Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: iBook/PowerBook Hakkında Her Şey

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Apple >> Cevap: iBook/PowerBook Hakkında Her Şey Sayfa: <<   < önceki  33 34 35 36 37 38 39 [40] 41 42   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
dreampowder

19 Haziran 2008; 9:21:25 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: Mikhail Bakunin

quote:

Orjinalden alıntı: superbowl

arkadaşlar selamlar

ben de macbook almak istiyorum

şöyle ki:

1- en önce hafif şık ve ergonomik olması. her yere götürüp kullanabilmek istiyorum. taşınabilirliği hafif olması önemli

2- maillerime bakmak, internette gezinmek, MSN kullanmak ve Emule kullanmak: bunları yapabilecek miyim? Bilgisayarı kullanmaktaki amaçlarım yalnızca bunlar, başka bi işim yok.

3- 2000 ytl bütçem var, hangi macbook u önerirsiniz?

önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.

1.'yi geç zaten onu biliyoruz...

2. Hepsini yaparsın fakat Mac OS X'de Emule yok onun yerine Amule var... Leopard versiyonu çıkmadı henüz ne yazık ki fakat bireysel girişimlerle uyarlananlar var. Ben onların mevcut olan en iyisini kullanıyorum şu an ama yine de takılmalar oluyor malesef. Yükleyeceklerini içine atarsan ve uzun süre kurcalamazsan kendi kendine yükler ama arada bir yeniden Amule'yi başlatman gerekebiliyor.... Bunun nedeni kesinlikle Leopard değil Amule'nin henüz Leopard uyumşu versiyonunun çıkmamasıdır... Macbook'u aldığın zaman bana PM at sana gönderirim en stabil versiyonu...

3. 2000 liraya adam akıllı Macbook falan alamazsın ABD'den getirtsen bile, en ucuz gelenler bile 1700 $ civarında... Tabi burada 1 senelik garantinin geçmesini istiyorsan kesinlikle faturası olmalı yoksa Bilkom faturasız kılını kımıldatmaz... İkinci el eski versiyon Macbook modellerinden düşünüyorsan belki 2000 lira yeterli olabilir...

Bendeki en son bu sene çıkan Macbook'lardan (4G). Tüm Adobe Creative Suit (Photoshop, Ilustrator vs.. vs.. ) programlarını kullanabiliyorum... Aynı konfgrasyona sahip bir PC notebook ile bunları yapman çok zor ki imzamda gördüğün 256 mb'lik paylaşımsız ekrankartı olan ASUS notebook bile bu işlerde çok zorlanıyor hatta zaman zaman hata verip kapanabiliyor da, ki bu da bir proje üzerinde uğraşanlar için kabustur, tüm emekler boşa gider. İşte bu yüzden grafik, video, müzik ile uğraşanlar (amatör dahi olsalar) MAC tercih ederler çünkü Windows kadar dengesiz yani stabil olmayan bir sistem ile işlerini riske atmak istemezler...

Sen sormadan söyleyim: Evet Windows'da kullandığın tüm programların Mac OS X için de muadilleri ya da aynılarının Mac versiyonları var. Bizim ülkede insanlar bilgisayarı Windows'dan ibaret olarak gördükleri için daha iyi alternatiflere karşı tüm kapıları kapatıyorlar ve işkence çekmeye gönüllü olarak devam ediyorlar...

Bende yeni nesil bir Macbook 2.1 sahibi olarak cevap yazayım dedim:

1- Zaten tatışılmaz bir olay o :)

2- Bu dediklerinin hepsini ve hatta çok daha iyisini mac osx için yazılmış uygulamalarla yapabilirsin.
Yanlız "Mikhail Bakunin" arkadaşımızın söylemeyi unuttuğu birşey var, oda Parallels Desktop. Parallels sayesinde eğer Emule programının osx'te sei tatmin eden versiyonunu bulamazsan Parallels Desktop sayesinde osx içine birde windows kurup oradan bu tarz programlarını kullanabilirsin . örnek vermek gerekirse ben torrent indirmeleri için mu-torrent programını kullanırım. osx'te bu kalitede bir x-torrent var ama oda paralı. bu nedenle mu-torrent windows versiyonunu parallels desktop'ta windows üzerinden çalıştırıyorum. Hatta isterseniz Bootcamp yardımıyla %100 windows xp /vista (osx içinden değil normal laptop gibi yani) kurabilirsiniz çünki grafik ağırlıklı windows programlarını (windows oyunları gibi..) parallels üzerinden çalıştırmak pek kullanışlı olmuyor.

Sorularınızdan genelde oyun harici gündelik uygulamalarda kullanmayı düşündüğünüzü çıkardım (beim gibi) bunun için ofis uygulaması olarak Office 2008:Mac ve iWork'08 uygulamaları windowstaki benzerlerinden çok çok daha kullanışlılar.

3- "Mikhail Bakunin" arkadaşın dediği gibi 2000 ytl fiyat aralığında türkiyede yakın zamanda karakaya son nesil macbooklarda euro kurunu 1.69 yapmıştı o zaman macbook 2.1 2200 ytl'ye geliyordu hala kampanya devam ediyomu bilemiorum tabi. buradan almanın dezavantajı amerikaya göre pahalı olması. tükiyedeki apple etkili servisi ile konuştuğumda yurtdışından gelen apple'larda türkiyede tam garanti altında. burada arkadaşlar faura falan diyor fakat ben servisle birebir yüzyüze görüştüğümde böyle bir gereklilik olmadığı yönündeydi. eğer fatura yoksa garanti süresi laptop'un üretim tarihinden itibaren 1 sene olarak geçiyor. fatura var fatura tarihinden hesaplanıyor. tabi bu yurtdışından "refurb" laptop aldıysanız işiniz zor demek bunuda söyleyim. insanlar fiyat farkına çok takılıyor ama bu mantıkla yaklaşırsanız bir subaru impreza wrx sti amerika fiyatı 35.000$, türkiye fiyatı 115.000YTL(92.000$). malesef devletin inanılmaz boyutlarda vergi aldığı bir ülkede yaşıyoruz. seçim size kalmış. Ayrıca türkiyedeki diğer 13.3'' laptop marka/modellere bakarsanız neredeyse türkiye piyasasındaki en ucuz 13'' laptopun (ve bana göre en iyisinin) macbook olduğunu göreceksiniz.

Macbook kullanmaya başladıktan sonra windows kullanmak zorunda kaldığım anlarda gerçekten yıllarca gereksiz yere ne kadar uğraşmışım açıkçası onu gördüm (bu arada belirtmek isterim MCSD.Net sertifikam var :) ). insanların windows ile ilgili tek dayanakları oyun alanı kalmıştı fakat yeni çıkan bütün hit oyunların artık bir mac versiyonuda olmaya başladı. buna örnek ermek gerekirse:

C&C: Tbierium wars
Spore
Starcraft 2
Call of Duty 4

Macbook ve OSX verdiğiniz ilk başta fazlaymış gibi gözüken paraları fazlasıyla hakediyor.

ÖFFF
numenorian

19 Haziran 2008; 19:27:30 

1. ve 2. sorulara cevap vermeme gerek kalmamış fakat 3.sorunuza 2000 ytl ye tabi ki yurtdışından getirilmiş bir macbook bulabilirsiniz.yurt dışı diye içinize şüphe düşmesin türkiye de de 1 sene garantisi geçerli.mac sitelerine bakarsanız yurtdışından apple urunlerı getıren arkadaslar baya bir fazla.ben size şu linki vereyim 1600usd adınıza faturalı diyor gerçi ne kadar güvenilir bilmem yine de bir konuşun benim bildiğim selchuk adlı bi arkadaş var olayı koparmış en son 3.2 ghz macpro getirmişti
http://www.macdunyasi.com/forum/viewtopic.php?t=1990

apple new imac 20'
core2duo 2.4 ghz\4gb\320gb\ati hd2600xt
powerbook g4 1.67 17'' 1.5\120\ati 9700 128mb\sd\ap
/ipod video 80gb/sony ericsson w810i/--LOGİTECH Z-5500--/LOGİTECH G25

İT'S RUN!!!!!!!!!
Çimuanos

20 Haziran 2008; 16:25:35 

arkadaşlar ben satmak istiyorum macbookumu alalı 1 sene oldu 2ghz 1gb ram 1 sene garantisi devam ediyor 2 tane bilgisayarım olduğundan gayet az kullanılmıştır yanındada ez kılıfı vardır düşünenler ulaşabilir pm den ... fiyat 1500ytl dir

Sıradanlık yegane günahtır. Martha Graham
Eğer yürüdüğünüz yolda güçlük ve engel yoksa, bilin ki o yol sizi bir yere ulaştırmaz. B.SHAW
Bir insanın tek başına mutlu olması utanılacak birşeydir. A.CAMUS
superbowl

20 Haziran 2008; 23:21:35 

arkadaşlar teşekkürler cevaplar için. maksimum 2300 ytl ye çıkabilirim sanırım. biraz etrafı araştırmak lazım.

_salem_

23 Haziran 2008; 11:05:10 

Arkadaşlar merhaba
şimdi bir kaç sorum olacak belki önceden sorulmuştur ama forum o kadar büyümüş ki araştırmak çok zor geldi

temmuz ayı içinde pc mi değiştirmeyi düşünüyorum aslında ilk başlada casper nirvana 12.1" düşünüyordum fakat araştırdıkça iyi verim alamayacağımı öğrendim ve hedef değiştirdim.

pc yi alma amacım sunum yapmak ve photoshop başka bi işim yok tabi bir kaç tane windows uyumlu program kullanıyorum ama öğrendğim kadarıyla yeni sürüm os lar tam uyum garantisi veriyolarmış.

ancak benim sorum şu olacak MacPRO beni cezbeden makina ama 13" olmaması beni üzdü taşıma açısından çok zorlayacak beni acaba dedim sadece MacBook alsam yine de beni tatmin edermi

MacPRO da ki touchpad özellikleri MacBOOK tada mevcutmu artıları eksileri nedir acaba ve siz ne tavsiye edersiniz ?

dreampowder

23 Haziran 2008; 14:59:33 

ağır grafik harici işlerinizde macbook 2.1 veya biraz daha performans arıyorsanız macbook 2.4 işinizi fazlasıyla görür.

hernekadar bütünleşik ekran kartından oyun konusunda çok performans beklememek gereksede civilization4 oyununu osx sürümünü macbook üzerinde sorunsuz full detay 1440x900 'de oynayabliyorum

ÖFFF
_salem_

23 Haziran 2008; 22:29:04 

saol dreampower bunu da dikkate alıcam pc almak hiç bu kadar yorucu olmamıştı benim için

Mikhail Bakunin

25 Haziran 2008; 3:22:34 

Kötü bir haberim var. Turkmacforum malesef kapatıldı 1 saat kadar önce...

Umarım yapılan hatadan geri dönülür ve tekrar açılır....

Türkiye'deki neredeyse en kapsamlı ve en çok üyesi olan Mac forumuydu ve çok kişiye yardımcı olmuştu...

Apple Macbook 2.4 ghz 2GB RAM 320GB HD *** Asus F3JP Notebook 2.0 ghz 2GB RAM ATI X1700
iPod Classic 80GB *** WD 1TB Harici Disk *** Hitachi 160GB Harici Disk
LOGITECH Z-5500 Watt 500 RMS
"Unutma... Gökyüzü heryerde Mavi...."
(Almõra)
numenorian

25 Haziran 2008; 9:11:28 

şok oldum bende bir çok sorunumubu sitenin yardımıyla çözdüm ancak o forumdaki yöneticinin her soruya ukala bir cevap vermesi insanları aşağılaması düzgün türkçe kullanmak elbette iyi bir şey ancak bunun artık bir fobi haline getirmesi,kırıcı cevaplar vermesi beni çileden çıkarıyordu.Diğer mac forumlarından gereksiz bir site diye bahseden pek de dost canlısı olmayan burnu havada bir yöneticiydi şimdi de o kadar bilgiyi haberi paylaşımı ortadan kaldırması hainlik olmuş gibime geldi çok yazık......

apple new imac 20'
core2duo 2.4 ghz\4gb\320gb\ati hd2600xt
powerbook g4 1.67 17'' 1.5\120\ati 9700 128mb\sd\ap
/ipod video 80gb/sony ericsson w810i/--LOGİTECH Z-5500--/LOGİTECH G25

İT'S RUN!!!!!!!!!
dreampowder

25 Haziran 2008; 13:24:44 

quote:

Orjinalden alıntı: numenorian

şok oldum bende bir çok sorunumubu sitenin yardımıyla çözdüm ancak o forumdaki yöneticinin her soruya ukala bir cevap vermesi insanları aşağılaması düzgün türkçe kullanmak elbette iyi bir şey ancak bunun artık bir fobi haline getirmesi,kırıcı cevaplar vermesi beni çileden çıkarıyordu.Diğer mac forumlarından gereksiz bir site diye bahseden pek de dost canlısı olmayan burnu havada bir yöneticiydi şimdi de o kadar bilgiyi haberi paylaşımı ortadan kaldırması hainlik olmuş gibime geldi çok yazık......

katılıyorum birkaç araştırma yapmıştım gerçekten düzgün türkçe konusunda çok dengesiz tepkileri vardı.

ÖFFF
Mikhail Bakunin