Şimdi Ara

AMD'nin Bulldozer FX işlemcileri için lansman Temmuz sonuna ertelendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
5.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • AMD'nin uzun süredir merakla beklenen Bulldozer kod adlı yeni nesil işlemcilerinin ertelendiği belirtiliyor. Anandtech tarafından yayınlanan bir habere göre, Bulldozer mimarisini temel alan FX işlemci ailesi, mevcut revizyonlardaki performans sorunları nedeniyle Temmuz sonuna ertelendi. GlobalFoundries'in Almanya'daki tesislerinde 32nm fabrikasyon süreciyle üretilen Bulldozer işlemcileri için B0 ve B1 revizyonlarında beklenen performans elde edilemediğinden, gerekli optimizasyolar için lansmanın B2 revizyon ile yapılacağı ifade ediliyor. Bilindiği üzere revizyon güncellemeleri mikroişlemci tasarımı düzeyinde radikal güncellemeler yerine daha çok saat hızı ve güç tüketimine yönelik bazı değişiklikler getiriyorlar.


    Henüz net bir bilgi olmasa da var B1 revizyon ile hedeflenen saat hızlarına ulaşılamadığı veya hedeflenen saat hızlarının rekabette beklenen performans değerlerini sağlayamadığı ihtimalleri ön plana çıkıyor. Soket AM3+ formunda hazırlanan ve ilk etapta iki adet 8 çekirdekli, bir adet altı çekirdekli ve bir adet te dört çekirdekli olmak üzere dört model ile pazara gireceği bilinen işlemciler için AMD'nin E3 Fuarı'ndaki tanıtımı öteleyip ötelemediği ise henüz bilinmiyor ancak bu tanıtım yapılsa bile mevcut haberler dikkate alındığında daha çok soft-launch bir etkinlik olacak yani işlemcilerin çıkışı muhtemelen Temmuz-Ağustos dönemini bulacak gibi görünüyor. Tabi ertelemelerin AMD adına nasıl bir maliyet getireceğini ise zaman gösterecek. Eylül ayına kadar olan yaz döneminde, "tatil" nedeniyle satışlar genellikle düşük seyrederken, Ekim ayında da Intel'in Sandy Bridge-E serisi yüksek performans sınıfı yeni işlemcileri pazara giriş yapacak.











  • Sandybridge E Bulldozerin sonunu getirecek gibi ...
  • töbe töbe nıye ertelenık gene amd iş değil, verecek naz yapıyor
  • AMD piyasayı zorla ve ısrarla INTEL'e altın tepsi için de sunuyor.AMD lansman yapana kadar Intel 2 tur işlemci çıkarıyor ve dolayısiyle pazarı alıp götürüyor.AMD cidden ertelediysen ben sana ne diyeyim?
  • piyasayi yokluyor olabilirler :D intelin gerildigini hissedebiliyorum:P

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamda zaten bunlar ilk lansmanin arkasindan cikacakti.. ilk lansmanda FX serisi disindaki islemciler cikacakti.. FX serisi daha sonra gelecekti.. Cok inanilmaz bir fark yok..
  • performans sınıfı sandylere yaklaştırmaya calısıyolar sanırım
    gonul ısterkı soyle guzel bı AMD pc toplayıp bırarda oyle kullansak
    10 sene ıntel yeter :)
  • Ya 5 senedir uğraşıyormuşsunuz. Bir saat hızlarını niye yoklamıyorsunuz? Sonunda mı bunları düşünüyorsunuz? Forumda sistem toplayacak herkes bulldozerleri beklerken bunlar temmuz sonuna erteliyor ve insanlarla oyun oynuyor. Forever intel
  • Bu ne ki? 5 yıldır erteliyor AMD şu bulldozer işlemcilerini. Gerçekliği tartışılan benchler doğru galiba :/ AMD yapma bunu yapma bunu
  • AMD'nin ilginç fantezileri var: Çıkış tarihini erteliyorki biz daha çok heyecanlanalım. Adrenalin bastı! :D
  • Haberi vermiştim demekki doğruymuş ve amd'den artık soğudum. insanlarla dalga geçiyorlar, haziranda çıkmazsa phenom2 x4 - X6 black. veya İ5 2500K alırım yapıcak birşey yok yada İ7'li laptop alıp yoluma bakarım.
    Cebit 2011 / mart dediler, hazirana attılar. haziran oldu 3 ay öteliyorlar ya insanlarla dalga geçiyorlar, yada amd bu işi gerçekten bilmiyor.
    Phenom mimarisindede aynısını yaptılar zaten, yok arkadaş amd adam olmaz.
  • Benim devreler bir yere kadar dayanıyor sonrasında çok ısınırsa hiç bekleyemem zaten 2.5yıl beklemişim 1.5ay içinde BullDozer çıktı çıktı yoksa ben Sandy'e geçerim arkadaş...
  • Bu tarz can sıkıcı gelişmeler firmanın itibarını zadeliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi servetportakal -- 30 Mayıs 2011; 12:46:44 >
  • bırak ya AMD denin yapacağı işee...
  • Zorla İntel aldırıyorlar adama.
  • phenom 1 ler gibi sakat doğacağına geç çıkması daha mantıklı.. phenomun ilk çıktığı zaman ki bıraktığı imajı phenom 2 ile çok zor silebildiler amd ye hak veriyorum bu yüzden.. ilk revizyonları almayız diyenler vardı sonuçta zaten almayacaktınız biraz daha beklemekle ölmezsiniz :)
  • BEYLER HABERLER BALON OLABİLİR!

    Bende beklemedeyim babalar gününe kadar çıkmazsa yapacak birşey yok, peki ama bu haberleri çözemedim benim yayınladığım haberde sistem üreticileri ; Acer / Hp gibi markalı üreticilere üretim yapılacak sonra parakende olarak satılacak deniliyor, diğer haberlerde ise dikkatli okuyup düşünürseniz tasarım ve optimizasyon sorunları olduğu için gecikme yapılacak deniliyor, haber balon olabilir artık karar versinler üretim hacmimi yetersiz? yoksa beklenilen performans henüz alınamıyormu? bana garip geldi kafam allak bullak ve gerçekten çok sinirliyim.
  • 15/20 gün ya dünya sonudeyil ya 15/20 gec veya erken doğum olabiliyor

    nedir bu yaygara
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KANUNI61

    15/20 gün ya dünya sonudeyil ya 15/20 gec veya erken doğum olabiliyornedir bu yaygara


    15/20 gün değil 3 aydan bahsediliyor diğer haberlerde. ve türkiyeye çıkar çıkmaz gelmiyecek bilmem farkındamısınız? ve optimizasyon için beklemenin haricinde üretim yetersizliğide var optimizasyon için bekliyeceğiz sonra lansman yapılacak sonra hazır sistem üreticileri : Acer/Hp gibi markalara üretim yapılacak 3 ay gibi süre zarfında parakende satışları başlayacak. Sözde cebit 2011'de tanıtılacaktı, mart dediler bekledik hazirana attılar bekledik, 3 ay erteleme dediler ve yetmezmiş gibi optimizasyon içinde bekliyeceğiz lansman ertelenecek, türkiyeye gelmesi için bekliyeceğiz. Ohoooo intel kaptırdı gidiyor, amd nalları toplar artık bu haberler doğruysa.




  • Arkadaşlari daha AMD tarafından doğrulanmış birşey yok. Haberler balon olabilir. AMD'den en kısa zamanda bir açıklama bekliyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.