Şimdi Ara

iBook/PowerBook/MacBook Pro Hakkında Her Şey (127. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.666
Cevap
11
Favori
221.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orjinalden alıntı: nurduu

arkadaslar 43 sayfanında hemen hemen hepsini okudum ama anlamadıgım bazı seyler var
    1) apple'ın sıtesınde yazan "wındows bıle aynı donanımdakı farklı bır makınaya gore 3 kat daha hızlı calısmakta"!! Bu gune kadar Sony Hp veya Asus boyle bır donanımı bır araya getırecek kadar tecrubeye sahıp degıl mı?? Sonucta mac os dan degıl wındowstan bahsedıyorlar
    2) macbook almak ıstıyorum hala daha macstoredan mı yoksa vs.. yerlerdenmı alınacagına karar veremedım ?
    3) 4 cekırdek teknolojısıne gectık "macbook"lar 2000 ytl + kdv... 5 ay sonra 4 cekırdek yayılmaya baslandıgında ben bugun aldıgım macbook'u denızemı atayım..Sadece macbook ıcın degıl dığer laptoblar ıcınde gecerlı aynı sorun..?
    Sonuc olarak 2500 TL ye alacagım bir laptob'dan tek farkı mac os mudur,,onun ıcınmı bu kadar para verıyorum,arastırdıgımda aynı ozellıklerdekı herhangı bir laptob cok daha ucuza gelmekte..Sorun tekrar basa donuyor. Hp veya herhangı bı marka, apple'ın teknolojısınden ne kadar farklı olabılır?Isıgı yanıp sonen bır elma veya mac os'un getırdıklerınden daha farklı ne var?
    Teknık ozellıklerını okudugunuzda, aynı detayları standart bir laptobda gorup aradakı fıyat farkını algıladıgınızda bu sekılde sorular gelıyor ınsanın aklına..
    Yardımcı olursanız sevinirim

İki cevap yazıcam:

1. Kağıt üzerindeki teknik bilgileri okumak yerine, bir kere kullan anlarsın. Beğenmezsen almazsın...

2. Almaya karar verirsen kesinlile Türkiye'den alma. Buradaki fiyatlar normalinden 2 kat pahalıdır. ABD'den getirenler var buradakinin yarı fiyatına. Faturası olursa 1 sene boyunca Türkiye'de de garantisi geçiyor...
    "Unutma... Gökyüzü heryerde Mavi...."
    (Almõra)

• Şöyle bi soru sorayım...Mac almak istiyorum...Lakin eski kasa mı alsam alüminyum mu alsam karar veremedim...Aralarındaki onu alma bunu al dedirtecek bi fark var mıdır??Eski kasanın beyaz oluşu aklımı çeliyor...Görüşleriniz nedir??
    1 TB Seagate External HDD *** 1 TB WD External HDD *** Hitachi 160GB External HDD
    ***Samsung NV7 Digital Camera***
    (Almõra)
  • quote:

Orjinalden alıntı: rapBiTT

Şöyle bi soru sorayım...Mac almak istiyorum...Lakin eski kasa mı alsam alüminyum mu alsam karar veremedim...Aralarındaki onu alma bunu al dedirtecek bi fark var mıdır??Eski kasanın beyaz oluşu aklımı çeliyor...Görüşleriniz nedir??

yenisi tabikide
    Gecen gunlerde yanlislikla kilitli olan bir dosya sildim. Su anda Cop Kutusunda duruyor ve hic bir sekilde silemiyorum. Kilidini ancak Cop Kutusundan cikarinca kadirabiliyorum ama bilirsiniz ki Cop Kutusundan disariya herhangi bir bir sey "cut" edilemiyor. Yani su anda cop kutumda oylece duran bir dosya var, fazlaca sinir bozucu bir durum. Yardim edebilecek, fikir verecebilecekler var ise cok sevinirim. Simdiden tesekkurler.

Orjinalden alıntı: ikesel

Arkadaslar bir sorum olacak...
    Gecen gunlerde yanlislikla kilitli olan bir dosya sildim. Su anda Cop Kutusunda duruyor ve hic bir sekilde silemiyorum. Kilidini ancak Cop Kutusundan cikarinca kadirabiliyorum ama bilirsiniz ki Cop Kutusundan disariya herhangi bir bir sey "cut" edilemiyor. Yani su anda cop kutumda oylece duran bir dosya var, fazlaca sinir bozucu bir durum. Yardim edebilecek, fikir verecebilecekler var ise cok sevinirim. Simdiden tesekkurler.

nasıl ya cut etmene gerek yok sürükle bırak.

anlaşılan olmuyor bir sürü term komutu of hiçbirini bilmiorm valla

ha bide dosyanın get info suna girip sharing & permissions bölümünde alttaki kilide basıp kaldırdıktan sonra bütün izinleri read & write yap bakalım. bide öyle dene.

• iMac 20" 2.4GHz/1GB/250GB/SD
    2.4GHz Intel Core 2 Duo..1066MHz önveri yolu..6MB L2 paylaşımlı ön
    bellek..1x1GB (maks. 4GB)..250GB 7200rpm Seri ATA..8x çift-katman
    SuperDrive..ATI Radeon HD 2400 XT 128MB bellek

bu ozellıklerde olan ımac hakkında ne dusunuyosunuz alsam pısman kalırmıyım.

Orjinalden alıntı: ahmetcantasci

quote:

ha bide dosyanın get info suna girip sharing & permissions bölümünde alttaki kilide basıp kaldırdıktan sonra bütün izinleri read & write yap bakalım. bide öyle dene.

Dosya Cop Kutusunun icinde oldgu surece kilidi kaldiramiyorum sorun da bu zaten. O kilidi kaldirmadikca nasil silerim o dosyayi hicbir fikrim yok. Dosya sadece Read dosyasi dolayisiyla... Kilitli dosyalari silmenin bir komutunu gosteriyor ama nedense uygulasam da sonuc alamiyorum... Cikamadim isin icinden... :/

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ahmetcantasci

quote:

Dosya Cop Kutusunun icinde oldgu surece kilidi kaldiramiyorum sorun da bu zaten. O kilidi kaldirmadikca nasil silerim o dosyayi hicbir fikrim yok. Dosya sadece Read dosyasi dolayisiyla... Kilitli dosyalari silmenin bir komutunu gosteriyor ama nedense uygulasam da sonuc alamiyorum... Cikamadim isin icinden... :/

Klavyeden ”Alt” tuşuna basılı tutarak ”Empty” komutu vermeyi denedin mi?..
    (Almõra)

• quote:

Orjinalden alıntı: dozdoz

iMac 20" 2.4GHz/1GB/250GB/SD
    2.4GHz Intel Core 2 Duo..1066MHz önveri yolu..6MB L2 paylaşımlı ön
    bellek..1x1GB (maks. 4GB)..250GB 7200rpm Seri ATA..8x çift-katman
    SuperDrive..ATI Radeon HD 2400 XT 128MB bellek

bu ozellıklerde olan ımac hakkında ne dusunuyosunuz alsam pısman kalırmıyım.

Ne amaçlı kullanacağını bilmiyorum ama ufak bir bilgi vereyim. Daha sonra kendin karar verirsin...

Önümüzdeki hafta yani Ocak'ta başlayacak olan MacWorld'de yeni modeller duyurulacak. Bu modellerin içinde hemen hemen duyurulması kesin olan yeni iMac de var. Artık bilindiği gibi Apple bilgisayarlarında ekran kartı olarak NVIDIA kullanıyor. Tabi özellikle yeni ekran kartlarını tıpkı yeni Macbook ve Macbook Pro modellerinde olduğu gibi sadece Mac'e özel geliştiriyor. Bunun gelecekte bize getireceği artı değerlerden biri yine 2009'da çıkacak yeni Apple işletim sistemi Snow Leopard ile birlikte standart olarak gelecek olan OpenCL teknolojisi. Bu bildiğiniz NVIDIA'nın daha önce de duyurduğu CUDA teknolojisi gibidir ancak OpenCL teknolojisinin patenti şu an Apple'a ait ve NVIDIA ile ortak olarak geliştirdikleri bir teknoloji.

Kısaca ve basitçe anlatmak gerekirse OpenCL; Normal işlemciye (CPU) destek olarak, özellikle matematiksel hesaplama işlemlerinde çok daha iyi performans gösteren çok çekirdekli ekran kartlarının (GPU) güçlerini ”VOLTRAN VOLTRAN VOLTRAN!...” diye birleştirmesini sağlayarak, eskiye oranla çok daha iyi performanslar göstermelerini sağlıyor...

Mesela işlemciye çok yüklenen Logic Pro isimli müzik prodüksiyon yazılımını ele alalım. Bu teknoloji sayesinde çok daha verimli çalışabilirsiniz. Örnekler çoğatılabilir tabi. Sadece aklınızda bir fikir oluşsun diye bu örneği verdim...

@dozdoz, bu bilgiler ışığında, mevcut iMac ya da bir hafta kadar sonra duyurulması olası yeni iMac almaya karar vermek sana kalıyor. Nasıl olsa yeni modellerin fiyatları hemen hemen aynı oluyor. Hatta bazen Apple yeni modelleri az da daha ucuza çıkardığı da oluyor. Yanlız grafik işi ile uğraşacaksan, gerçeğe daha yakın renk vermesi amaçlı 24”lik iMacleri almanı tavsiye ederim. Gerçi bilemiyorum belki Apple artık bu seferki yeni 20”lik iMaclerde NT panel LCD yerine H-IPS panel LCD kullanmaya karar verebilir. Böylece 20” iMac de alabilirsin...

Son karar senin...
    (Almõra)

• ben grafık ıslemlerı ıcın kulancam ogrencıyım profesyonel olmadııgm ıcın 24 bana cok gereksız ve cok buyuk ıhtıyacım yok o kadar buyuk olusuna. benım sogledım ımac bana yeterlı gıbı geldı ve suan cıddı ındırımler var o yuzden almak ıstıyorum. alsam acaba sıstemden oturu memnunıyetsız olurmuyum yetersız gelırmı bunları dusunuyorum ınsanlara sordumgumda al gayet ıyı apple sonucta hızı yada kalıtesı tartısılmaz dıyo

ben grafık ıslemlerı ıcın kulancam ogrencıyım profesyonel olmadııgm ıcın 24 bana cok gereksız ve cok buyuk ıhtıyacım yok o kadar buyuk olusuna. benım sogledım ımac bana yeterlı gıbı geldı ve suan cıddı ındırımler var o yuzden almak ıstıyorum. alsam acaba sıstemden oturu memnunıyetsız olurmuyum yetersız gelırmı bunları dusunuyorum ınsanlara sordumgumda al gayet ıyı apple sonucta hızı yada kalıtesı tartısılmaz dıyo

Öyleyse, yani öğrenciysen bu seçtiğin iMac fazlası ile işini görür. Madem kampanya da varmış al o zaman...
    (Almõra)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mikhail Bakunin

quote:

ben grafık ıslemlerı ıcın kulancam ogrencıyım profesyonel olmadııgm ıcın 24 bana cok gereksız ve cok buyuk ıhtıyacım yok o kadar buyuk olusuna. benım sogledım ımac bana yeterlı gıbı geldı ve suan cıddı ındırımler var o yuzden almak ıstıyorum. alsam acaba sıstemden oturu memnunıyetsız olurmuyum yetersız gelırmı bunları dusunuyorum ınsanlara sordumgumda al gayet ıyı apple sonucta hızı yada kalıtesı tartısılmaz dıyo

Öyleyse, yani öğrenciysen bu seçtiğin iMac fazlası ile işini görür. Madem kampanya da varmış al o zaman...

prof. modunda degılım . unı ogrencısıyım ve hakıkaten 24'' cok buyuk yanı almamın hıc anlamı olmaz. cok saol bılgılerın ıcın daha sonra ıhtıyacım olcak sana yardımlarını esırgeme :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dozdoz -- 30 Aralık 2008; 14:08:04 >

• msnde foto koyamıyorum nedendır acaba nasıl koyuluyo foto secınce ok tusuna tıklanmıyor sızler mac de hangı msnı kulanıyosunuz. bıde msnde cam acma olayınıda bulamadım.

word,exe dosyalarını vs acmak ıcın ne yuklemem gerek bıde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dozdoz -- 31 Aralık 2008; 11:40:33 >

msnde foto koyamıyorum nedendır acaba nasıl koyuluyo foto secınce ok tusuna tıklanmıyor sızler mac de hangı msnı kulanıyosunuz. bıde msnde cam acma olayınıda bulamadım.

word,exe dosyalarını vs acmak ıcın ne yuklemem gerek bıde

Ben Adium'u tercih ediyorum emesen kullanmak için. Mac OS X üzerinde çalışan çeşitli programlar var bunun için. Mesela, aMSN, Messenger for Mac, Mercury Messenger vs.. gibi. Ancak en kullanışlı ve esnek yazılım Adium'dur ve Mac kullanıcıları arasında oldukça populerdir. MSN için Mac üzerinde görüntülü sesli görüşme özelliği henüz kullanılamıyor. Mercury Messenger ve aMSN üzerinde ise sadece görüntülü görüşme yapılabiliyor.

Microsoft geçenlerde video ve sesli görüşme özelliğini Messenger for Mac'in yeni sürümüne ekleyeceğini açıklamıştı. Bundan öncesine kadar bu özellik sadece şirket çalışanlarına has bir özellik olarak kullanılabiliyordu ancak yeni sürümde herkes kullanabilecekmiş.

Mac kullanıcıları, PC kullanıcıları ile sesli ve görüntülü görüşme yapabilmek için Skype kullanmayı tercih ediyorlar. En stabil olanı da budur şu an için. Kendi aranızda ise iChat'i (MSN nasıl Microsoft kullanıcılarının mesajlaşma yazılımı ise, iChat de Mac kullanıcılarınınki oluyor) tercih edebilir ya da yine Skype'ı kullanabilirsin.

Ofis dökümanları için Microsoft Office 2008 var Mac OS X platformuna özel ancak pahalıdır. Mac üzerinde her türlü Microsoft Office dökümanını açabileceğin ya da oluşturabileceğin ve hatta PC kullanıcıları için Office formatında export edebileceğin, aynı zamanda da Microsoft Office 2008'den daha seri ve Mac'inle uyumlu çalışabilen iWork'ü tavsiye ederim.. Ben kullanıyorum ve gayet memnunum...

Diğer açılan konularda bunlardan ve yazılımlardan bahsetmiştik. İstersen o konuları da biraz gözden geçir. İşine yarayacak bilgiler olabilir...

Hatta Mac kunusunda çok daha geniş bilgi almak için Turkmacforum'a da bakabilirsin...
    (Almõra)

• Arkadaşlar,
    Dün macbook pro'ma sonunda kavuştum. Mükemmel bir alet diyebilirim.
    Ama tabii bazı sorunlar yaşamıyor değilim.
    Mesela emailimi kuramadım. Account oluşturdum amabilgilerimi doğru olarak girmeme rağmen çalıştıramıyorum yani emaillerimi alamıyorum. Outlooktan fakı nedir acaba ? Çünkü yıllardır outlook kurmaya alıştığım için macteki işlem basit olmasına rağmen çalışmadı. Ayrıca mp3lerimi ve filmlerimi de attım ama her filmde başka bir codec yüklemem gerekior sanırım. Divx playerı yükledim ama alt yazıyı nasıl çalıştıracağım
    Windowsta mp3leri winample, filmleri de media player ile mutlu ve mesut bir biçimde izliyordum. Media playerda filmin adı ve altyazı ismi aynı karakter olunca zaten otomatik olarak altyazılı olarak seyredebiliyordum.Sanırım karıştırdıkça böyle ufak acemilikler yaşayacağım. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

• Sanırım herkes tatilde.

Mail konusunda hangi email sağlayıcısı olduğunu belirtmemişsiniz , ama gmail gibi bir sağlayıcıysa mail otomatik yapıyor aslında ayarları. ama yinede gmail e web üzerinden ulaşıp gerekli ayarları yaptğınızdan emin olmanızı tavsiye ederim.

gelelim divxler ve altyazıları konusuna.. size tavsiyem VLC media player programını indrip kurmanız. tamamen bedava ve windows sürümüde olan bu program ile herhangi bir codec yükleme ihtiyacınız kalmıyor gerçekten çok başarılı bir program.. ama illaki quicktime player ve itunes ile film seyredecekseniz "perian" isimi programı kurmanız gerekiyor.. ama dediğim gibi en iyi çözüm vlc playerdır.

tekrardan hayırlı olsun çok güzel bir laptopınız var kıymetini bilin

quote:

Orjinalden alıntı: deburky

Arkadaşlar,
    Dün macbook pro'ma sonunda kavuştum. Mükemmel bir alet diyebilirim.
    Ama tabii bazı sorunlar yaşamıyor değilim.
    Mesela emailimi kuramadım. Account oluşturdum amabilgilerimi doğru olarak girmeme rağmen çalıştıramıyorum yani emaillerimi alamıyorum. Outlooktan fakı nedir acaba ? Çünkü yıllardır outlook kurmaya alıştığım için macteki işlem basit olmasına rağmen çalışmadı. Ayrıca mp3lerimi ve filmlerimi de attım ama her filmde başka bir codec yüklemem gerekior sanırım. Divx playerı yükledim ama alt yazıyı nasıl çalıştıracağım
    Windowsta mp3leri winample, filmleri de media player ile mutlu ve mesut bir biçimde izliyordum. Media playerda filmin adı ve altyazı ismi aynı karakter olunca zaten otomatik olarak altyazılı olarak seyredebiliyordum.Sanırım karıştırdıkça böyle ufak acemilikler yaşayacağım. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

• Çok teşekkür ederim.
    Mail programı, mac book'un kendi üzerinde gelen program. Kurdum , ayarlarını yaptım, ama bu sefer email alabiliyorum, fakat yollayamıyorum. Outlooktaki gibi ayarlarını yaptım , ... nafile.
    Hala email yollayamıyorum. Vlc Player'ı da hemen indirip yükleyeceğim. Bu arada dün photoshop'u indirdim ***idshare'den ,8 part halinde, fakat macde winrar olmadığı için hangi programla açarak yüklemeliyim ?
    Dreampowder yardımların için tekrar teşekkür ederim.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.