Amerika satış fiyatını euroya çevirin derken, kur hesabından dolar --> euro degisimi yapın demek istememişler tabi. O durumda yine aynı fiyata gelir, 2000 dolarlık Macbook Pro lar 2000 euro + kdv olarak gelcek denmek istenmiş. Siz buna bir 100 euro daha eklemeyi göze alarak hesaplayın. Aynı şekilde 2500 dolarlık Mbp de 2500 veya 2600 euro + kdv olacaktir.
Ve hayır ses sorunu henüz çözülmedi. Donanımsal olan bu sorun çözülse bile, zaten türkiyeye gelmek üzere olan ilk partideki ürünler, bu çözümden nasibini malesef almamış olan ürünler olcaktır.
Ha bir de, yazılım konusunda akıllara takılan bir takım sorular olabilir.
Apple, yeni intel makinelerinde, rosetta adlı sistemi kullanarak daha önce ppc işlemcili makineler için yazılmış yazılımların tamamını çalıştırabilmektedir. Bir çok yazılım ın da şimdiden "universal" sürümleri yani hem intel hem ppc işlemcili apple lar için olan sürümleri piyasa çıkmıştır. Uzun bir süre daha da bütün programlar universal olarak çıkmaya devam etcek. Yani eski islemcili sistemlerde, yeni cıkan programları bir süre daha kullanabilcekler.
Rosetta; grafik veya 3d çalışmalarla (vs) profesyonel anlamda ilgilenmeyen herkesin işini yeterli derecede görebilcek güçtedir. Eğer bu makineleri profesyonel anlamda kullanmayı düşünmüyosanız (ki eğer düşünüyosanız zaten bunları çoktan araştırıp kararınızı vermiş olmalısınız) yazılım konusunda sıkıntı çekme ihtimalini problemler arasından eleyebilirsiniz.
Mackbook Pro dan bahsediyorsanız beklemenizi öneririm çünkü alan herkes söyleniyor şu anda. Cızırtı sorununa henüz bir çözüm getirebilmiş değil Apple.
Evet fark çoğu zaman 500 doları da geçiyor.
Amerikada vergi her eyalette farklıdır. Bazı eyaletlerde vergisiz alabilme şansınız varken, bazı eyaletlerde yüzde 10lara 15lere kadar çıkabilir.
Eğer Amerikadan faturalı alırsanız ve Türkiyeye getirtirseniz, Bilkom 1 yıl süreyle garanti hizmeti vermek zorunda. Taşınabilir bütün Apple ürünlerinin garantisi uluslararası 1 yıldır. Ama garanti her şey demek değil, özellikle şu anki Mbp problemlerine yapabilcekleri hiç bir şey yok.
Ayrıca yurtdışından satın almak bir çok yönden de risklidir.
Geçen gün caddedeki apple mağazasındaydım ve macbookproların fiyatlarını sordum.
Amerika fiyatını euroya çevirin ve kdv ekleyin dediler. Bu durumda sanıyorum ortalama bir sonuç çıkacaktır. Bir de şöyle bir durum var alacak arkadaşlar bunu gözardı etmesin, yeni applelar intel olduğu için bugüne kadar çıkmış olan apple programlarında uyum sorunu yaşayabilecekler. Diğer yandan budan sonra çıkacak olan tüm programlar da intelli applelara göre çıkacakğı için bundan sonra çıkacak olan programlarda da g4 ve g5 işlemcili applelar sorun yaşayabilirler. Kararınızı buna göre vermeyi unutmayın.
sorun sorun sorun ee okdr para vercek mıllet sonra sorunmu yasnacak adamlar xp nın calısmasını sagladılar bıde bunu saglasınlar ya ayıptr yanı
Mesela, yurt dışından aldığın laptop sorunluysa eğer, burda onu tamir ettirebilirsin ama değiştiremessin. Burdan aldığın laptop sorunluysa 1e1 değişim yapmak zorundalar. 1 yıllık garantisi var demek, sana laptopu Türkiyeden almışsın muamelesi yapcaklar demek değildir.
Ayrıca ne şekilde almayı düşündüğünü bilmiyorum. Eğer tanıdık varsa Amerikaya gidip gelen, o zaman yine bir takım riskleri elemiş olursun, ama ordan buraya kargo vs gibi yollarla getirtmeyi düşünüyosan, rulet oynamayı seviyosun demektir.
Rulet; kaybetme riski en yüksek olan kumar oyunlarından biridir.
Arkadaşım bizde dil sorunu yok bu bir Almanyadan göndericeksen Apple ları burdakine yakın fiyatlara gönderirsin ayrıca ödemeler peşin olduk tan sonra ebay yada bu tip yerlerden de alınabilir...
ya bıde nebılm ben pc alırken yada baska bsy bırının yolamasına fln ıcım rahat etmıo kendım gorcem dokncam o sekılde alırm o kdr para verıorz bıde sorun olmasın yanı ınternet fln guvenmıorm o yzden fıyat yuksek olsada burdan almayı tercıh ederm ben
Geçen gün caddedeki apple mağazasındaydım ve macbookproların fiyatlarını sordum.
Amerika fiyatını euroya çevirin ve kdv ekleyin dediler. Bu durumda sanıyorum ortalama bir sonuç çıkacaktır. Bir de şöyle bir durum var alacak arkadaşlar bunu gözardı etmesin, yeni applelar intel olduğu için bugüne kadar çıkmış olan apple programlarında uyum sorunu yaşayabilecekler. Diğer yandan budan sonra çıkacak olan tüm programlar da intelli applelara göre çıkacakğı için bundan sonra çıkacak olan programlarda da g4 ve g5 işlemcili applelar sorun yaşayabilirler. Kararınızı buna göre vermeyi unutmayın.
bgn kadıkoy apple sordm macbookpro ları turkıye ye gelmedı dedı ya
Geçen sene Intel’le anlaşarak yeni bilgisayarlarını Intel tabanlı donanımlarla destekleyen Apple, Windows kullanıcılarını kendine çekmek için önemli bir adım attı. Apple tarafından deneme sürümü yayınlanan “Boot Camp” isimli bir program, Macintosh kullanıcılarına bilgisayarlarında Windows XP işletim sistemini çalıştırmaya olanak veriyor.
ABD’nin önde gelen bilgisayar üreticisi ve eğlence elektroniği devi Apple, yazılım devi Microsoft ile arasındaki uzun soluklu rekabette önemli bir adım attı. Şirket, “Boot Camp” adlı bir yazılım yayınlayarak Intel tabanlı Mac kullanıcılarına artık Windows işletim sistemini çalıştırabilmelerini sağlıyor. Apple, bu adımın nedeni olarak, Intel tabanlı Mac kullanıcılarından gelen konuyla ilgili yoğun talebi gösteriyor.
Henüz beta aşamasında olan Boot Camp isimli yazılım, bilgisayarın sabit diskinde ikinci bir bölüm açarak Windows’un kurulmasını sağlıyor. Böylece kullanıcılar, bilgisayarları açıldığında Mac OS veya Windows’u seçerek istedikleri işletim sistemini kolay bir şekilde çalıştırabiliyorlar. Kullanıcılar, Mac OS ile Windows arasında bir seçim yaparak birincil işletim sistemini de seçebiliyorlar. İki işletim sistemi aynı anda çalıştırılamıyor.
Apple, geçen yılın Haziran ayında radikal bir hareketle IBM’in PowerPC tabanlı işlemcilerini bırakarak Intel tabanlı işlemcilere geçeceğini açıklamıştı. Büyük yankı uyandıran bu açıklamanın ardından şirket, ilk Intel tabanlı Mac bilgisayarlarını Ocak 2006’da piyasaya sürdü.
Bir Mac üzerinde Windows çalıştırmak için ise minimum gereksinimler şöyle: Mac OS X Tiger sürüm 10.4.6 yüklü Intel tabanlı bir Mac, sabit disk üzerinde 10 GB’lık boş alan, boş bir CD veya DVD; tek disklik, Hizmet Paketi 2 (Service Pack 2) uyumlu bir Windows XP Home veya Windows XP Professional.
Ücretsiz olarak Apple’ın sitesinden indirilebilen Boot Camp yazılımı, bir sonraki büyük Mac OS X sürümü olan “Leopard”da da yer alacak.