.
  • egzos emisyon testi oluyor heralde aracı alalı tam 2 sene oluyor .kilometreye göre değilde zamana göre doldu. peki kendim elimle bu uyarıyı kapatamıyormuyum acaba.aracı bursa bmw teknik oto dan aldık
  • önemli bir şey değil.. iDrive'ın "Inspection" uyarıları arabanın ağır - büyük bakımının geldiğinin habercisidir.. periyodik bakım gibi sadece yağ, yağ filtresi, hava filtresi falan değişmez ayrıca genel kontrol yapılarak daha ciddi değişiklikler yapılan -misal triger değişimi gibi- bir bakımdır..

    Inspection mesaj uyarıları sadece ağır bakım zamanlarında çıkar ve serviste gerekli işlemler yaptıktan sonra resetlenir.. korkulacak bir şey yok yani aracınızın ağır bakımı gelmiş
  • aracı bu sabah servis e verdim ve 5 gibi aldım. görevli bana önemli bir işlem değil egzoz kontrol edilecek falan dedi. neyse toplam ödediğim ücret 880 liraya yakın. vehicle check , yağ servisi ve yukarıda dediğim 2 işlem yapıldı o kadar.
  • vehicle check genel yıllık veya kilometre bakımı mı? eğer değilse 880 biraz fazla geldi bana...
  • 880TL az bir rakam degil.. heleki sizin aracinizin modeli icin hic az degil.. agir bakim degil belki ama saglam bir check in'den gectigi belli..
  • 2011 model Z4 um var. 10 bin km bakimina girmistim gecen ay keyfiyen.

    1 adet Hava filtresi degisti, 10.02
    3 adet Motor yagi degisti, 30.06
    2 adet Mikrofiltre degisti, 20.04
    2 adet Servis standart kapsami yapildi, 20.04
    2 adet Fonksiyon kontrolu yapildi, 0.00
    Ozon Dezenfektasyonu 95.75

    Toplam iscilik 175.91

    Hava filtresi 70.25
    Yag filtresi 17.55
    Mikrofiltre 119.57

    Nakli Yekün 383.28

    Motor yagi 7 adet 241.29
    Cam Tem Kış 1 adet 16.48
    Malzeme 10 adet 11.10

    Toplamda bende 769 TL odedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clubber -- 1 Haziran 2011; 12:56:45 >
  • faturayı söylüyorum

    karter tapası 9,04
    cam tem. kışlık 16,13
    cast prof 5w30 262,80
    yağ filtresi 34,64
    hava filtresi 84.65
    mikro filtre 126.65
    malzeme 23

    toplam parça 556,91

    servisin standart kapsamı 18,58
    motor yağı servisi 27,56
    emme sesi susturucu servisi 18,58
    mikro filtre servisi 18,58
    araç kontrol servisi 65,02
    diyagnoz sisteminde arıza hafızasının sorgulanması 37,15

    toplam işçilik 185,77

    genel toplam 876,36
  • kdv 133,68
  • dün ön frenler için giittim. aracı sürerken direksiyonda 110u geçtikten sonra titreme vardı michelin bayiisinde balans yaptırdım fakat frene basıncada titreme old. için lastikçi fren disklerinde sorun var dedi tuttum servisin yolunu. diskler en son şubatta değişmiş ve 28 bin kilometre yol yapmış araç balataları değiştiler fakat sorun hala devam ediyor jantların yamuk olmasına bağlıyorlar sorunu araçca Run Flat lastik old. için kolay yamuluyormuş jantlar sen ne düşünüyorsun TechZone ne yapmamı tavsiye edersin.

    bu arada saddece ön fren balata değişimi işçiliği 520 lira tuttu fiyat nasıl ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mortal_Abas

    dün ön frenler için giittim. aracı sürerken direksiyonda 110u geçtikten sonra titreme vardı michelin bayiisinde balans yaptırdım fakat frene basıncada titreme old. için lastikçi fren disklerinde sorun var dedi tuttum servisin yolunu. diskler en son şubatta değişmiş ve 28 bin kilometre yol yapmış araç balataları değiştiler fakat sorun hala devam ediyor jantların yamuk olmasına bağlıyorlar sorunu araçca Run Flat lastik old. için kolay yamuluyormuş jantlar sen ne düşünüyorsun TechZone ne yapmamı tavsiye edersin.

    bu arada saddece ön fren balata değişimi işçiliği 520 lira tuttu fiyat nasıl ?


    Tavsiyem, ellerindeki başka takım jantla değiştirtip beraber test sürüşüne çıkın emin olmak için.
  • fren diski değişti mi? o kısmı anlayamadım..

    eğer değiştiyse sorun jant kaynaklı olabilir..

    yok değişmediyse mutlaka değiştirin.. birde özellikle freni çok kullandığınız zamanlarda su birikintilerinden kaçının.. yüksek sıcaklığa ulaşan fren diskleri birden bire düşük sıcaklıktaki su ile karşılaştığında az ihtimal de olsa eğilme, deformasyon gibi etkilere maruz kalabiliyor.. eğer fren diskleri ve balataların değişimi sonucu sorun devam ediyorsa, arkadaşın dediği gibi farklı jantlar ile deneme yapmanız gerekiyor..
  • diskler en son şubat ayında değişmiş ve değişeli 28 bin kilometre olmuş diskleri kontrol ettiler fakat değişmesine gerek olmadığını söylediler
  • dün akşama doğru michelin bayiisine uğradım tekerlekleri üzerinden çıkarmadan finish balans diyorlarmış ondan yaptı usta düzeldi sorun. bu finish balans ı hiç duymuştun mu techzone ?
  • ewt duydum.. son balans diye geçer.. dediğiniz gibi tekerler çıkartılmadan yapilan balans ayarıdır... duruma göre statik ya da dinamik balans işe yaramazsa son çare olarak yapılır ve sonuç alınır.. amaç bilye, kampana veya disklerle birlikte dönerken ayar yapilmasıdır..

    gecmis olsun.. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.