macbook pronun amerikadaki en ekonomik versiyonu nedir? yada şöyle söliyim bluray .iso yani 30gblık filmi sorunsuz oynatabilecek güçte mac (hdmi yada dvi çıkışlı) amerika versiyon ismiyle söyleyebilirseniz sevinirim iyi akşamlar,
* 2.4GHz Intel Core 2 Duo * 2GB 667 DDR2 - 2x1GB SO-DIMMs * 160GB Serial ATA Drive @ 5400 rpm * SuperDrive 8x (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW) * MacBook Pro 17-inch High-Resolution Glossy Widescreen Display(1920x1200 pixel ekran çözünürlüğü) * Backlit Keyboard/Mac OS - U.S. English
Apple Store fiyatı : 2,899.00 $. YTL cinsinden fiyatı : 3,507.79 YTL
İlgilenirseniz sevinirim...
Apple Macbook 2.4 ghz 2GB RAM 320GB HD *** Asus F3JP Notebook 2.0 ghz 2GB RAM ATI X1700 1 TB Seagate External HDD *** 1 TB WD External HDD *** Hitachi 160GB External HDD ***LOGITECH Z-5500 Watt 500 RMS***
Macbook pro'nun kasa değiştirmesi bir süre daha söz konusu değil.Bir söylentiye göre haziranda yeni nesil mac book pro'lar gelicekmiş ama buda bir söylenti tabi.Macbook pro almanın tam zamanı çünkü daha yeni güncellendiler.Touch Ped'i değişti,45 nm işlemcilere geçtiler ve bir kaç özellik daha.O yüzden mac book pro almayı düşenen varsa tam zamanıdır.Apple'ın sitesinde yenilikleri görebilirsiniz.
Merhaba Arkadaslar, Normalde windows u hic etmenin en kolay yolu program ekleyip kaldırmaktır ve zamanla windows siser, yavaslar, gec acılır. Bu durum mac os ta nasıldır? Bu arada program ekleyip kaldırmak icin addzapper (macte) kullanıyorum simdilik. Tesekkur
Macbook pro'nun kasa değiştirmesi bir süre daha söz konusu değil.Bir söylentiye göre haziranda yeni nesil mac book pro'lar gelicekmiş ama buda bir söylenti tabi.Macbook pro almanın tam zamanı çünkü daha yeni güncellendiler.Touch Ped'i değişti,45 nm işlemcilere geçtiler ve bir kaç özellik daha.O yüzden mac book pro almayı düşenen varsa tam zamanıdır.Apple'ın sitesinde yenilikleri görebilirsiniz.
banada, santa rosa refresh muhabbeti giriş ve orta seviyedeki tercihlerde muhakkak göz önünde bulundurulmalı,
ancak mac book pro gibi PAHALI bi alette eğer bekleme şansı varsa biraz daha beklenmesi gerektiğine işaret ediyor. sonuçta montevina platformu geliyor. yeni soket yapısı, yepyeni bir platform.. eğer şimdi mac book pro alınırsa işlemci upgrade bi yere kadar olacak.. ama montevina alınırsa ??
şuanda intel, an itibariyle mobil platformlarında kod adı "Crestline" olan GM965 serisi yonga setini kullanmıyor mu? Santa Rosa platformunda kullanılan Crestline yonga seti yerini Montevina platformnunda devreye girecek "Cantiga" GM ve PM adı verilen yeni yonga seti ailesine devredecek..
ayrıca montevina ile, -45 nm "quad core" işlemciler -wimax -robson 2.0 -3,5G gibi yenilikler gelmeyecek mi?
peki ya, amacı bi bakıma mac pro sunucu bilgisayarlarındaki performansa mobil ortamda da olabildiği kadar yaklaşmak olan, ve bu yüzden sayısız daha ekonomik alternatif varken mac book pro almaya niyetlenen insanlar, montevina gümbür gümbür gelir iken.., neden yeni çıkmış ve pahalı ve bi bakıma önü kapalı santa rosa refresh modelleri alsın ki?!?
*ya montevina yı bekler, montevinanın çıkmasına paralel ucuzlayan santa rosa refresh li modelleri alır.. *eğer şimdi alacaksa , santa rosa refreshlerin gelmesiyle an itibbariyle fiyatları düşmeye başlayacak günümüz santa rosa mac book pro lara yönelir.. *para sorunu yoktur, yada bi kez olsun tam olsun mantığı güdülmektedir, bu durumda çıktığı gibi montevina yapılı mac book pro almak mantıklıdır..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 4 Mart 2008; 4:31:46 >
ya bence beklemenin, ertelemenin anlamı yok, çünkü bunun sonu yok. Yani 6 ayda bir zaten güncelleniyor macbook/pro lar teknoloji hızla ilerliyor yetişmek imkanzsız. Yeni güncellenen macbook pro benim ihtiyacımı fazlasıyla karşılıyor. Önemli olan ihtiyacı, beklentileri karşılıyormu bence yeni modeller fazlasıyla karşılıyor. Ağustos-Eylül ayına kadar macbook/pro notebooklarda güncelleme yapılmaz artık.
Benim en son güncelenen model macbook pro 17" siparişim 1-2 haftaya geliyor Amerika'dan...
Bir de olaya şöyle bakmak gerek.
Macbook pro'lar diğer notebooklar gibi 6 ay yada 1 sene sonra bile değerinden fazla bişey kaybetmiyor. Örneğin 2. el piyasasına baktığınızda bile eski PPC işlemci kullanan powerbook'ların fiyatları 1000 liranın üstünde. Yani 6 ay sonraki güncellemeler olduktan sonra bile elimdeki modeli çok fazla değer kaybı olmadan satıp üstüne fazla ekleme yapmadan yeni işlemcili modellerden alabilirim....
En azından ben böyle düşünüyorum...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikhail Bakunin -- 4 Mart 2008; 22:01:04 >
Apple Macbook 2.4 ghz 2GB RAM 320GB HD *** Asus F3JP Notebook 2.0 ghz 2GB RAM ATI X1700 1 TB Seagate External HDD *** 1 TB WD External HDD *** Hitachi 160GB External HDD ***LOGITECH Z-5500 Watt 500 RMS***
benim demek istediğim eğer macbook pro almayi dusenenler varsa (ben gibi ) şimdi tam zamanı dedim ama macbook harici normal laptop almayı dusenenler içi doğru zaman mı tartışılır tabi ki.
ben final cut ve motion gibi apple tabanlı programlar kullandıgım icin macbook pro almak istiyorum bunun içinde tam zamanı çünkü daha yeni güncellendi. ve apple saygın bir marka 3 ay sonra tekrar bir yenilenmeye gidip müşterilerini aptal yerine koymaz,daha önceki hiç bir zamanda yapmadı bunu.önceki stoklarını eritcek.