tv kartlari apple in kendi sitesinde var...link vermiyorum cunku benim baktigim site isvecce ama marka olarak "Elgato EyeTV EZ" diye bir model var...Bu elgato nun digital alicilari falanda var...elmasepeti gibi sitelere bakarak bilgi alabilirsiniz saniyorum...
edit:yukarda bahsettigim "elgato eye tv ez" adli urun elmasepetinde de var.Altta linkini veriyorum...
evet eye tv'leri ben de gördüm ama anladığım kadarıyla extgernel eye tv ler. Benim kastettiğim pclerde olduğu gibi tv/tuner kartları. Yani powerbook ya da macbook pro'ların içine takılabilecek kartlar.
laptop modellerde pcmcia kart sadece formac watchandgo var (onunda distiributoru www.elmasepeti.com) fakat oda yanniza dvbt yayinlar icin. Deneme yapiolarmis ama daha belirgin bisi yok (dijital karasal yayinmismi ne turkcesi) en kucuk eyetv ez yani ben fuarda gordum ipod kadar bisi. zaten ibookta pcmcia kartini sokcak yeryok galiba. macbookuda pcmcia yok. yani tek cozum elgato eyetv ez. eyetv fakat hertur odulu alio. yani cok iyi heralde.
Fikirlerinizi paylaştığınız için öncelikle teşekkürederim. Galiba haklısın ibook olarak en son model olan super drive ı seçmem en mantıklısı olacak sanırım. En azından ram ve işlemci açısından en mantıklısı olacak her ne kadar DVD yazıcı çok mühim olmasada onuda kullanırız olduktan sonra :) Artık sanırım sık sık görüşeceğiz bu forumda. Bende aldıktan sonraki izlenimlerimide yazarım artık :)
neokek teşekkür ederim, hem iyi dileklerine hem de boyutunu anlattığın için. Daha önce çıplak gözle görmediğim için çok büyük gibi görünüyorlardı ama söylediğin kadar bir boyuttaysa o zaman tabii ki harika olur.
bu aralar amerikaa gitme gibi bir durumum yok, tanıdıklar var ama açıkçası çok da güvenemiyorum daha önce de başıma geldiği için (tenis rakaeti istemiştim 4 tane pin pon raketi yollamışlardı başka bir yerden!) en iyisi kendin görerek almak diyorum. hele bir otursun fiyatı vs. si bir ortaya çıksın bakalım kısmetse, dünkü bir arkadaşımın kendi imaci üzerindeki anlatımıyla pc laptop ile ilgili düşüncelerimi artık tamamiyle silmiş bulunuyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Universia -- 20 Ocak 2006 17:07:28 >
yeni i book umla pcmdeki modemden faydalanıp nete bağlanmak istiyorum bunu nasıl yapıcam pc ye bluetotth adaptörü taktıktan sonra ne yapmalıyım iki makina birbirini görüyoo şu anda teşekkürler
arkadaşlar benim notebook deneyimim dell markası ile başladı. şu an belki iyi bir markadır ama bana en ucuz fiattan verseler almam. yeni bir notebook almayı düşünüyordum. bu forumda sizin apple ilgili yazınızı okudum. ibook veya powerbook ile sormak istediğim bazı sorulara cevap alabilirsem memnun okurum. 1. kullandığım bazı programlar var. gümrük programları ve edi dediğimiz bağlantı programları. bu programların mac versiyonları yok. bu programları yinede kullanabilirmiyim.2. internetten mp3 veya mpeg dosyaları kaydedip oynatabilir veya çalabilirmiyiz. 3. herhangi bir konuda eğitim setleri mesela ingilizce eğitim seti bunları açıp dersleri takip edebilirmiyiz. 4. doya indirmek kurmak ve istemediğimiz dosyaları kaldırmak nasıl oluyor. aydınlatırsanız memnun olurum. selamlar
2. internetle ilgili her sey tipki pc'lerdeki gibi. yapamayacaginiz sey yok... mp3'leri, mpeg'leri, avi'leri indirip dinleyebilir ya da oynatabilirsiniz. sik sik divx izleyedigim icin bunu rahatlikla soyleyebilirim. quicktime'in yani sira realplayer'in, media player'in da mac surumleri var.
3. bildigim kadariyle egitim cd'lerinin cogu hem windows'u hem de mac os'lari destekliyor. ama yine de elinizde olanalara bi bakin emin olmak icin.
4. dosya indirmek, kurmak ve silmek mac os'ta windows'tan daha kolay diyebilirim :) programi ya da dosyayi indirdiginizde kendisi otomatik olarak kurmaya baslar; seceneklerden onay isteyip istememe'yi de ayarlayabilirsiniz. program kurulduktan sonra program ikonunu applications klasor'unun icine surukle-birak yaparak bilgisayara eklemis olursunuz. istedigin dosyayi ya da programi kaldirmak icin yapalicak sey ise direk ilgili seyi cop kutusuna atmak. programlar icin de bu gecerli. bazi programlar disinda hemen hemen hepsini programi cop kutusuna atarak uninstall edebilirsin. cok basit ve kolay bi yontem bence :)
quote:
Orjinalden alıntı: oik
arkadaşlar benim notebook deneyimim dell markası ile başladı. şu an belki iyi bir markadır ama bana en ucuz fiattan verseler almam. yeni bir notebook almayı düşünüyordum. bu forumda sizin apple ilgili yazınızı okudum. ibook veya powerbook ile sormak istediğim bazı sorulara cevap alabilirsem memnun okurum. 1. kullandığım bazı programlar var. gümrük programları ve edi dediğimiz bağlantı programları. bu programların mac versiyonları yok. bu programları yinede kullanabilirmiyim.2. internetten mp3 veya mpeg dosyaları kaydedip oynatabilir veya çalabilirmiyiz. 3. herhangi bir konuda eğitim setleri mesela ingilizce eğitim seti bunları açıp dersleri takip edebilirmiyiz. 4. doya indirmek kurmak ve istemediğimiz dosyaları kaldırmak nasıl oluyor. aydınlatırsanız memnun olurum. selamlar
1. soruda bana kaldi anlasilan :)
eger agir grafik islemler gerektiren(3d oyunlar gibi) programlar kullanmayacaksaniz...macos x uzerinde windowsu emule eden yazilimlar var...sanirim yazdiginiz gumruk programlari vb. gibi programlari rahat calistirir.(emulator yazilimin ismi aklima gelmiyor bilen biri yazsin ) ama yinede apple a gecmeden önce spesifik programlariniz icin deneme yapip emin olursaniz daha iyi olur.