Forumda daha önce bahsedilmiş mi diye arattığım fakat bulamadığım bir konudan bahsetmek istiyorum.
10/2006da yani tam 1 yıl önce bir macbook satın aldım. Şahane hiçbir sorun yaşamadım, bembeyaz bayılıyorum, çok hızlı falan derken birkaç ay önce kasanın altında olan tam ortadaki vidanın yanında 2 çatlak gördüm. Miniklerdi fakat sonra uzadılar biraz. Halen duruyorlar. Ne yapsam diye düşünürken, bu yaz pald kısmının tam uçlarında, hem sağ hem sol olmak üzere 2 tane çatlak oldu. Görünce hemen araştırdım bu konuyu, çok yaygın bir sorun olduğunu gördüm. Malzemeden çalma durumu.. Araştırırken, film izlerken hoparlör kısmından kasası eriyenine bile rastladım ne yazıkki.. Neyse aldığım apple store u aradım, duyduk böyle şeyler "çok nadir de olsa!" diye palavra sıktılar servise yönlendirdiler. yarın gidip kozlarımızı paylaşacağız :)
Demek istediğim kasa sorunları asllında söylenildiği gibi 2500de 1 falan değil. Gerçekten çok yaygın. O yüzden Macbook sahipleri düzenli olarak incelesinler ve herhangi bir sorunda hemen servise uğrasınlar.
ben de düşündüm de bu arada mac'te lazım olacak programları indireyim..
iwork, office, mac için winrar, live messenger falan buldum.
Rica etsem mac kullanıcıları olarak bana mac'te ihtiyacım olacak programları yazar mısınız ? Bu 10 gün arada indireyim ben onları boyut falan önemli değil. Leopard'ı da bekliyorum full sürümünü çıksın http-tunneling sağolsun 500kb/s'yle çekiyorum yurttan . Tavsiyelerinizi bekliyorum.
bi kere live messengeri direk iptal et. sana onerim adium olacak. rar ve zipler icin ne buldumn bilmiyorum ama ben unrarx kullaniyorum oda gayet basarili. ilife ida edin. office yukledigin office i sakin kurma bi ay falan icinde yenisi cikacak cunku. o cikana kadar ve hatta ciktiktan sonra bile iwork islerini yeterince gorur. vlc playeri kesin olarak kullan. mac te sorunsuz calisiyor. ve leopardin icinde gelen dahili bir kac mac yazilmi var onlari bilgisayarini acabildigin zaman soylerim. mail olsun ical olsun adress book olsun hepsi birbiriyle uyumlu calisan iyi yazilimlar. sen baska ozel isteklerin varsa onlarida soyle ona gorede program onerelim.
bakalim phenomenon ne kullaniyomus oda soylesin gorelim
bi iki sorum olacakti :
1)iWork'le diyelim ödev hazırladım yazılı ve ya sunum olarak, ben bunu hocaya online teslim ettiğimde hoca bunu açabilecek mi mac kullanmıyor olsa bile ?
2)Macbook pro'da zaten iLife var diye biliyorum bakma şansım olmadı maalesef ama olması gerek.
3)Leopard'la beraber gelecek yazılımlar nelerdir ? ve mail , ical, adress book falan hep standart demi mac'lerde ? indirmeme gerek yok ?
@phanemenon
Dostum Logic Pro 8 Studio gibi bişey buldum netten istersen linkleri yollayabilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darthnihilus -- 21 Ekim 2007; 23:14:20 >
bende o da dahil olmak üzere bir çok mac yazılımı var ilgin için saol , hatta izmirdeysen sana bir dvd dolusu program verebilirim...
bu arada nickin hangi dönemin sith lordunun ismi?...
bu seneye kadar izmirdeydim dogrusunu istersen .. Ama kargoyla da yollayabilirsin sana zahmet olmazsa yada ailem orda oraya da bırakılabilir neyse konusuruz sonra tesekkur ederim ilgin icin. Nick'im de Kotor 2'den Oynadıysan bilirsin maskeli geminin komuta bölümünde çıkıodu ..
Ayrica fiyat soran arkadaşım evet son çıkanlardan.. 2.4ghz 160gb 2gbram vs vs.. Türkiye fiyatı çok pahalı bana 2500 dolara patladı... Gittigidiyor gibi sitelerde çok uygun fiyatlara mevcut eğer bakarsan..
ben de düşündüm de bu arada mac'te lazım olacak programları indireyim..
iwork, office, mac için winrar, live messenger falan buldum.
Rica etsem mac kullanıcıları olarak bana mac'te ihtiyacım olacak programları yazar mısınız ? Bu 10 gün arada indireyim ben onları boyut falan önemli değil. Leopard'ı da bekliyorum full sürümünü çıksın http-tunneling sağolsun 500kb/s'yle çekiyorum yurttan . Tavsiyelerinizi bekliyorum.
bi kere live messengeri direk iptal et. sana onerim adium olacak. rar ve zipler icin ne buldumn bilmiyorum ama ben unrarx kullaniyorum oda gayet basarili. ilife ida edin. office yukledigin office i sakin kurma bi ay falan icinde yenisi cikacak cunku. o cikana kadar ve hatta ciktiktan sonra bile iwork islerini yeterince gorur. vlc playeri kesin olarak kullan. mac te sorunsuz calisiyor. ve leopardin icinde gelen dahili bir kac mac yazilmi var onlari bilgisayarini acabildigin zaman soylerim. mail olsun ical olsun adress book olsun hepsi birbiriyle uyumlu calisan iyi yazilimlar. sen baska ozel isteklerin varsa onlarida soyle ona gorede program onerelim.
bakalim phenomenon ne kullaniyomus oda soylesin gorelim
bi iki sorum olacakti :
1)iWork'le diyelim ödev hazırladım yazılı ve ya sunum olarak, ben bunu hocaya online teslim ettiğimde hoca bunu açabilecek mi mac kullanmıyor olsa bile ?
2)Macbook pro'da zaten iLife var diye biliyorum bakma şansım olmadı maalesef ama olması gerek.
3)Leopard'la beraber gelecek yazılımlar nelerdir ? ve mail , ical, adress book falan hep standart demi mac'lerde ? indirmeme gerek yok ?
@phanemenon
Dostum Logic Pro 8 Studio gibi bişey buldum netten istersen linkleri yollayabilirim.
1 - i workte export die bir ozeelik mevcut ordan word excell powerpoint dokumani dahil hatta pdf bile var, bir suru seklide dosyayi convert edebiliorsun. 2 - ilife butun mac lerin icinde standart olarak geliyor zaten. ama eskisi. 08 belki leopardla brlikte gelecektir onu tam bilmiyorum. 3 - o dedigin yazilimlar ve daha bir surusu mac os le birlikte geliyor zaeten ayrica tekrar download etmene gerek yok. leopard in en buyuk bombasi safari3 olucak ama.
XBOXLive : batubatubatu PSN : hololoy112 www.enisbatu.net Forumda hololoy112 olan nickim Batuhan Bayazıt olarak değişmiştir. BJK1903 / Sonunu düşünen playboy olamaz!! / Bana bi çip verin, size dünyayı veriym!! / Okul cehaleti alır, eşeklik baki kalır.
valla leopard bence.. Bi işletim sisteminin stabil ve fonksiyonel olması kadar estetik ve görselliği de önemli benim için. Stabilliğini ve fonksiyonunu zaten herkes biliyor ama leopard aynı zamanda müthiş gözüküyor ya açıp açıp vidyosunu izliyorum